25 saat bilgisayarın başında kalmama neden olan tek oyun :)
hic anlamam 1870 küsürlü yıllarda Nuclear Bomb sallıyordum.. ayrıca millattan önce de ateşli silahları bulacak kadar işin cıcığını cıkarmıştım bi aralar... CIV 3-PTW harika...
bu oyunun önünde saygı ile eğiliyorum kaç yıl geçti civilization 1-2-3 hala oynuyorum umarım 4'te çıkar ama yeni kuşak bu oyunu pek oynamıyor gibi
yeni kuşak radeonla büyüdü maşallah... 3D kuşağı..[elvis][clps]
Bayılırım... Amiga'da, Pc'de ve en çok askerliğim süresince Playstation'da oynamıştım...
evet eskiden Civilization 1 in hastasıydık.Sonra 2 çıktı oradada 2.Dünya savaşı senaryosunda Türkiyenin düştüğü zor durumun senaryosu güzeldi.O zor durumdan Ülkeyi çıkartmak bayağı zevkli sarıyordu.Civilization 3 te güzel ama daha güzel ve zevkli olabilirdi.Birde bu oyunun Türkçe yaması olsa iyi olacak...Gerçekten Bence Dünyanın en iyi ve en etkileyici Strategy oyunu bu.Farkı var bence Turn Based Strategy ve gerçekten en iyisi bence.Ama diğerleri bence hiçbiri bunun kadar iyi mantığı yok...
civilization 1 in pc versiyonunu nerden çekebiliriz?
internettewww.google.com adresinde Civilization 1 full yaz bulursun
Bu oyunu ben korkarım civ3 ile keşfettim. Ondan öncesinde bilgisayarım yoktu ve bulunduğum kentte de bu oyun pek ortada yoktu diyebilirim...
Bu oyunu farklı yapan şey yapay zekası. Yapay zeka çok yüksek. Bu da rakipler gerçekmiş havası veriyor.
Misal bir yere savaş açmadan 2 saat stratejisini hesaplazsan yamuluyorsun. Çünkü sen ona savaş açıyorsun. Bu durumun yarattığı zincirleme reaksiyon sen en güçlü devlet bile olsan seni vuruyor.
Savaş anında teknolojinin aksamasından tut şehirlerin isyana hazır olmasına kadar mantıklı.
Bu oyunda tek tük eksikler var sadece. Mesela bir tanesi TERÖRİST :). Ama onu da eminim Sid Civ 4'e ekler. Biraz parasızlıkla yazmış bu oyunu. Ve sanırım iyi para kazanmıştır civ 3'den :)))). Civ 4 süper olacak o sebeple...
Bir de kara ve deniz mayınları eklenebilir...
walla arkadaşlar ben civ'i 1.oyunuyla sevdim ve şöyle bir geriye bakıyorum civ2,civ3,alpha centauri felan derken, bana en çok tat veren kesinlikle civ1 olmuştur.yani ilk göz ağrım belki ama yenilerinde ne warsa aynısı var civ1de.grafik hariçzaten o oyunu bir numara yapan da grafikleri değil ruhu.yenilerinde o ruh biraz gitmiş bence ama onlar da çok güzel. bu arada civilization serisiyle yarışabilecek bir oyun var bence o da ufo serisi.bilen vardır mutlaka.özellikle 2.si; xcom:terror from the deep muhteşemdi ve hala muhteşem.sözde yenisi çıkcak kaç senedir ama heralde bir türlü hamuru tutturamadılar...
civ 1 den beri oynarım bu oyunu hala oynuyorum; bıkmadım bıkmam. bu arada civ 3 te ben en çok politika yaparken heriflerin verdiği cevaplara bayılıyorum "Would you like to have my grand son as well?" kopmuştum yaw.
civ2 favorimdi hele o senaryoları yok mu gerçekten civ gibisi gelmez bi daha grafik 3boyut hikaye bence içerik kral olmalı öncelikle
4ü sabırsızlıkla bekliyorum
inanılmaz bi oyundu bu kadar sürekleyicisi zor bulunur oyun dünyasında.Inşallah 4'üncüsünde batırmazlar herşeyi stronghold 2 gibi fiyasko falan olmasın da ...
valla bende civ 1 den o karelerin birbirini yoketmesinden beri bu oyuna hastayım hala oynuyorum ptw conquest alpha centuri de oyanmıstım ama burda kimse deginmemis birde colonization vardı bilenler hatırlar oda cok guzeldi neyse bakalım civ 4 neler getirecek ama bazı videolarından hosnut kalmadım sadece 3 boyut yapmıslar rome total war ın strateji haritası gibi gorunuyodu umarım oyle degildir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme