Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
76
Favori
1.616.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 1.6 8 v ile bir depo max 500 km yapıyorum.pazar gunude şehirler arası yolda ışık yanmadan yakıt aldım 700kmyi devirir giydi
    quote:

Orjinalden alıntı: www59

İstanbul trafiğinde 100 ytl benzinle 320 -325km bir türlü geçemedim ya benim araba çok yakıyor bu işi bir türlü çözemedim.Kafayı yiyecem İSTANBULDA bundan az yakanlar çaresini söylermisiniz.
  • Babigo şanzıman katkısıda kullanın derken benim araç otomatik şanzıman otomatik şanzımana katkı kullanılıyormu.
  • Benim yol bilgisayarı ortalama 7.4 lt gösteriyor istanbulda şehiriçinde kullanıyorum. bir depo yaklaşık36-37lt alıyor ve yaklaşık 480-490 km gidiyor.
    şehirdışında büyük ihtimal 600km yapar 37 lt ile. ve motor 1.6 16v 120hp
  • benim hesabıma göre senin araban 130 ytllik benzin ile 416 km yapıyor buda 38 lt demek yani biraz fazla yakıyor ama bu çok abartılacak kadar değil.
    etkileyen en büyük faktörler:
    1 arabayı yüksek devirlerde kullanıyorsan,
    2 hep trafik içinde kullanıyorsan,
    3 lastik havaları az veya haddinden çok fazla ise,
    4 camlar açık kullanıyorsan (sunroof dahil),
    5 klima hep açıksa,
    6 benzin filtresi değişmediyse, rot balans ayarlarında sorun varsa,normal halde fren balataları disklere temas halinde ise vs vs..
    daha artırılabilir bu kalemler ama bunlar eğer mevcutsa çok normal
    aynı zamanda araban otomatik vites, bakımını kesinlikle yetkili servise yaptır. otomatik vitesin düze göre çok yakması normaldir. hele birde 8v ise oldukça normal. tüp taktırman tek çare derim, oda eğer arabayı kısa mesafelerde kullanıyorsan çözüm değil. tek çare değiştirmek...
    quote:

İstanbul trafiğinde 100 ytl benzinle 320 -325km bir türlü geçemedim ya benim araba çok yakıyor bu işi bir türlü çözemedim.Kafayı yiyecem İSTANBULDA bundan az yakanlar çaresini söylermisiniz.

• Gecen hafta 2001 1.4 rxt aldım sunroofunda problem vardı motor switcleri bozulmus yaptırdım şimdide dişlilerde sorun var galiba sunroof kullanan arkadaslar yardımcı olabillirmi bu modellerde sunroof hep sorunlu diyolar..acaba sunroofu kapatıp hiç açmasammı dakka başı problem yaratacaksa nası başedecem bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MATRAXERCAN

Gecen hafta 2001 1.4 rxt aldım sunroofunda problem vardı motor switcleri bozulmus yaptırdım şimdide dişlilerde sorun var galiba sunroof kullanan arkadaslar yardımcı olabillirmi bu modellerde sunroof hep sorunlu diyolar..acaba sunroofu kapatıp hiç açmasammı dakka başı problem yaratacaksa nası başedecem bilmiyorum..

Bende 2002 3 kapı 1.6 clio var. hiç öle problemlerle karşılaşmadım ben. tek sorun yüksek hızlarda sunrooftan rahatsız edici düzeyde rüzgar sesi gelmesi.
  • JORDAN yakıt tüketimin gerçektende çok güzel.Ben zavolli kit taktırdım aracıma. ilk bir kaç ay ayar ve montajdan kaynaklanan hatalar yüzünden tam performans alamadım(usta seçimi gerçekten önemli ) Şimdi ise gayet memnunum.Dün küçük bir seyahat yaptık arkadaşlarla 404 km 54 ytl lik lpg yakmış(54/404=133ykrş)..Seninki kadar olmasada fena sayılmaz..Şehir içi tüketimde 180 ykrş civarı..

clio hb 2000 1,6 RTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLKNBCN -- 6 Ağustos 2008; 15:45:00 >
  • arkadaşlar ben hala 1.4 16v privilege otomatik bi arac bulamadım tam 8 ay oldu :) tanıdıgında olan fln varsa bi bana ulasın yaf cıldırıcam:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: VLKNBCN

