Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (559. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.470
Cevap
47
Favori
979.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    görünüş olarak da clio 3 yuvasına oturacağını sanmıyorum. clio 4 ün teybi oval yapıya sahip bizimkiler köşeli. sony nin pionerin uyumlu teyplerini kullanmak daha mantıklı. direksiyon kumandasının çalışması için de ayrı bir aparat takılıyor sorunsuz kullanılıyor.
  • Arkadaşlar yaza dogru araba alma dusuncelerim var. Simdiden arastirmalara baslayayim dedim. Sizce 35 civari bir miktara clio executive donanım seviyesi araclar nasildir 1.5 dci 85 bglik dusundum. Toplumda bir Renault on yargısı var ama bir dönem clio 2 kullanmistim. Gayet de memnundum. Arac zirt pirt ariza yapmasin bir de yakit abartmasin yeter aractan beklentim bunlar. Ne dersiniz kullanıcılar olarak size sorayim dedim. Bu paralara ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 2008 model 1.2 motor yari otomatik 85binde clio 3 aracim var. havalar eksi dereceleri gormeye basladigindan beridir vites otomatikten manuele atiyor. vites kutusunu kontrol ettirin yazisi cikiyor o esnada. manuel olarak degistirmede vitese gecmesinde bi sorun yok. ama otomatikten kendiliginden cikiyo ara sira. bu sorunu yasayan varmi?

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Dün sabah yağmurda çalışan ön sileceklerim akşam eve dönerken çalışmıyordu. Sanırım Clio'da çok sık oluyormuş bu durum, silecek motoru masrafı çıkacak gibi.

Clio 3 lerin kronik sorunu, sileceklerin alt kısmında bulunan tahliyenin tıkanarak, silecek motruna kısa devre yaptırması ara ara ön mazgalın sökülerek tahliyelerin kontrol edilmesi gerekiyor, çok basit bir işlem 10 dakikanızı almaz.

Orijinalden alıntı: sadıklı

Arkadaslar 2008 model 1.2 motor yari otomatik 85binde clio 3 aracim var. havalar eksi dereceleri gormeye basladigindan beridir vites otomatikten manuele atiyor. vites kutusunu kontrol ettirin yazisi cikiyor o esnada. manuel olarak degistirmede vitese gecmesinde bi sorun yok. ama otomatikten kendiliginden cikiyo ara sira. bu sorunu yasayan varmi?

Arkadaşlar kayseri de kaç tane ustaya gösterdim ya bakmıyorlar hiç yada deneme yanılma yapacaklar. serviste aynı şekilde kesin bişey demiyor. hemen baskı balata ve robot değişecek falan diyor. bende robotta bi sorun olsa manuel değiştirince de sıkıntı olması gerekmez mi diye düşünüyorum. sonuçta manuel değiştirsemde yine robot değiştiriyor. benim sorunum araç otomatikten çıkıp manuele atıyor.
    Şanzıman yağı özelliğini yitirmiş olabilir kış şartlarında yeterli yağlama yapmıyor olabilir. ilk aşamada şanzıman yağını bulabildiğiniz en kalitelisiyle değiştirerek başlayın. düzelmezse diğer parçalara odaklanırsınız.

Orijinalden alıntı: Bulut5155

Şanzıman yağı özelliğini yitirmiş olabilir kış şartlarında yeterli yağlama yapmıyor olabilir. ilk aşamada şanzıman yağını bulabildiğiniz en kalitelisiyle değiştirerek başlayın. düzelmezse diğer parçalara odaklanırsınız.

En mantıklısı diyebilirim, her ne kadar şanzıman yağı ömürlük vs. deseler de belli bir yıldan sonra her yağ gibi sıcak soğuk hava değişimlerinde özelliğini yitiriyor. Bir de fransızlar otomatik işini pek yapamıyolar sanırım, DSG bile sorunluyken fransız otomatik almak listemde ilk sıralarda olmazdı diyebilirim. Manuel ne olursa olsun candır.
  • arkadaşlar merhaba landirenzo tüpten kullanıyorum aracım clio 3 1.6 110 beygir otomatik benim tüp küçüklerden 32 litrelik ama toplasanız 26 lt filan alıyor ve hesapladığımda aracım tam dolu tüple ancak 195 km gidiyor sizce çok yakmıyormu ? Yoksa sizde klasik cevabımı vereceksiniz çok yakmasının sebebi otomatik olmasımı diyeceksiniz? tüplü otomatik 1.6 kullanan varsa ne yaktığını yazabilirler mi ?

