Şimdi Ara

Clio 4 15 binde balata bitti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
8.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2014 megane 3 üm var balatalar daha yeni değişti aracım 55 bin de
  • 47bin km oldu, fabrika balataları üzerinde... Malzeme hatası da olabilir, kullanıcı hatası da... Böyle bir durumda kesin birşey konuşmak güç...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 Astra H İstanbul ilk defa balataları 110.000km de değişti
    Şu an 155.000km hala 2. Balataları üzerinde

• Ben scania g420 tırımla 300.000 kmde degıstırıyorum arabayla 15 bin km ne demek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim 2015 model Clioyu 2016 nın başından beri kullanıyorum. 33000km de, hala ilk balatada. 3-4 ay önce baktırdığımda usta daha yarısı duruyor dedi. Ses falan da gelmiyor. Olay kullanmakta biriyor. Ben durmak hariç neredeyse frene basmıyorum. Önümde yersiz yere fren yapanlar olmasa çok daha az basarım frene. Motor freni ve trafiği süzmek ile frensiz bir şekilde yolculuk yapıyorum. Hem yakıt ekonomisi hem balata ömrü.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeneryongur

15bin km binmissin 140 lira verip degistiremiyorsan binme arabaya birader. ne bu aglaklik? Araba balatayi kemirmiyor ya kim bilir nasil kullandinda 15binde bitti.
    Süper tespit helal olsun
    Bizim millet düğünden kalan 3 kuruşla kiracıyken biti kanlanmadan araba aldığı için geri ne benzin koyacak parası kalıyor ne simit parası

• ferman1987 kullanıcısına yanıt
    Boyle adamlara bitiyorum. Helal olsun arayin haklarınızı.. %30 u bitmis balatayi degismek nedir nasil bi israftır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araç 30 bine geliyor. sıfır gibi. 60 bini görür de araç ben de kalması lazım. daha sakin kullanın. her açıdan karlı olun.
  • a3 sedan 45 bin bakımına girdi balatalara iyi sıkıntı yok dediler :) henüz hiç değişmedi bakalım ne kadar daha gidecek
    s-tronic arac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cycles -- 26 Haziran 2019; 0:25:25 >
  • araba sahibi olmak ne zahmetli iş

balataya bak
    aküye bak
    lastige bak
    sanziman yagi dogrusunu kovala
    yillik bakim
    yillik vergi
    yillik sigorta
    yillik kasko
    2 yilda bir muayene
    yillik lpg bakimi
    cam tavan perde bakimi
    kaporta çürük kontrolu
    lastik basınç kontrolu
    ucuz benzin, gaz doldur
    aklima gelmeyen bir suru detay

ölünce bitecek insallah

• Yeni balatalarda solvent yasaklandığı için artık balataların ömrü daha kısa. Yani balata değişim km'lerine alışın.

• Cycles kullanıcısına yanıt
    Benim cordoba vardi. Sattigimda 165 bin km de vede 2. Set balatasi vardi ustunde. 80 binde mi ne taktirmistim... Gamyoncu gibi vites kucultur cok fren kullanmazdim 🤣

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren balatasi tamamen kullaniciya baglidir . Birebir ayni aracin balatasini ayni yolda 50 binde de degistiren olur 15 binde de .
    Fren balatasini en uzun sure kullanan sofor iyi sofordur . Cunku a noktasindan b noktasina ne kadar az fren yaparak kullaniyorsaniz hem balatayi yemiyorsunuz , hem bosuna gaz vermiyorsunuz demektir buda en az sarsintili araba kullanmanin tarifidir .

• Durmadan fren ani fren yapilirsa 10 bindede biter!

• Clio 4 lerde balata kronik sorun bence de. ikinci el aldığım aracın (1.5 dci touch otm) 50.000 de 4.balatasını ben değiştirdim serviste. Çıkan balata demire kadar dayanmıştı. Asbest kullanımı yasaklandığı için daha yumuşak oluyor çabuk bitiyor dediler. Çok da toz yapıyor janta, mantıklı geldi bana. Ama araca göre disk balata takımı küçük, yetersiz kalıyor sanki. Clio 4 için 4 ayrı balata var. Bir sorun olduğu belli.
  • talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam(servis değişim kağıdı verildi alınmadan önce) 95.000 KM orijinal fren balatası kullanmışım. Hiç olmazsa 48.000 KM. İstanbul şehir içi. Ortalama hız 10-30 KM arası.

• Adanada kullandığım Jettanın balatalarını 60K'da değiştirmiştim. Onun öncesine kadar gayet iyi duruyordu ses vs yoktu.

Şehir demekki cidden farkettiriyormuş
  • O da birşey mi ? 2013 yılında sıfır Fiesta Powershift 5 bin Km de debriyaj bitirdi
  • Bende stepway var 40000 oldu .agaresif kullanınca az gider .yumuşak kullanırsan çok gider...mercedeste olsa sürekli tapıştırırsan 10.000 bile gitmez ..yada dağlık bölgede sürekli çık in yaparsan yine dayanmaz ..senin kullanmanla alakalı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.