Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 model bir Clio aldık. 92000 de 1.4 hb rta ac 11.500 ytl 2. sahibinden ...
    4 michlen lastik ve akü yeni değişmiş. bunun haricinde değişeni yok. 2000 senesinde fabrikada grev olduğundan, avrupadan gelen seriden diyor sahibi. temiz kullanılmış ve yaklaşık son 5 yılını kapalı garaj arabası olarak geçirmiş ve bu süre içerisinde 20000 km yol yapmış, genel itibari ile araç güzel, aldığımda yarım depodan biraz fazla benzin vardı. bununla şehir içi yaklaşık 300 km yol yaptık.
    ancak debriyajın yukarıda kavraması ve yüksek devir yapıyormuş gibi ses yapması kafama takıldı. bazı forumlarda debriyaj baskı balatasının bitmiş olduğunu söylüyorlar. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...ilk aracamız olduğundan biraz acemilikte var. tavsiye, önerileri ve yorumlarınızı bekliyorum...
  • alfa-x bir kaçtane soru sormak istiyorum cevaplarsan sevınırım.

1:direksiyon kutusu kesinlikle bozuk değilmi?(renault yetkili servisi yanlış teşhis mi koymuş oluyor benım araca bu durumda)

2: bu parçanın tam adı nedir ve ne işe yarar?

3:zamanla bana ne gibi bir sıkıntı yaratır bu parçanın tamamen bozulması

sanayideki ustanın yaglama operasyonundan sonra kütürtü sesi kayboldu ama bu sefer başka bir ses gelmeye başladı bu seside nasıl tarif edicem bilmiyorum ses cırcırlı tornavidalar vardır ya yada cırcırlı lokma sıkma kolu onların çalışırken çıkardığı sese benziyor.yine sağ tam turda hiç sorun yok sol turda sadece belli bir noktada geliyor ses.ses yine çok az.ayrıca bende bu sorunun başlaması park yerinden çıkarken girdiğim bi çukurdan sonra başladı.

GÜNCELLEME:Bu sabah aracı kullandım ne yazıkkı ses artık tamamen yayıldı direksiyona hem sag hem sol tam turda gelmeye başladı :(

quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

quote:

Orjinalden alıntı: rhetorical

Arkadaşlar yaklaşık 1-2 haftadır(renault clio 2 hb 2003) aracımın direksiyonundan hafif kütürtüye benzer bir ses geliyordu, bu ses sadece direksiyonu sola çevirirken ve belli bir noktada geliyordu tam turda değil ama sola çevirirken bir yerde sanki hafiften direksiyon sıkışıyor gibi bir ses sağ turda hiç sorun yok.direksiyonun kullanımında hiç bir sorunum yok gayet güzel çalışıyor herhangi bir sertlik yada takılma vs sözkonusu değil sadece ufak bir ses.ve bu sesi duymak için ortamın çok sessiz olması gerekiyor öyle bağıra bağıra gelen bir ses değil.
    Bugün reanult yetkili servisine gittim baktılar ,sonra bana direksiyon kutun bozulmaya başlamış dediler değişim için 1040ytl fiyat verdiler 2-3 gün içinde sipariş verip direksiyon kutusunu getirtebiliriz dediler.çok detaylı bir inceleme olmadığı için şüphelendim servisten sanayide bir radyatör ustası bi akrabamın yanına gittim sonra durumu ona anlattım o da bir arkadaşının özel servisine götürdü beni özel servisteki usta bütün sanayice tanınan yılların çok iyi bir ustası.
    İlk önce amortisörleri kontrol etti bi sorun yok dedi sonra aracın içine bindi sesi duymaya çalıştı ses çok az duyulabildiği için kapıları kapatıp içerde dinledi sesi bu başka bir şey dedi yag falan sıktı direksiyonun altından ,aracı kanala aldı direksiyon milindeki keçe(yada buna benzer birşey söyledi net hatırlamıyorum) sürtüyor dedi aracın altına girip yağladı.zamanla bu yağ keçeye tam olarak bulaşınca bu sesin ortadan kalkıcağını direksiyon kutumun sapasağlam oldugunu söyledi.Şaşırdım kaldım şu anda eski ses yok gibi azalmaya başladı ama tam olarak eskisi gibi sessizde değil.

Şimdi burda kim haklı bekleyip görmemmi gerekiyor?direksiyon kutusu gerçekten arızalımı yada direksiyon kutusunun arıza başlangıcımı bu?
    Açıkçası yetkili servislere güvenim azalmaya başladı..

NOT:Otomobil genel bölümünede yazmıştım bunları ama sadece burayı takip edenler için burayada taşıdım yazımı.

