Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MATRAXERCAN

Arkadaslar cuma gunu allah kısmet ederse 2001 1.4 rxt 16V alıyorum.Ruhsatı cıkarmadan once lpg taktırma dusuncem var.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.LPG kullanan arkadaslar yorumlarını yazarsa sevinirim cok fazla vaktim yok fiyat performans acısından kıyas yapmam lazım.Yada benzinde ne kadar yakıyo bi cok yorum okudum bu topicte ama hepsi birbirinden farklı degerler.Aracı ankarada kullanacagım ilk arabam olcak ve ayda ortalama 800-1000 km civarı yol yapacagım.Yardımcı olursanız sevinirm.Şimdiden teşekkurler.

oncelikle hayırlı olsun diyelim; bende de aynısından var 2001 rxt, atiker yada brc olarak 2 secenekte dusunebilirsin. atiker 1200x10 taksit ve BRC 1500 ytl. maddi durumuna gore karar ver.
    ben cimrilik yaptım atiker aldım; taktıracagın usta cok onemli bu iste! duzgun bir yerde saglam bir usta bulmalısın.

yakıt olayında LPG ile sehirler arası 11ykr; sehir ici 15ykr yakıyor! bence de ruhsatı almadan kesinlikle yaptır! anadolu yakasındaysan bi - iki yer var bildigim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacky80 -- 30 Temmuz 2008; 9:03:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: blacky80

quote:

Arkadaslar cuma gunu allah kısmet ederse 2001 1.4 rxt 16V alıyorum.Ruhsatı cıkarmadan once lpg taktırma dusuncem var.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.LPG kullanan arkadaslar yorumlarını yazarsa sevinirim cok fazla vaktim yok fiyat performans acısından kıyas yapmam lazım.Yada benzinde ne kadar yakıyo bi cok yorum okudum bu topicte ama hepsi birbirinden farklı degerler.Aracı ankarada kullanacagım ilk arabam olcak ve ayda ortalama 800-1000 km civarı yol yapacagım.Yardımcı olursanız sevinirm.Şimdiden teşekkurler.

oncelikle hayırlı olsun diyelim; bende de aynısından var 2001 rxt, atiker yada brc olarak 2 secenekte dusunebilirsin. atiker 1200x10 taksit ve BRC 1500 ytl. maddi durumuna gore karar ver.
    ben cimrilik yaptım atiker aldım; taktıracagın usta cok onemli bu iste! duzgun bir yerde saglam bir usta bulmalısın.

yakıt olayında LPG ile sehirler arası 11ykr; sehir ici 15ykr yakıyor! bence de ruhsatı almadan kesinlikle yaptır! anadolu yakasındaysan bi - iki yer var bildigim.

Teşekkur ederim.Ankarada oturuyorum istanbul için super yakıt değerleri bunlar.Bide benzinde ne yaktıgını öğrenebilirsem özellikle ankarada oturanlar için yada İstanbul dısıda olur.

• Bende Ankara'da yaşıyorum. Aracımı daha çok Ulus-Yenimahalle-Batıkent civarında kullanıyorum. Önceden Yenimahalleden Batıkent tarafına giderken Lalegül, Gimat, Ostim güzergahını kullanırdım. Burada trafik ışıkları fazla ve yoğunluk olduğu için ortalama hızım 23-24 km. olur, yakıt tüketimide 8,5 lt.yi bulurdu.

Gimat ve Ostim kavşaklarında inşaat olması nedeniyle bir süredir İstanbul yolunu kullanıyorum. Burasıda yoğun ama ortalama hız daha yüksek. (30 km.) Bu nedenle yakıt tüketimi ortalamam 7.3 lt. gözüküyor yol bilgisayarında.

Sonuçta yakıt tüketimi sürücüye, lastiklere, aracın bakım durumuna göre değişir ama benim değerlerimi baz alırsanız ortalama tüketiminiz rahatlıkla 8 lt.yi bulacaktır Ankara şehiriçinde. Şehir dışında ise 100 km.yi geçmezseniz 5.5 lt. falan yakar.

