Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (423. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim araçta daha önce elf vardı,6 ay önce mobil 5-40 tam sentetik koydum,hiç bir sorun yok..gerçi benim usta bu arabaya 10-40 konulur dedi,5-40 eksiltme yapabilir dedi ama eksilme falan yok..sanayide elf 10-40 50 tl 4lt,ben mobili 55 tlye aldm.filtre değişimlerini kendim yapabiliyorum,filtreler ucuz zaten,bence servise gitmeye çok lüzum yok,bi ustaya 10 tl verseniz değiştirir,hepsini 85-90 tlye mal edersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirliumut

Soruma cevap veren, değerli önerilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.
    BMC de çalışan bir motor ustası vardı tanıdık. Debriyajın çok yukarıda kavradığını ve sert olduğunu söyledim. Sağolsun inceledi bir güzel ve debriyajın arkasında itme yapan bir yay varmış. Bu yay debriyajı yukarı iterek kavrama noktasını derinde bırakıyordu, onu çıkardı ve ayarını yaptı. Şuan test ettik ve ciddi derecede farketti araç kullanım rahatlığı. Belki istifade eden olur diye yazayım dedim.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Bu yay hangi yay ve nasıl bir ayar yapıldı bizimle paylaşır mısınız?

Bence tüm clio sahipleri için önemli bir konu.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sert19

quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

sanayiye uğradım yola çıkmadan frenlere baktırayım diye,
    debriyajı da yağlatık,biraz daha yumuşadı gibi..
    arka rulmanlar uğultu yapıyor değiştirelim dedi usta tamam dedik
    2 rulman 80 tl
    usta 50 tl
    arabaya harcama yapmanın verdiği mutluluk paha biçilemez...

insana bi rahatlama geliyor değilmi alibey ...

bende yazın yol yapacağımdan dolayı, yağı , yağ filtresi, hava , klima filtrelerini değiştirdim 130 tl verdim.

servisten çıkınca içimde bir huzur vardı :)

bu arada arabanın üzerinde hala orjinal fabrika çıkış lastikleri var, diş kalınlığı iyi olmasına rağmen elastkiyet özelliği bitmiş durumda ...

aklımda da fulda eco control var ama tavsiyesi olan arkadaşlar varsa önerilerinizi öğrenmek isterim ...

Belki daha önce yazmışınızdır ama hatırlamıyorum siz hangi marka ve numara yağ koyudurdunuz. ben bu sefer 5-40 mobil düşünüyorum aracın eveliyatı 10-40 elf geçen sene servis 5-40 elf koydu aslında fena değil ama mobil daha iyi gibi birşeyler duyuyorum siz nedersiniz.

merhaba ...

aracın içinde mobil 0w40 vardı , 14 bin km kullandım, ve aracın yazlık bakımını yaptırırken, servisteki adamla yağ üzerine sohbetimiz üzerine

"elf 5w40 nf" yağ koyduk arabaya,(illa denememi istedi,fiyatıda disarıya göre uygundu) sentetik yağ diye söylemişti ama kafamda süphe vardı, elf bildigim ve kullandıgım yağ degildi, eve gelip bakınca ve internetten sorunca yağın üzerinde full yada tam sentetik yazısı yoksa yarı sentetik oldugunu öğrendim...

yağı koyduktan sonra arabayla 1400 km yaptım ve yakıt olarak daha az yakmaya başladım ve çalışma sesinde değişiklik olmadı ...

şimdilik memnunum ama bir daha tam sentetik yağ koyma taraftarıyım, 10 km yi beklemeden yaz sonunda mobil "fe" (full economy) 5w30 ile değiştirmeyi düşünüyorum ...

not. geçen hafta izmirdeydim, hanımla urla,seferihisar taraflarına gezmeye giderken güzelbahçeden seferihisar tarafına dönünce total istasyonundan benzin aldım, yağ standında indirim vardı, özellikle elf in 0w30 full sentetik yağı dısarda 100 tl iken orada 80 di ve eski yağ değildi. benim aldıgım yarı sentetik 5w40 ın bile fiyatı 90 tl idi ... yolu o tarafa düşenlere bilgi ...

• BorAsi, Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

3,5 yıl rxt kullandım, ben de anlamadım :)
    ama her iki model de oldukça donanımlı. dynamique'de sunroof ve çelik jant yok galiba her ikisinde de dijital klima var sanırım.
    ben de ikinci clio rxt'yi almadan önce çok düşündüm privilege almayı, arada 2bin tl kadar fiyat farkı vardı, sınırlarımı çok zorlamayayım diyerek yine rxt almıştım.
    4 hava yastığı önemli bir artı. aslında şasi ve yan kapı sacları faz 1 ve 2'de birebir aynı. renault, %50 oranda farklı olduğunu duyurmuştu.

quote:

Orijinalden alıntı: biglebowski28
    merhaba arkadaşlar. clio 2 rxt düşünüyordum fakat privilige ve dynamique daha cazip gelmeye başladı. gerek makyajlı kasa oluşu, gerekse 4 hava yastığı oluşu ben cezbetti. fakat ilanlara bakarken şunu anlayabilmiş değilim, privilige ve dynamique arasında ne fark var? çözemedim gitti.

