Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim viteste sorun yok ama direksiyonda var.direksiyonun kaplamasaı hiç tutmadığım yerde soyuluyo göbeğin alt tarafı güneş bile görmez bi yer nedendir anlamadım 2001 90.000 de
  • arka ve ön far krom çerçeve

bu 2 ürünü almayı düşünüyorum aracım 99 clio hb benim arabaya uyar değil mi fiyatı fazla geldi biras 75+75=150 ytl
    daha ucuz bulamazmıyım bu fiyatı eliftuning de buldum?

eliftuning.com
    Elif Tuning Otomotiv Eticaret Sistemi
    http://www.eliftuning.com/resim_goster.php?pid=3839&title=

eliftuning.com
    http://www.eliftuning.com/resim_goster.php?pid=3771&title=

• hocam ön far için senin araca olmaz sanırım seninkinin farı eski tip bu yeni tip 2000 model değilmi senin arac bizim farlara olmaz bu
    quote:

Orjinalden alıntı: two_fast_two_furious

arka ve ön far krom çerçeve

bu 2 ürünü almayı düşünüyorum aracım 99 clio hb benim arabaya uyar değil mi fiyatı fazla geldi biras 75+75=150 ytl

eliftuning.com

eliftuning.com

• Arkadaşlar 2003 clio 2 hb aracımda direksiyonu sola çevirdiğim zaman bir ses geliyor sağa çevirirken ses yok ayrıca sola çevirirken tam turda ses gelmiyor sadece belli bir noktada ses geliyor hafif kütürtü gibi bir ses.nedeni ne olabilir acaba bir fikri olan varmı?
    2 hafta önce kış lastiği taktırdım bunun bir etkisi olabilirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rhetorical

Arkadaşlar 2003 clio 2 hb aracımda direksiyonu sola çevirdiğim zaman bir ses geliyor sağa çevirirken ses yok ayrıca sola çevirirken tam turda ses gelmiyor sadece belli bir noktada ses geliyor hafif kütürtü gibi bir ses.nedeni ne olabilir acaba bir fikri olan varmı?

Amartisördeki yay yerinden çıkmış, konrol ettirin.

Aynı olay benim başıma gelmişti.
  • Arkadaşlar amartisörüm bu şekilde görünüyor. şu plastik kısım aşağıya düştümüş ama ses falan yok tamir olurmu Değistiren varmı?

CLIO II SAHİPLERİ
  • Teşekkürler alakanız için yarın servise uğrayayım en iyisi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox

quote:

Arkadaşlar 2003 clio 2 hb aracımda direksiyonu sola çevirdiğim zaman bir ses geliyor sağa çevirirken ses yok ayrıca sola çevirirken tam turda ses gelmiyor sadece belli bir noktada ses geliyor hafif kütürtü gibi bir ses.nedeni ne olabilir acaba bir fikri olan varmı?

• Merhaba arkadaşlar;
    Sonunda işten güçten fırsat buldum bugun ve aracımın sileceklerini değiştirebildim.
    Banana denilen tipten taktırdım.Euroceel diye bi marka tavsiye etti satıcı daha ucuzuda vardı ama şikayet geldiği için diğerlerinden bunu tasiye etti.( yada uydurdu işte...) 20 ytl ödedim.
    Sürücü tarafına 550 mm diğerine 500 mm takıldı.Çok memnum kaldım ama herkeze tavsiye ederim.

CLIO II SAHİPLERİ
  • Arkadaşlar iki gün önce bahsettiğim vites topuzundaki soyulma üzerine dün parçacıdan yeni topuz aldım ancak sanayide tamirci değiştiremedi daha doğrusu eskiyi sökmeyi başaramadı ve fazla zorlamaktan çekindi bir zarar veririm diye...
    yeni vites topuzu elimde ancak değiştirtemedim nasıl yapacağız arkadaşlar bunun bir kolay yolu varmı bilen, yapan veya gören varmı...?