Benim clio da 1.2 aynı model.Direksiyonda aynı sorun oldu.Aracı kapatıp 1-2 saat sonra çalıştırınca normale yakın olmuştu ama o sırada araba dergisinde megane 2 uzun dönem testinde aynı sorunu yaşayıp elektrik takviyesini değiştirdiklerini parçanın 270 ytl olduğunu yazmışlardı.Bende garanti de olduğundan değiştirttim.Aynen ses çok çok zor duyuluyodu,bir tümsekten geçtikten sonra olmuştu ama tümsek çok ufaktı.

Parça direksiyonda hava yastığının altında.Bence o paraya değmez değiştirme sana da bi sorun çıkarmaz.Yani büyük bi arıza diil değiştirme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 24 Aralık 2008; 9:08:51 >

• rhetorical cevapları yazayım.

1:direksiyon kutusu kesinlikle bozuk değilmi?(renault yetkili servisi yanlış teşhis mi koymuş oluyor benım araca bu durumda)

1,2,3-Evet bozuk ama :clio 2 b versiyonu diyelim bizimkilere, direksiyon elektro hidrolik yani elektrik destekli hıza duyarlı.Değişen parçada bir devre ve sanırım sertliği kontrol eden makaralı bir bant vardı.Sen de fark etmişsindir direksiyonda ses dışında hiçbir değişiklik olmuyo.Ben parça değişene kadar yaklaşık 1000km bu şekilde kullandım.

Sesi duymak çok zordu ilk olduğunda hareket halinde duyuluyodu fakat kapatıp 1-2 saat sonra çalıştırdığımda hiçbir sorun yoktu sadece olduğu yerde çevirirken çok ince bi ses geliyodu.Ben garanti devam ettiği ve dergide okuduğum için değiştirdim.

Bu sorun daha büyük sorunlar açmaz zaten direksiyon arıza ışığı yanmıyo.Bu ışık çalıştırdığında yanan direksiyon işaretli ışık o zaten sönüyor yani arıza yok.

Eğer kendin söküp bakmak istersen direksiyonun arkasında hava yastığını tuıtan 2 tırnak var onları çıkar hava yastığı çıkıyor kabloları biraz uzun onları soketlerinden işaretleyip çıkarırsın ,takarken karışmasın diye ama hepsinin boyutu farklı yani ters takma başka yere takma olmaz.Parça karşında siyah plastik hava yastığı boyutlaarında yassı bir parça.Valeo marka takılan da ithal bu yüzden biraz tuzlu.

Yani bu parçanın direk yol tutuş,yönlendirme etkisi yok,Tehlike yok.Eğer ciddi sorun olsa direksiyon ışığı yanardı.O ses zaten çok zor duyuluyo değiştirme..

Parçanın adını faturadan bakmam lazım yarın unutmazsam yazayım.

• alfa-x parçanın adını yarın yazabılırsen ıyı olur çıkmacılardan bulmayı denıycem.
    yani tamamen direksiyon kutusunun değişmesi gerekmiyor sadece bu elektronik devreyi değiştirmemiz yeterli değilmi?
  • quote:

alfa-x parçanın adını yarın yazabılırsen ıyı olur çıkmacılardan bulmayı denıycem.
    yani tamamen direksiyon kutusunun değişmesi gerekmiyor sadece bu elektronik devreyi değiştirmemiz yeterli değilmi?

Evet ,yarın yazmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 24 Aralık 2008; 9:44:23 >
  • peki bu elektronik devre tamir edilemezmi?
    bir elektronik devrenin bozuk olması boyle mekanik bir arızayı nasıl tetikliyor acaba?
    Keşke okudugun o dergiyi bulabilsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 24 Aralık 2008; 9:49:51 >
  • clio 1.4 rxt aracını satan yok mu?
  • quote:

peki bu elektronik devre tamir edilemezmi?
    bir elektronik devrenin bozuk olması boyle mekanik bir arızayı nasıl tetikliyor acaba?

Dergide sadece arızadan bahsediyo.Ama benim arıza aynı senin tarif ettiğin gibiydi.Halledilir üzülme
  • Sorma alfa-x gerçekten bu arıza benım çok canımı sıktı arabasına gözü gibi bakan bir insanım neyse buna şükür diyorum yinede.
    İngiltereden elektronik bir parça buldum direksiyon ile ilgili parçanın resmını koyuyorum clio 2003 parçalamışlar komple satıyor adamlar .
    bu parçamı senın bahsettiğin parça?

quote:

quote:

Dergide sadece arızadan bahsediyo.Ama benim arıza aynı senin tarif ettiğin gibiydi.Halledilir üzülme

CLIO II SAHİPLERİ

• quote:

Orjinalden alıntı: halil2202

clio 1.4 rxt aracını satan yok mu?

Satmayı düşünüyorum fakat fiyat ne kadardır bilemiyoru 2002 rxt sadece arka bağaj kapağı boyalı yan kapılarda ufak tefek vurukları var 83000 km bütün bakımları yaptırıldı ara sıra devir saati bazen takılıyor isteyen göre bilir yerim beylikdüzü.

