Fiat Egea 1.4 Easy alınırmı?





-
-
Lpg de az yakar ama gitmez hız yapmam diyorsan alınır ama performans bekleme.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hocam aracın motor performansından birşey beklemeyin. Onun dışında 5-6 bin km de 2-3 lt arasında yağ yakmasını saymıyorum bile. 1.4 egeaların nerdeyse genelinde yağ yakma sorunu mevcut. Lpg noktasında da her marka model lpg ye uymuyor bu motor onu da göz önünde bulundurun. Zaten internette biraz araştırırsanız görürsünüz hem LPG de sarsıntılı çalışma sorununu hemde yağ yakma eksiltme sorununu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
kanıtın var mı? 1.4 egeası olup yağsızlıktan motor yiyen var mı? 3 farklı 1.4 egea ile totalde 120.000km yol yaptım hiçbirinde sorun yaşamadım. Çevremde 1.4 egea alıp sorun yaşayan da yok. 5-6 bin kmde 2-3 litre yağ yakar dediğin arabanın yağ kapasitesi zaten 3.2 litre.
_____________________________ Nobody can interfere everybody's life -
Filo kiralama işiyle meşgul olan biriyim. Ve şirketimizdede bulunan bir çok 1.4 egea araçta bu yağ eksiltme sorununu yaşadık. 5 bin km sonrasında yağ çubuğunun ucuna dahi değmiyordu karterdeki yağ. Sosyal medyada bu konudan muzdarip bir çok insanı bulabilirsin. Kaldı ki yağ seviyesi çubuğa dahi değmediğinde karterde 1-1,5 litre yağ ile belirli bir süre daha motor çalışabilir ama düşük yağ seviyesi yüzünden aracın yağlaması azalacak sonra ne olacak ? Eğer ki kontrol ederek kullanırsan yağ ilave edersen sorun yok ama bir süre sonra yağsız kalan motorda olacak olan sorunları sizde tahmin edebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
2-3 lt rakamlara takılmayın sonuç olarak bu araç yağ yakıyor bunu yetkili servis dahil herkes biliyor. Ben kaç araçta gördüm bunu daha bakım sonrası 5-7 bin km yapmış ve çubuğu çektiğinizde yağ çubuğa zor değen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Buyrun sosyal medyada çokça adı duyulmuş bir servisin paylaşımı. Bunun gibi yüzlerce binlerce konu paylaşım mevcut.
CANDAN MÜHENDİSLİK GARAJyoutube
Fıat Servisinin Egea’da Yağ Eksiltmeye Muhteşem Çözümü ❗️❗️. #lpg #egeahttps://www.youtube.com/watch?si=gXeNTzUNJ2qU0Rh4&v=fEsKTwKWqlA&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Bu araçlarda yağ yakma yok yağ eksiltme var filo işiyle uğraşıyorum demişsiniz bu sorunu yaşamanızın nedeni muntemelen kullanan kişiler sürekli yüksek devirde kullandı aracı bu araçları devirli kullanınca yağ eksiltiyor nedeni yağın ısınıp buharlaşması biz şehir içinde ve düşük devirde kullanacağımız için yağ eksiltmeyle alakalı bir sorun yaşayacağımızı pek düşünmüyorum.
_____________________________ -
Alınmaz demiyorum yalnızca bunu göz önünde bulundurun diye söyledim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Teşekkür ederim.
_____________________________ -
Ben de bazen bakıyorum 1.4 benzinli linea ya da egea ama ellemeyin ben yavaştan hızlanıyorum gibi bir tarzları var gaza basınca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Yağ soğutucusuyla alakalı değil. Bunun testi yapıldı.
Egea 1.4 motorlarda, Piston çevresindeki yağı sıyıran segmandan yanma odasına yağ sızıyor.
Fabrika, düşük sürtünme ve yakıt tasarrufu için Helezon (yaylı) segman takıyor. Yaylı olduğu için etrafından bir miktar motor yağı sızıyor.
Yağ sızıntısını önlemek için, çelik segman takıyorlar. Ancak bununda zararları var;
- Soğuk çalıştırmada, çelik segmanın esnekliği düşük olduğu için kuru sürtünür ve gömleklerle beraber silindir duvarına zarar verir.
- Eğer çelik segmanda imalat hatası yada yanlış montaj varsa, gömleklere ve silindir duvarına fazla bastırarak; çizilmeye, aşırı ısınmaya ve hatta segman kırılmasına sebep olabilir.
Yani kaçış yok Egea 1.4’lerde yağ eksiltmeden.
Burda detaylı konuşmuştuk;
https://forum.donanimhaber.com/egea-1-4-fire-motor-pcv-valfi-kullanimi--159189020
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Alınır.
Yağ eksiltme sedanlar için geçerli olabilir hb kasada sorun yok.
2024 Eylül de, 2020 model hb 30 bin km de alındı, şu an 43 bin km de. 10 bin bakımında yağ seviyesi ölçüldü sorun yok. Çoğunluk şehir içi kullanım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ///Niyet hayr, akıbet hayr. -
2023 model sıfır 1.4 aldım en boş paket. 50 bin km oldu bakım dışında ne yağ sorunu ne başka sorun oldu. Şehir içi için ideal. Uzun yolda da yol tutuşu iyi. Benim için en büyük dezavantaj araç sollarken hızlanma sorunu yaşıyorum. Kullanıcı kaynaklı mı emin değilim ama basmıyor. Onun dışında idealdir. Lpg kullanmadım hiç . Fiyatına göre sorunsuz geniş bagajı olan ideal bir araba bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Atmosferik araçların torku, dizellere göre düşük ve alt devirlerde tam performanslı değil. Bu atmosferik motorun doğasında var. Eski 99 xsara ile yolları öğrendikçe 5 ile girip 4 le bitirdiğim yerler oldu. Her daim tam performans arıyorsanız dizel, ne aldığınızı biliyorsanız fark etmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
En Beğenilen Yanıtlar

kanıtın var mı? 1.4 egeası olup yağsızlıktan motor yiyen var mı? 3 farklı 1.4 egea ile totalde 120.000km yol yaptım hiçbirinde sorun yaşamadım. Çevremde 1.4 egea alıp sorun yaşayan da yok. 5-6 bin kmde 2-3 litre yağ yakar dediğin arabanın yağ kapasitesi zaten 3.2 litre. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X