Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 yıldır aracımı sorunsuz biçimde kullanıyorum fakat araç geçmişine ait bir bilgi olmadığı için tedirgindim. Dün aracın genel bakımını yaptırdım, Triger seti,alternatör kayışı,yağ filtresi,hava filtresi,benzin filtresi,ön balatalar değişti,aracın su kavanozu delikmiş o değişti, motor yağı değişti,arka stop lambalarında problem varmış 2 lamba değiştirildi,antifiriz konuldu.
    Parçalar için 230 ytl, işcilik için ustaya 100 ytl verdim.
  • Ayrıca bir konu daha var galiba aracın hidrolik pompasında(direksiyon) bir sorun var, sürekli hidrolik yağı eksiliyor . usta tamirinin sağlıklı olmayacağını ve değişmesi gerektiğini söyledi. Anladığım kadarı ile de epey zahmetli bir işmiş. Daha önce bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar varsa bir fiyat tahmini alabilir miyim?

• Teyp için yazılanları okudum ben kendi adıma çözümü 2 ay önce aldığım universal fm taransmitter ile çözdüm.(galiba 70 ytl idi) Ses kalitesinde benim için bir problem yok.Dosya atlama ,klasör atlama kumanda vs pek çok güzel özelliği var direksiyon kumandasından (radyoyu kullnadığımız için) sesini de kontrol edebiliyorum. Bunların dışında artı bir özelliği de var bluetooth.genelde şehir içinde kısa mesafelerde aracı kullandığım için pek kullanmıyorum ama tlf görüşmelerini bununla yapabiliyorsunuz.Ses gayet net anlaşılıyor fakat sesin gitmesi için biraz sesi yüksek tutmak gerekiyor( oda çakmak girişinde olduğundan uzak bir msf de kaldığı için)
    yani işin kısası ben memnunum

• ben de piranha mı neydi markası o mp3 playerlardan almıştım çok güzel ama klasor atlama ozellıgı yokmus sonradan farkettım
    sanırım bunu başkasına verip klosor atlama ozellıgı olan bitane daha alıcam
    bu mp3 playerları alıcak arkadaslar mutlaka klasor atlamalı olsun

bunun dısında gayet kullanıslı ve guzel bence de
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemer-34

bişe sormak istiorum yardımcı olursanız sevinirim bende 2004 clio dci war ve lastik ebadi 175 bunu 185 yapsam sürtme olurmu bi kaç kişi arkaya 3 kişi oturunca sürtme oluo dedi ne kadar dogru bilmek istedim

175/65/14 yerine 185/60/14 ama tavsiyem 185/55/15 en iyisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: rhetorical

Arkadaşlar yaklaşık 1-2 haftadır(renault clio 2 hb 2003) aracımın direksiyonundan hafif kütürtüye benzer bir ses geliyordu, bu ses sadece direksiyonu sola çevirirken ve belli bir noktada geliyordu tam turda değil ama sola çevirirken bir yerde sanki hafiften direksiyon sıkışıyor gibi bir ses sağ turda hiç sorun yok.direksiyonun kullanımında hiç bir sorunum yok gayet güzel çalışıyor herhangi bir sertlik yada takılma vs sözkonusu değil sadece ufak bir ses.ve bu sesi duymak için ortamın çok sessiz olması gerekiyor öyle bağıra bağıra gelen bir ses değil.
    Bugün reanult yetkili servisine gittim baktılar ,sonra bana direksiyon kutun bozulmaya başlamış dediler değişim için 1040ytl fiyat verdiler 2-3 gün içinde sipariş verip direksiyon kutusunu getirtebiliriz dediler.çok detaylı bir inceleme olmadığı için şüphelendim servisten sanayide bir radyatör ustası bi akrabamın yanına gittim sonra durumu ona anlattım o da bir arkadaşının özel servisine götürdü beni özel servisteki usta bütün sanayice tanınan yılların çok iyi bir ustası.
    İlk önce amortisörleri kontrol etti bi sorun yok dedi sonra aracın içine bindi sesi duymaya çalıştı ses çok az duyulabildiği için kapıları kapatıp içerde dinledi sesi bu başka bir şey dedi yag falan sıktı direksiyonun altından ,aracı kanala aldı direksiyon milindeki keçe(yada buna benzer birşey söyledi net hatırlamıyorum) sürtüyor dedi aracın altına girip yağladı.zamanla bu yağ keçeye tam olarak bulaşınca bu sesin ortadan kalkıcağını direksiyon kutumun sapasağlam oldugunu söyledi.Şaşırdım kaldım şu anda eski ses yok gibi azalmaya başladı ama tam olarak eskisi gibi sessizde değil.