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi www59 -- 24 Aralık 2008; 21:38:31 >
  • hocam ufaltılmış ön izleme resmini görünce araba aynı önden kaza yapmış gibi duruyor çökmüş gibi resmi tıklayınca ışık yansıması oldugunu gordum tam geçmiş olsun diyodum
  • www159 arkadaşım sağolasın ama laci uzak duracağım renkler arasında :)
  • quote:

Sorma alfa-x gerçekten bu arıza benım çok canımı sıktı arabasına gözü gibi bakan bir insanım neyse buna şükür diyorum yinede.
    İngiltereden elektronik bir parça buldum direksiyon ile ilgili parçanın resmını koyuyorum clio 2003 parçalamışlar komple satıyor adamlar .
    bu parçamı senın bahsettiğin parça?

quote:

quote:

Hocam bu parça diil dediğim parçanın ortasında direksiyon mili için delik var.Faturayı bulamadım.Ama parça 180 ytl civarındaydı.Bu kadar zam gelmiş olamaz.

CLIO II SAHİPLERİ

• üstad faturayı bulamaman kötü olmuş.arabayı 1000km bu şekilde kullandım yazmıştınız peki bu kütürtü sesi zamanla benım bahsettiğim diğer sese dönüştümü?
    ayrıca yeni bi parça buldum bu bahsettiğiniz parça olabilir mi?

quote:

quote:

CLIO II SAHİPLERİ

• yada bu olabilirmi?

CLIO II SAHİPLERİ
  • hocam 2004 clio var ben de servise gidicem 31000 de arabam bakım yaptırıcam hava filtresi bujiler ontakım a baktıracam bir de fren balataları.tahmini nekadar tutar ayrıca yaptırmam gereken başka bişey var mı yardımcı olursanız sevirinim
  • Aracın hayırlı olsun.
    Ben de geçen sene aynı model araç satın aldım, bende de aynı problem vardı.
    Servis debriyaj baskı balatanın değişimine 500 YTL civarı fiyat çıkardı.
    Ben özel serviste güvendiğim bir ustaya,

Debriyaj baskı balata
    Bütün filtreler(Hava, yağ, polen, yakıt)
    Frenler
    Eksik sıvıların tamamlanması
    Yağ değişimi

yaptırdım ve 430 YTL fiyat çıktı onu da 4 taksitte ödedim.
    Aracı aldığımdan beri yaklaşık 18000 km kullandım.
    Herhangi bir problemle karşılaşmadım.
    Güvendiğiniz bir usta varsa özel serviste yaptırmanı tavsiye ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: mahin

Merhabalar

2000 model bir Clio aldık. 92000 de 1.4 hb rta ac 11.500 ytl 2. sahibinden ...
    4 michlen lastik ve akü yeni değişmiş. bunun haricinde değişeni yok. 2000 senesinde fabrikada grev olduğundan, avrupadan gelen seriden diyor sahibi. temiz kullanılmış ve yaklaşık son 5 yılını kapalı garaj arabası olarak geçirmiş ve bu süre içerisinde 20000 km yol yapmış, genel itibari ile araç güzel, aldığımda yarım depodan biraz fazla benzin vardı. bununla şehir içi yaklaşık 300 km yol yaptık.
    ancak debriyajın yukarıda kavraması ve yüksek devir yapıyormuş gibi ses yapması kafama takıldı. bazı forumlarda debriyaj baskı balatasının bitmiş olduğunu söylüyorlar. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...ilk aracamız olduğundan biraz acemilikte var. tavsiye, önerileri ve yorumlarınızı bekliyorum...

• mayısta inşallahh

quote:

Orjinalden alıntı: halil2202

clio 1.4 rxt aracını satan yok mu?

CLIO II SAHİPLERİ
  • quote:

üstad faturayı bulamaman kötü olmuş.arabayı 1000km bu şekilde kullandım yazmıştınız peki bu kütürtü sesi zamanla benım bahsettiğim diğer sese dönüştümü?
    ayrıca yeni bi parça buldum bu bahsettiğiniz parça olabilir mi?

quote:

quote:

Bingoo hocam parça buydu bunu değiştirdiler.Benimkinde ses değişmedi hatta azaldı çok zor fark ediliyodu.Serviste baya bi dinlediler sonra itiraz etmeden hemen değiştirdiler.Kütürtü sesi hiç gelmedi.Gacırt diye ses çıkarmıştı.Sonra sadece olduğu yerde çevirirken çok hafif ses çıkıyordu.

CLIO II SAHİPLERİ

• alfa-x üstad 40ytl ye satıyor elemanlar bu parçayı Bi de bu ingilizlerin direksiyon soldaya bunu ingiltereden alıpta sakata gelmeyelim sonra
    Bulamadığım tek şey bu parçanın adı.
    Türkiyede kaça satıyorlar acaba

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 26 Aralık 2008; 10:18:09 >

• 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.