Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1289. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.930.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12871288128912901291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevaplar için teşekkür ederim dikkate alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vonaleee

dün seyir halindeyken birden bire bi yavaşlama oldu ve devirden düştü araç aynı anda kızdırma bujisi uyarı lambası ve üstündeki uyarı lambası yandı bir süre kullandım park ettim 1 2saat sonra çalıştırdığımda uyarı lambası yanmadı.

ustaya gittim büyük ihtimalle mazottan birdaha yaparsa gel bakarız dedi

umarım kötü bir şey değildir

Babamın araçta da çok benzer bir problem var, sizden hemen önce yazmıştım aşağıdaki mesajımda:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126823291

Kardeşimde ucuz olan mavi renkli OBD2 ELM327 v2.1 cihaz var. Haftasonu bununla denedik babamın 2007 Logan 1.5 DCI aracında ama cihaz araçla bağlantı kuramadı, başka araçta çalıştığını biliyoruz.

O yüzden ben de v1.5 donanım versiyonlu olanını almayı düşünüyorum. Diğerinden daha fazla protokolü desteklediği için bağlantı kurabildiği araç sayısının daha çok olduğu söyleniyor. Gerçi bazı araçlarda sıkıntı olduğu, denenmesi gerektiği de belirtiliyor, garantisi yok:

OBD hata kodunu görebilsek zaten ona göre araştırma konularını da daraltacağız. Işığın arada yanıp sönmesi zaten yeterince yanıltıcı. Bu uyarıyı alıp birçok farklı donanımı kontrol eden, değiştiren, masraf yapan kullanıcılar olmuş, yine de çözüm bulamayanlar var.

Ben de servisin, ustaların deneme-yanılma ve olası masraf yaptırma metodlarına kalıp sürünmek istemiyorum, babam uğraşamaz zaten.
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    V1.5 ben de var kullanıyorum bir sıkıntı olmuyor gittigidiyor dan aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Bu tip v1.5'i mi kullanıyorsunuz acaba, satıcı kimdi hatırlıyor musunuz:

CLİO SYMBOL GRUBU

İmzanızdaki araçta mı kullanıyorsunuz bu arada?

Bilgi için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

quote:

dün seyir halindeyken birden bire bi yavaşlama oldu ve devirden düştü araç aynı anda kızdırma bujisi uyarı lambası ve üstündeki uyarı lambası yandı bir süre kullandım park ettim 1 2saat sonra çalıştırdığımda uyarı lambası yanmadı.

Babamın araçta da çok benzer bir problem var, sizden hemen önce yazmıştım aşağıdaki mesajımda:

Kardeşimde ucuz olan mavi renkli OBD2 ELM327 v2.1 cihaz var. Haftasonu bununla denedik babamın 2007 Logan 1.5 DCI aracında ama cihaz araçla bağlantı kuramadı, başka araçta çalıştığını biliyoruz.

O yüzden ben de v1.5 donanım versiyonlu olanını almayı düşünüyorum. Diğerinden daha fazla protokolü desteklediği için bağlantı kurabildiği araç sayısının daha çok olduğu söyleniyor. Gerçi bazı araçlarda sıkıntı olduğu, denenmesi gerektiği de belirtiliyor, garantisi yok:

OBD hata kodunu görebilsek zaten ona göre araştırma konularını da daraltacağız. Işığın arada yanıp sönmesi zaten yeterince yanıltıcı. Bu uyarıyı alıp birçok farklı donanımı kontrol eden, değiştiren, masraf yapan kullanıcılar olmuş, yine de çözüm bulamayanlar var.

Ben de servisin, ustaların deneme-yanılma ve olası masraf yaptırma metodlarına kalıp sürünmek istemiyorum, babam uğraşamaz zaten.

elm 327 cihazları Dizel araçları desteklemiyor ! bilginiz olsun, onların ki özel oluyor ve pahalılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levent_demiralp

Arkadaşlar merhaba, aracım 2011 1.5dci expression. forumlarda araştırdım pek çok sebep olabilir gibi görünüyor ancak sizlerinde fikirlerini almak istedim. aracım 50500km de ve 500km önce yağ ve filtre değişimlerini yaptırdım (yakıt filtresi hariç). Bugün arabamı çalıştırdığımda her zamanki gibi sorun yoktu ancak tahmini 1,5 km sonra ön ısıtma/elektronik arıza ikaz ışığı (kızdırma bujisi) iki kez yanıp söndü. aracı sağa çektim, vitesi boşa aldım. işe gidene kadar bir daha yanmadı. (4km boyunca). akşam işten dönerken yine bir sorun olmadan çalıştı ve tahmini 1,5 km sonra ikaz ışığı iki kez yanıp söndü, eve dönene kadar tekrar yanmadı.

