Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
80
Favori
1.592.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle benim aracım 90 bini geçti ve önceki sahipleri tarafından hor kullanılmış bir araba.Alacağım ise Clio nun makyajlanmış phase II versiyonu.Aradaki 12 hp nin benim için bi önemi yok.Önemli olan daha yeni bir araç olması ve temiz kullanılmış olması.Bide plakası çok şık (JET).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yunuspdr@hotmail.com

    alfa-x kardeşim bende uzun süredir kaput keçesi baktım hep 80 diyorlar acaba siz nerede ve nasıl halettiniz bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. ayrıca banimde dizel clio 2006 model ama kaput keçesi yok. ankara yada istanbulda uyar bana.şimdiden teşekkür ederim




    Kardeş tamam gönderdim sana.Diğer arkadaşlar içinde ben izmirden 2. sanayii den ege renault parçacısından aldım.Clio symbol kaput keçesi diye sorun hb diyince hep ithal anlıyolar ondan veriyolar.Yerli malı üzerinde Türk malı yazıyo.Tutamak isterkende symbol diye isteyin.

    Ben torpido lambasıda aldım ama sorun açma kapama yapan anahtarı torpido lambası ampülüyle beraber 1.5 ytl.O ince yere kapağın açılıp kapandığında lambayı yakan parça lazım ama onuda bulamadım.Konsolu açarsam onuda takıcam.


     CLIO II SAHİPLERİ




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Falmor

    Öncelikle benim aracım 90 bini geçti ve önceki sahipleri tarafından hor kullanılmış bir araba.Alacağım ise Clio nun makyajlanmış phase II versiyonu.Aradaki 12 hp nin benim için bi önemi yok.Önemli olan daha yeni bir araç olması ve temiz kullanılmış olması.Bide plakası çok şık (JET).



    Bence güzel seçim clio alsam ya 1.2 ya 1.6 16v alırım.Ayrıca 1.6 16v lerde tek kapı biçok şeyde standart konsoldaki çubuk gümüş rengi ,koltuklar pilot tipi,kapı içleride komple vinil kaplama,ayrıca spoyler duble diye geçen uzatılmış spoyler hatta bazıları dijital klimalı.Performansıda müthiş.Arabam.com test arşivinde testi var.
  • Dediğim gibi aslında 1.4 Clio nun performansından memnunum ama tek kapı olması ve bikaç artı donanım daha bu Clio yu daha çekici hale getiriyo.Dört tekerlektede disc fren var ayrıca spor yaylarla biraz daha alçaltılmış.Kliması dijital,4 airbag var,koltuklar muhteşem.Alabilirsem muhteşem olucak.
  • Son depoda ortalamam 6.76 çıktı. Ve bu depoda full klimalıydım. 19 günde tükettim benzini. 19 günü söylememim sebebi, şehir içi dışı karışık yani. Bence makul. Ama babamın aracı megane alize 2003 oda aynı koşullarda 6.6 yakıyor bu da beni sinirlendiriyor. Benimki küçük onunki büyük araba. Bu eski megane lar çok iyi bence.
  • Bizim 1.4 dynamic BVA Cliomuz var, yani otomatik 100 bg olandan.

    Aracı 2004 Ağustosta 2005 model olarak aldık, eşim kullanıyor.

    Benim şikayetlerim;
    -İstanbul içi dur kalkta 9 civarı ortalama, eşim semt içi kullandığında 11 e kadar çıkıyor. Semt içi ne fark var dersek, ev-okul-market arası 1 hafta gidip gelince ortalama bu oluyor.
    -haziranda 1800 kmlik antalya git gel yaptık, tüm seyahat ortalaması 6,8 oldu.
    -Her iki ön cam da hafif açıkken yerlerinden oynuyor, elimle tutup salladığım zaman resmen cırt cırt cam sesi geliyor.

