Şimdi Ara

CL,AMF,CMG TERİMLERİN AÇILIMI NE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar defansımın gömülü olmasını istiyorum bunun terimi hangisidir beklerimin atağa çıkmasını istemiyorum böyle olunca messi sağ kanadı mı felç ediyor evra hucuma çıkınca kaptırdıgı an messi 30 metre top sürüyor defansa gömülü olmasını sağlayan açılım hangisidir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

CL, AMF ve CMF Futbol Terimlerinin Açılımları

Futbol dünyasında sıklıkla kullanılan bazı teknik terimler, oyunun anlaşılmasını kolaylaştırır. Bunlar arasında CL (Center Line), AMF (Attacking Midfielder) ve CMF (Central Midfielder) terimleri de yer alır.

AMF (Attacking Midfielder)

AMF, futbol sahasında forvet ve orta saha oyuncuları arasında konumlanan bir oyuncudur. Hücum hattını destekler ve hem gol atma hem de gol pası verme potansiyeline sahiptir.

CMF (Central Midfielder)

CMF, sahanın merkezinde görev yapan bir orta saha oyuncusudur. Savunma ve hücum arasında bağlantı görevi görür. CMF'ler hem top kazanma hem de topu ilerletme sorumluluğuna sahiptir.

CL (Center Line)

CL, futbol sahasının ortasındaki çizgidir. Topun oyunun başında ve serbest vuruşlar sırasında yerleştirildiği yerdir. Ayrıca ofsayt kuralının uygulanmasında da kullanılır.

Futbol maçlarını izlerken veya kendi oyununuzu geliştirirken bu terimleri bilmek, oyunun taktiksel yönlerini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bekleride dc yap çıkmıyorlar
  • cl: champions league şampiyonlar ligi demek
    amf: atacking midfielder yani ofansif orta saha
    amg: hiç duymadım
    dc: stoper yani defansın orta ikilisini oluşturan kişiler
    dr ve dl: defensive right,defensive left sağ bek ve sol bek
    cm:center midfielder:orta saha
    ss: second striker ikinci forvet
    cf: merkez forvet
    gk : goal keeper: kaleci

aklıma gelenleri yazdım yardımcı olduysam ne mutlu
  • defansımın kolay kolay geriye top yemeyecegi taş gibi defans hattı kuracagım sistem ve oyuncu önerir misiniz manchester unitedi seçiyorum messi alıyor topu oyuncunun üstüne gitmiyorum yinede sıraya diziyor hepsini attığım gol kadar yiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

defansımın kolay kolay geriye top yemeyecegi taş gibi defans hattı kuracagım sistem ve oyuncu önerir misiniz manchester unitedi seçiyorum messi alıyor topu oyuncunun üstüne gitmiyorum yinede sıraya diziyor hepsini attığım gol kadar yiyorum

O daha çok senin oynayış stiline bağlı arkadaşım.Eğer top karşı takımdayken ve sen defans yaptığın sırada sürekli press tuşuna basılı tutma.Bu şekilde çok kolay çalım yersin.Özellikle Messi, ronlado vs. gibi çevik oyunculardan.Yön tuşarı ile önünü kapat ve zamanın da press tuşuna basarak topu al.Press tuşunun yanın da şutu da kullan topu almak için böylece 2 oyuncuyla birden rakip oyuncuya press uygularsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Uqur.

cl: champions league şampiyonlar ligi demek
    amf: atacking midfielder yani ofansif orta saha
    amg: hiç duymadım
    dc: stoper yani defansın orta ikilisini oluşturan kişiler
    dr ve dl: defensive right,defensive left sağ bek ve sol bek
    cm:center midfielder:orta saha
    ss: second striker ikinci forvet
    cf: merkez forvet
    gk : goal keeper: kaleci

aklıma gelenleri yazdım yardımcı olduysam ne mutlu

Saolasın kardeşim .
  • gk:kaleci
    sb:bek oyuncuları
    cb:stoper
    cwp:libero
    smf:kanat oyuncuları
    dmf:defansif orta saha
    cmf:merkez orta saha
    amf:ofansif orta saha
    ss:ikinci forvet
    wf:kanat forvet
    cf:santrafor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    P.S'nin açılımı nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.