Şimdi Ara

DDR3 1600MHZ VS DDR4 2133MHZ Farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop için DDR3 1600MHZ İle DDR4 2133MHZ arasında ne gibi farklar vardır ? [Tek fark bu olan benzer sistemlerde]

Oyun performansında FPS farkı görülür mü ?
    Başka fark ettireceği şeyler var mıdır ? (Render vs.)

• DDR3 bir anakarta DDR4 bir ram takamazsınız.

Mhzler konusunda laptopun anakartının kaç Mhz ram desteklediğini öğrenmeniz gerekmekte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yanlış anlamışsınız ben yeni laptop almayı düşünüyorum da, bir çok model DDR3 1600MHZ destekliyor, ama bir tane model var ki DDR4 2133 onu almayı düşünüyorum da acaba aynı sistemin başka modeli DDR3 takılı(UYUMLU) bilgisayarı olsaydı nasıl farklar oluşurdu ?

Yani söylemek istediğim DDR3 1600MHZ ile alacağım performanstan DDR4 2133MHZ alacağım performans arasındaki fark nedir. Oyunlarda FPS olarak ne kadar fark ettirebilir. Duyduğuma göre SonyVegasdan render yaparken de etkiliyormuş DDR4 olması. MHZ farkıda oyunlarda etkiliyormuş diye duydum ama 1600ile 2133un arasında nasıl bir fark olur onu merak ediyorum.

Edit : Yani içerisindeki ekran kartı ve işlemci aynı ama ram DDR3-DDR4 farkı olsaydı demek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4308AE4A3 -- 9 Ağustos 2016; 22:48:47 >
  • 1600 CL9 DDR3 , 2133 CL15 DDR4'den iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeslanınKablosuzElektriği

Hocam yanlış anlamışsınız ben yeni laptop almayı düşünüyorum da, bir çok model DDR3 1600MHZ destekliyor, ama bir tane model var ki DDR4 2133 onu almayı düşünüyorum da acaba aynı sistemin başka modeli DDR3 takılı(UYUMLU) bilgisayarı olsaydı nasıl farklar oluşurdu ?

Yani söylemek istediğim DDR3 1600MHZ ile alacağım performanstan DDR4 2133MHZ alacağım performans arasındaki fark nedir. Oyunlarda FPS olarak ne kadar fark ettirebilir. Duyduğuma göre SonyVegasdan render yaparken de etkiliyormuş DDR4 olması. MHZ farkıda oyunlarda etkiliyormuş diye duydum ama 1600ile 2133un arasında nasıl bir fark olur onu merak ediyorum.

Edit : Yani içerisindeki ekran kartı ve işlemci aynı ama ram DDR3-DDR4 farkı olsaydı demek istiyorum.

Hocam ram konusu benim kafamı karıştıran bir olay vallahi.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ürünü henüz almadım ama satış sayfalarında CLsi yazmıyor, acaba nerden öğrenebilirim ?
  • okarda fark gözle görülmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CORSAİR DDR4 2400MHZ RAM SORUNU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ürünü henüz almadım ama satış sayfalarında CLsi yazmıyor, acaba nerden öğrenebilirim ?

Kullanıcı kulübü varsa internette onlara sorun.
  • Oyunlarda hiç bir şey değişmez renderda da hayatını kurtaracak bir değişim olmayacağına göre, nüans farkı ile karar vermeyiniz onun yerine ekranı soğutması ağırlığı kalınlığı sesi hoparlörü test edip ona da karar verin deneyip alın.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    DDR4 2133mhz - Cl11 miş hocam, fazla mı kötü
  • quote:

DDR4 2133mhz - Cl11 miş hocam, fazla mı kötü

CL11 ise DDR4 tercih edebilirsiniz.
  • DDR4 tercih etmelisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.