Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (728. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

İnternette bilgi bulamadım Clio 2'lerin faz 1 ve faz 2 çıkış tarihleri ne zaman oluyor ? Mesela bütçem gereği genelde 2000-2001 model clio'lara bakıyorum ama faz 1 mi ph2 mi olduğunu nasıl anlayabilirim ? Donanımsal olarak ne farkları var ?

2000-2001 modeller faz1 olarak geçer gerek ön far tasarımı gerekse iç tasarımdan rahatlıkla anlarsınız 2002den sonra makyaj geçirdi ve faz2 oldu kapsamlı bi makyajdı bu içi daha kaliteli oldu koltuklar malzeme kalitesi kesinlikle farkediyor ama 1.4 motor çok satılmadı faz2lerde genelde hep 1.2 var oda otantik donanımda yol bilgisayarı yok yan aynalar elektirikli değil torpidoda ışıklandırma yok sis farı yok vs ama güvenlik anlamında 4 hava yastığı abs falan standart sunuldu benim görüşüm faz2 1.4 motor alırsanız tadından yenmez bir araçtır benim eski aracımın resmini paylaşayım faz2 olandan 1.2 motor
     CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashuva -- 29 Mayıs 2015; 12:50:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cashuva

quote:

İnternette bilgi bulamadım Clio 2'lerin faz 1 ve faz 2 çıkış tarihleri ne zaman oluyor ? Mesela bütçem gereği genelde 2000-2001 model clio'lara bakıyorum ama faz 1 mi ph2 mi olduğunu nasıl anlayabilirim ? Donanımsal olarak ne farkları var ?

2000-2001 modeller faz1 olarak geçer gerek ön far tasarımı gerekse iç tasarımdan rahatlıkla anlarsınız 2002den sonra makyaj geçirdi ve faz2 oldu kapsamlı bi makyajdı bu içi daha kaliteli oldu koltuklar malzeme kalitesi kesinlikle farkediyor ama 1.4 motor çok satılmadı faz2lerde genelde hep 1.2 var oda otantik donanımda yol bilgisayarı yok yan aynalar elektirikli değil torpidoda ışıklandırma yok sis farı yok vs ama güvenlik anlamında 4 hava yastığı abs falan standart sunuldu benim görüşüm faz2 1.4 motor alırsanız tadından yenmez bir araçtır benim eski aracımın resmini paylaşayım faz2 olandan 1.2 motor
     CLIO II SAHİPLERİ

Maşallah çok güzelmiş hocam aracınız.. Bütçemiz 15 bin civarı hb model bakıyoruz. Faz 2 ler direkt olarak +2000₺ ile satılıyor sahibindende. Motor olarak değişme var mı peki? Birde kullanacağımız civarlar yoğun rampalı bayırlı yerler ayda 5-6 sefer uzun yol yapılacak bu nedenle 1.6 düşünüyorum kendi adıma. Yorumları okuduğum zaman da 1.4'ün çok performanslı olduğu yokuşta vs üzmediği belirtiliyor. Sizce seçimimizi hangi motordan yana yapmalıyız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cashuva C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. 2005 model var bizde. Bu ön kaput ile ön tamponda ki reno amblemin kaputla birleştigi yerde biraz açıklık var. Kaputa bastırınca içe dogru gidiyor fakat arada biraz boşluk var. Bende takıntılıym. :) Kaportacıya göstersem düzeltile bilir mi ? bu resimde ki araçda birleşim yerleri gayet düzgün. Bu tarz açıklıklar genleşmeden esnemeden olurmu ? veya ufak tefek kazalarda esneme yapar mı ?
    Bir ara resmini çekip koyucam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 29 Mayıs 2015; 13:11:18 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cashuva

quote:

CLIO II SAHİPLERİ

Maşallah çok güzelmiş hocam aracınız.. Bütçemiz 15 bin civarı hb model bakıyoruz. Faz 2 ler direkt olarak +2000₺ ile satılıyor sahibindende. Motor olarak değişme var mı peki? Birde kullanacağımız civarlar yoğun rampalı bayırlı yerler ayda 5-6 sefer uzun yol yapılacak bu nedenle 1.6 düşünüyorum kendi adıma. Yorumları okuduğum zaman da 1.4'ün çok performanslı olduğu yokuşta vs üzmediği belirtiliyor. Sizce seçimimizi hangi motordan yana yapmalıyız?