JORDAN yakıt tüketimin gerçektende çok güzel.Ben zavolli kit taktırdım aracıma. ilk bir kaç ay ayar ve montajdan kaynaklanan hatalar yüzünden tam performans alamadım(usta seçimi gerçekten önemli ) Şimdi ise gayet memnunum.Dün küçük bir seyahat yaptık arkadaşlarla 404 km 54 ytl lik lpg yakmış(54/404=133ykrş)..Seninki kadar olmasada fena sayılmaz..Şehir içi tüketimde 180 ykrş civarı..

clio hb 2000 1,6 RTE

senin yakıt değerlerinde bence gayet normal.bildiğim kadarıyla senin aracın motoru 1.6 8v 90hp.benim aracın motoru 1.4 16v 98hp olduğu için bu fark normal zaten.güle güle kullan aracını

• quote:

JORDAN yakıt tüketimin gerçektende çok güzel.Ben zavolli kit taktırdım aracıma. ilk bir kaç ay ayar ve montajdan kaynaklanan hatalar yüzünden tam performans alamadım(usta seçimi gerçekten önemli ) Şimdi ise gayet memnunum.Dün küçük bir seyahat yaptık arkadaşlarla 404 km 54 ytl lik lpg yakmış(54/404=133ykrş)..Seninki kadar olmasada fena sayılmaz..Şehir içi tüketimde 180 ykrş civarı..

clio hb 2000 1,6 RTE

benim lpg tüpü 80ytl ye fulleniyormus aracı daha yeni aldıgım için tam olarak bilmiyorum kaç litre oldugunu sanırım 42 felan oluyor az önce eve gelirken tek ısık kaldı yani ortalama cegrek depo felan kalmıs oluyor herhalde sehir içi sehir dısı takriben 420km yaptım kalanlada ortalama 60-70km gitsem 500km yi görür gibi geliyor 42lt ile ozaman 0,84yks a geliyor bi gariplikmi var acaba yoksa benmi yanlıs hesaplıyorum

• Hesabınız yanlış.

80 YTL. / 500 km =0,16 Ykr. doğru hesap bu

quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

quote:

clio hb 2000 1,6 RTE

benim lpg tüpü 80ytl ye fulleniyormus aracı daha yeni aldıgım için tam olarak bilmiyorum kaç litre oldugunu sanırım 42 felan oluyor az önce eve gelirken tek ısık kaldı yani ortalama cegrek depo felan kalmıs oluyor herhalde sehir içi sehir dısı takriben 420km yaptım kalanlada ortalama 60-70km gitsem 500km yi görür gibi geliyor 42lt ile ozaman 0,84yks a geliyor bi gariplikmi var acaba yoksa benmi yanlıs hesaplıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: EN.ES

Hesabınız yanlış.

80 YTL. / 500 km =0,16 Ykr. doğru hesap bu

Evet hocam benimde gece jeton düştü sonra tekrar hesapladım 0.16ykr cıktı üstteki arkadasın hesaplamasını baz alaraktan hesaplamıstım (54/404=133ykrş) o yüzden öyle cıktı.
  • yanlış hatırlamıyorsam onunki farklıydı modacar veya elif tunuingden telefonla bilgi alabilirsin ben oyle yapmıstım
    quote:

Babigo şanzıman katkısıda kullanın derken benim araç otomatik şanzıman otomatik şanzımana katkı kullanılıyormu.

• 26 temmuzda Konya Ereğlide fulledim depoyu Mehmetçik Tesislerinde 755 km olmuştu ışık yanmamıştı.Güvenemedim 25 ytl lik daha aldım.Toplamda 2350 km 530 ytl benzin ile %90 ı şehir dışı klima açık.
  • 225 bin lira yakmışsın km de kardeşim... benim hesabımda ise 140 ytl benzinle çorumdan ist a gittim tam 750 km yol katetmişim buda km de 186 bin yapar full klima açık araç 1.4 rxt 16 valf..
    rxt ve rta arasındaki yakıt farkı hemen hemen bu zaten... 100 lira daha az paraya giderdi 2350 km yolu rxt ile...
  • Beklediği yakıt değerleri buydu (ilk denemem oldugu için).Belki biraz daha az yakabilirdi giderken 120 den aşşağı düşmedim.Rta ile 0,2'nin altına düşmek hayal onun için 16 valfler avantajlı uzun yolda.
  • ve arkadaşlar benim düldülü sattım tam bir buçuk yıl beni taşıda ilk arabam benim için şahaneydi ilk arabasını almak isteyenler kesinlikle clio hb tercih etmeliler 2001 clio 1.4 rxt 13bine sattım arkadaşlar...
    artık stilo alma zamanıdır...
  • Arkadaşlar bugün babamlara gittim.4 saat orada kaldıktan sonra aracıma bindim ve kontağı çevirdim ama nafile.aracımın orijinal fabrika aküsü bitmiş takviye yaptık çalıştı ve doğru akü almaya.giderken abs ışığı yandı ve fren biraz sertleşti.mutlu akü aldım.orijinalinde 47 amper miş.50 amper aküyü taktık.anında çalıştı.yola çıkar çıkmaz abs ışığıda söndü.

