Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (726. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaputu açınca sağ tarafta, silecek süpürgesinin yanında. Su giden ızgaranın ortasında kapağı görmen lazım. Fren hidrolik yağı konulan kapağın üstüne kalıyor yanılmıyorsam.
    Edit, doğru hatırlıyorum dermişim. Sağ taraftaki akü-kkırmızı buton-fren hidrolik kabı ve üstünde silecek su kabı sonra da silecek süpürgesi arasında kalıyor.
    Su kabında altta püskürtme yapan motor var. Kontak açıkken Tepki veriyor mu acaba ona bir bak. Motor suyu pompalıyorsa hortumları kontrol edin. Başka sebebi olmaz pek. Tofaş Şahin'in hortum takımı on liraydı. On liralık takımı değiştirdim ama 2 saat uğraştım ☺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumrali -- 15 Mayıs 2015; 22:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumrali C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yarın bir bakıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Teşekkür ederim hocam yarın bir bakıcam.

Birşey değil. Hayırlı geceler hayırlı kandiller.

Sağolun. Herkese hayırlı kandiller.
  • quote:

@symbolcu Başka panel takmayı bende düşündüm de. Bakalım bi ozman fiyatlarına felan bi bakayım nasıl. Uygun olursa öyle yaparız. Bire bir gösteriyro degil mi degerleri?
    Ya ayrıca koskoca panele sıgdıramamışalr mı devir göstergesini ya.

@cumrali Teşekkür ederim bilgiler için. Valla hocam çukur olmayan yol mu var ? Bridgestone b 330 İyi gibi.

Başka panel derken yine clio paneli.Orjinal yani.Panele sığdıramamış değilde ucuz olsun diye aklı sıra öyle
    yapmış.Panel bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 16 Mayıs 2015; 1:19:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Göstergeler yağ hararet felan düzgün çalışıyor değil mi?
  • quote:

Anladım hocam. Göstergeler yağ hararet felan düzgün çalışıyor değil mi?

Tabiki

• Arkadaşlar yeni bir clio aldık 2001 model 1.4 rxt aracın hız göstergesi düşük gösteriyor mesela arabada gerçekte 110 giderken göstergede 100 yazıyor hem gps ten hemde yollardaki hız ekranlarından takip ettim. Ayrıca km sayacıda eksik işliyor bugün ankaradan aldım aracı google haritalara göre gittiğim mesafe 328 km arabanın kendi göstergesinde 278 km gösteriyor ki bu imkansız her zaman gittiğim yol. Yani ikiside muhtemelen birbirini etkiliyor hızı eksik ölçtüğü için mesafeyide eksik ölçüyor olabilir ama sebep ne olabilir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 22 Mayıs 2015; 16:18:56 >
  • orjinal lastikler takılı değilse sapma olabilir
  • bende klimasız 1,4 rta hb clio aldım,polen filtresi varmı acaba klimasız araçlarda,bide şehir içi sıkışık trafikte hararet hemen kalkıyor orta çizginin bir tık üstündeki çizgiye geçiyor antifiriz özelliğini kaybetmiş diye düşündüm bende kırmızı antifiriz koymuşlar mavi antifiriz koysam birşey olur mu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.vurucu

bende klimasız 1,4 rta hb clio aldım,polen filtresi varmı acaba klimasız araçlarda,bide şehir içi sıkışık trafikte hararet hemen kalkıyor orta çizginin bir tık üstündeki çizgiye geçiyor antifiriz özelliğini kaybetmiş diye düşündüm bende kırmızı antifiriz koymuşlar mavi antifiriz koysam birşey olur mu acaba

Merhaba.
    Öncelikle arabanız hayırlı olsun.
    Hareket edince hararetin ortaya gelmiş olması normaldir. Ş. İçi trafiği bir miktar daha harareti yukarı çıkarabilir. Birşey olmaz fan devreye girer.
    Kırmızı antifriz yeşile göre daha kaliteli diye biliyorum, yanlışlık olursa lütfen düzeltin arkadaşlar. Şu anda bipperde kırmızı var. Kışın ölçtülerdi - 30 çıkmıştı. Octaviada da kırmızı vardı. Onu tam olarak hatırlamıyorum ama oda - 30 seviyesinde falandır. Düşük çıksaydı yenilerdim çünkü. Konya ayazı - 30ları görüyor çünkü. Gariban cliomda yeşil geldi yeşil gitti.
    Edit, polen filtresi klimalı araçlarda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumrali -- 23 Mayıs 2015; 0:16:54 >