teşekkür ederim boyasız kazasız bir araçtı yaklaşık 1 yıl önce 17.750 ye sattım bu aracı 70bin kmdeydi daha şimdi bakıyorumda 19-20binlerden ilana verenler var. ilk önce ben 1.2 motordan bahsedeyim araç tüpsüzdü 2-3 kişi binilirse eğer şehir içinde seri bir araçtı ama yinede klima açıkken rampalarda zorlanıyordu araç ve ben genelde yokuşlarda klimayı kapatırdım yakıt olarakta şehir içinde 40kuruş falan benzin tüketirdi çünkü yüksek devirde tutmak gerekiyor aracı yokuşlarda buda yakıt tüketimini artırıyordu bu araç için en güzeli 1.4rxt o tam ideal çok seri iyi giden bir araç 98beygir gücünde donanım olarakta çok iyidir sürücü koltuğu yükseltme alçatma yol bilgisayarı yan aynalar elektrikli ısıtmalı vs gibi ekstra donanımları var ama sizin bütçeyi biraz aşabilir 1.6 motorda 8vdir ve 90beygir gücü var oda çok seri bir araçtır heleki 8v olması şehir içinde yokuşlarda hiç zorlanmadan çıkmasına sebeb olacaktır alt devirleri canlı olur uzun yoldada sizi yormaz donanım olarakta yine rxt tercih ederseniz gayet donanımlı bir aracınız olur

• quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Merhaba hocam. 2005 model var bizde. Bu ön kaput ile ön tamponda ki reno amblemin kaputla birleştigi yerde biraz açıklık var. Kaputa bastırınca içe dogru gidiyor fakat arada biraz boşluk var. Bende takıntılıym. :) Kaportacıya göstersem düzeltile bilir mi ? bu resimde ki araçda birleşim yerleri gayet düzgün. Bu tarz açıklıklar genleşmeden esnemeden olurmu ? veya ufak tefek kazalarda esneme yapar mı ?
    Bir ara resmini çekip koyucam.

hocam benim bu clioda hiç bir darbe kaza yoktu daha sonra aldığım lagunaya bir kere arkadan vurdular arabada hiç bir göçük falan yoktu ama sonra farkettim bagaj kapağı aralıklı duruyor biraz sanki yani sizin bahsettiğiniz sorunu ben arka bagajda yaşadım büyük ihtimal önden ufak bi darbe almış olabilir araç bence düzeltilebilecek bir sorundur kaportacıya danışmakta fayda var

• cashuva C kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaslar 1.5 dci Dynamic aracimla 260 tl mazot ile 1387 km uzun yol yaptim. Ortalama 110km hizla gittim. Yol bilgisayarinda ort tuketim 4.1 lt gosterdi ancak hesaba gore 4.6 lt cikiyor. Aracin yakiti gayet makul geldi bana.

• fyilmaz kullanıcısına yanıt
    O d3 düğmesi.
    Basınca ekranda D3 ışığı yanar ve araba 1-2 ve 3. viteslerde gider. Düğmeye bir kez daha basınca ışık söner ve D3 devre dışı kalır ve araba 4 vitese geçebilir.
    Yokuslarda kullanırdım ben bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

O d3 düğmesi.
    Basınca ekranda D3 ışığı yanar ve araba 1-2 ve 3. viteslerde gider. Düğmeye bir kez daha basınca ışık söner ve D3 devre dışı kalır ve araba 4 vitese geçebilir.
    Yokuslarda kullanırdım ben bunu.
    Arkadaşlar uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba.Clio mu satalı yaklaşık 1.5 yıl oldu.1.5 yıldır linea t-jet kullanıyorum ama tekrar clio ya dönmeye karar verdim:) sanırım clio alışkanlık yapıyor. burası clio 2 paylaşım alanı ama ben burdaki clio 4 hakkında bilgisi olan arkadaşların fikirlerini almak istedim.2013 clio 4 1.2 joy nasıldır? kronik sorunları var mıdır ve kaç bandında alınır bu araç? fikirlerinize ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler...
  • Beyler clio 1.4 rta sahibiyim bi sorum olacakti bu arka koltuklar nasil katlaniyor bagaji genisletmem gerekti bi turlu bulamadim sitedede yok galiba nasil yapildigi.Bi anlatirsaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: emre71710