yeni topuza baktım montaj kısmı vidalama tarzı değil aldığım parçacı da sen yapamazsın usta bunu vites koluna çakacak dedi ama eskisi bir türlü kurtulmadı kaafir
  • valla o topuz öyle kolay kolay çokmıyo bende değiştirmiştim eski arabamınkisini oda clio idi adamlar iki saat uğraştı çıkaramadılar en son maket bıçağı ile tamamen kesip çıkarmıştılar anca öyle çıktı ordan adam baya bi terlemişti topuzu çıkarırken:))
    quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

Arkadaşlar iki gün önce bahsettiğim vites topuzundaki soyulma üzerine dün parçacıdan yeni topuz aldım ancak sanayide tamirci değiştiremedi daha doğrusu eskiyi sökmeyi başaramadı ve fazla zorlamaktan çekindi bir zarar veririm diye...
    yeni vites topuzu elimde ancak değiştirtemedim nasıl yapacağız arkadaşlar bunun bir kolay yolu varmı bilen, yapan veya gören varmı...?

yeni topuza baktım montaj kısmı vidalama tarzı değil aldığım parçacı da sen yapamazsın usta bunu vites koluna çakacak dedi ama eskisi bir türlü kurtulmadı kaafir

• quote:

Orjinalden alıntı: two_fast_two_furious

arka ve ön far krom çerçeve

eliftuning.com

eliftuning.com

arka uyar ama ön uymaz..

• quote:

Orjinalden alıntı: Matchbox

quote:

arkadaşlar benim clioda da var o ses.. sağa veya sola tam çevirdiğimde ''kütt '' sesi değilde ''yağ'' sesi gibi bir ses geliyo normal midir ?

• Arkadaşlar yaklaşık 1-2 haftadır(renault clio 2 hb 2003) aracımın direksiyonundan hafif kütürtüye benzer bir ses geliyordu, bu ses sadece direksiyonu sola çevirirken ve belli bir noktada geliyordu tam turda değil ama sola çevirirken bir yerde sanki hafiften direksiyon sıkışıyor gibi bir ses sağ turda hiç sorun yok.direksiyonun kullanımında hiç bir sorunum yok gayet güzel çalışıyor herhangi bir sertlik yada takılma vs sözkonusu değil sadece ufak bir ses.ve bu sesi duymak için ortamın çok sessiz olması gerekiyor öyle bağıra bağıra gelen bir ses değil.
    Bugün reanult yetkili servisine gittim baktılar ,sonra bana direksiyon kutun bozulmaya başlamış dediler değişim için 1040ytl fiyat verdiler 2-3 gün içinde sipariş verip direksiyon kutusunu getirtebiliriz dediler.çok detaylı bir inceleme olmadığı için şüphelendim servisten sanayide bir radyatör ustası bi akrabamın yanına gittim sonra durumu ona anlattım o da bir arkadaşının özel servisine götürdü beni özel servisteki usta bütün sanayice tanınan yılların çok iyi bir ustası.
    İlk önce amortisörleri kontrol etti bi sorun yok dedi sonra aracın içine bindi sesi duymaya çalıştı ses çok az duyulabildiği için kapıları kapatıp içerde dinledi sesi bu başka bir şey dedi yag falan sıktı direksiyonun altından ,aracı kanala aldı direksiyon milindeki keçe(yada buna benzer birşey söyledi net hatırlamıyorum) sürtüyor dedi aracın altına girip yağladı.zamanla bu yağ keçeye tam olarak bulaşınca bu sesin ortadan kalkıcağını direksiyon kutumun sapasağlam oldugunu söyledi.Şaşırdım kaldım şu anda eski ses yok gibi azalmaya başladı ama tam olarak eskisi gibi sessizde değil.

Şimdi burda kim haklı bekleyip görmemmi gerekiyor?direksiyon kutusu gerçekten arızalımı yada direksiyon kutusunun arıza başlangıcımı bu?
    Açıkçası yetkili servislere güvenim azalmaya başladı..

