Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (290. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizin bilginize ihtiyacım var yardım edin lütfen clio 1.5 dci aracın ısıtma bujileri standart boyundan daha uzun ısıtma bujisi takarsanız silindir kapağını çatlatırmı benim başıma geldi benim iddam şu uzun ısıtma bujisi silindir kapağına sıkılarak takılması motor ısınınca oradan sübap ın oraya çatlamış sonra zamanla eksantrik mili aşındı aşınan çapaklar yağ filitresini tıkadı sonra 4. piston yağsız kaldı motor yağ çubuğundan hava çıkarmaya başladı turboda gitti sorarım anlayanlara ısıtma bujisinin olduğu yerden en yakın yer olan sübap a doğru çatlamış hata kimin lütfen yardım önemli............................
    Cevaplarınızı bekliyorum iş iddaya bindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astor99 -- 28 Temmuz 2010; 21:01:59 >
  • arkadaşlar aşağıdaki linkte verdiğim araç hakkında yardım bekliyorum? sizce araç nasıl? bu fiyata alınır mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-clio-2001-model-klima-cift-airbag-sirali-lpg-1-4rta-28874685/detay/
  • mrb,
    2010 clıo HB dci platin gri 30.000 km servis bakımlı hasarı yok.
    23500 tl ye almak üzereyim.
    ne dersiniz?
  • selam arkadaslar 2000 model cliom varkm/lt yakıt sarfiyaını ekranda goremiyorum nasıl ayarlanıyor lutfen yardım edin
  • Benim modelde sağ sinyal/silecek kolunun ucunda oraya 3-4 kere basınca çıkıyor. sizinde aynı olmalı
  • Bu kolçağı nerede bulabilirz ? İnternette bir tek eliftuningde gördüm fakat orada da stok yok.

www.eliftuning.com
    Elif Tuning Otomotiv Eticaret Sistemi
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=24605&k_id=1899&kn=RENAULT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 31 Temmuz 2010; 11:17:06 >
  • Arkadaşlar buda clio2 kitapçığı ihtiyacı olanlar indirsin...

http://ra-pidshare.com/files/410153558/39256aac86b72d825cdd95b1b21306ee.PDF.html

ra dan sonra çizgiyi kaldırıp indirin....
  • hava emiş hortum motoro yakın yerden yırtılmış,hatta kopmak üzere..600 km yol yaptımve yeni farkettim.yolda herhangi bir sıkıntı hissetmedim...bu hortumu bantlamak çözüm olurmu? yenisi ne kadardır acaba? bu şekilde kullanmak yakıt tüketimini etkilermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: attci

-----------arkadaşlar.....clio II deposu ne kadara doluyor benzin...
    şehir içi ve ş.dışı menzili ne kadar....

Clio II hakkında teknik veya donanımsal bilgi hiç sorma burada arkadaşım ...

ben senin sordugun soruyu 2 sayfa öncesinde sordum..

clio II lerin donanımsal farklarını sordum... ama bir tane kişi şu şudur diyemedi ...

anca burada arabayı kaça aldın kaça sattın olayı konusulmakta ...

içi boşalmiş başlıgın ... üstatlara ulaşıpta ögreniyorumda billet bırakmış yazmayı ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

quote:

clio II lerin donanımsal farklarını sordum... ama bir tane kişi şu şudur diyemedi ...

içi boşalmiş başlıgın ... üstatlara ulaşıpta ögreniyorumda billet bırakmış yazmayı ....

bence birçoğumuz pahalılıktan depoyu fulleyemiyoruz veya lpg kullanıyoruz.o yüzden bu sorular cevapsız kalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

Orijinalden alıntı: BorAsi

quote:

bence birçoğumuz pahalılıktan depoyu fulleyemiyoruz veya lpg kullanıyoruz.o yüzden bu sorular cevapsız kalıyor...

ben daha hiç benzini dolduramadım. Ama lpgye her zaman ''doldur'' diyorum. 26*2= 52 tl falan alıyor. benzin olsa 50 lt * 3,67 (olmalı!!)=183,5 a dolacak..

• depo 45 lt re arkadaslar ... tabanca atıncaya kadar doldurun daha fazlasını doldurtmayın depodan sızıp aracın boyasını mahfedebilir ...

ben benzin lambası yandıgında hep 100 tl lık aalırım ve 7 diş yanıyor, yani son 2 boş kalıyor ...

depoda sanırım 160 -170 e sıfırdan fulleniyor ...
  • arkadaşlar sonroof kızakları hangi yağla yağlanıyor. bilen varmı acaba??
  • bildigimiz sorulara cevap veriyoruz ,bilmediğimizde de susuyoruz, alınacak bişey yok

yardım etmek ve yardım almak için buradayız.

2.si şu an tatil zamanı kimse nette degil ben 12 gündür ilk defa giriyorum...............

yeni araç alan arkadaşlar güle güle kazasız belasız kullanın.
  • Clio hb 2003 1.2 16v ağırlık 1005kg.0km aldım belgelerinde de yazıyor.965kg olanlar abs olmadığı 2 hava yastığı olmadığı için olabilir.Bir ara sanırım 2005-2006 larda abs standart diil opsiyonlu geldi tabii 2 hava yastıklı.

Clio 2003 yılında çıkanlarda 1.2 authantic modeli yani donanımı :atermik ön(morumsu güneş ışığını süzen) cam ,mavi renkli expression donanımdaki koltuk kumaşı ,parçalı katlanır arka koltuk ABS,EBD(fren güç dağıtıcısı),EPS(Elektrik takviyeli direksiyon),AFU( acil fren destek sistemi),Önler kuvvet kontrollü AKTİF GERGİLİ(symbollerde ve dacilarda hala yok) arkalar kuvvet kontrollü emniyet kemerleri 4 hava yastığı,üst siyah alt gri konsol kapı içleri gri.

