Şimdi Ara

Civic'mi ? Hyundai Elantra'mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar cümleten 2 araç arasında kendimce teknik mukayeseler yapıyorum ancak 2 aracıda hiç kullanmadım i30 ve accordu kullandım onlarında ikiside gayet iyi araçlardı hangisi yol tutuşu , konfor , motor bakımından üstündür değerli yorumlarınızı bekliyorum

Accord ile mukayese attiginiz arac konusmaya degmez bile bence. Sebebini sorarsaniz i30 cok iyi hos ama bir elektronik hiz gostergesi bile yok en basit ornegi. Kabul anahtarsiz girisi cam tavani oyu buyu mevcut ama accord ile dedigim gibi mukayese edilebilcek bir arac degil hatta marka butunu ile bakarsaniz olaya bir yanda honda diger yanda hyundai. Cevap tum ciplakligiyla ortada ama siz yinede bir kac fikir daha alin isterseniz iciniz rahat etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: O.n.u.r.

Accord ile mukayese attiginiz arac konusmaya degmez bile bence. Sebebini sorarsaniz i30 cok iyi hos ama bir elektronik hiz gostergesi bile yok en basit ornegi. Kabul anahtarsiz girisi cam tavani oyu buyu mevcut ama accord ile dedigim gibi mukayese edilebilcek bir arac degil hatta marka butunu ile bakarsaniz olaya bir yanda honda diger yanda hyundai. Cevap tum ciplakligiyla ortada ama siz yinede bir kac fikir daha alin isterseniz iciniz rahat etsin

birader ben accord'la kıyaslamadım sadece o aracı kullandığımı belirttim kıyaslıyorsan eğer arabayı kıyasla markayı değil ben civic vs elantra demişim konunun başında
    Bu sefer konuya şu yonden bakalim o zaman ne hondanin accorduna bakarak civic hakkinda bir fikir olusumu saglanabilir nede i30 la elentra arasinda bir cok farkliliklarin gerceklisebilecegi ihtimali goz ardi edilebilir. Yani bir onceki dedigim noktaya geliyoruz yine, bir yonde hyundai digerinde honda karar sizin...

• Yakit degerleri hakkinda bir cevap alabilmeniz icin yada baska ozellikler icin bilgi alabilmeniz icin oncelikle somut bir orneklendirme yapmaniz gerek atiyorum sifir elentra ile sifir civic gibi yada civic otomatik ile elentra manuel gibi. Bu tarz sorularinda genelde cevabini bulmak icin buradaki civic bolumunden civic ile bilgiyi alip kendinizce degerlendirmek elentra icinde gidip ilgili konu basliginin altinda bir kac sey sorup cevaplari yine kendinizce degerlendirmek. Sonuc olarak malesefki boyle tek basina sizin actiginiz gibi omu bumu diye acilan konu basliklarina pek cevaplar verilmiyor bilginiz olsun umarim aradiginiz bilgilere ulasabilirsiniz iyi gunler...

Orijinalden alıntı: Emre0624

iyi akşamlar cümleten 2 araç arasında kendimce teknik mukayeseler yapıyorum ancak 2 aracıda hiç kullanmadım i30 ve accordu kullandım onlarında ikiside gayet iyi araçlardı hangisi yol tutuşu , konfor , motor bakımından üstündür değerli yorumlarınızı bekliyorum

İlk önce bu konu için otomobil tercih kıyas bölümü mü honda bölümü mü diye bir karşılaştırma yapmak daha uygun olacak sanırım.

Elantra ve Civic'in yakıt performansları birbirine çok yakın. O yüzden yakıt nedeniyle bir aracı elemek zorunda değilsiniz.

Elantra'nın iç genişliği ve bagaj genişliği sınıfının en üst seviyesinde. Hatta D sınıfına yakın diyebilirim.