Beyler clio 1.4 rta sahibiyim bi sorum olacakti bu arka koltuklar nasil katlaniyor bagaji genisletmem gerekti bi turlu bulamadim sitedede yok galiba nasil yapildigi.Bi anlatirsaniz sevinirim

Koltuklarin sag ve sol uc taraflarinda dugme olmasi oraya bastirip yatiracaksin

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

Arkadaşlar yeni bir clio aldık 2001 model 1.4 rxt aracın hız göstergesi düşük gösteriyor mesela arabada gerçekte 110 giderken göstergede 100 yazıyor hem gps ten hemde yollardaki hız ekranlarından takip ettim. Ayrıca km sayacıda eksik işliyor bugün ankaradan aldım aracı google haritalara göre gittiğim mesafe 328 km arabanın kendi göstergesinde 278 km gösteriyor ki bu imkansız her zaman gittiğim yol. Yani ikiside muhtemelen birbirini etkiliyor hızı eksik ölçtüğü için mesafeyide eksik ölçüyor olabilir ama sebep ne olabilir acaba ?

Benim 1.2 authentic 95km hiz gosterirken 90km hiz oluyor aslinda,anormal birsey yok bence

Alıntıları Göster
    Merhaba
    2000model Clio RTE OTOMATİK aracı yeni aldım, önceki sahibi şanzuman arızası yüzünden sanayide şanzuman revizyonu yaptırdı, volan dişlisi değişti, şanzuman beyni ve bütün elektrik tesisatı değişti, krank mili değişti fakat arıza ışığı halen sönmedi. Rolanti biraz yüksek çalışıyordu N ve D de dururken arıza ışığı yanıyordu.

Araç durunca şanzuman arızası gösteriyor hareket halindeyken sönüyordu, bu gün yola çıktıktan bir dakika sonra 4. vitesten 5. e geçmek yerine bir vuruntu sesi ile 2 ye aldı vitesi ve devir çok yükseldi. Aracı kapayıp tekrar çalıştırdım yola yavaş yavaş devam ettim tekrar yapmadı.

elektroknikçiye götürdüm bilgisayarda aşağıdaki arızalar çıktı

1-Konvertör irtibatı kayması
    2-Vites kutusu çıkış devir kaptör devresi
    3-Enjeksiyon -> O.V.K (Tork) Bilgisi bağlantısı 1.DEF
    4-Motor tork bilgisi geçersiz

Hataları silip aracı yolda denediler 4 den 5 e geçmedi yüksek devirde gitti.

Akşam tekrar aracı kullanırken aynı şekilde vites şaşırmaları oluyor, kendiliğinden hızlanıyor araç frene dokununca vurma sesi geliyor.

Elektronikçi motor beyninden diyor ama şanzumanda mekanik uyumsuzluk olabilirmi diye de düşünüyorum.

Bu konuda fikrinizi paylaşırsanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KiTaRo54

Merhaba
    2000model Clio RTE OTOMATİK aracı yeni aldım, önceki sahibi şanzuman arızası yüzünden sanayide şanzuman revizyonu yaptırdı, volan dişlisi değişti, şanzuman beyni ve bütün elektrik tesisatı değişti, krank mili değişti fakat arıza ışığı halen sönmedi. Rolanti biraz yüksek çalışıyordu N ve D de dururken arıza ışığı yanıyordu.

Araç durunca şanzuman arızası gösteriyor hareket halindeyken sönüyordu, bu gün yola çıktıktan bir dakika sonra 4. vitesten 5. e geçmek yerine bir vuruntu sesi ile 2 ye aldı vitesi ve devir çok yükseldi. Aracı kapayıp tekrar çalıştırdım yola yavaş yavaş devam ettim tekrar yapmadı.

elektroknikçiye götürdüm bilgisayarda aşağıdaki arızalar çıktı

1-Konvertör irtibatı kayması
    2-Vites kutusu çıkış devir kaptör devresi
    3-Enjeksiyon -> O.V.K (Tork) Bilgisi bağlantısı 1.DEF
    4-Motor tork bilgisi geçersiz

Hataları silip aracı yolda denediler 4 den 5 e geçmedi yüksek devirde gitti.

Akşam tekrar aracı kullanırken aynı şekilde vites şaşırmaları oluyor, kendiliğinden hızlanıyor araç frene dokununca vurma sesi geliyor.

