Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (422. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leki

quote:

Orijinalden alıntı: yigitozcan

15.000 civarı bir bütçe ile Clio 2 sahibi olmayı planlıyorum. Gönlümden 2001 üzeri 1.4 RTX geçiyor fakat daha temiz veya daha genç olarak 2004-05 1.2 Authetique modelleri de gözüme çarpmıyor değil, veya 2001 öncesi 8V modeller... Karşılaştırma yaparsak sizce hangi motor / model tercih edilmeli ?

Kendime ait ilk aracım olacak, düz vites olmasını istiyorum. Yakıt tüketimi çok problem değil , LPG bu araçlarda olumsuz bir etki yaratıyor mu ?

Sunroof'lu RTX sahiplerinden ayrıca Sunroof ile ilgili yorum almak isterim. Bu yaşta bir araçta mekanizma problemleri / ses yapma vs. açısından Sunroof tercih edilmemeli mi dersiniz ?

Yakıt tüketimi söz konusu değilse sunrooflu rxt tavsiye ederim ama arabanın iyi bakımlı olması ve senin de çıkabilecek sürprizler için sabırlı olman gerek. Sunrooflu rxt 4 yıl kullandım 2 tane, bir kez tahliyesi tıkandı ve 2-3 damla su akıttı, ilk clio ile takla attım, tavan camı kırılmadı ama toplaması biraz zor oldu. Ses konusu; yarım açıkken bazen araba çapraz yaylanmalara girince hafif ses oluyordu. Ama bunlar sunroof'un verdiği zevkin yanında tolere edilecek şeyler. sunroof'u çok özlüyorum. Klimadan kat kat iyiydi bence.

leki kardeş özlettin kendini , nerelerdeydin?

• sanayiye uğradım yola çıkmadan frenlere baktırayım diye,
    debriyajı da yağlatık,biraz daha yumuşadı gibi..
    arka rulmanlar uğultu yapıyor değiştirelim dedi usta tamam dedik
    2 rulman 80 tl
    usta 50 tl
    arabaya harcama yapmanın verdiği mutluluk paha biçilemez...
  • arkadaşlar merhaba 13.000 e temiz 2004 - 2005 model clio hb bulabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

sanayiye uğradım yola çıkmadan frenlere baktırayım diye,
    2 rulman 80 tl
    usta 50 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

arkadaşlar merhaba 13.000 e temiz 2004 - 2005 model clio hb bulabilirmiyim

Sanırım bulamazsınız daha geçende komşum 99 hb ama 72000 km de tüplü aracı 12750 ye zor aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 23 Haziran 2011; 20:52:50 >
  • bence komşun abartmış 99 model arabayada o kadar verilmez ya 14500 e 2006 modeller var
  • merheba arkadaşalar

forma yeni üye oldum. arabam 1.6 16 v sport model clio.
    aslında bu form sayfasını arabamla ilgili bir soruna cevap ararken rasladım.
    aynı sorunla çumralı arkadaşında karşılaştığını gördüm. benim problemim sunroofla ilgili.
    çumralı arkadaş siz bunu konyada yaptırmışınız o yerin adresini verebilirseniz sevinirim. sunroof
    tek taraflı çalışıyor ve sol tarafın sunroofu kaldıran parçası kırıldı. çok ses yapıyor. çok rahatsız edici bir an önce kurtulmam lazım bu durumdan.
  • quote:

bence komşun abartmış 99 model arabayada o kadar verilmez ya 14500 e 2006 modeller var

ne ala 14500 e 2006 model varsa demek ki 2004-2003 13000 TL olmalı dimi siz de 13000 e arıyorsunuz; inşallah bulursunuz...
  • Soruma cevap veren, değerli önerilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.
    BMC de çalışan bir motor ustası vardı tanıdık. Debriyajın çok yukarıda kavradığını ve sert olduğunu söyledim. Sağolsun inceledi bir güzel ve debriyajın arkasında itme yapan bir yay varmış. Bu yay debriyajı yukarı iterek kavrama noktasını derinde bırakıyordu, onu çıkardı ve ayarını yaptı. Şuan test ettik ve ciddi derecede farketti araç kullanım rahatlığı. Belki istifade eden olur diye yazayım dedim.
  • merhaba arkadaşlar. clio 2 rxt düşünüyordum fakat privilige ve dynamique daha cazip gelmeye başladı. gerek makyajlı kasa oluşu, gerekse 4 hava yastığı oluşu ben cezbetti. fakat ilanlara bakarken şunu anlayabilmiş değilim, privilige ve dynamique arasında ne fark var? çözemedim gitti.
  • quote:

arkadaşlar merhaba 13.000 e temiz 2004 - 2005 model clio hb bulabilirmiyim

o fiyata 2000 rtx bulabilirsin ...

