Merhaba arkadaşlar.Başlıkta da yazmış olduğum philips 77 oled909 modelini satın aldım.Ancak cihaz otomatik oalrak piksel yenileme yapmak istiyor arada uyarı veriyor ve 10 dakika kapalı kalması gerekir diyor.Ben bu yenilemeyi tamamen kapatabiliyor muyum.Oled bakım ayarlarından kapatmaya çalıştım ama piksel yenileme ile ilgili birşey yok maalesef. Bir diğer sorum da Lg nin C4 serisi oled modellerinde de piksel yenileme zorunlu mu bu şekilde, yoksa kapatabiliyor muyuz? |
Philips 77OLED909 4K Ultra HD 77' için piksel yenileme uyarıları ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Philips'leri çok bilmiyorum, ama öyle bir uyarı çıkmaması lazım.
TV'yi kapattığınız zaman gücünü kesiyorsanız, uyarı onunla alakalı olabilir. Normalde, her 4 saat kullanım süresi dolduğunda, TV'yi kapattığınız zaman, stand-by'da otomatik tazeleme yapar. Stand-by'da kalamadığı için tazelemeler aksıyorsa, onu telafi etmek istiyordur.
Benim LG G4'te öyle bir bildirim hiç çıkmadı. (Paneli 909'la aynı.) Sürekli stand by'da bırakıyorum. Her 4 saat ve 500 saatlik döngüde otomatik tazeleme yapıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ek bilgi: 4 saatte bir olan tazeleme 5-10 dk sürer. 500 saatte bir olansa 10 dk sürüyor.
Standart tazelemeyi yapacağı zaman, TV'yi kapatınca "çıt" sesi gelmez. Tazeleme bittiğinde çıt sesi gelir. O sesten sonra TV'yi güçten kesmenin bir mahsuru yok.
(LG'de çıt sesi geliyor. Philips'te de o tür bir şey vardır.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Ocak 2025; 0:40:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım cevap için teşekkür ederim öncelikle.Bende Oled 48C14LB modeli kendi odamda var.İlk çıktığında almıştım ve piksel yenileme uyarısı henüz hiç vermedi :) Sanırım oturma odasına philips oled alınca orada da tv sürekli açık denebilir, piksel yenileme bu uyarıları alıyorum.
Samsung qled (miniled 65qn90d) modelinde mesela bu tarz önlemler var mı?Uyarılar yok ise şayet onu almadığıma pişman olabilirim ben biraz :-)
Bu arada lg nin kumandasını çok aradım philipsi görünce :-)
-
TV sürekli stand-by'da olmasına rağmen uyarı veriyorsa, Philips'te farklı bir sistem olabilir. Mesela TV'yi, aralıksız olarak 4 saatin çok üzerinde kullanınca uyarı veriyordur. Veya TV, 5-10 dk'lık tazeleme bitmeden tekrar açıldıysa, onla ilgili uyarı olabilir.
Ayarlarda OLED Care / OLED Bakımı diye bir kısım olması lazım. Orda uyarı mesajını kapatma seçeneği olabilir.
LG OLED'lerde bu uyarı mesajları yok. Philips daha korumacı davranmıştır.
---------------
Piksel tazeleme olayı OLED'e özgü. QN90D LCD olduğu için onda tazeleme yok. Fakat o da OLED'in görüntü kalitesini veremiyor.
LG'nin kumandası evet çok iyidir. İşlev ve ergonomi anlamında bir numara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Ocak 2025; 17:59:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X