1.soru ???? abs ışığı yandığı için bunu sildirmemmi gerekiyor?

2.soru ???? teyp code istiyor.servistenmi öğrenmem gerekiyor?

yardımınız için şimdiden teşekkürler.

• merhabalar
    yeni üyelik alabildim. clio 1.2 motor 16V HB 2005 model otomobil alarak aranıza katıldım.
    yakıt tüketimim uzun yolda şehirler arası sürekli klima açık araçta 3 kişi ve eşyalarımız var iken,
    hızım 90-100-110 civarıydı, yani 2700-3300 devirler arası gittim sürekli
    100 km.de 5 lt. civarı yani km. de 18 ykr. (değerler yaklaşık 2000 km. ortalamasıdır)
    mango tablet kullanıyorum. şehir içinde henüz sağlıklı bir hesaplamam olmadı.
    neden biraz tasarruf etmeyeyim diye düşünerek ekoyak yakıt tasarruf aparatları sipariş ettim.
    bununla ilgili çok yorum var. yorumlar yardımcı olmaktan ziyade kafamı karıştırdı. bende alıp kullanmaya karar verdim.
    bakalım ne olacak, kullandıktan sonra değerlerimi sizinle paylaşırım.
    ayrıca ekoyak max kullanıp, herhengibir sorun yaşayan yada başına hoş olmaya bişeyler gelen var mı?
    varsa hiç taktırmayalım. arıza ve problemle uğraşmak istemiyorum, kaş yaparken göz çıkarmayalım...

bu arada net olarak bulamadığım aracımın depo hacmi, kaç lt benzin alıyor ve kaç lt. sini kullanabiliyoruz.
    45-48-50-55 olarak farklı değerlerden bahsediliyor.

• arkadaşlar bu sorunuma lütfen yardım edin!!!!

98 model 16clio rte aracın 70,000 bakımını yaptırdıktan sonra( triger ve rulmanı,devrirdaim pervanesi, yagı ,suyu değişti) aracım sürekli olarak su kaybetmeye başladı...bir ara kaloriferi açtığımda yanık antifriz kokusu geliyordu şimdi azaldı...yeni farkettim aracın ön koltuğunun zemininde ıslanma var gazete koyuyorum gazete kagıdı ıslanıyor...paspasın altı nemli oluyor...

daha önce aracı ustaya götürdüm dedii bu araba conta yakmış bi güzel beni sövüşledi(haram olsun o para ustaya)...ama sorun düzelmedi halen su eksiltiyor....ayrıca şehir içine girdiğimde hararet kısa bir zamanda hemen 6. noktaya (2+2+2=6 nokta, toplam 12 nokta var son kademede 4 nokta var) kadar geliyor ve fan devreye giriyor o noktada ve hararet düşüyor ama şehir içinde küçük viteste devam ettikçe bu döngü bolece devam ediyor...hararet göstergesinin bu kadar oynaması normalmi??ayrıca gecen çok dik bir rampa çıktım 3-4 km kadar çıkıncaya kadar hararet bahsettiğim 6. noktada kaldı ne aşagı indi ne yukarı cıktı...stop ettikten sonra fan baya bir süre 4-5 dakika kadar çalıştı... ne bileyim işte bu anlattıklarımdan ne gibi sonuçlar cıkarıyorsunuz arabadan hiç anlamıyorum...ustaya da gitmek istemiyorumhemen..çünkü güzel yurdumda güvenilir kimse yok maalesef...
    bir yardım edin arkadaşlar..şimdien çok teşekkür ederim..

..../../../../../ 3. kademenin 2 noktasına geliyor sık sık şehir içinde ...orda fan devreye giriyor..sonra tekrar yükseliyor tekrar fan devreye giriyor

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.