çok teşekkürler hocam :) ama şurayı anlamadım; kapı sacları aynı mı %50 değişik mi?

• okudum da, düşük bir cümle yazmışım. Kapılar, camlar ve şasi aynı. Makyajlı kasa değişmemiş tepkilerine arabanın yüzde ellisi değişik diye cevap vermişti renault 2002'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

okudum da, düşük bir cümle yazmışım. Kapılar, camlar ve şasi aynı. Makyajlı kasa değişmemiş tepkilerine arabanın yüzde ellisi değişik diye cevap vermişti renault 2002'de.

tekrar teşekkürler hocam :)
  • arkadaşlar bu yaz tatile ayvalığa gidicem. Daha 4000 km lik sürücüyüm. Acemiyim yani anlayacağınız. gidş dönüş toplamda 1200 km yol yaparım sanırım. Şimdi benim araba malumunz uzun yolda üzen araba. Bas bas gitmiyor. Arabanın devrinin uzun yolda kaçta tutmalıyım sizce? Birkaç kişi 2500 devirde sabitle öyle git diyor. ama benim araba 5. viteste 2500 devirde 80 km hız yapıyor. 3000 dede 90a çkıyor. Aracın bujilerini filan yeni değiştirdim. Sizce nasıl bir yol izlemelyim yakıt ekonomisi yapabilmek için uzun yolda? Nasıl kullanmalıyım aracı? Şehir içi 350 yakıyor şehir dışı kaç yakar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

arkadaşlar bu yaz tatile ayvalığa gidicem. Daha 4000 km lik sürücüyüm. Acemiyim yani anlayacağınız. gidş dönüş toplamda 1200 km yol yaparım sanırım. Şimdi benim araba malumunz uzun yolda üzen araba. Bas bas gitmiyor. Arabanın devrinin uzun yolda kaçta tutmalıyım sizce? Birkaç kişi 2500 devirde sabitle öyle git diyor. ama benim araba 5. viteste 2500 devirde 80 km hız yapıyor. 3000 dede 90a çkıyor. Aracın bujilerini filan yeni değiştirdim. Sizce nasıl bir yol izlemelyim yakıt ekonomisi yapabilmek için uzun yolda? Nasıl kullanmalıyım aracı? Şehir içi 350 yakıyor şehir dışı kaç yakar?

fazla yük almayın (ör. depoyu fullemeyin) aracınız ile en az yakarak en verimli performansı almak içinse maksimum tork devrinde kullanınız bu benim araçta 3750 devir; 1.2 16v ise 3500 devir olmalı bir araştırın. Neden diye sorarsanız çok basit arac o devirde iken en yüksek torkunu üretiyor o devirin üstü ve altında tam gücün düştüğü anlardır: Yani aracınız yüklü iken 1350 kg diyelim 3500 devirde 115 tork üreterek bir rampayı çıkmakmı arac için daha rahat olur 3000 devir 90 tork güç ile mi? Bence maksisumu tork devrini bulmak en iyisidir; yani basmaktan korkmayın 3250-3500 de motor sesli olabilir cekınmeyin derim;
    Ama yine söylüyorum aracınızın teknik verilerini bulun max tork devri kaçmış öğrenin.
    Bence gerisi hikaye...

ben siziin yerinize baktım; ilgili linki ekledim sizde bakın derim ;
    Maksimum Tork Devri 3500 d/d

www.motorsporlari.net
    2002 Renault Clio II 1.2 16v
    http://www.motorsporlari.net/car/tech_spec.asp?specID=20358&make=Renault

Budurmda 3000-3500 arası kullanmanız güc gerektiren yerlerde 3500 getirmeniz ideal olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 29 Haziran 2011; 14:11:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sert19

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

arkadaşlar bu yaz tatile ayvalığa gidicem. Daha 4000 km lik sürücüyüm. Acemiyim yani anlayacağınız. gidş dönüş toplamda 1200 km yol yaparım sanırım. Şimdi benim araba malumunz uzun yolda üzen araba. Bas bas gitmiyor. Arabanın devrinin uzun yolda kaçta tutmalıyım sizce? Birkaç kişi 2500 devirde sabitle öyle git diyor. ama benim araba 5. viteste 2500 devirde 80 km hız yapıyor. 3000 dede 90a çkıyor. Aracın bujilerini filan yeni değiştirdim. Sizce nasıl bir yol izlemelyim yakıt ekonomisi yapabilmek için uzun yolda? Nasıl kullanmalıyım aracı? Şehir içi 350 yakıyor şehir dışı kaç yakar?