Çarşamba günü aracımı arıza tespiti için cihaza bağlatacağım lakin forumlarda okuduktan sonra merakım iyice arttı. aracın kullanım kılavuzunda araç seyir halinde bu ikaz ışığının yanma gerekçesini " elektrik veya elektronik bir arıza veya motorin filtresinde su olması" olarak açıklıyor. Ancak dedim ya forumlarda yanıp sönen bu ikaz ışığının enjektör değişimine kadar olayı götürdüğünü okuyunca tırstım. umarım buji ya da basit bir elektronik arızadır.

Durumla ilgili bilgi vereceğim, iyi geceler.

quote:

Aracımı sanayiye götürdüm. ışık sürekli yanmadığı için bilgisayarın sorunu bulamayacağını söylediler. kızdırma bujileri kontrol edildi ve sağlam. elektrikçi pedaldan kaynaklanabilir(!) dedi ve şu pas sökücü gibi bişeyden sıktı. aküye baktı ve elektrik aksam soketlerine hava tuttu. ordan ayrıldıktan sonra 10 km aracı kullandım ama ikaz ışığı yanıp sönmedi. tekrar yaparsa yetkili servise götüreyim diyorum lakin çözüm bulabilirler mi bilmiyorum.

quote:

elektrikçi pedala pas sökücü sıktığından beri uyarı ikaz ışığı yanmıyor.

Merhaba,

Babamın araçta da benzer bir problem var (2007 Dacia Logan 1.5 DCI, sanırım ODO 65-70.000 KM civarlarında). Son zamanlarda seyir halinde iken bazen bu "ön ısıtma/elektronik arıza ikaz ışığı" yanıp bir süre sonra kendi kendine sönüyormuş, o esnada hiç bir tuhaflık gözlemlememiş. En son dün bu ışıkla beraber aracın gaz yemediğini ve vites küçültmek zorunda kaldığını da söyledi, sonrasında yine sönmüş ışık.

Haftasonu aracı ben de deneyeceğim ve OBD cihazı ile hata vermiş mi bakacağım. Ancak bahsettiğiniz "pedala pas sökücü sıkma" yöntemi nedir anlayamadım.

Detaylı anlatmanız mümkün mü rica etsem, bir de son durum nedir sizde?
    Teşekkürler.

CLİO SYMBOL GRUBU

bu sorunu uzun zamandır yaşıyorum
    arabayla dip gaz yapıp 130 km hıza gelir gelmez ( yumuşak şekilde basıp yavaş yavaş hızlandığında sorun yok )
    ışık yanıyor ve araç gaz yememeye başlıyor ayağını gazdan alıp yumuşak basmak gerekiyor.

bir kaç kez sanayide parça değişimi ve bakımı yapıldı. turbo basınç sensörü falan da değiştik ama sorun çözülmedi. Gaz Pedalı bakımı falan yapıldı yine çözülmedi.
    son olarak yetkili servise gidip arıza tespiti yapıldı sorunun "gaz pedal potansiyometresi" olduğu söylendi o parçayı henüz taktırmadım yaklaşık 500 TL fiyat vermişlerdi.

ama enteresan bir şekilde yaklaşık 1-2 aydır havalardan dolayı mıdır nedir o hatayı almıyorum.
    bu arada symbol 2007 1.5dci araç

hatta buda çektiğim bir videohttps://www.youtube.com/watch?v=lR1yMqgAuUc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzmynnTR -- 14 Haziran 2017; 12:46:57 >
  • quote:

Bu tip v1.5'i mi kullanıyorsunuz acaba, satıcı kimdi hatırlıyor musunuz:

CLİO SYMBOL GRUBU

İmzanızdaki araçta mı kullanıyorsunuz bu arada?

Bilgi için teşekkürler.