    Sevdiğim yönler;
    -bagajı küçük gibi gözüküyor ama 1 büyük valiz, 2 orta boy valiz ve envai çeşit poşet ve çantayı sığdırdık. Gerçi bagajı her açtığımızda ilk yardım seti yola atlıyordu ama olsun :D
    -roketlemesi çok başarılı, 1,4 motora rağmen performans gerektiğinde canınızı kurtarıyor.
    -uzun yolda hiç sorun çıkarmadı, ilk uzun yolculuğu olmasına rağmen çok keyifli ve samimi bir aile yolculuğu oldu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Cam sorunu sanırım tüm clio 2 lerde standart.Benim özellikle sağ kapıdan geliyor nedense sol kapıda olmuyor.Garanti varken götürmüştüm cam lastiğini dışardan çıkarıp yağladı bişeyler yaptı ses kesilmişti 2 3 ay sonra yine başladı.Kendim açıyodum kapı içi kaplamayı izalosyon için yapıştırmışlar yani vidalar sökülünce çıkmıyor bende izolasyonu bozulmasın diye ellemedim ama camı açıkken üstten bastırınca yerine oturuyo ve ses kalmıyo sesin nedeni cam krikosunun camı tek noktadan kaldırması ve camın çok eğimli olması.
    Renonun otomatik şikayetlerinde senin sorundan çok bahsediliyo servisi değiştir garantide baktırmaya çalış.
  • Birde standart lastiğimiz olan continental lastiklerinin resmini inceleyin bu lastikler 36000 de ve arka lastikler sonra 28000 de çıkardığım ön lastikleride göndericem önler çok daha kötü.oluklardaki çatlamalar ve yan dişlerde kirden belli olmamış ama komple tüm dişlerde çatlak var.

     CLIO II SAHİPLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 18 Temmuz 2007; 15:22:00 >
  • KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLAR..
    daha nice kandillere hep beraber inşaallah..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alfa-x

    Birde standart lastiğimiz olan continental lastiklerinin resmini inceleyin bu lastikler 36000 de ve arka lastikler sonra 28000 de çıkardığım ön lastikleride göndericem önler çok daha kötü.oluklardaki çatlamalar ve yan dişlerde kirden belli olmamış ama komple tüm dişlerde çatlak var.

     CLIO II SAHİPLERİ



    benim lastiklerde fabrika çıkışı orjinal continental hala üzerinde 49.000 km de, degistirecegim. yine düsünüyorum continentali ama alfa-x in fotografı kafamı karıştırdı. Benimkilerde böyle bir sorun yok aslında. Michelin e mi gecsem sizce.?




  • Öncelikle herkesin Regaip kandili mübarek olsun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: hicretkus


    quote:

    Orjinalden alıntı: alfa-x

    Birde standart lastiğimiz olan continental lastiklerinin resmini inceleyin bu lastikler 36000 de ve arka lastikler sonra 28000 de çıkardığım ön lastikleride göndericem önler çok daha kötü.oluklardaki çatlamalar ve yan dişlerde kirden belli olmamış ama komple tüm dişlerde çatlak var.

     CLIO II SAHİPLERİ



    benim lastiklerde fabrika çıkışı orjinal continental hala üzerinde 49.000 km de, degistirecegim. yine düsünüyorum continentali ama alfa-x in fotografı kafamı karıştırdı. Benimkilerde böyle bir sorun yok aslında. Michelin e mi gecsem sizce.?


    Kardeş benim araç şu an 38000 ve dediğim gibi önler daha kötüydü.Senin lastikler çekoslavak malı mı??