faz2 lerden temiz bulman imkansız gibi ama araba işi şanstır, acil paraya sıkışan vardır elden ucuza çıkarabilir ...

belli olmaz ...
  • quote:

2 rulman 80 tl
    usta 50 tl

insana bi rahatlama geliyor değilmi alibey ...

bende yazın yol yapacağımdan dolayı, yağı , yağ filtresi, hava , klima filtrelerini değiştirdim 130 tl verdim.

servisten çıkınca içimde bir huzur vardı :)

bu arada arabanın üzerinde hala orjinal fabrika çıkış lastikleri var, diş kalınlığı iyi olmasına rağmen elastkiyet özelliği bitmiş durumda ...

aklımda da fulda eco control var ama tavsiyesi olan arkadaşlar varsa önerilerinizi öğrenmek isterim ...

• quote:

bence komşun abartmış 99 model arabayada o kadar verilmez ya 14500 e 2006 modeller var

12 yede 2007 model de var benim öğretmen arkadsta satacak ama araçın pert kaydı var :)

fiyat konusunu abartmıyalım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI
    leki kardeş özlettin kendini , nerelerdeydin?

bizim misafirimiz geldi, dolayısıyla bir süre internete odaklanamadım. 10 günlük oldu bebek, işler yoluna giriyor artık yavaş yavaş.
    clio2'yi satalı 6-7 hafta oluyor, her ne kadar satmış olsam da takip ediyorum burayı, bilgim ve fikrim olan şeylerde elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

quote:

2 rulman 80 tl
    usta 50 tl

insana bi rahatlama geliyor değilmi alibey ...

bende yazın yol yapacağımdan dolayı, yağı , yağ filtresi, hava , klima filtrelerini değiştirdim 130 tl verdim.

servisten çıkınca içimde bir huzur vardı :)

bu arada arabanın üzerinde hala orjinal fabrika çıkış lastikleri var, diş kalınlığı iyi olmasına rağmen elastkiyet özelliği bitmiş durumda ...

aklımda da fulda eco control var ama tavsiyesi olan arkadaşlar varsa önerilerinizi öğrenmek isterim ...

Belki daha önce yazmışınızdır ama hatırlamıyorum siz hangi marka ve numara yağ koyudurdunuz. ben bu sefer 5-40 mobil düşünüyorum aracın eveliyatı 10-40 elf geçen sene servis 5-40 elf koydu aslında fena değil ama mobil daha iyi gibi birşeyler duyuyorum siz nedersiniz.

• Leki,
    Tebrik ederim, Allah Analı Babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirliumut

Soruma cevap veren, değerli önerilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.
    BMC de çalışan bir motor ustası vardı tanıdık. Debriyajın çok yukarıda kavradığını ve sert olduğunu söyledim. Sağolsun inceledi bir güzel ve debriyajın arkasında itme yapan bir yay varmış. Bu yay debriyajı yukarı iterek kavrama noktasını derinde bırakıyordu, onu çıkardı ve ayarını yaptı. Şuan test ettik ve ciddi derecede farketti araç kullanım rahatlığı. Belki istifade eden olur diye yazayım dedim.

paylaşımınız için teşekkürler; inşallah iyileşir iyileşmez buna bir baktıracağım; Birde İzmir de ise bu ustayla bende irtibat kurmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 25 Haziran 2011; 12:12:29 >
  • 3,5 yıl rxt kullandım, ben de anlamadım :)
    ama her iki model de oldukça donanımlı. dynamique'de sunroof ve çelik jant yok galiba her ikisinde de dijital klima var sanırım.
    ben de ikinci clio rxt'yi almadan önce çok düşündüm privilege almayı, arada 2bin tl kadar fiyat farkı vardı, sınırlarımı çok zorlamayayım diyerek yine rxt almıştım.
    4 hava yastığı önemli bir artı. aslında şasi ve yan kapı sacları faz 1 ve 2'de birebir aynı. renault, %50 oranda farklı olduğunu duyurmuştu.

quote:

Orijinalden alıntı: biglebowski28
    merhaba arkadaşlar. clio 2 rxt düşünüyordum fakat privilige ve dynamique daha cazip gelmeye başladı. gerek makyajlı kasa oluşu, gerekse 4 hava yastığı oluşu ben cezbetti. fakat ilanlara bakarken şunu anlayabilmiş değilim, privilige ve dynamique arasında ne fark var? çözemedim gitti.

• teşekkür ederim.
    geçmiş olsun bu arada, hayırdır?

quote:

Orijinalden alıntı: sert19
    Leki,
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

teşekkür ederim.
    geçmiş olsun bu arada, hayırdır?

quote:

Orijinalden alıntı: sert19
    Leki,

Sağolasın. kolu çatlattık şimdi alçıda...
  • 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.