Bende LPG taktırmayı düşünmüştüm ama kendime özgü sebeplerden şimdilik vazgeçtim. Yaptığım araştırmalarda şehiriçinde benzine göre %20, şehirdışında ise %10 daha fazla LPG tüketimi oluyor. Buna birde başlangıçta araç benzinle çalıştığında tüketeceği benzini eklemek gerekir. Yine benim hesabıma göre Atiker (peşin 1100 YTL.) taktırmam durumunda ruhsata işletme maliyeti ile birlikte yaklaşık 12 bin km.de amorti edecektim.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun. Kaça aldığınızı ve aracın durumunu paylaşırsanız sevinirim.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

Bende Ankara'da yaşıyorum. Aracımı daha çok Ulus-Yenimahalle-Batıkent civarında kullanıyorum. Önceden Yenimahalleden Batıkent tarafına giderken Lalegül, Gimat, Ostim güzergahını kullanırdım. Burada trafik ışıkları fazla ve yoğunluk olduğu için ortalama hızım 23-24 km. olur, yakıt tüketimide 8,5 lt.yi bulurdu.

Gimat ve Ostim kavşaklarında inşaat olması nedeniyle bir süredir İstanbul yolunu kullanıyorum. Burasıda yoğun ama ortalama hız daha yüksek. (30 km.) Bu nedenle yakıt tüketimi ortalamam 7.3 lt. gözüküyor yol bilgisayarında.

Sonuçta yakıt tüketimi sürücüye, lastiklere, aracın bakım durumuna göre değişir ama benim değerlerimi baz alırsanız ortalama tüketiminiz rahatlıkla 8 lt.yi bulacaktır Ankara şehiriçinde. Şehir dışında ise 100 km.yi geçmezseniz 5.5 lt. falan yakar.

Bende LPG taktırmayı düşünmüştüm ama kendime özgü sebeplerden şimdilik vazgeçtim. Yaptığım araştırmalarda şehiriçinde benzine göre %20, şehirdışında ise %10 daha fazla LPG tüketimi oluyor. Buna birde başlangıçta araç benzinle çalıştığında tüketeceği benzini eklemek gerekir. Yine benim hesabıma göre Atiker (peşin 1100 YTL.) taktırmam durumunda ruhsata işletme maliyeti ile birlikte yaklaşık 12 bin km.de amorti edecektim.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun. Kaça aldığınızı ve aracın durumunu paylaşırsanız sevinirim.

quote:

Heralde daha bilgilendirici bi cevap olamazdı teşekkkur ediyorum:) Aracım 88.000 de 13000 ytl ye aldım 90.000 bakımları yeni yapılmıs trigger kayısı vs..
    Neden atiker? Kullanan varmı cevrenizde yada arastırmamı yaptınız genelde BRC deniyo ama bu konuda kararsızım.
    Bu arada işyerim evime 3 km.Yenimahalle Gimat kavsagı arasında.Ancak gunde ortalama 30 km civarında yapıyorum.

• Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Ben araştırmam sırasında burdan starpower nickli arkadaşa sormuştum. Onunla araçlarımız aynı. Atiker taktırmış ve sorun yaşamadığını söylemişti. Kendi deneyimim yok açıkcası. Atiker fiyat olarak en uygun kit. Bunun yanında BRC de elbette kaliteli, bilinen ve yaygın bir marka. Marka konusu size kalmış.

Biraz kafanızı karıştırayım Eğer aracınızı hep böyle 3-5 km. gibi kısa mesafelerde kullanacaksanız gaza geçinceye kadarki benzin tüketiminizi dikkate almanızı öneririm. Özellikle kışın işe gidinceye kadar yolun yarısını benzinle gidersiniz.

LPG kullanan arkadaşlar daha ayrıntılı bilgilendirir sizi ama benim LPG'den vazgeçme sebebim birazda bu. Çünkü bende genelde kısa mesafeli kullanıyorum aracımı.

