Şimdi Ara

Clear cmos işe yaramıyor Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün arkadaşıma sipariş ettiğimiz parçalarla pc topladık. Başta kurulumunu da yaptık derken hwinfo, aida, memtest64, p95 ds indirdik güya test edeceğim diye. Sonra biosa girdim B450 tomahawk memory try it den 3733, c16 18 18 18 1.4v verdim ve 4.2ghz 1.25v da işlemciye verdim save reset etti bir daha pcyi açamadık.

Cmos için her türlü yöntemi psuyu ayırıp denedim lakin ekrana görüntü gelmiyor arkadaşlar.
    Bios pili söküp bekledim
    Bios pilini yanındaki pine res sw takıp reset düğmesine basılı tutup denedim.
    Pil yuvasını shortladım
    Pini shortladım
    En son artık arkadaşın yanından bios pilini ve psuyu ayırarak ayrıldım sabah tak pili çalıştır dedim yine görüntü alamadım maalesef. Ramler bayağı kötü çıktı anlaşılan zaten aldığımda anlamalıydım. C16 20 20 20 3000lik model. Ben de cl16 3000 dedim idare eder rr ama pek de öyle görünmüyor. Bu arada anakartta boot ledi yanıyor.

Sistem özellikleri
    B450 tomahawk max
    Adata XPG Spectrix D41 AX4U300038G16A-DT41 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz RGB Gaming ram
    R5 3600
    Xpg m2 ssd 512gb
    Rx5700xt thicc 2
    Corsair vs550
    Cooler master td500 mesh

Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 14 Haziran 2020; 11:49:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3lü prize gelen fişi cıkart ve psunun kontagını kapat

daha sonra bios pılını cıkart ve 10 15 dakıka bekle.

olmazsa komple sıstemı sok ve posetıne koy anakartı.

anakartında bıos flashlama olması lazım bıos flashla anakarta.. son biosu flashlama bir oncekını flashla. en sondaki beta sürümü sanırsam.

sonrası servıslık zaten :D anakartta sorunun. başıma geldı ordan bılıyorum

şimdi arkadas yasınca gordum. psu yu neden 550w aldınız kı

normal şartlarda bıle yuke bınınce kapanacak psu ıle oc yapmıssın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 14 Haziran 2020; 13:27:55 >

• Ram işlemci psu bu parçaları başka bir pc de deneyin çalışıyorsa anakart veya ekran kartı arızası. Yok o 3 parçadan çalışmayan varsa sorunu bulmuş olursun..

Ram konusunda sana gülen şans şu piyasada milyonda 1 olan birşey o yüzden ram oc düşünülüyorsa ram çiplerinde garanti olan ürünleri tercih etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 14 Haziran 2020; 11:59:39 >
  • anakartınızda ez debug led isimli bir yer var. anakart güç girişinin yanında. bilgisayarı açtığınızda orda ne yanıyor bakın arıza tespiti yapalım.

Birde 5700xt ve 3600 a minimum 650 watt PSU öneriyordu. Orda da bir yanlışlık yapılmış. belki de sıkıntı ordadır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakarta başka ram başka işlemci bulup denemeniz lazım ya da ne var ne yok gönderin servisine.cmos reset olmuyor değil boot etmiyor çünkü reset olması için yapılması gereken her şeyi yapmışsın.
  • hocam benzer bi heyecan yaşamıştınız denediklerinizi yazarsanız belki çözüm olur
  • Aynı sorunu yaşamıştım geçenlerde. Ne yaptıysam olmamıştı. Ben 1 gece bekledikten sonra bütün parçaları anakart dahil kasadan söktüm 1 saat kadar bekledim ve biosa girebilmiştim. Pili çıkardıktan sonra kasanın power düğmesine birkaç kez basıp, basılı tutun. Ekran kartının güç kablosunu taktığınızdan emin olun. İşin ilginci bende masaüstü geldikten sonra pc kapanmıştı. Pcyi açmaya çalıştığımda fan ışıkları yanıp aniden kapanıyordu. Meğer kasada yer alan vida deliği anakarta temas ediyor ve kısa devre yapıyormuş. Onu çıkarınca sorun düzeldi. Şuan sorunsuz kullanıyorum ramlere oc yapılmış halde. Bir de en az 30 saniye kadar bios tuşuna basın. Bios reset sonrası ekran geç gelebiliyor. Umarım sorununuz hallolur. En son denediğimde de olmasaydı garantiye yollayacaktım...