Şimdi burda kim haklı bekleyip görmemmi gerekiyor?direksiyon kutusu gerçekten arızalımı yada direksiyon kutusunun arıza başlangıcımı bu?
    Açıkçası yetkili servislere güvenim azalmaya başladı..

NOT:Otomobil genel bölümünede yazmıştım bunları ama sadece burayı takip edenler için burayada taşıdım yazımı.

Benim clio da 1.2 aynı model.Direksiyonda aynı sorun oldu.Aracı kapatıp 1-2 saat sonra çalıştırınca normale yakın olmuştu ama o sırada araba dergisinde megane 2 uzun dönem testinde aynı sorunu yaşayıp elektrik takviyesini değiştirdiklerini parçanın 270 ytl olduğunu yazmışlardı.Bende garanti de olduğundan değiştirttim.Aynen ses çok çok zor duyuluyodu,bir tümsekten geçtikten sonra olmuştu ama tümsek çok ufaktı.

Parça direksiyonda hava yastığının altında.Bence o paraya değmez değiştirme sana da bi sorun çıkarmaz.Yani büyük bi arıza diil değiştirme..

• Arkadaşım ben birkaç ay önce serviste sadece yağ ve filtrelere 350 ytl ödedim ( hala içim yanıyor. )
    bence yaptırdığın işleme göre fiyat gayet iyi nerede yaptırdın usta iyimiydi tavsiye edermisin.

Bende Avcılar - Yenibosna arasında iyi bir usta arıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: VLKNBCN

Selamlar arkdaşlar,
    1 yıldır aracımı sorunsuz biçimde kullanıyorum fakat araç geçmişine ait bir bilgi olmadığı için tedirgindim. Dün aracın genel bakımını yaptırdım, Triger seti,alternatör kayışı,yağ filtresi,hava filtresi,benzin filtresi,ön balatalar değişti,aracın su kavanozu delikmiş o değişti, motor yağı değişti,arka stop lambalarında problem varmış 2 lamba değiştirildi,antifiriz konuldu.

• İşçilik ücreti normal ama Parçaları çok uygun fiyata almışsınız doğrusu, acaba sizin aracın modelinde fiyatlar daha mı uygun ?
    quote:

Selamlar arkdaşlar,

• bencede çok uygun benimkide 1.6 ama benimki servisde bi araba paraasına mal oldu
  • mrb arkadaşlar benim arabamda bir sorun çıktı sinyal lambasını yakarken hızlı yanıp sönmeye başlıyor bazen frene basınca hiç yanmıyor son bir kaç gündür böyle oldu sis farlarını yakınca frene basınca dörtlüler de yanmaya başladı ve bu çok sinir bozucu oluyor sinyal yakıyorum frene basınca sönüyor çekice tekrar yanıyor ama hızlı hızlı yanıp sönmeye başlıyor başına böyle bişey gelen oldumuu aceba cvplarınızı bekliyorummmmm
  • maalesef denizlideyim.
    quote:

Orjinalden alıntı: ademkoc

Arkadaşım ben birkaç ay önce serviste sadece yağ ve filtrelere 350 ytl ödedim ( hala içim yanıyor. )
    bence yaptırdığın işleme göre fiyat gayet iyi nerede yaptırdın usta iyimiydi tavsiye edermisin.

Bende Avcılar - Yenibosna arasında iyi bir usta arıyorum

quote:

Selamlar arkdaşlar,

• quote:

Orjinalden alıntı: asikartal18

mrb arkadaşlar benim arabamda bir sorun çıktı sinyal lambasını yakarken hızlı yanıp sönmeye başlıyor bazen frene basınca hiç yanmıyor son bir kaç gündür böyle oldu sis farlarını yakınca frene basınca dörtlüler de yanmaya başladı ve bu çok sinir bozucu oluyor sinyal yakıyorum frene basınca sönüyor çekice tekrar yanıyor ama hızlı hızlı yanıp sönmeye başlıyor başına böyle bişey gelen oldumuu aceba cvplarınızı bekliyorummmmm

sinyalin hızlı yanıp sönmesinin sebebi genelde ön yada arkadaki lambalardan birinin patlamasıdır bence dışardan bir kontrol edin sinyalleri ön ve arkada patlak varmı diye.
    kolay gelsin...
  • cvp için teşekürler sadece sis lambasının birisi patladı aceba ondan kaynaklanabilirmi sinyal lambalarında patlama yok

quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Orjinalden alıntı: asikartal18

mrb arkadaşlar benim arabamda bir sorun çıktı sinyal lambasını yakarken hızlı yanıp sönmeye başlıyor bazen frene basınca hiç yanmıyor son bir kaç gündür böyle oldu sis farlarını yakınca frene basınca dörtlüler de yanmaya başladı ve bu çok sinir bozucu oluyor sinyal yakıyorum frene basınca sönüyor çekice tekrar yanıyor ama hızlı hızlı yanıp sönmeye başlıyor başına böyle bişey gelen oldumuu aceba cvplarınızı bekliyorummmmm

sinyalin hızlı yanıp sönmesinin sebebi genelde ön yada arkadaki lambalardan birinin patlamasıdır bence dışardan bir kontrol edin sinyalleri ön ve arkada patlak varmı diye.
    kolay gelsin...

• arkadaşlar clio rxt 1.6 modelleri sadece 8v olanları mı mevcut...
  • slm arkadaşlar benim soruma cevap gelmedi merak ediyorum teyipimin tuş ışıkları neden yanmıyo,bilgisi olan varmıi teyip çalışıyo,aracım 1.2 16v 2005
    yardımcı olursanız sevinirim valla
  • bende albea vardı calındı oda 175 di 185 yaptırmıştım ancak bunada 185 taktircaktım lastikci 3 kişi oturunca sürter dedi ondan taktırmadım 185 takınca yol tutuşu cok daha iyi oluo
  • quote:

Orjinalden alıntı: halil2202

arkadaşlar clio rxt 1.6 modelleri sadece 8v olanları mı mevcut...

evet, 1.6 16v olanlar sport modeli, 3 kapılı.
  • Bence en iyisi direksiyon kumandasından vazgeçip iyi bir teyp almak bende piranhanın 4 gb lik mp3 playerini aldım orjinal teyp varken ama hiç hoşuma gitmedi kumandasını gözüne sokmak gerekiyo görmesi için vede çakmaklıkta çirkin bi görüntü oluşturuodu bende gidip pionerr deh 3900 oto teyp aldım direksiyon kumandası gitti ama bende direksiyona takılan kumandalardan aldım daha doğrusu kumandayı babamın arabasından söktüm o kullanmıyodu ses kalitesi orjinal teybe göre çok iyi. orjinal haparlörlerle bile gayet iyi ses veriyo
    quote:

Teyp için yazılanları okudum ben kendi adıma çözümü 2 ay önce aldığım universal fm taransmitter ile çözdüm.(galiba 70 ytl idi) Ses kalitesinde benim için bir problem yok.Dosya atlama ,klasör atlama kumanda vs pek çok güzel özelliği var direksiyon kumandasından (radyoyu kullnadığımız için) sesini de kontrol edebiliyorum. Bunların dışında artı bir özelliği de var bluetooth.genelde şehir içinde kısa mesafelerde aracı kullandığım için pek kullanmıyorum ama tlf görüşmelerini bununla yapabiliyorsunuz.Ses gayet net anlaşılıyor fakat sesin gitmesi için biraz sesi yüksek tutmak gerekiyor( oda çakmak girişinde olduğundan uzak bir msf de kaldığı için)
    yani işin kısası ben memnunum

• Aslında çok haklısın dostum araçlarımızın orjinalliği bozulmasın diye adam akıllı bir teyp ve hoparlör bile taktıramıyoruz.Şöyle güzel bir cd çalar ve arkaya hoparlör takviyesi ile çok güzel olur...

Orjinalden alıntı: yahyademirci

Bence en iyisi direksiyon kumandasından vazgeçip iyi bir teyp almak bende piranhanın 4 gb lik mp3 playerini aldım orjinal teyp varken ama hiç hoşuma gitmedi kumandasını gözüne sokmak gerekiyo görmesi için vede çakmaklıkta çirkin bi görüntü oluşturuodu bende gidip pionerr deh 3900 oto teyp aldım direksiyon kumandası gitti ama bende direksiyona takılan kumandalardan aldım daha doğrusu kumandayı babamın arabasından söktüm o kullanmıyodu ses kalitesi orjinal teybe göre çok iyi. orjinal haparlörlerle bile gayet iyi ses veriyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremege -- 23 Aralık 2008; 15:45:49 >
  • benim elimde 185/65/14 lastik war 4 tane yani 65 ebadında takcam sürtermi
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.