• quote:

öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela vermesin.benim aracımda 1.4 16v.atiker hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum ama brc yi kullandığım için kesinlikle tavsiye ederim.kalite,yakıt ve performans olarak çok iyi.bende ankarada ikamet ediyorum.ş.içi 150 ykr, ş.dışı 110 yke civarı yakıyor aracım.şöyle örnek veriyim.ayda 1000 km yapacağını söylemişsin.ş.içi ortalama benzinde 300 ykr yakar.eşittir ayda 300 ytl lik yakıt.yani yılda 3600 ytl.aynı hesapta lpg ile ş.içi 150 ykr yaktığını düşünürsek 1800 ytl yıllık karın olur ve buda zaten senin brc taktırmaya ve işletmeye harcayacağın para demektir.performans olarak hiçbir farkı yok emin olabilirsin.eğer ankarada bildiğin lpg ci yoksa sana tavsiye edebileceğim bir yer var.ben taktırdıktan sonra oraya 3 tanıdığım daha taktırdı ve hepside işçilikten hizmetten ve kaliteden memnun.

bunlar benim şahsi fikrim.farklı bakış açıları ile farklı yorumlar olabilir.karar senin...

• quote:

Orjinalden alıntı: jordan83

quote:

öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela vermesin.benim aracımda 1.4 16v.atiker hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum ama brc yi kullandığım için kesinlikle tavsiye ederim.kalite,yakıt ve performans olarak çok iyi.bende ankarada ikamet ediyorum.ş.içi 150 ykr, ş.dışı 110 yke civarı yakıyor aracım.şöyle örnek veriyim.ayda 1000 km yapacağını söylemişsin.ş.içi ortalama benzinde 300 ykr yakar.eşittir ayda 300 ytl lik yakıt.yani yılda 3600 ytl.aynı hesapta lpg ile ş.içi 150 ykr yaktığını düşünürsek 1800 ytl yıllık karın olur ve buda zaten senin brc taktırmaya ve işletmeye harcayacağın para demektir.performans olarak hiçbir farkı yok emin olabilirsin.eğer ankarada bildiğin lpg ci yoksa sana tavsiye edebileceğim bir yer var.ben taktırdıktan sonra oraya 3 tanıdığım daha taktırdı ve hepside işçilikten hizmetten ve kaliteden memnun.

bunlar benim şahsi fikrim.farklı bakış açıları ile farklı yorumlar olabilir.karar senin...

Teşşekurler.LPG taktırma konusunda karar verdim atiker le BRC arasında tercih yapcam..BRC iyi diyo herkes ama atikere goremi iyi yani sorunsuz olabilir ama belkide atikerde sorunsuzdur o konuda biraz daha arastırma yapmam lazım cunku fiyat farkı 400 ytl civarında gördüğüm kadarıyla buda yaklasık 5000 kmde kendini amorti eder..

• BRC fiat-tofaş ın fabrika çıkışlı araçlarına taktığı LPG markasıdır ve 10 yıldan fazla süre kendini ispatlamış bir markadır. ithal oldugu için gümrük vergileri vs de ödeniyor tabii.
    atiker 2 yıla yakın bir marka fakat şu ana kadar hem firma olarak hem kalite olarak çok düzgün gidiyor. tek fiyat politikası var 1200ytl! 1100 ytl ye satan bayiler farkı kendileri kapatıyor ya da her 5000 km de vs yapacakları bakımdan cıkartıyorlar :)
    bu tip seyleri bastan konusup sözleşmenin arkasına imzalı not düşürün. benim yaptırdıgım yer tanıdıktı o anlattı bana! yalnız o dönem araştırdım birbirinden cok farklı alakasız görüşler dolaşıyor ortada :)

gözüme carpan bir fark da motora takılan aparatlar brc de çelik atiker de plastik.

ciddi arıza olursa degisim/iade garantisini de konusun, düzgün firmalar bunu yapıyor. hatalı olanı fabrikasına iade edip müşterisine farklı bir marka veriyor.