Elektronikçi motor beyninden diyor ama şanzumanda mekanik uyumsuzluk olabilirmi diye de düşünüyorum.

Bu konuda fikrinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Alıntıları Göster
    Bu orjinal radyoya usb takmak için aparat var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emre71710

Beyler clio 1.4 rta sahibiyim bi sorum olacakti bu arka koltuklar nasil katlaniyor bagaji genisletmem gerekti bi turlu bulamadim sitedede yok galiba nasil yapildigi.Bi anlatirsaniz sevinirim

Arka koltuğun sağ ve sol üst bagaj pandizotuyla birleşmiş gibi olan tarafından bakınca görürsün zaten. Düğmeye bas koltuk sırt kısmını aşağı eğ. Alt oturak nasıl çıkıyordu tam hatırlamıyorum ama oda yerinden çıkar. Çünkü 3 defa falan benzin pompasını koltuğu kaldırıp değiştirtdim.
    Vay be 3,5 yıl olmuş satılalı minik serçe ⏳

• quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Bu orjinal radyoya usb takmak için aparat var mı acaba ?

Eski tip kasetçalar mı?
    Kaset adaptörü oluyor teypçilerde. Ben kullanmadım kendi orijinal teybi. Cdli pioneer takılı idi ben aldığımda ufaktan tesisat yapılıydı. Satarken pioneeri söktürdüm ve kendi kasetçalar olan teybi verdim.

• Osman_E kullanıcısına yanıt
    Çok kişi sırada rxt hastalığı oluşuyor hayır bi de fiyatlar dizel 2012 model ayarında, eski araç sahipleri clioyu bilmesek yutturacaklar. Arkadaşlar bu fiyatlarla kesinlikle clio almayın. 2001 model şakamısınız? Yok faz 1 yok faz3. 1,6 rxt olsun isterse, 16 liradan 1 kuruş fazla verilmez, boşuna almayın, zarar edersiniz... Aynı fiyata fiesta tdci, c3 hdi 2006-2007 ler var ve renonun her manada ne olduğunu tartışmaya çok gerek yok herhalde. Bende de clio1 vardı, nasıl kurtulduğumu şaşırdım. 2012 grandtour da kapı bölgesi dirsek halısı leş gibi ve temizlenmiyordu varmı daha kötü tasarımı olabilen? Plastik koy daha iyi. Motoru normal çalışırsa mutlu oluyorsun, daha böyle beni geren bir araç olmadı, 9 senelik Clio 1 araçtan çok iyi kurtuldum...
  • KiTaRo54 K kullanıcısına yanıt
    hatalar hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama 2002 rxt ve 2003 priv. clio otomatik aldım geçen sene, her 2si de 4 ileri otomatikti, 5 ileri otomatik vitesli clioyu ilk sizden duyuyorum...
  • cumrali C kullanıcısına yanıt
    Aynen kasatçalar orjinal. Ben en iyisi bir tane teyp alım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer omer

Çok kişi sırada rxt hastalığı oluşuyor hayır bi de fiyatlar dizel 2012 model ayarında, eski araç sahipleri clioyu bilmesek yutturacaklar. Arkadaşlar bu fiyatlarla kesinlikle clio almayın. 2001 model şakamısınız? Yok faz 1 yok faz3. 1,6 rxt olsun isterse, 16 liradan 1 kuruş fazla verilmez, boşuna almayın, zarar edersiniz... Aynı fiyata fiesta tdci, c3 hdi 2006-2007 ler var ve renonun her manada ne olduğunu tartışmaya çok gerek yok herhalde. Bende de clio1 vardı, nasıl kurtulduğumu şaşırdım. 2012 grandtour da kapı bölgesi dirsek halısı leş gibi ve temizlenmiyordu varmı daha kötü tasarımı olabilen? Plastik koy daha iyi. Motoru normal çalışırsa mutlu oluyorsun, daha böyle beni geren bir araç olmadı, 9 senelik Clio 1 araçtan çok iyi kurtuldum...

dostum clio 1 ile clio 2'yi karıştırma çok farklı araçlar,alan zararda etmiyor kusura bakma kimse temiz rxt'yi hele ki 1.4 olan modeli o paraya vermez,benim renault ustam bile clio aldı altın gibi araç sürekli değerleniyor dedi ki öyle zaten

• kocaballi kullanıcısına yanıt
    5 yokmuş evet 4 ileriymiş bu da.
  • 
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.