Şimdi Ara

ClearType LCD kullanıcılarına ilaç.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARkadaşlar bilmeyenler için Microsoft ClearType programını kurarak İnternet,Text ve masaüstü yazılarında belirli iyileşme sağlayabilirsiniz.

Programı indirin kurun kurulurken( Wizardı) kullanıp kendinize göre optimize edebilirsiniz.Kurduktan sonra Ayarları tam yapamazsanız Denetim masasından ayarları baştan değiştirebilirsiniz.Kaldırmak içinse Masaüstünde sağ tuş>Özellikler>Görünüm>Efektler>Ekran yazı tip Kenarlarını düzeltmek için aşağıdaki yöntemi kullan : yazısının yanındakia alanı boş bırakın.

http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowerToy.mspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 19 Mayıs 2006; 4:24:02 >

• eyvallah hocam denerim simdi
  • win xp de olan cleartype mi bu yoksa daha güzel bir olay mı
  • XP de olanı bilmiyorum tam. Sonradan indirip kurmuştum.

xp de var ise muhtemel aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 19 Mayıs 2006; 17:01:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

XP de olanı bilmiyorum tam. Sonradan indirip kurmuştum.

xp de var ise muhtemel aynıdır.

linuxcumusun sende ?

cleartype alışması biraz güç oluyor ama alışınca güzel birde win dows mobile tellerde de aynı olay var. zamanında mpx200 ün ekranı ile bilgisayar ekranı aynı şekilde göstermesi çok hoşuma gitmişti
  • arkadaşlar hiç düşünmeden kurabilirsiniz, eski haline göre çok güzel ve okunaklı bir görüntü veriyor.
    LCD'iniz varsa bide üstüne clear type kurduysanız gözünüz hiç yorulmaz diyebilirim...
  • LCD de ClearType yüklü değilse LCD den nefret edebilirsiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .yBm.

arkadaşlar hiç düşünmeden kurabilirsiniz, eski haline göre çok güzel ve okunaklı bir görüntü veriyor.
    LCD'iniz varsa bide üstüne clear type kurduysanız gözünüz hiç yorulmaz diyebilirim...

göz yorulması ile ne alakası var. sadece yuvarlak yerlerin köşeleri daha düzgün oluyor çok güzel bir şey ama sonuçta göze bi faydası yok
  • tabiki göze faydası var. flu bir görüntü gözü yorar. yazı bile olsa yorar. yazılar netleştiğine göre faydası var demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

tabiki göze faydası var. flu bir görüntü gözü yorar. yazı bile olsa yorar. yazılar netleştiğine göre faydası var demektir.

dikkat edersen yada istersen monitöre biraz üstten bakarsan esas cleartype da yazılar flulaşır zaten maksat harflerin kenarlarını flulaştırarak daha yuvarlak olmasını sağlamak ama bunların hiç birinin göze bi olayı olmaz.
  • Bal gibide olur. bariz fark oluyor çünkü. ilk aldığımda çok zorlandım. gözlerim resmen zorlanmaya başlamıştı ve daha yakından bakmak zorunda kalıyordum. clear type aktif olunca cam gibi oldu. mat ekranda nasıl bilmem ama parlak bir lcd de çok bariz fark ediyor. hatta bunun için topiz açmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 22 Mayıs 2006; 18:41:40 >
  • ben bunu xpnin görüntü özelliklerinden değiştirdim cleartype vardı zaten. yazılar güzel ama pencere başlıklarının rengi bozuluyor biraz. monitorden mi acaba?(170x6fb)
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthAquila

ben bunu xpnin görüntü özelliklerinden değiştirdim cleartype vardı zaten. yazılar güzel ama pencere başlıklarının rengi bozuluyor biraz. monitorden mi acaba?(170x6fb)

lcd bağlantın analogmu? dvi olsa yapmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

Bal gibide olur. bariz fark oluyor çünkü. ilk aldığımda çok zorlandım. gözlerim resmen zorlanmaya başlamıştı ve daha yakından bakmak zorunda kalıyordum. clear type aktif olunca cam gibi oldu. mat ekranda nasıl bilmem ama parlak bir lcd de çok bariz fark ediyor. hatta bunun için topiz açmıştım

takdir senin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthAquila

ben bunu xpnin görüntü özelliklerinden değiştirdim cleartype vardı zaten. yazılar güzel ama pencere başlıklarının rengi bozuluyor biraz. monitorden mi acaba?(170x6fb)

benimkinde bişi olmadı renklere ama dvi ile bağlı ondan olabilir mi bilemiyorm
  • Ben yaptım. Harika sonuç aldım. Teşekkürler. Bunu belli bir süre güncel tutmalı.
  • bu özellik taa 2002 yılından beri bar bilmiyormuydu kimse ? yada denemek hiç kimsenin aklına gelmedimi
  • Masaüstünde bile kullanıyorum.
  • Tabiki takdir her kullanıcının kendisinin bileceği bir şey ama fludan uzaklaşıp oldukça netleşen bir yazının gözü yormamasında etkisi olmayacağınıda söylemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .yBm. -- 23 Mayıs 2006; 11:17:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

bu özellik taa 2002 yılından beri bar bilmiyormuydu kimse ? yada denemek hiç kimsenin aklına gelmedimi
    Doğru. hem unutmuşuz. Hemde lcd yi yeni aldık. hatırlatıncada....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.