Edit: ramleri silgiyle de silmiştim. Hangisi işe yaradı bilmiyorum ama. Benim denediklerim bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peaky -- 14 Haziran 2020; 16:27:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP DE HOLD TUŞU NE İŞE YARAR
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hepinizden özür diliyorum. Clear cmos çalışıyormuş lakin nedense dp görüntü vermedi. Sonra monitöre bağlı 2 tane hdmi vardı. Onların da biri türkcell tvboxa bağlıydı. Bağla dediğim eleman da ya tvyi bağladı moboya ya da doğru hdmi kablosunu anakarta taktı herhalde. Ben de kendimi şartladım clear cmos olmuyor diye. Sonuç kaybolan 3 saat. Şimdi dp de çalışıyor. Ancak ramler çok takoz. İşlemci de orta derece takoz. 1.325v 4.3 görür anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 14 Haziran 2020; 22:19:31 >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Hocam siz de abartmissiniz ama biraz sanki 3000 mhz cl 16 20 20 kitlerin 3733 cl16 ya 1.4v da cikmayacagi cok asikar. Ryzen dram calculator ile 3400 mhz safe ayar secerek bi sub timing ayarlayin dayayin 1.42 ya da 1.45 voltaji oyle deneyin.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Timinglere dokunmadan 1.45vda 3533mhzi gördü. O da birşey aslında. Ancak dediğiniz gibi biraz hardcore oldu benimkisi.

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Psu benim hazır sistemden kalan vs 550. Normalde de 650lik aldırdım biraz daha mesafe olsun diye. Lakin herhangi bir oyunda mevcut sistemin 400w asılması bile mümkün değil. Oc bile yapılsa. Benim sistem duvardan pubg oynarken 330w çekiyor. Aida fpu ve gpu açıkken de 420w çekiyor ses sistemi ve monitör dahil. O yüzden güç kaynağı gereksinimleri biraz overrated. Duvardan olan değerler de malum verim kaybı olan değerler. Sistem o gücün yüzde 80 90ını tüketir

• quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

Psu benim hazır sistemden kalan vs 550. Normalde de 650lik aldırdım biraz daha mesafe olsun diye. Lakin herhangi bir oyunda mevcut sistemin 400w asılması bile mümkün değil. Oc bile yapılsa. Benim sistem duvardan pubg oynarken 330w çekiyor. Aida fpu ve gpu açıkken de 420w çekiyor ses sistemi ve monitör dahil. O yüzden güç kaynağı gereksinimleri biraz overrated. Duvardan olan değerler de malum verim kaybı olan değerler. Sistem o gücün yüzde 80 90ını tüketir
    Sizinki 5600xt bu 5700xt değilmiydi?. Tam yükte 300e yakın sadece 5700xt çekmiyor mu? Ocli 3600 ramler kasa fanlar felan...

550yide zaten 440 450 civarı verebiliyor sanırsam. Bilemedim

• acura07 kullanıcısına yanıt
    5700xt stok halde 190 220w arası çekiyor. Ama sonuna kadar oc yaparsan 280w gören modeller de mevcut. Lakin ocnin getirisi yok hatta power target - %10yap 30w güç düşer, 50mhz kaybedersin lakin ısı bayağı düşer. R5 3600 de oyun oynarken 50 75w arası çekiyor. Dediğim gibi oyun yüklerinde sistemin 300w civarı çekiyor. Hatta i9 9900k 5ghz rtx2080ti stok sistemler bile 500w asılmıyor.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Doğrudur kullanmadım test etmedim. Test sitelerinden gördüğüme göre yazmıştım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.