NOT:Otomobil genel bölümünede yazmıştım bunları ama sadece burayı takip edenler için burayada taşıdım yazımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 20 Aralık 2008; 17:49:29 >

• sanayide geçen günümün ardından sipariş verdiğim parçaları yazmak istiyorum. arabam kazalı, biliyorsunuz, ön takımdan kütür kütür sesler geliyordu, bunu yan sanayi ya da çıkma parça alışıma bağlıyordum ama fren merkez lastiği hariç kazada değişmeyen parçalarda çıktı sesler.

sipariş listem:
    ön sol fren merkez lastikleri
    sol rot
    direksiyon kutusu lastikleri
    motor içi sigorta kutusu (kazada kırılmıştı)
    kaput keçesi (kaza sonrası temizlik sırasında yıkamacıda kaybolmuştu)

bir de bir ricam var eğer mümkünse, motorun sağında kalan motor takozunun motora bağlandığı yerinin detaylı resmini çekip ekleyebilir misiniz buraya?
    takoz lastiği ile ilgili çelişkiler yaşadık bugün sanayide..
  • quote:

Arkadaşlar yaklaşık 1-2 haftadır(renault clio 2 hb 2003) aracımın direksiyonundan hafif kütürtüye benzer bir ses geliyordu, bu ses sadece direksiyonu sola çevirirken ve belli bir noktada geliyordu tam turda değil ama sola çevirirken bir yerde sanki hafiften direksiyon sıkışıyor gibi bir ses sağ turda hiç sorun yok.direksiyonun kullanımında hiç bir sorunum yok gayet güzel çalışıyor herhangi bir sertlik yada takılma vs sözkonusu değil sadece ufak bir ses.ve bu sesi duymak için ortamın çok sessiz olması gerekiyor öyle bağıra bağıra gelen bir ses değil.
    Bugün reanult yetkili servisine gittim baktılar ,sonra bana direksiyon kutun bozulmaya başlamış dediler değişim için 1040ytl fiyat verdiler 2-3 gün içinde sipariş verip direksiyon kutusunu getirtebiliriz dediler.çok detaylı bir inceleme olmadığı için şüphelendim servisten sanayide bir radyatör ustası bi akrabamın yanına gittim sonra durumu ona anlattım o da bir arkadaşının özel servisine götürdü beni özel servisteki usta bütün sanayice tanınan yılların çok iyi bir ustası.
    İlk önce amortisörleri kontrol etti bi sorun yok dedi sonra aracın içine bindi sesi duymaya çalıştı ses çok az duyulabildiği için kapıları kapatıp içerde dinledi sesi bu başka bir şey dedi yag falan sıktı direksiyonun altından ,aracı kanala aldı direksiyon milindeki keçe(yada buna benzer birşey söyledi net hatırlamıyorum) sürtüyor dedi aracın altına girip yağladı.zamanla bu yağ keçeye tam olarak bulaşınca bu sesin ortadan kalkıcağını direksiyon kutumun sapasağlam oldugunu söyledi.Şaşırdım kaldım şu anda eski ses yok gibi azalmaya başladı ama tam olarak eskisi gibi sessizde değil.

Şimdi burda kim haklı bekleyip görmemmi gerekiyor?direksiyon kutusu gerçekten arızalımı yada direksiyon kutusunun arıza başlangıcımı bu?

NOT:Otomobil genel bölümünede yazmıştım bunları ama sadece burayı takip edenler için burayada taşıdım yazımı.

çok benzer bir olay benim araçta da vardı bayram dönüşü şehirdışında bir servise götürdüm belki acil birşeydir diye çünkü çok ses yapıyordu adeta taklama şeklinde bir ses geliyordu direksiyondan, ve o usta bana bunun direksiyon kutusundan geldiğini ama uzun sürebileceğini söyledi ben de fazla kurcalatmadım.
    izmire dönünce mercedes servisi bir yakınım var ona danışayım dedim ve adam lifte kaldırıp uzun uğraşlar sonucu sesin kaynağını buldu, ses direksiyon kutusunu sabitleyen sağlı sollu iki kelepçe var onlardan kaynaklanıyormuş, contalarını değiştirip tekrar sıktı ancak bu işlemi tamamlaması 2 saati buldu çünkü elin ulaşamayacağı kadar ters bir noktadaydı.
    Allah razı olsun şu an tık yok hatta benim rotlardan zannettiğim bozuk yollarda oluşan tıkırtılar da buradan kaynaklanıyormuş o sesler de kesildi yani alt takım sağlammış, sevindim...
    parçalar dahil 35 ytl ye bu iş halloldu.
    bilginize...