İçi gözükmeyen siyah tip var ben de ve kesinlikle dizel Clio da sorunsuz çalışıyor hatta Corolla ve Cerato da da kullandım sorunsuz çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatibebek

quote:

quote:

elm 327 cihazları Dizel araçları desteklemiyor ! bilginiz olsun, onların ki özel oluyor ve pahalılar.

Bildiğim kadarıyla ELM327 OBD Diagnostic (Tanı-teşhis/hata tarama-silme) cihazları Dizel araçları da destekliyor.

Sizin bahsettiğiniz cihazlar ise yine OBD'den çalışan yakıt tasarruf cihazları olmalı. Onlarda benzinli ve dizel için ayrı cihazlar kullanmak gerekiyor.

ELM327 OBD2 cihazını dizel aracında kullanan arkadaşlar varsa, teyit ederlerse durumu netleştirmiş oluruz.
    Evet imzamdaki araçta kullanıyorum 2003 Clio Symbol 1.5 dCi

Rengi farklı olsa da aynı tip ucuz çakma ELM327 cihazı anladığım kadarıyla. Ben de benzer ucuz v1.5'i alıyorum gittigidiyorda bir satıcıdan, bir de onunla deneyeyim bakalım. Zaten orijinal ELM327 cihazı kim kaybetmiş de biz bulalım.

İlaveten, v2.1'ler yetersiz olmaları bir tarafa, daha da önemlisi bazı versiyonları çeşitli araçların ECUlarında sorunlara da yol açabiliyormuş. Çeşitli örnekleri var, not düşelim de DİKKAT EDİLSİN bu konuya:

https://incardoc.com/forum/default.aspx?g=posts&t=84#post252

Dizel araçlarda çalıştığını teyit etmeniz de ayrıca çok faydalı oldu bu arada, teşekkürler.
    Dostum resim ekleyemiyorum çok uğraştım ama olmadı

Önemli değil hocam, zaten çoğu benzer çakma cihazlar ve aynı tip elektronik elemanlara sahip gibi görünüyor.

Dikkat edilmesi gereken çakma da olsa v1.5 olanları tercih etmek, almak isteyen başka arkadaşlar olursa bilgileri olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzmynnTR

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba, aracım 2011 1.5dci expression. forumlarda araştırdım pek çok sebep olabilir gibi görünüyor ancak sizlerinde fikirlerini almak istedim. aracım 50500km de ve 500km önce yağ ve filtre değişimlerini yaptırdım (yakıt filtresi hariç). Bugün arabamı çalıştırdığımda her zamanki gibi sorun yoktu ancak tahmini 1,5 km sonra ön ısıtma/elektronik arıza ikaz ışığı (kızdırma bujisi) iki kez yanıp söndü. aracı sağa çektim, vitesi boşa aldım. işe gidene kadar bir daha yanmadı. (4km boyunca). akşam işten dönerken yine bir sorun olmadan çalıştı ve tahmini 1,5 km sonra ikaz ışığı iki kez yanıp söndü, eve dönene kadar tekrar yanmadı.

Çarşamba günü aracımı arıza tespiti için cihaza bağlatacağım lakin forumlarda okuduktan sonra merakım iyice arttı. aracın kullanım kılavuzunda araç seyir halinde bu ikaz ışığının yanma gerekçesini " elektrik veya elektronik bir arıza veya motorin filtresinde su olması" olarak açıklıyor. Ancak dedim ya forumlarda yanıp sönen bu ikaz ışığının enjektör değişimine kadar olayı götürdüğünü okuyunca tırstım. umarım buji ya da basit bir elektronik arızadır.

quote:

Aracımı sanayiye götürdüm. ışık sürekli yanmadığı için bilgisayarın sorunu bulamayacağını söylediler. kızdırma bujileri kontrol edildi ve sağlam. elektrikçi pedaldan kaynaklanabilir(!) dedi ve şu pas sökücü gibi bişeyden sıktı. aküye baktı ve elektrik aksam soketlerine hava tuttu. ordan ayrıldıktan sonra 10 km aracı kullandım ama ikaz ışığı yanıp sönmedi. tekrar yaparsa yetkili servise götüreyim diyorum lakin çözüm bulabilirler mi bilmiyorum.

quote:

Merhaba,

Babamın araçta da benzer bir problem var (2007 Dacia Logan 1.5 DCI, sanırım ODO 65-70.000 KM civarlarında). Son zamanlarda seyir halinde iken bazen bu "ön ısıtma/elektronik arıza ikaz ışığı" yanıp bir süre sonra kendi kendine sönüyormuş, o esnada hiç bir tuhaflık gözlemlememiş. En son dün bu ışıkla beraber aracın gaz yemediğini ve vites küçültmek zorunda kaldığını da söyledi, sonrasında yine sönmüş ışık.

