Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • leki çok saol radyonun code unu kendim hallettim sayende..
    herkese ii bayramlar
  • bu silecekler birazcık daha pahalı diğerlerinden, valeo hariç ama daha uzun ömürlü olduğu kesin, eski arabama da almıştım 2 yıl önce, çifti 35 liraydı ilk çıktığında, o arabanın üzerinde hala aynı silecekler var..
    quote:

Orjinalden alıntı: huseyinder07

leki silecek sen tavsiye etmiştin sanırım aldım bananalardan 20 ytl çifti bide silecek suyu hediye ettiler marka silbak da vardı ama ölçüsü yoktu benzer bi marka ismi farklı gayet güzel tavsiye olunur 53cm. e 45.cm
  • quote:

Orjinalden alıntı: damattt

leki çok saol radyonun code unu kendim hallettim sayende..
    herkese ii bayramlar

rica ederim. buraya da koyalım ki bu sayfayı, lazım olabilir daha sonra diğer arkadaşlara da.
    herkesin bayramını kutlarım ben de bu arada.

• hakkaten ya bu bananalar da fiyat farkı cidden var bugun kipa ya gittim tesco mu du nedi bi banana markası var tanesi 5 lira vede iyi duruyodu yani almak isteyenler ilgilenebilir çifti 10 yapar
  • buz çözücü işe yarıyor.camlarda yagmur kaydırıcıda kullanırsanız verimli oluyor.ayrıca silecek suyunda antifirizli cam suyu kullanirsaniz memnun kalısınız.ben isyerimdeki aracin silecek suyuna kisin az miktarda alkolde koyuyorum.kendi arabamda sürekli antifirizli su kullandığım için alkole gerek kalmıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: cimbom38

Arabayı mecburen binanın kuzey cephesine koyuyorum.Sabahları arabanın camlarda buzlanma oluyor.Buz kazıyıcı aldım.Camlara zarar vermeden kazımak için geçen gün epey uğraştım.Sprey vb. şeyler kullanan ve başka tavsiyeleri olan arkadaşlar varsa sevinirim.Selamlar.
  • Tüm Clio cu arkadaşlarımın Kurban Bayramını kutlar Allahtan devamını dilerim.
  • clio çok yakıyor bugünlerde...
    10.3..
    ne yapalım? hava filtresini değiştirdim yenice, bu bujilerin üstündeki parçlayla mı ilgilensem ya da yan sanayi olan eksozla mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 10 Aralık 2008; 2:42:16 >
  • Renaultlarda genelde elf tercih edilir. Kış aylarında daha ince olan 5-30w yağ kullanılması tercih ediliyor. Yaz aylarında ise 10-40w. Servisten aldığım bu bilgiye göre ben 5-30w koydurdum şimdilik. Ama 10-40w da kullanabilirsiniz. 4lt elf 64YTL idi en son. 4lt'de yetiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Orjinalden alıntı: a197016

clio 1.2 kullanıyorum.
    motor yağı olarak ne kullanmak lazım?
    sanırım artık değişim zamanı geldi de...
    araç 50 binde.
    5w40 mı kullanmam lazım?
    motor yağı önerilerinizi bekliyorum

Arkadaşım ben geçen hafta 10w40 koydurdum 10.000 km ömrü varmış. 67 ytl idi kutusu, 1 kutu yetti... sanırım castroldü.

• öncelikle bütün cliocu arkadaşlarımın bayramını kutlarım.Arkadaşlar bir sorunum var.Daha önce duyan veya başına gelmiş olan varmı bilmiyorum.Şimdi her kışa girişte araca antifiriz koyarım. Ancak her defasında antifiriz kaçırıyor ve yedek su haznesiboşalmaya başlıyor.sabah arabanın altına bakınca antifiriz akıttığını görüyorum.suyu ekleye ekleye biniyorum. bir süre sonra artık akıtmayı bırakıyor ve arabam hiç suyu eksiltmiyor. sorun ne olabilir sizce yardımlarınız içinteşekkür ederimhayırlı kazasız günler dilerim.
  • Tüm clioculara selam. Bende havaların soğuması ile birlikte radyatör suyuna antifriz koymaya karar vermiştim. Ancak antifiriz almak için gittiğim parçacıda aracın marka ve modelini sorduktan sonra antifiriz yerine soğutma sıvısı koymamı tavsiye etti satıcı. Ayrıca antifriz koyarsamda eğer sulandımamı aksi halde radyatörün zayıf olan kısımlarını delebileceğini çok dikkat edilmesi gerektiğini anlattı
  • Ben de bununla ilgili bir soru sorayım:
    Soğutma sıvısı haznesinde minimum miktarda sıvı varken, ben üzerine sadece antifriz ekledim.
    Normal şartlarda bulunduğum bölgeye(Akdeniz) göre 6 ya 1 oranında olması gerekirken,
    ben eksik olan miktarı maximum a
    kadar antifrizle doldurdum. Ne sakıncası olur?
    Şimdi eksik kalan kısmını su ile doldursam olur mu?
  • Bilseydim bu dediğinizi yapardım 2 hafta önce 55 ytl verdim 4 lü flaşör düğmesine.
    quote:

Orjinalden alıntı: alfa-x

4 lü düğmesinde sorun yaşayan arkadaşlar.rta rxt clioların 4 lü flaşör düğmesi 1.2 cliolara da uyuyor sadece ön kapağı eskisinden söküp yenisine takıyoruz.Niye diğerini almıyoruz derseniz
    98-2001 clioların 4 lü düğmesi 34ytl 2002-2006 ların 55 ytl herşeyleri aynı sadece ön kapak yenilerde biraz daha küçük arkaları bir e bir aynı.Ben 34 lükten aldım taktım sorunsuz çalışıyor.
  • 7 derecenin altında kış lastiklerini kullanabilirsiniz.Tavsiye edilen kullanılma süreleri aralık ayında lastikleri taktırıp mart sonuna dogru bu lastikleri çıkartmaktır.7 derecenin üstündeki sıcaklıklarda kış lastiklerini kullanırsanız lastikler çabuk aşınır.
    Kış lastiklerinin hepsinin üzerinde kılcal damarlar benzetmesiyle tabir edilen küçük çizikler vardır bunlar lastiğin vakum yaparak buza yola vs tutulmasını sağlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: two_fast_two_furious

ayrıca kullanılmamış 4 adet vakumlu kış lastiğim var, bunları sürekli kullansam kış haricinde de yakıtı fazla harcar mı ?
  • Antifirizi kullanmak istediğiniz miktar kadar sulandırıp daha sonra ilave etmek daha uygundur.
    suyla seyreltmeden doldurursanız radyatörün hortum bağlantı yerlerinden, tapa kenarından, lehimli yerlerinden delinme ihtimali varmış. İlk günler dikkat edip sızıntı var mı bakmak gerekir
    Bahsettiğim soğutma sıvısı 1 litrelik ambalajda satılan kırmızı renkli bir sıvı ve yeni model araçlarda kullanılıyormuş.Antifrizle aynı görevi görüyor
    quote:

Orjinalden alıntı: tehos74

Ben de bununla ilgili bir soru sorayım:
    Soğutma sıvısı haznesinde minimum miktarda sıvı varken, ben üzerine sadece antifriz ekledim.
    Normal şartlarda bulunduğum bölgeye(Akdeniz) göre 6 ya 1 oranında olması gerekirken,
    ben eksik olan miktarı maximum a
    kadar antifrizle doldurdum. Ne sakıncası olur?
    Şimdi eksik kalan kısmını su ile doldursam olur mu?

• Merhaba arkadaşlar.. Vitesle ile ilgili bir problemim var.

2. den 3. vitese geçerken elimle çok mu baskı uyguluyorum yada ittiriyorum da ne oluyorsa artık araba 1. vitese geçiyor, bir anda devir saati yükselip araba bağrıyor. Sanırım elimin ayarında bir problem var.. Acemlik işte :)

3. geçişte bir tavsiyeniz var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsende

Merhaba arkadaşlar.. Vitesle ile ilgili bir problemim var.

2. den 3. vitese geçerken elimle çok mu baskı uyguluyorum yada ittiriyorum da ne oluyorsa artık araba 1. vitese geçiyor, bir anda devir saati yükselip araba bağrıyor. Sanırım elimin ayarında bir problem var.. Acemlik işte :)

3. geçişte bir tavsiyeniz var mı?

boşa al, kol serbestken direk ileri it bence.
  • hehe dikkat edinde şanzımanı dağıtmayın, 2 den 1 e geçerken aslında yavaşladıktan sonra gecer
    bir anda 1 e zor gecer aslında ama durduğunuzda debryaja basıp pratik yapın 3 e gecmekte zorlanıyorsa bı gosterın derım
    3 e atarken elınızı sola degılde ortaya dogru ıtersenız daha rahat olur sanırım
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum:).....Aracımı geçen gün akşam çalıştırdım ve kısaları yaktığımda uzunların yandığını da gösteren ikaz ışığı yandı bi kaç kez kapatıp açtım ama hep aynısı oldu. Uzun ve kısa ikaz ışıklaru beraber yanıyor ama sadece kısa yanıyor uzunlar çalışmıyor. Böyle bir problem yaşayan oldu mu acaba?? Haftasonuna gidip baktırcam sanırım.

2004 1.4 Dynamic 16V
  • Arkadaşlar herkese merhaba.. Benim sorum basit daha onceden konusu gecti ama aradıgım cevabı bulamadım..
    2001 Clio 1.4 RXT aracımın orjinal radyo kasetcaları yerine cd-mp3 çalar lı teyp taktırmak istiyorum. Anladıgım kadarıyla direksiyon kumandasını kullanamayacakmıyım?
    Bildiğim kadarıyla hangi player'ı takarsam takayım kumandadaki ses dugmesi iş goruyor diger fonksiyonlar devre dısı kalıyor.
    Cevaplarınızı ve işimi gorecek ucuz mp3 calar onerilerinizi bekliyorum. Saygılar...
  • arkadaşım teyp konusunda bence mp3player olayına girmek istiyorsan direksiyon kontrolünden artık feragat edeceksin. git birtane sony mp3 player usb girişli al geç 230 ytl garantisiz fiyatı.. ama benden tavsiye kafasını her arabadan çıkışta yanında götür çnkü benimkini geçen ay çaldılar. 2aylık teypti..

bu arada başka birşey var;

benim arabanın alternatör kayışını ve komple bu seti birde şarj dinamosunun bilyaları serviste değişti.hepsi orjinal renault yedek parçası sfk vs. falan bunun için işçlik dahil 400 ytl tuttu haberiniz olsun. biraz can yakıyor...
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.