• bişe sormak istiorum yardımcı olursanız sevinirim bende 2004 clio dci war ve lastik ebadi 175 bunu 185 yapsam sürtme olurmu bi kaç kişi arkaya 3 kişi oturunca sürtme oluo dedi ne kadar dogru bilmek istedim
  • mustyyyyy paylaşımın için teşekkürler.inşallah benımde asıl sorunum böyle ufak bir maliyete hallolur.Benim bugun renault yetkili servisini terk etmemın nedenıde buydu arabayı lifte bile almadılar detaylı bir şekilde incelemediler direk direksiyon kutu değişecek 1040ytl dediler.tamam desem değiştircekler kutuyu değiştirirkende belki sorunun sizinki gibi kelepçelerden oldugunu anlıycaklar ama bana yine soylemeden çalışan kutuyu değiştircekler
    hiç günvenım kalmadı bu servise artık oysa şuana kadar 900 ytl lik iş yaptırmıştım onlara.
    Bosh car servis yada sanayide iyi bir usta bulmaktan başka çare kalmadı artık.

quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Arkadaşlar yaklaşık 1-2 haftadır(renault clio 2 hb 2003) aracımın direksiyonundan hafif kütürtüye benzer bir ses geliyordu, bu ses sadece direksiyonu sola çevirirken ve belli bir noktada geliyordu tam turda değil ama sola çevirirken bir yerde sanki hafiften direksiyon sıkışıyor gibi bir ses sağ turda hiç sorun yok.direksiyonun kullanımında hiç bir sorunum yok gayet güzel çalışıyor herhangi bir sertlik yada takılma vs sözkonusu değil sadece ufak bir ses.ve bu sesi duymak için ortamın çok sessiz olması gerekiyor öyle bağıra bağıra gelen bir ses değil.

çok benzer bir olay benim araçta da vardı bayram dönüşü şehirdışında bir servise götürdüm belki acil birşeydir diye çünkü çok ses yapıyordu adeta taklama şeklinde bir ses geliyordu direksiyondan, ve o usta bana bunun direksiyon kutusundan geldiğini ama uzun sürebileceğini söyledi ben de fazla kurcalatmadım.
    izmire dönünce mercedes servisi bir yakınım var ona danışayım dedim ve adam lifte kaldırıp uzun uğraşlar sonucu sesin kaynağını buldu, ses direksiyon kutusunu sabitleyen sağlı sollu iki kelepçe var onlardan kaynaklanıyormuş, contalarını değiştirip tekrar sıktı ancak bu işlemi tamamlaması 2 saati buldu çünkü elin ulaşamayacağı kadar ters bir noktadaydı.
    Allah razı olsun şu an tık yok hatta benim rotlardan zannettiğim bozuk yollarda oluşan tıkırtılar da buradan kaynaklanıyormuş o sesler de kesildi yani alt takım sağlammış, sevindim...
    parçalar dahil 35 ytl ye bu iş halloldu.
    bilginize...

• bişe sormak istiorum yardımcı olursanız sevinirim bende 2004 clio dci war ve lastik ebadi 175 bunu 185 yapsam sürtme olurmu bi kaç kişi arkaya 3 kişi oturunca sürtme oluo dedi ne kadar dogru bilmek istedim
  • Sürtme yapacağını zannetmiyorum.. lastiğin 175/60/14 , senin alacağın lastik 185/55/14 olmalı
  • arkadaşlar uzun yolda bazen arabam gaz yemeyi kesiyo dibine kadar bastığım hald ebeşinci vitesde bir ivmelenme hissetmiyorum sizde de oluyor mu
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.