Haftasonu aracı ben de deneyeceğim ve OBD cihazı ile hata vermiş mi bakacağım. Ancak bahsettiğiniz "pedala pas sökücü sıkma" yöntemi nedir anlayamadım.

Teşekkürler.

CLİO SYMBOL GRUBU

arabayla dip gaz yapıp 130 km hıza gelir gelmez ( yumuşak şekilde basıp yavaş yavaş hızlandığında sorun yok )
    ışık yanıyor ve araç gaz yememeye başlıyor ayağını gazdan alıp yumuşak basmak gerekiyor.

bir kaç kez sanayide parça değişimi ve bakımı yapıldı. turbo basınç sensörü falan da değiştik ama sorun çözülmedi. Gaz Pedalı bakımı falan yapıldı yine çözülmedi.
    son olarak yetkili servise gidip arıza tespiti yapıldı sorunun "gaz pedal potansiyometresi" olduğu söylendi o parçayı henüz taktırmadım yaklaşık 500 TL fiyat vermişlerdi.

ama enteresan bir şekilde yaklaşık 1-2 aydır havalardan dolayı mıdır nedir o hatayı almıyorum.

hatta buda çektiğim bir videohttps://www.youtube.com/watch?v=lR1yMqgAuUc&feature=youtu.be

Bu kronik bir sorun galiba Renault (ve Dacia) araçlarda. Birkaç gündür bu konuda araştırma yapıyorum ama gördüklerim hiç iç açıcı değil. Bir sürü masraf yaptığı halde hala çözüm bulamamış kullanıcılar var, aynı sizin gibi, ve muhtemelen benim de olacağım gibi.

Örneğin aşağıdaki blog yazarı da Clio aracında benzeri bir soruna 2.5 yıldır bir çözüm bulamamış:

Clio arıza ışığı ve pedal bozulma sorunu (Kendisine buradan teşekkür ediyorum verdiği bilgiler için)
    Link: http://lazyazar.blogspot.com.tr/2014/11/clio-arza-sg-ve-pedal-bozulma-sorunu.html

CLİO SYMBOL GRUBU

Aslında daha moral bozucu olan ise yazara gelen cevaplar ve yorumlar. Onlarca belki de yüzlerce araç kullanıcısı bu ve benzeri tipte sorun yaşamış ve çözüm arıyor. Bazıları farklı noktalarda sorunlu parçaları bulup problemi çözebilmişler. Çoğu kullanıcı ise birçok usta ve servis dolaşmasına, masraf yapmasına rağmen çözüm bulamamış, hala arayıştalar.

Ben forumda ve üstte bahsettiğim gibi sitelerde yorumları okuyorum, siz de bir göz atın isterseniz. Çözüm önerenlerin tavsiye ettikleri yöntemlerden bazılarını henüz denemediyseniz denemek istersiniz belki. (Arıza kodu potansiyometre gösterse bile o potansiyometreden kaynaklanMAdığını yazanlar var!)

Bu sorunun çözümü için deneme yanılma yöntemleri ve dolayısıyla geribildirimler önem kazanıyor.

Ben de ELM327 OBD2 v1.5 cihazı geldikten sonra gördüklerimi ve sonrasında yaptığım denemeleri yazarım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OzzmynnTR

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

CLİO SYMBOL GRUBU

Bu kronik bir sorun galiba Renault (ve Dacia) araçlarda. Birkaç gündür bu konuda araştırma yapıyorum ama gördüklerim hiç iç açıcı değil. Bir sürü masraf yaptığı halde hala çözüm bulamamış kullanıcılar var, aynı sizin gibi, ve muhtemelen benim de olacağım gibi.