Expressionlarda bunlara ilave bej kadife döşeme pilot tipi yan destekli ön koltuklar ve kapı içleri plastik kısımlar deri benzeri kaplama vardı sonraki yıllarda kaldırıldı bu kaplamalar.Dijital klima ve jant opsiyoneldi 1.4 16v ve 1.6 16v de vardı bu donanım.

Dynamic lerde ise komple siyah iç,jant güzel ve standart donanımda ve arka spoyler clio sport gibi daha uzun bagaj üstü spoyler vardı.

2005 ten itibaren göstergelerde hararet ve yakıt dijital oldu koltuk kumaş kaliteleri düşürüldü atermik ön cam iptal edildi tek parça arka koltuk oldu kaplamalar siyah oldu.Abs bir ara opsiyonel oldu.Bu authantic ile authantic baz arasındaki fark.

dijital ve normal göstergelerde yakıt yarıya kadar hızlı yarıdan sonra yavaş düşer çünkü gösterge yarıdayken depodaki yakıt %60-%65 civarındadır.

1.2 16v ilk sahibiyim lavato kit var.şehirler arası 90-100 kullanımda 6 - 6.5 lpg yani 120 krş gibi yakıtı var Bu değer kullanıma ve klimaya göre artabilir.Hava filtresi önemli.Ara hızlanmaları iyi büyük viteste düşük hızlarda bile gidebiliyo avantajlı.En azından az yaktırmak isteyince gerçekten çok az yakıyo.

Benzinde fulleyerek 4.8 i görmüştüm sabit 90 lada gitmemiştim ama tek kişiydim.

Aracım 60000 i geçti frenler orijinal ön ve arkalar var geçenlerde önleri değiştirecektim açtım 2mm de değiştirin yazıyo yenilerle kıyasladım daha yarı olmamış.yenilerde 4 adet matrio 25tl önler için.Hava filtresi 10tl.

2002 2.yarısında yani 1.2 16v ile motorla başlayan clio lar ile rta rxt serisi cliolar arasında renault un açıklaması %50 araç değiştirilmiş.Bu yüzden araç alacaklara 13-14bin tl eski clio yerine ondan sonra çıkan kasayı tavsiye ederim.2002 rxt ile 2002 authantic arasında donanım farkı dış ısı göstergesi,arka kapılarda hoparlör ve tavanda yolcu aydınlatma farkı var ama yenilerin EPS,AFU gibi +ları var.Konsoluda rxtler gibi sert plastik diil yumuşak ve konsol farklı ,çok daha şık.

Ama tüm cliolar sağlamlıklarıyla bilinir ayrıca o yıllarda bile makyajsız kasayla bile 4 yıldız almıştır.Bi corsaya bi 206 ya bakın iyiki clio almışım dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 2 Ağustos 2010; 14:09:24 >

• bende 2000 model rte clio hb var ben hava filtresi taktırmak istiyorum ama araştırdığım kadarıyla hava filtresi olmuyormuş bizim modellere taktıranlar varsa yardım edebilirler mi...
    teşekürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

arkadaşlar sonroof kızakları hangi yağla yağlanıyor. bilen varmı acaba??

Sunroof için tozu tutmayan ürünler kullanman gerekiyor. Tavsiyem önce alkol ve yağlı metalik spreylerle metalik kısmı güzelce temizle, daha sonra kaliteli bir gress yağını abartmadan sür. Sunroof'u bir kaç kere aç kapa dışarıya taşan giress'i sil ve yaptığın bu işlemi her 6 ayda bir yinele. Kesinlikle sprey yağ kullanma sprey yağ içeriğinde ince yağ içerir ki ince yağ daha kısa ömürlü olacaktır.
  • TEŞEKKÜR EDERİM. TEMİZLEME YAPMADIM AMA GRES İLE YAĞLADIM BİR GÜZEL ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

hava emiş hortum motoro yakın yerden yırtılmış,hatta kopmak üzere..600 km yol yaptımve yeni farkettim.yolda herhangi bir sıkıntı hissetmedim...bu hortumu bantlamak çözüm olurmu? yenisi ne kadardır acaba? bu şekilde kullanmak yakıt tüketimini etkilermi?

bugün parçacıları dolaştım..Hava filtresine hava gönderen ve bence hiçbir özelliği olmayan düz boruya 40 ila 60 tl arası fiyat çektiler,birebir aynısını da bulamadım..hani kendiniz falan uğraşsanız yapılabilecek bir boru...neyse 5 tl verdim,bez bant aldım ve boruyu tamamen bantla sardım..cillop gibi oldu...gittiği yere kadar.....gitmediği yerde alırız..zaten boru olmasa da pek sorun değlmiş,hatta bazıları özelikle çıkarıyormuş...
  • evet ali hocam
    benim o boruda yırtıktı aynı şekilde ben de bez bant ile sardım
    hiç bir zararı yok
    dediğiniz gibi parçalar cok pahalı,
    geçenlerde benimde far kolu (sinyallerin çalışıldıgı kol ) arızalandı yenisine ne deseniz begenirsiniz 315 tl dedı :D
    bide direksiyonu tutan plastikler var usttekı kucuk plastıge 125 alttakine de 175 tl dedi
    resmen soygunluk valla

nese o sınyal kollarının yan sanayısını bulmak cok zor zıra cok var ondan ama dıslılerı uymuyor tam bır gun aradım ve sonunda uyan bır tane buldum 85 tl ye..
  • 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.