Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (878. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 876877878879880
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

bi durum olursa yazarım. iyi akşamlar.

hocam bana kalırsa o araca hiç yanaşma bir puştluk seziyorum... pahalı araba illa iyi diye birsey yok ama hangi enayi temiz, az km yapmış ve servis bakımlı aracı bu fiyata verir. hadi hepsini gectim iyi araba dosta gider diye bir laf var, bu araba dosta gitmiyorsa, eşt dost akraba cevresi bu aracı ilan vermeden alırdı. hadi bunlarıda gectim ilanı görür görmez birisi hemen okeylerdi..

783 kişi bakmıs : ) bir Allahın kulu alıcı cıkmamıs yinede sen bilirsin...
    ben bu işlerde titiz ve ön yargılı oldugumdan dolayı olaya böyle yaklasıyorum...

ben gecen sene komsumla hosbes konusuyordum, aracın borcu bitsin satmayı planlıyorum dedim hemen atladı satlıga cıkarma, cıkarcagın zaman bana söyle damadım aracı alsın dedi.. sırf bununla sınırlı degil, arkadas cevremdede 4 kişi benim aracın satılıga cıkarmamı bekliyor.

yani yukarda anlatmak istediğim olay bu temiz bakımlı aracı neden kimse sahiplenmiyor..
  • İyi günler arkadaşlar 3 ay önce aldıgım clio symbol ume 15 gün önce tüp taktırdım benzin ortalamam şehir içi 8.0 gösterirken tüplü kullanımda ortalamam 7 8 arasında kalıyor. gerçekten bu kadar az mı yakıyorum yoksa yol bilgisayarındamı sorun var merak ediyorum iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

leon hocam merhaba,nasılsın forumda denk gelemiyoruz bu aralar bende pek takılamıyorum,

*son zamanlarda takıp edemediğimden dolayı okuyamadım bu araç giderken vites geçişlerinde sarsılma olayını soran arkadaşlar vardı çözüm bulan veya ustaya gösteren olmuşmu acaba buradan paylaşan oldu mu çözüm vs. ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutcan11

İyi günler arkadaşlar 3 ay önce aldıgım clio symbol ume 15 gün önce tüp taktırdım benzin ortalamam şehir içi 8.0 gösterirken tüplü kullanımda ortalamam 7 8 arasında kalıyor. gerçekten bu kadar az mı yakıyorum yoksa yol bilgisayarındamı sorun var merak ediyorum iyi günler

hocam lpg nin benzinden az yaktıgı ne görülmüş nede duyulmuş bir olay. lpgli araç benzine 2 litre fazla yakar 100kmde.
    yolbilgisayarı ile lpg nin bağdaşıklıgı cok tartsıldı.... bana göre yolbilgisayarı tüketilen miktarı benzine göre hesaplıyor, lpg artık kaç litre fazla yakarsa onun üstüne koycaksın..

kimi arkadaşda lpg ile aracın beynine giden bir parca varmış o parca takıldıgında yolbilgisayarının dogru gösterdiğini söylüyorlar....

şimdi havalar ısındıgından dolayı aracınızın yakıt degerinin düşmesi cok normal...
    en iyi hesaplama türü bildiğiniz üzere depoyu full doldurup bitene kadar kullanıp hesaplamak...
    hesapladıktan sonra yolbilgisayarının dogru veya yanlıs görterdiğini bilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11

leon hocam merhaba,nasılsın forumda denk gelemiyoruz bu aralar bende pek takılamıyorum,

*son zamanlarda takıp edemediğimden dolayı okuyamadım bu araç giderken vites geçişlerinde sarsılma olayını soran arkadaşlar vardı çözüm bulan veya ustaya gösteren olmuşmu acaba buradan paylaşan oldu mu çözüm vs. ??

eyvallah hocam şükür iyiz seni sormalı kaç gündür ses soluk yok.....
    abi o problemle ilgili kimse ne sööyledi nede yazdı.. söyleyen kişiler bile ortalıkta yoklar : )
    hepsi kaçak oyuncu : ) bilgiyi alıp işi düşmeyince gelmeyener....
  • @leon_312,

ikazlarınız için teşekkür ederim. bu arabayı almaktan vaz geçtim ama bu araba yüzünden içimdeki clio sevgisi yeniden canlandı.

