Şimdi Ara

CL9, CL10, CL11 Ramler Arasındaki FArk Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakdaşlar, 8 GB 1600 mhz (tek slot) ram almam gerekiyor. 1600 mhz olupta, CL9, CL10, CL11 arasındaki fark nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CL değeri zamanlamayla ilgilidir. Yani tepki süresidir. Ne kadar düşük olursa o kadar hızlı olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

CL değeri zamanlamayla ilgilidir. Yani tepki süresidir. Ne kadar düşük olursa o kadar hızlı olur..

Bu durumda CL9 en iyisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

CL değeri zamanlamayla ilgilidir. Yani tepki süresidir. Ne kadar düşük olursa o kadar hızlı olur..

Bu durumda CL9 en iyisi?

saydıkların içinde en iyisi CL9 ama daha düşük CL değerleri de var, CL5-7 gibi.

• 2x4GB alırsanız ve sadece bu 2 RAM'i kullanırsanız Dual olacağından dolayı %10-15 daha performanslı çalışır..

Evet, söyledikleriniz arasında CL9 daha iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 2 Temmuz 2013; 13:09:21 >
  • quote:

2x4GB alırsanız ve sadece bu 2 RAM'i kullanırsanız Dual olacağından dolayı %10-15 daha performanslı çalışır..

2 * 8 GB almak istiyorum. CL9 olupda 8 GB ram olan pek yok sanırım. Tekm modul iki adet alırsam daha uyguna geliyor fiyatı.

• quote:

quote:

2x4GB alırsanız ve sadece bu 2 RAM'i kullanırsanız Dual olacağından dolayı %10-15 daha performanslı çalışır..

2 * 8 GB almak istiyorum. CL9 olupda 8 GB ram olan pek yok sanırım. Tekm modul iki adet alırsam daha uyguna geliyor fiyatı.

2 tane alacaksanız Dual çalışır zaten..

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c9s-8gxm-8gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-tek-modul--ram/productdetails.aspx?I_ID=61429

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c9d-16gxm-16gb-(2x8gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59079

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bu marka iyi midir? %25 indirimli fiyatı 320 TL civarı olabilirse alabilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c9d-16gxm-16gb-%282x8gb%29-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59079

---------------------------------

Gold PC'de 300 TL'nin altında fiyatı, iyi bir marka mıdır? Kingston mu tercih etmeliyim?

http://www.gold.com.tr/gskill-ripjawsx-f3-1600c9d-16gxm-pc-ram_u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 2 Temmuz 2013; 13:34:09 >

• quote:

Arakdaşlar, 8 GB 1600 mhz (tek slot) ram almam gerekiyor. 1600 mhz olupta, CL9, CL10, CL11 arasındaki fark nedir?

CL (CAS Latency) süresi bellek tepki süresidir.

Yani işlemci okuyacağı adresi adres yoluna verdikten sonra kaçıncı çevrimde okumayı yapacağına dair bekleme süresi.
    Ne kadar kısa o kadar iyidir. 1600 CL-9 için bellek adresi verildikten sonra 8 çevrim beklenip dokuzuncu çevrimde okuma yapılır.
  • F/P açısından alınabilecek en iyi ramlerden biri rıpjawsx, için rahat olsun.

2x8 1600MHz Cl9 işini görecektir.
  • Gskill, Corsair kadar sağlam bir markadır..
  • quote:

Gskill, Corsair kadar sağlam bir markadır..

Gsill marka ram aldım, yurt dışı garantili 200 TL. 2 adet 8 GB 1600 mhz CL9 soğutuculu.
    Yanında intel 240 GB 335 model ssd aldım, 380 TL. Toplam 580 TL verdim.
  • Hayırlı olsun..
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olun. SSD'den memnun musun? Hiç karşılaştırmalara falan baktın mı alırken yoksa denk geldi rasgele mi aldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

Hayırlı olun. SSD'den memnun musun? Hiç karşılaştırmalara falan baktın mı alırken yoksa denk geldi rasgele mi aldın?

SSD incelemesini gördüm Trancend 240 GB 720 ile neredeyse aynıydı değerleri. Forumda ise en stabil SSD olarak geçiyor.

Daha sistemi kurmadım. SSD, ram, işlemci, anakart hepsi kutusunda duruyor. Fiyatıda uygun, sıfır olarak buldum ama Türkiye garantisi yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 4 Temmuz 2013; 19:13:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.