Elantra Tune versiyonu Civic'in Elegance versiyonu karşılaştırılınca donanım olarak bazı yönlerden avantajlı bazı yönlerden geride. Bu iki aracı kendiniz kıyaslayıp hangi donanımlar daha çok işinize yarıyor onu belirlemeniz gerekiyor.

Elantra Tune'nin fiyatı Civic Elegance'den daha ucuz.

Elantra 6 ileri vites, Civic 5 ileri vites.

Elantra'nın da Civic'in de ufak tefek kronik sorunları bulunuyor. Ancak Civic'in kronik sorunları aracın çalışmasını hiç etkilemiyor.

Elantra'da kullanılan motor gayet sessiz ve performanslı. Civic'de kullanılan motor da sağlamlığını ispatlamış bir motor.

Dış görünüşleri ve kişisel zevkler kişiden kişiye değişiyor. Onu da siz değerlendirin.

Son olarak iki araç ile test sürüşü yapmadan kararını sakın vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 29 Ocak 2014; 15:26:32 >

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai i20 mi Yeni Linea mı?
    13 yıl önce açıldı
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

quote:

iyi akşamlar cümleten 2 araç arasında kendimce teknik mukayeseler yapıyorum ancak 2 aracıda hiç kullanmadım i30 ve accordu kullandım onlarında ikiside gayet iyi araçlardı hangisi yol tutuşu , konfor , motor bakımından üstündür değerli yorumlarınızı bekliyorum

İlk önce bu konu için otomobil tercih kıyas bölümü mü honda bölümü mü diye bir karşılaştırma yapmak daha uygun olacak sanırım.

Elantra ve Civic'in yakıt performansları birbirine çok yakın. O yüzden yakıt nedeniyle bir aracı elemek zorunda değilsiniz.

Elantra'nın iç genişliği ve bagaj genişliği sınıfının en üst seviyesinde. Hatta D sınıfına yakın diyebilirim.

Elantra Tune versiyonunun donanımları Civic'den bazı yönlerden avantajlı bazı yönlerden geride. Bu iki aracı kendiniz kıyaslayıp hangi donanımlar daha çok işinize yarıyor onu belirlemeniz gerekiyor.

Elantra Tune'nin fiyatı Civic Elegance'den daha ucuz.

Elantra 6 ileri vites, Civic 5 ileri vites.

Elantra'nın da Civic'in de ufak tefek kronik sorunları bulunuyor. Ancak Civic'in kronik sorunları aracın çalışması hiç etkilemiyor.

Elantra'da kullanılan motor gayet sessiz ve performanslı. Civic'de kullanılan motor da sağlamlığını ispatlamış bir motor.

Dış görünüşleri ve kişisel zevkler kişiden kişiye değişiyor. Onu da siz değerlendirin.

Son olarak iki araç ile test sürüşü yapmadan kararını sakın vermeyin.

Hocam çok teşekkür ederim çok açıklayıcı bir cevap oldu benim açımdan , Elantra 1 adım daha önde benim gözümde bayiye gittim elantra servisteymiş bende i30 u kullandım ona yakın bir araba diye düşünüyorum i30 beni oldukça tatmin etmişti
    Civic'in en merak ettiğim noktası yakıt-performans ilişkisi ve yol tutuşu nasıldır hiç bilmiyorum

• Elantra benim de ilk göz ağrımdı ancak Civic Türkiye'de üretildiği için ve daha sağlam olduğunu düşündüğüm için kararımı Civic'den yana kullandım. Yakıt performansları birbirine çok yakın forumda Civic ve Elantra bölümlerini inceleyip gerçek hayatta yakıt tüketim değerlerini karşılaştırırsanız aşağı yukarı aynı değerlerde olduğunu görürsünüz.