güvenilir bir tanıdığım aracılığıyla başka bir ilden clio almaya çalışacağım. açıkçası ankara piyasasında clio almak bana hiç akıl kârı gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

söyle söyleyim artık 2. el piyasası gercekten gücünü göstermeye basladı, ortalık zaten üv kagıtcılarla dolu, birde bunun üstüne binici arac sahipleri netten bakıp fiyat cekmeye basladı, zaten netteki fiyat şişik arkadas sen neden onlara uyup yazıyorsun ki...

nette bir araba kazalı veya boyalı fiyatı şişik. binici arac sahibide benim aracımda hic birsey yok full orjinal diyor, bu adam bu araca bu kadar istediyse benim arac hayli hayli bu kadar deger diyip oda fiyatı yükseltiyor..

temiz bakımlı aracı asıl fiyatından 1000,2000tl verceksin fakat nette ki fiyatlara el dokunduramıyorsun...
    bende ara ara bakarım 2. eldeki fiyatlara 2002 benzinli modele yazmış 14bin, 15bintl. 2007 model yazmıs 20.000lira. zaten sıfırı 30.000tl ve kasa degişikliği ve donanım farkı var. bir deli oltaya tas atıyor tüm akıllılarda inanıp oltaya taş baglıyor...

2. el araba almak her baba yiğidin harcı degil çok üçkagıtcılıklar dönüyor.. samimi söylüyorum babanın aracıda olsa 10 kere düsünceksin...
    birde sen dizel düşünüyorsun bence olayın cok vahim.

2. elle ugrasana kadar sıfır almanı tavsiye ederim bilemedin sıfır ayarında 2. el al derim...
    memursun neden korkuyorsun, gelirini giderini bilirsin ona göre hesap yaparsın kredi ceker azar zar ödersin...

ben memur olsam altıma sıfır mercdes c serisi cekerim.
  • borçla yaşamayı sevmiyorum. alacağım aracın da borcu 1 yıl içinde bitsin ona göre ilerde düşünürüm diyorum.

bankadan kredi çekmeyi zaten hiç düşünmüyorum. araba benim için zaruri değil çünkü. biraz yatırım olsun biraz da işimi görsün diye düşünüyorum.

alacağım arabanın borcu bitince belki onu satıp sıfır almayı düşünebilirim ama elimde tek kuruş birikim yokken buna giremem.

• quote:

hocam borçsuz bu devirde hiç birsey elde edemiyorsun. baban ya zengin olmalı yada kendi ticaretinle cok para kazanmalısın ki borçsuz harcsız birseyler elde edebilesin...

o senin dediğin eskidendi. insanlar emekli olunca toplu paralarıyla ev alırken, şimdi emekli olanlar kredi cekip ev sahibi oluyor...
    tabikide ödeyemeyecegin borcun altına girmiceksin. ayagını yorganına göre uzatcaksın.

sen şimdi birikiti yapsan istediğin arac 20.000den 30.000 olcak... cok eski yorumlarım vardı benim bundan 2 sene önce felan sanırım aracımın borcu bitsin 55bin-60 binliraya full dizel arac almayı planlıyorum dedim. şimdiki duruma gelince 55.binliraya 60binliraya full benzinli arac alıyorsun...

şimdi 70binliraya 80binliraya dizel arac alıyorsun..
    düsüncene saygı duyarım fakat mantıklı düşündüğünü söyleyemem. bir yönden hak veriyorum tabikide insanın borcun altına girmemesi taraftarıyım ama birseyleri elde ediyorsak kendi cabamızla illa girceksin...

ozman ben şimdi senin gibi düsünseydim en basitinden hic evlenme şansım olmaz. ev alcaksın veya kiraya cıkcaksın hadi evi gectim. düğün masrafı ve evin icini düzmek 50.000liradan asagı degil..