Örneğin aşağıdaki blog yazarı da Clio aracında benzeri bir soruna 2.5 yıldır bir çözüm bulamamış:

Clio arıza ışığı ve pedal bozulma sorunu (Kendisine buradan teşekkür ediyorum verdiği bilgiler için)
    Link: http://lazyazar.blogspot.com.tr/2014/11/clio-arza-sg-ve-pedal-bozulma-sorunu.html

CLİO SYMBOL GRUBU

Aslında daha moral bozucu olan ise yazara gelen cevaplar ve yorumlar. Onlarca belki de yüzlerce araç kullanıcısı bu ve benzeri tipte sorun yaşamış ve çözüm arıyor. Bazıları farklı noktalarda sorunlu parçaları bulup problemi çözebilmişler. Çoğu kullanıcı ise birçok usta ve servis dolaşmasına, masraf yapmasına rağmen çözüm bulamamış, hala arayıştalar.

Ben forumda ve üstte bahsettiğim gibi sitelerde yorumları okuyorum, siz de bir göz atın isterseniz. Çözüm önerenlerin tavsiye ettikleri yöntemlerden bazılarını henüz denemediyseniz denemek istersiniz belki. (Arıza kodu potansiyometre gösterse bile o potansiyometreden kaynaklanMAdığını yazanlar var!)

Bu sorunun çözümü için deneme yanılma yöntemleri ve dolayısıyla geribildirimler önem kazanıyor.

Ben de ELM327 OBD2 v1.5 cihazı geldikten sonra gördüklerimi ve sonrasında yaptığım denemeleri yazarım.

aslında araştırıyorum fakat dediğiniz gibi kesin bir bilgi bulamadım
    hatta clio forumlarında bir arkadaş yaşadığı aynı sorunu basit bir şekilde çözmüş ve videolu olarak anlatmıştı ama maalesef benim aracımda sorun çözülmedi.
    elimde ELM327 OBD2 ve daha gelişmiş cihazlar da var aslında ama kendim herhangi bir arıza kodu bulamıyorum
    yetkili serviste ki cihaz yalnızca arızayı göstermişti. o da şuanda kesin çözüm olmadığı için 500 TL civarı vermek istemedim.

ama dediğim gibi yaklaşık 2 aydır ne kadar basarsam basayım bu aralar arıza ışığı yanmamaya başladı umarım bir daha da yaşamam.
  • bendeki bluetoothlu o mavi olandan, acaba wifi olan mı daha iyi yoksa bluetooth olan mı ? birde ben sürekli takılı bırakıyorum ancak ertesi gün aracı çalıştırdığımda bağlantı kurulamıyor o zımbırtı ile, illa çıkartıp geri takacan ki kendine gelsin sizde de bu şekilde mi ?

Not: bende indash android teyp olduğu için sürekli yakıt tüketimi gidilen yol vs. kayıt ediyorum bu yüzden sürekli takılı.
  • Bluetooth olan var bende başka araçlarda da takıp arıza sildim

Ayrıca bu sadece parça kaynaklı arıza olmayabilir
    Mesala bir arkadaşımın aracında arıza lambası sönmüyordu eksoz manifolduna yakın kablolar kavrulmuş bu da beyine yani Ecu ya giden sinyalleri bozuyor soket ve kablo tesisatı da kontrol edilmeli
    Bu durumun en kötü sonucu Ecu bozukluğu bence deneme amaçlı başka bir Ecu takılıp deneme yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatibebek

bendeki bluetoothlu o mavi olandan, acaba wifi olan mı daha iyi yoksa bluetooth olan mı ? birde ben sürekli takılı bırakıyorum ancak ertesi gün aracı çalıştırdığımda bağlantı kurulamıyor o zımbırtı ile, illa çıkartıp geri takacan ki kendine gelsin sizde de bu şekilde mi ?

Not: bende indash android teyp olduğu için sürekli yakıt tüketimi gidilen yol vs. kayıt ediyorum bu yüzden sürekli takılı.

On off özellikli olan da var

Hocam 28'e sattım bugün aracı. Şimdi ne alsam diye düşünüyorum bunun gibi az yakan araç tavsiyeniz var mıdır?
  • kene. kullanıcısına yanıt
    1 hafta önce 2012 Logan Sedan 1.5 dCi euro 5 75 bg aracı 26.000 TL'ye aldık birine
    Ayrıca fiat Linea 1.3 Multijet öneririm

• 
Sayfa: önceki 12871288128912901291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.