Civic yerden yüksek ve süspansiyonu yumuşak olduğu için 90-100 km hızla keskin sayılabilecek virajlara girdiğimde sanki savrulacakmış hissi uyandırıyor. Tabi ki savrulma gerçekleşmiyor zaten araç yol tutuş testlerinde gayet iyi dereceler almış durumda. En ufak bir savrulma oluşursa VSA devreye girip aracı dengeliyor. 1998 model coralla ile aynı hızla, aynı viraja girdiğimde aracın alçak ve süspansiyonlarının sert olması nedeniyle savrulma hissi uyandırmıyor.

Ancak şöyle bir durum da var Elantra da yerden yüksek olduğu için muhtemelen aynı viraja aynı hızla girsem savrulma hissi yaşarım gibi geliyor. Eğer test sürüşünde bunu deneme şansınız olursa bunu deneyebilirsiniz.

Tabi test sürüşüne gitmeden önce internetten yol tutuş testlerine ulaşabilirseniz sınırları zorladıkları için daha net bir karşılaştırma yapma şansınız olur.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Elentra da gayet güzel bir araç ancak civic bambaşka civic az farkla daha önde bence. Her ikisinide kullanın kafanız rahat olsun. Tasarım da kendi zevkinize göre size hoş geleni seçersiniz şimdiden hayırlı olsun
  • Ben yeni civic aldım Elantranın da test sürüşünü yaptım. Elantranın test sürüşüne uçarak gittim ama hayal kırıklığı diyebilirim. Ses açısından konfor açısından tatmin etmedi.Yola yapışmasını bekledim ama tat vermedi.İ 30 iki kez kullandım o daha iyiydi diyebilirim baz donanımı bile yeterli bence . Aynı gün hondaya hyundaide gittim.Honda 50 000 hyundai i 30 a 53 000 fiyat verdi. Bunu tercih ettim iyi ki almışım dedim. Kesinlikle sedan araba civic . Marka fantizimi yapmam yapanları da anlamsız buluyorum. Ama honda üzmedi şimdilik.Spor araba almak istesem i 30 u alırdım. Ama elantra

Yeni civic alacak param yok eski kasa civicdende elantra daha iyi bir araba sanırım yorumlar onu gösteriyor

Yeni kasa Elantra ile eski kasa Civic'i karşılaştırmak doğru değil. Siz ikinci el almayı düşünüyorsunuz sanırım. 2012 model yeni kasa Honda Civic fiyatlarını iyice araştırdınız mı? Elegance biraz pahalı olabilir onun yerine sunroof'u olmayan Premium modeline de bakabilirsiniz.

Diğer yandan ikinci el Hyundai Elantra fiyatları Honda Civic'ten çok da geride değildir. Parasal olarak çok sıkıntınız yok ise 1-2 bin tl farkı yatırım olarak düşünün. Pahalı araç alırsanız aracınızı satarken de 1-2 bin tl fazlaya satacaksınız. Yani zararınız olmayacak.

Yeni kasa Honda Civic düşünmüyorum diyorsanız boşuna beklemeyin direk Hyundai Elantra alın geçin.

– Alvin Toffler

• konu ilgili alana taşındı
    Siz bilmezsiniz, size anlatmak da istemem.
  • Hundaya araba diye kapıma koymam. Civic

Orijinalden alıntı: pasa_

Hundaya araba diye kapıma koymam. Civic

Şu arkası basık, içi dar, malzeme kalitesi yerlerde olan Civic mi?
    Arabamın yanında Civic'i kapıma bile koymam ben.

Böyle mi diyelim?
    Hatchback araca sahip olmama rağmen, Civic benim aracımdan dar.
    Malzeme kalitesi çoğunlukla sert plastik. Bizde 4 kapı içi bile yumuşak ve kaliteli malzemedir.

Yani neden markayı baz alıp cevap veriyorsunuz.
    i30, Elantra'dan kalitelidir; Civic ve Elantra arasında Civic diyebilirsiniz ama Hyundai'yi araba diye kapıma koymam biraz hakaret oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 2 Şubat 2014; 15:24:55 >

:..Galaxy Note 20 Ultra 5G Snapdragon 12/128GB..:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.