şükür memur ile aynı maaş alıyorum fakat aldıgım halde borçsuz bir iş yapamıyorum...
    dediklerimi sakın kendine anlama ben genel konustum...
    nediyelim her koyun kendi bacagından asılır....

hayırlısı olsun hakkında..
  • iyi dedin, daha evlilik var ona göre fazla açılmamaya çalışıyorum. o iş için bayağı bi açılıcam zaten.

tavsiyeler için teşekkürler. ben de bir kaç yıl önceye kadar ikinci el araç alınmaz diyordum ama artık arabayı vaz geçilmez görmediğim için satarken fazla zarar etmemeyi de hesaba katıyorum. banka kredisiyle sıfır araç alsam zaten 3-5 bin lira daha aracı alırken bankaya faiz olarak veriyorsun bi de ihtiyaç durumunda aracı aldığın fiyattan 3-5 bin lira ucuza satınca ortaya ciddi bir zarar ortaya çıkıyor.

söylediğiniz kadarıyla bir yuva kurmuşsunuz. arabanın sizin için öncelikli bir harcama olması gayet normal. bütün ailenizi onunla tatmin edeceksiniz. benim için ise araba "araç"tan öte değil.

• quote:

yok hocam ben daha evli degilim : ) fakat ben olaya daha geniş bakıyorum.
    araba hepimiz için ihtiyaca. sahinde alsan seni A noktasından B noktasına götürür. mercedesde alsan A noktasından B noktasına götürür.

ben sana ucuk fiyatlı araba al demiyorum. ben insanın başına gelmeden neler olabilecegini söylüyorum. ev almıyorsun ki ipotekli cıksın.
    arabalıyorsun ve heran elinde hazır patlayan bombo gibi birsey.
    senin verecgin 15.000liralık arabanın sana temiz kafadan 2000tl maliyeti olur, eger sen kendinde birseyler yaparsan .....
    yyoksa araca dokunmayıp noterdi ruhsat masrafıydı derken 500tlyi bulmaz..

hocan sana kimse habeden para verip seni sabit borclu yapmaz. illa paranın faizini ödeyeceksin.. senin olmayan parayı banka var ediyor, kim kime bu devirde tiko para vere bilir ki...
    illa sıfır aracı satarken zarar etceksin, aracı ilk senin binmen, ilk senin dokunman, kafan rahat full orjinal arac almanın zevki 3,5binlirayala ölcülecek birsey degil... 3 yıl aracının garanti olması cabası...

2. el aracda bir sorun cıktıgında cebinden para cıkarken. sıfır aracda bir sorun cıktıktıgında çayını,kahveni yudumlayacaksın..

daha gecen bir arkadasda bu durumu konustuk hatta bir önceki sayfadaydı. sıfır araca ve 2. el aracı konustuk..

nediyelim artık herkezin mantıgı ve düsüncesi farklı, dogru gelen bana yanlıs, sana yanlıs gelen bana dogru gele bilir...
    hakkında hayırlısı olsun..
    arac aldıgında bilgi paylasımı yaparsın bizimle...
  • 15 bin lira borç için birisiyle anlaştım zaten. yoksa dediğiniz gibi bankadan faizle para alıp ikinci el araç almak zaten yukarda yazdığım teze ters düşüyor.

ayrıca, birgün ben de sıfır araç sahibi olucam. o dediğiniz duyguyu göz ardı edemem. o konuda koyduğum hedef iki yıl sonrası.
  • evet arkadaşlar bugün enjektörler söküldü pompacıya götürdük temizlik için. bir sıvının içinde 1 buçuk saat kadar kaynadı. usta enjektörün bütün elemanlarını sökerek temizledi. 100 tl tuttu. araç şimdi rölantde teklemiyor. çekiş değişti. rölantideki şakırtı biraz kesildi. pc de hata vermiyor. sanırım şimdilik düzeldi. o arada başka biri geldi. arıza ışığı yaktıysa temizlik fazla gitmiyo dedi. 3-4 ay uzatıyor ömrünü dedi. kısa bir sessizlik oldu sen biraz para biriktirmeye başla enjt. için dedi. faydası var bence. bilgilerinize arkadaşlar...
  • slm arkadaslar perşembe gün ankara ostim mavidenizlerde aracıma lpg montajını taktırdım.ustalık işcilik güzeldi bir problem çıkmadı işin kolay kısmını hallettim şimdi zor kısmı olan evrak işleri kaldı onlarıda en kısa sürede halledeceğim.