    Bence kesinlikle micheline geç michelini çok kullandık aynı zamanda alınmıştı onlar hala taş gibi hemde bozuk yollarda kullanılıyo.Zaten lastik renginden kalitesinden aradaki farkı anlarsın gerçi continental de artık ecocountac 3 çıkarıyo o lastik bizim contilerden daha iyi gibi.Ama ben michelinle değiştiricem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 19 Temmuz 2007; 14:59:28 >




  • Herkeze Merhaba.,
    Clıo II sevenlerin burada buluşması benide çok mutlu etti ve aranıza katılmak istedim...
    9 aydır 2005 model Clio 1.2 16 V kullanıyorum ve bende herkez gibi aracımdan çok memnunum.Performans,ekonomi,konfor hepsi Cilo'da.
    Lastik seçimi için arkadaşların sorularını okudum.Benim aracımda Michelin Energy lastikler var ve ben çok memnunum adeta yola hamur gibi yapışıyor ve hiç ses almıyor.Ben kesinlikle tavsiye ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremege -- 21 Temmuz 2007; 0:44:16 >
  • bende michelin energy kullanıyorum ve gayet memnunum..
    bu arada clio2 li arkadaşlarım polen filtrenizi temizlemek ya da değiştirmek istermisiniz..

     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ
     CLIO II SAHİPLERİ




  • Bende temizlemiştim o pimler çıkarken önce içteki pim çubuğunu yukarı çekin sonra çıkartın yoksa kırarsınız.Pim etrafındaki pul sabit duracak ortayı yukarı çekeceksiniz.
    Birde o plastik kapak altında iki tane çengel var onlarada dikkat edin resime ekledim.

     CLIO II SAHİPLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 20 Temmuz 2007; 14:10:46 >
  • arkadaşlar başıma gelenler kısaca altki lingde yazıyor
    http://forum.donanimhaber.com/m_16007156/tm.htm
    istanbul anadolu yakasında oturuyorum .motor konusunda bana danışmanlık yapabilecek bir usta tanıyormusunuz.
  • arkadaşlar selamlar aranıza yeni katıldım..

    2002 1.6 110 hp clio sport sahibiyim
  • selam arkadaşlar bende 2005 model clioII aut.var ancak bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim araç klima açıkken vites geçişlerinde debriyaj'a basınca kendi kendine gaz veriyor gaz pedalına dokununca normale dönüyor birde 2 nci viteste motor düşük devirde araç bir ikikez gaz kesiyor yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: batuhanbatu

    selam arkadaşlar bende 2005 model clioII aut.var ancak bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim araç klima açıkken vites geçişlerinde debriyaj'a basınca kendi kendine gaz veriyor gaz pedalına dokununca normale dönüyor birde 2 nci viteste motor düşük devirde araç bir ikikez gaz kesiyor yardımcı olursanız sevinirim



    Bu sorun arac ısnmadan bende de oluyor fakat hararet normal ısısına ulastıgında düzeliyor. O yuzden önemsemedim. Yani çalıştırır çalıştırmaz klimayla giderken oluyor sonra düzeliyor. Sizde demi öyle?
  • Clio Authentique 1.2 16V 2005 model bir araçla ilgileniyorum şuan.
    az km'li (30.000 altı) fiyat 17.000 nasıl sizce.
    bu araba çok hoşuma gitti.

    1 - merak ettiğim yakıt sarfiyatı ne kadardır bu arabanın.
    yazılanları okudum bir kaç arkadaş söylemiş fakat kullanıma göre değişir mutlaka.
    ben genelde şehir içi ama çok dur kalk olmayan bir yolda kullanıcam aracı.

    2 - yeşil renk devamlı renault un kullandığı bir renk midir. (tam olarak zeytin yeşili sanırım)
    daha sonra herhangi bir tamiratta bu renkle ilgili problem yaşar mıyım?

    3 - kasko ne kadar tutuyor bu aracın ?

    4 - ve son olarak ta palio nunda 1.2 16V motoruna göre bir karşılaştırma yapabilirmisiniz.
  • birde 2005 Clio Authentique 1.2 16V aracın
    teknik detaylar linkindeki gibi
    bir bilgi sayfasını nereden bulabilirim...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.