fazla yük almayın (ör. depoyu fullemeyin) aracınız ile en az yakarak en verimli performansı almak içinse maksimum tork devrinde kullanınız bu benim araçta 3750 devir; 1.2 16v ise 3500 devir olmalı bir araştırın. Neden diye sorarsanız çok basit arac o devirde iken en yüksek torkunu üretiyor o devirin üstü ve altında tam gücün düştüğü anlardır: Yani aracınız yüklü iken 1350 kg diyelim 3500 devirde 115 tork üreterek bir rampayı çıkmakmı arac için daha rahat olur 3000 devir 90 tork güç ile mi? Bence maksisumu tork devrini bulmak en iyisidir; yani basmaktan korkmayın 3250-3500 de motor sesli olabilir cekınmeyin derim;
    Ama yine söylüyorum aracınızın teknik verilerini bulun max tork devri kaçmış öğrenin.
    Bence gerisi hikaye...

ben siziin yerinize baktım; ilgili linki ekledim sizde bakın derim ;
    Maksimum Tork Devri 3500 d/d

www.motorsporlari.net
    2002 Renault Clio II 1.2 16v
    http://www.motorsporlari.net/car/tech_spec.asp?specID=20358&make=Renault

Budurmda 3000-3500 arası kullanmanız güc gerektiren yerlerde 3500 getirmeniz ideal olacaktır.

Bilgiler için sağol dostum. Şimdi bana herkes 2500 devirde git diyor demekki yanılıyorlar öylemi? Benimde bildiğim aracın yüksek devirde kullanılması uzun yolda. Bi denicem artık :) Birde depoyu fullemeden gidersem yarı yolda kalabilirm:) Fazla kişi değilim zaten 2 kişi gideceğz. Fazla yükümüzde yok . 1 haftalığına gidip dönücez .Klimayı açtığımda buda yakıt sarfiyatını etkilicek tabi. Buyüzden gece 4 gibi yola çıksam yolun çoğunu gitmiş olurum sanırım.

• Arkadaşlar bende uzun zamandır 1.6 rxt arıyorum ama bulamadım.Bildiğiniz temiz arabalara talibim.
  • Sehzade86

iyi tatiller; yolunuz açık olsun...

+1 şey daha ilave edeyim mutlaka biliyorsunuzdur. Rampa inişlerde eğer uygun hızda iseniz viteste iken gaz pedalından ayağınızı çektiğiniz anda yakıt tüketimi sıfıra yaklaşıyor; ama çok uzun ve eğimi az inişlerde maalesef gazdan ayağınızı çektiğiniz için devir yavaş yavaş düşecektir bu durumda gerekirse çok hafif pedala dokunup çekin; ayrıca inişin sonunuda beklemeyin iniş bitmeden yine hafifçe gaz pedalına basmaya başlayarak ideal devrinizi bulup devam edin; bu rampayı çıkışta harcanan yakıtı tolere edecektir; ülkemiz dağlık olduğu için bu ayarı iyi tutturmak lehimize olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 29 Haziran 2011; 19:39:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitterdogan

Arkadaşlar bende uzun zamandır 1.6 rxt arıyorum ama bulamadım.Bildiğiniz temiz arabalara talibim.

bildiğim temiz bir 1.6 rxt var hocam..benim araç:) tatil dönüşü satmayı düşüncem gibi...
  • Arkadaşlar benim cilio gaza basınca araba sağa doğru gidiyo hemde sağlam gidiyo.Gazdan ayağını çekincede sola doğru gidiyo rot ayarı yaptırdım ama herhangi bir düzelme olmadı. Gerçi aracın ön amartisörlerinde sıkıntı var ama ondan yapmaz nedeni ne olabilir. Gaza basınca feci derecede araç sağa doğru gidiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyademirci -- 30 Haziran 2011; 9:33:19 >
  • arkadaşlar katalizör parçalanmış, 1500 tl dediler yaptırmadık bizde, ne yapmamı önerirsiniz?
  • 2004 2005 1.2 - 1.4 benzinli yada 1.5 dizel temiz clio hb araç arıyorum arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ediz_Donmez

arkadaşlar katalizör parçalanmış, 1500 tl dediler yaptırmadık bizde, ne yapmamı önerirsiniz?

150 lira verip susturucu taktıracan olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

Arkadaşlar benim cilio gaza basınca araba sağa doğru gidiyo hemde sağlam gidiyo.Gazdan ayağını çekincede sola doğru gidiyo rot ayarı yaptırdım ama herhangi bir düzelme olmadı. Gerçi aracın ön amartisörlerinde sıkıntı var ama ondan yapmaz nedeni ne olabilir. Gaza basınca feci derecede araç sağa doğru gidiyo.

Alt takımı komple gözden geçirin; rot ayarını bilgisayarlı son sistem bir yerde tekrar yaptırın. Ancak bu dedğiniz amortisörden de kaynaklanıyor olabilir; birde jantlarınız kontrol ettirin yamulma var mı? öncelikle sağdakine. İnşallah sorunu çözersiniz
    Bunlar iyi ihtimaller birde aks başı var inşallah o değildir pahalı maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 30 Haziran 2011; 21:51:01 >
  • sabah yola çıkıyorum izmir-alanya yapcam..15 gün yokum,arada bakmaya çalışcam.yakıt değerlerim hakkında bilgi veririm..Görüşmek üzere.
  • iyi yolculuklar. Selametle..
  • 
Sayfa: önceki 421422423424425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.