leon kardesim bu arada senin ustaya önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum kimden slm götürecegim kimin ismini vereyim ustaya :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutbul

slm arkadaslar perşembe gün ankara ostim mavidenizlerde aracıma lpg montajını taktırdım.ustalık işcilik güzeldi bir problem çıkmadı işin kolay kısmını hallettim şimdi zor kısmı olan evrak işleri kaldı onlarıda en kısa sürede halledeceğim.

leon kardesim bu arada senin ustaya önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum kimden slm götürecegim kimin ismini vereyim ustaya :)))

hayırlı olsun hocam işciliği ve nmonrajın hakkını verdilerse memnun kalmamagibi durumun yok. tank olaran hangisini taktırdın...
    daha önceleri emniyette cok kuyruk oluyordu fakat şimdi sen işini heman halledermisin halledemezmisin bilmiyorum ama bayag sıra bekleyecegin aşikar umarım beklemzsin..

hocam amrasın selamını götür sanırım kemal kırmızı cilo diye söyle diye belirtmiş.. selam göndermek eskidendi :) fakat en azından birisinin vasıtasıyla geldiğini söylersen araclarınıza birazdaha özen gösterir atıyorum yaptıgı birseyden para alması gerekirken almaz.

gidecegin usta işin kurdu bu konuda süphen olmasın. sen leb demeden usta çorum der :)... hem uyanık hemde işinin hakkını verir.
    işcilik ücretinde ne fazla söyler nede eksik söyler fakat sen 5,10 lira kırdıırsan birsey diyemem..

eger orjinal yedek parcacı bilmiyorsan söyleye bilirim . zaten bilmiyorsan vehbi ustayla yedek parcacıya gidip gelirsin fakat 5 aşagı 10 yukarı her yedek parcacı aynı fiyata parca satıyor. götürdüğü yer biraz pahalı gbi geldi bana diger parcacılara bakarak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah09nazilli

evet arkadaşlar bugün enjektörler söküldü pompacıya götürdük temizlik için. bir sıvının içinde 1 buçuk saat kadar kaynadı. usta enjektörün bütün elemanlarını sökerek temizledi. 100 tl tuttu. araç şimdi rölantde teklemiyor. çekiş değişti. rölantideki şakırtı biraz kesildi. pc de hata vermiyor. sanırım şimdilik düzeldi. o arada başka biri geldi. arıza ışığı yaktıysa temizlik fazla gitmiyo dedi. 3-4 ay uzatıyor ömrünü dedi. kısa bir sessizlik oldu sen biraz para biriktirmeye başla enjt. için dedi. faydası var bence. bilgilerinize arkadaşlar...

hocam bu enjektör işinide araştırdım senin dediğin gibi sadece ömrünü uzatmakla alakası varmış ve her 20.000kmde temizlenmesi uygun görülüyormuş... ufaka fiyat arastırması yaptım yenisiyle degiştirirsen 1000-1500tl civarında fiyatı varmış..

şimdi sen temizlettiğin icin illa aradaki farkı hissetmişsindir, faydası varmı dersen tabikide faydası olcaktır. umarım hata vermeden uzun yıllar kullanırsın...
  • simit tank taktırdım artık yedek lastiğide evde bir yere bırakacagım. birinin tavsiyesiyle gitmek herzaman iyidir daha iyi ilgi alaka gösterirler tabiki hakkı neyse alacak ona yapacak birsey yok ayrıca sen bir de parçacı soylersen iyi olur oradanda fiyat alıırım.

şimdi lpg yi işletmek için benim neler yapmam gerekiyor birde o konuda yardımcı olursanız sevinirim yani işleri çabuk hallettmek için neler yapmalıyım herzaman izin alamıyorum.