Orijinalden alıntı: ufukturk79

arkadaşlar merhaba landirenzo tüpten kullanıyorum aracım clio 3 1.6 110 beygir otomatik benim tüp küçüklerden 32 litrelik ama toplasanız 26 lt filan alıyor ve hesapladığımda aracım tam dolu tüple ancak 195 km gidiyor sizce çok yakmıyormu ? Yoksa sizde klasik cevabımı vereceksiniz çok yakmasının sebebi otomatik olmasımı diyeceksiniz? tüplü otomatik 1.6 kullanan varsa ne yaktığını yazabilirler mi ?

195 km yol şehir içi mi? Şehir içiyse bence kış şartlarında normal sayılabilir. Bu hesaba göre km de 32-33 kuruş yakmış, benim daha önceki aracım hyundai Accend Admire dı otomatik, 1.3 motordu şehir içi 28-29 kuruş yakıyordu, ağır kış şartlarında bu tüketim daha da yükselir bence.
    ufukturk79, tamamen şehir içi kullanımsa çok değil, benzinde çok yakan araba lpg'de de az yakmaz, aracınız hb ise şehir içi fabrika verisi zaten 10 lt benzin tüketimi gösteriyor ki tam olarak bu değeri yakalamanız da zor, her halükarda 10 lt üzeri benzin tüketimi olacak, lpg de lt bazında benzinden ortalama %15-20 fazla yakacaktır , kış şartlarını da göz önüne alınca sizin verilerine göre ortalama 13,3 litre lpg tüketimi bu araç için gayet normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 24 Aralık 2016; 17:15:39 >
  • Arkadaslar bir sey soracaktim ben ilk arabami aldim clio3 grandtoure 2012 model olandan sehir ici suruyorum devamli ortalama yakit tuketimi 8 lerde niye bu kadar yuksekki ya ne yapmam lazim acaba yanlis devirlerdemi kullaniyorum

2012 1.5 dci dizel extreme edition 87.000 km de beyaz renk sadece sağ arka çamurlukta boya var en ufak kazası olmayan trameri temiz tüm bakımları yapılmış 85.000 km de triger devirdaim tüm yağ ve filtreler değişti en ufak ama en ufak sorunu olmayan aracımı kaç paray satsam normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtasova -- 28 Aralık 2016; 11:22:47 >
  • Clio 1.2 16v İçin güncel tüketim verileriniz nedir ? Litre olarak LPG/Benzin yazabilir misiniz ?
  • Hocam Ankara da ortalama km göremiyorum yol bilgisayarı olmadığı için ama sıkışık trafiğe hiç girmiyorum 10 lt lpg yakıyor benzin olarak da 8 Lt civarı olur diye tahmin ediyorum. Ateşleme sistemi yeni Lastikler Bristone LM001.

Orijinalden alıntı: hasancanözd

bütün renault bakım malzemeleri ver parçaları için bana ulaşabilirsiniz

selamlar elinizde clio 3 orjinal kolçak mevcutmu varsa fiyatını öğrenebilirmiyim ?

Orijinalden alıntı: ahocan_1992

Arkadaşlar yaza dogru araba alma dusuncelerim var. Simdiden arastirmalara baslayayim dedim. Sizce 35 civari bir miktara clio executive donanım seviyesi araclar nasildir 1.5 dci 85 bglik dusundum. Toplumda bir Renault on yargısı var ama bir dönem clio 2 kullanmistim. Gayet de memnundum. Arac zirt pirt ariza yapmasin bir de yakit abartmasin yeter aractan beklentim bunlar. Ne dersiniz kullanıcılar olarak size sorayim dedim. Bu paralara ne tavsiye edersiniz?

executive arıyorsanız mutlaka 20. yıl paket bulmaya özen gösterin ben 2 senedir kullanıyor çok fazla memnunum TR şartlarında orta seviye bi kullanıcı için biçilmiş kaftandır kendileri gerek bakım masrafları gerek donanım özellikleri olarak .
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.