Şimdi Ara

Araba bazen LPG'ye geçmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
4.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2007 Civic aracımda Romano var. Benden önceki sahibi 2 yıl önce taktırmış.

Yakıtı ve performansı konusunda söylenebilecek hiçbir şey yok. HARİKA... (Samsun Trabzon arası 310 km yolda 23,5 lt Lpg yaktı, araçta 5 kişi, bagaj dolu ve hız ortalama 100-110)

AMA, 1 yıldır bir sorunla uğraşıyorum. 3-4 LPG ustası dolaştım hala çözen yok.

Sorun şu; Araç bazen Lpg'ye geçmiyor (ve ben fark edene kadar da epeyce benzin gidiyor). Çok garip bir durum bazen geçiyor bazen geçmiyor.
    Lpg'ye geçmediği zaman geçiş düğmesine bassam bile işe yaramıyor, geçirmek için arabayı stop ediyorum sonra lpg/benzin düğmesini basılı tutup o şekilde marşa basıyorum o zaman geçiyor.
    Lpg ustasına götürüyorum bilgisayara bağlıyor hiçbir hata ve sorun gözükmüyor. Tesisatı kontrol ediyorlar bir yerde şase vardı diyorlar arabayı alıyorum 15-20 gün sorun yok ama sonra yine başlıyor aynı şeyi yapmaya. Sonra yine gidiyorum lpg ustasına bilgisayarda hata ya da sorun yok. Tekrar tesisatla uğraşıyorlar 15-20 gün sorun yok sonra yine aynı sorun.

Dün bıraktım tekrar ustaya bakalım ne olacak. Usta birde ECU'ye bakalım dedi. Denemek için Ecu'yü değiştirecek bir süre kullanacağım sorun çıkmazsa sorun Ecu'denmiş diyeceğiz eğer yine çıkarsa Lpg'sinin .... deyip söküp atacağım. :)

Bu tarz bir sorunla karşılaşan oldu mu? Oldu ise sorun neden kaynaklanıyormuş?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba LPG'ye Geçmiyorsa Ne Yapmalısın?

Arabanız LPG'ye geçmiyorsa, aşağıdaki olası nedenleri göz önünde bulundurmalısın:

• LPG Tankında Yeterli Gaz Olmaması: LPG tankında yeterli gaz olduğundan emin olmalısın.
    • Gaz Enjektörlerinin Arızalanması: Aracın LPG enjektörleri arızalıysa, yakıtın motora ulaşmasını engelleyebilir.
    • LPG Filtrelerinin Tıkanması: LPG filtreleri tıkanmışsa, gazın akışını engelleyebilir ve aracın LPG'ye geçmesini önleyebilir.
    • LPG Sisteminde Sızıntı: LPG sisteminde bir sızıntı varsa, gaz kaçar ve araç LPG'ye geçemez.
    • LPG Düzenleyici Arızası: LPG düzenleyicisi, gaza giden basıncı kontrol etmekten sorumludur. Arızalı bir düzenleyici, aracın LPG'ye geçmesini engelleyebilir.
    • Elektronik Kontrol Modülü (ECM) Arızası: ECM, aracın motorunu ve yakıt sistemini kontrol eder. Arızalı bir ECM, LPG'ye geçişi engelleyebilir.

LPG'ye Geçmeme Sorununu Çözme Adımları:

• LPG tankında yeterli gaz olduğundan emin ol.
    • LPG filtresini kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • LPG enjektörlerini ve düzenleyicisini kontrol et.
    • LPG sisteminde sızıntı olup olmadığını kontrol et.
    • ECM'yi kontrol ettir.

Bu adımları uyguladıktan sonra aracın LPG'ye geçme sorunu devam ediyorsa, yetkili bir tamirciye başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı sorun bende oldu .2009 civic landirenzo kit.Bazen ard arda yapıyoru bu sorunu.Bazen ise 15 gün boyunca yapmadığı da oldu.Servise gittim bir şey çıkmadı .Map sensörünü değiştirdiler 1 hafta önce.Şu anda geçmemezlik yapmıyor.
    İnsanda olmazsa edep, neylesin medrese mektep, okusa alim olsa yine merkep yine merkep...
  • S.A ıyı geceler aynı sorun bende 3 aydır var artık delirme noktasına geldim yok o parça yok bu parça dediler değiştirdik verdiğimiz para çabası..... şimdi ecu'yu deniyoruz değiştirdik sorun yok gibi ama deniyorum hala.... evet fiyatı biraz yüksek bakalım nasıl olacak hatta ecu tamiri yapan yerlerde varmış..... Ben çok pişmanım dün amcaoğlum söyledi onun başına 5 yıl önce gelmiş,,,, ahhhh kafam diyorum niye sormadıysam verdiğim paralara yazık... insanı yolda bırakıyor bide sinir oluyorsun bazen korumaya alıyor kendini hiç lpgye geçmiyordu bende de....

Orijinalden alıntı: mat2000

Umarım ECU ile düzelir. Eğer onu değiştirdikten sonra da düzelmezse o zaman durum vahim. Yalandan vermiş olacağız o kadar parayı.
    Siz madem ECU değiştiniz. Sizden ricam 15-20 gün denedikten sonra sonucu buraya yazmanız ya da bana PM atmanız. Eğer sonuç olumlu ise bende ona göre ECU değiştireceğim.

hocam aynı sıkıntı bende de vardı yaklaşık 1 sene kadar önce. 6 ay uğraştım gittim geldim sorunu çözemediler. en sonunda serviste (lpg servisi değil mazda servisi) şans eseri usta basınçla alakalı bir problem olabileceğini söyledi. hemen gittim lpg ciye maf sensörü olarak adlandırılan basınç sensörünün girişindeki bir klips arızalıymış hemen değiştirdiler o günden bu güne sorunum çözüldü çok şükür. eğer sorununu çözemediysen bi baktır derim

• Sanırım sorun çözüldü. (Çokta emin değilim yine korkum var tekrar yapacak diye ama birkaç gündür hiç sıkıntı çıkmadı.)

Sorun LPG'nin elektrik tesisatındaymış. İlk montajı yapan usta (usta lafın gelişi, aslında işten anlamayan aptal) tesisatta birçok yerde ekler yapmış ve bu eklerden şase yapıyor ve sorun çıkıyormuş. Beyin ısıyı -5 derece olarak algılıyormuş o yüzden ve lpg'ye geçmiyormuş. Tesisatı komple sökütler ve ek olan yerleri düzelttiler. Şimdilik her şey yolunda eğer bir daha aynı sorun çıkarsa lpg'yi söküp atıyorum :)

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.