1) mühendisler odasına gidilecekmiş
    2) sızdırmazlık raporu alınacakmış
    3) muayene raptırılacak
    4) trafik bürosuna gidilecekmiş

diye biliyorum buralarda neler dolduracagım ne kadar harcama yapacagım ve en hızlı en kısa sürede nasıl tamamlarım bilgi verirseniz sevinirim.tesekkurler arkadaslar iyi aksamlar.
  • Bir ust konuda lpg donusumu konusu var ordan ayrintili bilgi alabilirsin. Sizdirmazlik raporu kalkti galiba?
  • ilk çalıştırma marş süresi kısaldı, çalışır haldeyken, vites geçişlerinde yaptığı titreme kayboldu. özellikle 1 viteste kalkarken sarsıntı vardı o gitti.gaz kestiğimde silkeleme vardı oda kesildi. bu kadar etkili olacağını tahmin etmiyodum. 20 binde bir yaptırılabilir bence.oda yılda bir yapıyo benim için.yalnız enjt. ömrünü uzatır mı bilemem. dediğin gibi yenisi takımı filan derken 2000 i bulacak.(orjinali) usta mazot filtresini de değiştrelim dedi ama daha 5bin km önce değiştirdiğimden on pas geçtik.
    ya birde o ışık insanın canını ayrı bi sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah09nazilli -- 8 Nisan 2012; 0:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutbul

simit tank taktırdım artık yedek lastiğide evde bir yere bırakacagım. birinin tavsiyesiyle gitmek herzaman iyidir daha iyi ilgi alaka gösterirler tabiki hakkı neyse alacak ona yapacak birsey yok ayrıca sen bir de parçacı soylersen iyi olur oradanda fiyat alıırım.

şimdi lpg yi işletmek için benim neler yapmam gerekiyor birde o konuda yardımcı olursanız sevinirim yani işleri çabuk hallettmek için neler yapmalıyım herzaman izin alamıyorum.

Hocamöncelikle sunu söyleyim şimdi gördüğün krokiyi ,vehbi ustanın krokisiyle bagdastırısan tam anlarsın hemen yerini...
    benim tavsiye edecegim 2 yer var evrenler renault ve günay (fiat,renault) yedek parcacı var.

belki sokagı karıstırmıs olabilirim 1 üst sokka veya bir alt sokka ola bilir fakat evrenler ile günayın arasında 2 sokak var : ) bunu biliyorummm evrenler gördüğün gibi en sonda, günayda en basta yer almakta.... fakat dogru yer gösterdiğimi biliyorum ama her ihtimale karsı yinede not düseyim dedim....

şimid sana söyle söyleyimm amrasada söylemistim... evrenler renault resmen dıs tabelesıyla göz boyuyor . resmen orjinal yedek parcacıya geldiğini anlıyorsun fakat gel görki müsteri karsılaması iyi degil.. alırsan al almazsan alma dercesine. adamlar söylediği fiyyattan asagı inmiyor tok satıcı. fakat vehbinin götürdüğü yerde 5,10 lira ucuz bir kaç parcası : ) diger parcadada vehbinin götüdüğü yer ucuz olabiliyor...
    evrenler garantiyi vermiyor sattıgı malı biliyor...

yani her orjinal yedek parcacıda 5 asagı 10 yukarı fiyat degişiyor..

günaylar ise son derecede müsteriye odaklı ve ciddi bir er hissi verdi bana , yedek parcası evrenlerden birazdha ucuz 5,10 tl.. bir sorun cıkarsan parcada arkasında duruyorlar. kendi agızlarıyla söylediler. sorun cıktıgında seni beni tanırmı bilemiyorum : )

iki yerdende fiyat al hangisi uygun fiyata veririse orayı tercih et..
    bana kalırsa günayı tercih et....

evrenlerin davrını begenmiyorum şahsen..

şunuda belirteyim bana kötü gelen sana iyi gelebilir sana iyi gelen bana kötü gele bilir...

krokiyi vereyim hemen : )
     CLİO SYMBOL GRUBU

lpg hakkında tam bilgi sahibi degili benim alanım dısında : )
    sızdırmazlık istenmiyor deniliyor fakat kendi can güvenliğin acısından almanı tavsiye ederim...

bu arada ankaraya yeni gelmene ragmen biliyorsun. askersin sanırım :)
  • 
Sayfa: önceki 876877878879880
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.