çok teşekür ederim bilgilendirmeniz için,hareret yükselince fan devreye giriyor hemen,antifirizin kaynama noktasınada etkisi varmış diye duydum tabi bende kulaktan dolma yani komple su varsa radyatörde hem donar hemde çabuk hararet yapar dediler ne derece doğru bilemedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

Arkadaşlar yeni bir clio aldık 2001 model 1.4 rxt aracın hız göstergesi düşük gösteriyor mesela arabada gerçekte 110 giderken göstergede 100 yazıyor hem gps ten hemde yollardaki hız ekranlarından takip ettim. Ayrıca km sayacıda eksik işliyor bugün ankaradan aldım aracı google haritalara göre gittiğim mesafe 328 km arabanın kendi göstergesinde 278 km gösteriyor ki bu imkansız her zaman gittiğim yol. Yani ikiside muhtemelen birbirini etkiliyor hızı eksik ölçtüğü için mesafeyide eksik ölçüyor olabilir ama sebep ne olabilir acaba ?

Benim 1.2 authentic 95km hiz gosterirken 90km hiz oluyor aslinda,anormal birsey yok bence

• Birde ben protonu ölçeyim bakayım, hiç merak etmemişim

• quote:

Orijinalden alıntı: u.vurucu

orjinal lastikler takılı değilse sapma olabilir

Orjinal lastik ölçüleri nedir ? 2001 Clio 1.4
  • Birde vites kolunda yanda alltta ikinci birde düğme daha var o ne işe yarıyor acaba ? Araba otomatik.
  • quote:

Arkadaşlar yeni bir clio aldık 2001 model 1.4 rxt aracın hız göstergesi düşük gösteriyor mesela arabada gerçekte 110 giderken göstergede 100 yazıyor hem gps ten hemde yollardaki hız ekranlarından takip ettim. Ayrıca km sayacıda eksik işliyor bugün ankaradan aldım aracı google haritalara göre gittiğim mesafe 328 km arabanın kendi göstergesinde 278 km gösteriyor ki bu imkansız her zaman gittiğim yol. Yani ikiside muhtemelen birbirini etkiliyor hızı eksik ölçtüğü için mesafeyide eksik ölçüyor olabilir ama sebep ne olabilir acaba ?

Hızı ölçen sensör bozulmuştur yada bozulmak üzeredir.
    Belki bir ihtimal gösterge panelin arızalıdır.
    Bunları kontrol ettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Benim 1.2 authentic 95km hiz gosterirken 90km hiz oluyor aslinda,anormal birsey yok bence

Sizinki tam ters.Yani gösterge 95 yazarken hızın 90 bu olabilir.Zaten genelde hız göstergeleri 10 km fazla gösterir.
    (Gps e göre).Arkadaşınki ise tam tersi misal 95 yazarken 105 yapıyor gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Sizinki tam ters.Yani gösterge 95 yazarken hızın 90 bu olabilir.Zaten genelde hız göstergeleri 10 km fazla gösterir.
    (Gps e göre).Arkadaşınki ise tam tersi misal 95 yazarken 105 yapıyor gibi..

Evet aynen öyle bendeki tam tersi yani gösterge eksik gösteriyor aynı şekilde yol bilgisayarı da eksik ankara ereğli arası normalde 350 km ama yol bilgisayarında seyahat km si 300 gösteriyor yani çok ciddi bir farklılık var bu birbirini tetikleme etkiliyor ve benim tahminim aracın normal km side buna bağlı olarak eksik işliyor. Bu ne zamandır böyle bilmiyorum aracı daha yeni aldık. Bu hız ölçen sensör nerede acaba ? Fiyatı konusunda bilginiz var mı ?

• fyilmaz kullanıcısına yanıt
    185 65 r14
  • 
Sayfa: önceki 724725726727728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.