• sevgili MATRAXERCAN;
    bu arada araç ararken LPG li arac cok aradım; fiyatları gercekten daha yüksekti. satarken de fiyata bir miktar eklersin
  • Merhaba arkadaslar bugun bende yogun arastırmalar sonunda bi clio sahibi oldum altta linkteki aracı 13.000 ytl ye aldım lpg li ruhsata işli bi kaç yere gösterdim serviste dahil aracta hiç bi sorun cıkmadı kazası degişeni yok tüm bakımları yapılmıs degişmesi gereken parcaları degişmiş sizce nasıl fiyat ve araba olarak veya kullanıcıların genel sikayetleri neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 31 Temmuz 2008; 19:39:09 >

• 2001 clio rxt sahibiyim aracımı yeni aldım aracımın devri ilk calıştırmada 10 da duruyor daha sonra 5 e düşüyor ve devamlı 5 te kalıyor sizce bu normalmi.?
  • CLIO II ile CLIO SYMBOL arasında fark varmı ??
  • bana göre dağlar kadar fark var,bir kere konfor ariyosan ve bagaj fazla önemli değil diyorsan clio II derim.clio IIler fransız,syboller yerli onedenle işçilik ve kalite arasında cok fark var.

kısaca bence clio II

quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

CLIO II ile CLIO SYMBOL arasında fark varmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babigo -- 31 Temmuz 2008; 1:44:28 >
  • çok şükür filtre ile ilgili resimleri yukleyebiliyorum.

resimler 2000 1.6 8valf rte nin motor resimleridir
    filtreyi iç taraftan dışa doğru hava tutarak temizleyebilirsiniz fakat pahalı birsey olmadığı için çok kirliyse değiştirmek daha doğru

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babigo -- 31 Temmuz 2008; 7:00:42 >

• kısa bir süre önce plajdaki kumdan adam partimizden iki fotograf.buradan başka bir araç tarafından çekildikten 15-20 dakika sonra bende aynı yerde küçümenimle birlikte başka bir aracı çıkarttık

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

CLIO II SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babigo -- 31 Temmuz 2008; 6:56:26 >

• Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Araç içinize sindiyse bu saatten sonra fiyat sormanıza gerek yok. Belki aynı araçtan 12 bine de vardır ama önemli olan içinize sinmesi ve sorunsuz olması. Artı LPG olması sizin için avantaj.

Küçük bir uyarı; araç 120 binde, eğer triger değişmediyse mutlaka değiştirin. Çünkü zamanı gelmiş. Sonradan başınıza büyük masraf açabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

Merhaba arkadaslar bugun bende yogun arastırmalar sonunda bi clio sahibi oldum altta linkteki aracı 13.000 ytl ye aldım lpg li ruhsata işli bi kaç yere gösterdim serviste dahil aracta hiç bi sorun cıkmadı kazası degişeni yok tüm bakımları yapılmıs degişmesi gereken parcaları degişmiş sizce nasıl fiyat ve araba olarak veya kullanıcıların genel sikayetleri neler

• Evet normal. Araç rolantisini otomatik ayarlıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: teomans__

2001 clio rxt sahibiyim aracımı yeni aldım aracımın devri ilk calıştırmada 10 da duruyor daha sonra 5 e düşüyor ve devamlı 5 te kalıyor sizce bu normalmi.?
  • clio larda rolanti olayı ilk alınca dikkati cekiyor. ben de ilk bindigimde yadırgamıstım.
  • arkadaşım güncel resimlerini çekmiş aracının..ilgililere duyrulur..
  • gecen sayfada da bir arkadaş sormustu da cevap gelmedi;
    lastiklere ön ve arka hava kaç basıyorsunuz? lastikçi yol tutuş açısından biraz düşük olması iyidir demişti, ideali nedir?
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.