Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
10
Favori
464.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu 4 5 6 litre ortalamayı nasıl tutturuyorsunuz? Benim uzun yol ortalama bile 8 lt civarı. Yani 4 5 6 yapmak için 90 ile agresif kullanmadan gitmek lazım. Yani ben anlamıyorum birisi yardımcı olsun ben mi çok aşırı agresif kullanıyorum
  • 10lt lpg yakar bu araç orta karar kullanımda. Şehirlerarası da

    8. 5lt düşer eğer hızlı gidilmezse.
  • 2017 otomatik exe. bendeki fabrikada değil serviste takıldı. o yüzden biraz büyük simit. 38 lt civarı alıyor. benim düşüncem, motor kıvama gelene kadar benzin kullandığı için uzun yol gerçekçi oluyor hesaplamalarda. 15 tatilde ben her depo doldurduğumda farklı gazlar ( bp shell po opet) kullanarak hep 500km yi geçtim 550 yi zorladım. ortalama hızım 100 den aşağı düşmedi. edirne mersin arası bu söylediğim değerler 2 kişi ve dolu bagajla. kuruş hesabı gazın fiyatına göre değişiyor. edirnede mersinde 2.90 a dolduruyorken otobanda 3.30 civarı oluyor. fazla fren ve ani gaz yüklenmeleri yapılmadığı takdirde günümüz şartlarında dizelden az farkla daha hesaplı görünüyor. öncesinde clio 4 dizel otomatikle aynı yolu yaptım. segment farklı olmasına rağmen civic daha hesaplı diyebilirim. şehir içi kullanımda kış ayları araba ısınana kadar zaten gideceğim yere varmış oluyorum çoğunlukla gaza geçmeden. fakat şehir içi de 8-9 lt arası yakıyor tahminim. güneyde oturan kışın ılıman olduğu yerlerde lpg çok mantıklı bence.




  • Yeni yıldan itibaren İstanbul şehir içi yaptığım kilometre ve yakıt tüketimi.

     Civic (LPG) Yakıt Tüketimi?
  • Bugün 200 km yolu yol bilgisayarı 8 litre gösterdi. Lpg olarak yine 8 litre çıktı, gecenki video doğruladı. Yüzde 20 falan hikaye. Tabi bu dediğim, motoru bağırtmadığınız sürece geçerli.
  • Arkadaşlar 2012 otomatik civic kullanan var mı lpg değerlerini merak ediyorum. Araca Brc marka lpg taktırdım, lpg deposunu fulledim 100 tl ye, suan 4 Işıktan 2 ışığa düştü ve 2 ışık yanıyor yani sanki 50 tl ye 120 km gitmişim gibi geldi. Bu normal mi?
  • horcrux_07 kullanıcısına yanıt
    Lpg sonradan kaç liraya takıldı hocam?



    Bir de lpg öncesi benzin ile ne kadar yakıyor denediniz mi?



    Ben doğrudan benzinli alıp 50 bin km kadar kullandıktan sonra lpg düşünüyorum da.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Alıyorsanız ve kuruş hesabı yapacaksanız, bir de 50bin km kullanacaksınız zaten lpg taktırın. Brc çok uyumlu çalışıyor. Ben 56bin km dir kullanıyorum. Çok memnunum az yakmasından dolayı.
  • Kuruş hesabı değil de iki katı veya daha fazla yakıt masrafı olacaksa düşünürüm sadece lpg, yoksa ayda 100-150 lira fazla yakması sorun olmaz. Öyle bir durumda benzin tercih ederim şahsen.



    50 bin km de bir sene için değil, 3-4 senede ancak yaparım diye düşünüyorum hocam. Minimum 2 sene...
  • İlk 1200 km ortalamam 6.5 litre benzin. Geneli uzun yol tabi.





     Civic (LPG) Yakıt Tüketimi?



    Aynı sakin modda kullanmaya devam edersem motor açıldıkça biraz daha düşmesi lazım sanırım. Lpg ile yarışır hale gelir benim araba

    Civic Fc5 2018 Otomatik Vites Benzinli Elegance.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 27 Nisan 2018; 11:45:13 >




  • Ankarada %90 ı şehiriçi trafiğinde 2.9 tl den alınan gaz ile km de yaklaşık 26 krş gibi bir ortalama tutturdum benzinde çok rahat 50 krş u geçiyordum. Arada ciddi bir fark bekliyordum fakat bukadarını beklemiyordum eski arabam 1.3 corolla ile 32 krş a yakın tüketimim vardı daha büyük motor fakat yakıt tüketimi daha düşük beni cidden şaşırtıyor bu araba.



    2012 model fb7 premium manuel
  • Merhaba;
    2010 premium otomatik civic aldım. alır almaz brc sq32 taktırdım. simit tank 35 36 lt lpg alıyor. şuana kadar olan sürüşümde en fazla tam depoyla 275 km şehiriçi yol yapabildim. bu sizce normal mi? 4 5 depo hep fulleyip denedim ve hep aynı sonuç çıkıyor. bu bana biraz fazla geldi forumda yazılanlara bakınca.
  • Erdembas E kullanıcısına yanıt
    Aracı yeni almışsınız ve bir alışma süreci olacaktır. İlk aldığımda 28lt lpg ile ben de genelde 225-235km geçemezdim şehir içi kış aylarında. Şu an genel olarak düşük yoğunluklu trafikte yine 28-30lt lpg ile 300km'yi geçebilmekteyim. Bu durumumu etkileyebilecek faktörler: Hava - yol kalitesi - trafik - sürüş tekniği - lastik kalitesi ve lastik basıncı - motor yağı ve motor verimliliği vs. diye sıralanabilir.
  • Arkadaslar selamlar manuel vites 2011 premium civic aracim var yeni aldim 200 bim kmde vikars diye bir lpg takili bugun 27.92 lt lpg ile 235 km yol yaptim sehir ici yari agresif yari sakin yuzde 80 indede arac 5 kisiydi ve yüzde 40 ındada klima acikti Bujiler yagi filtreleri 500 km once degisti lastiklerde 215 55 r16 takili sizce bu degerler normalmi
  • Fahrerrrr kullanıcısına yanıt
    Normalden daha iyi bile denebilir. Çünkü klima, lastik ebadı 205 değilde 215 olması ve 5 kişi, düşük torklu bu araçta ciddi denebilecek bir düzeyde yakıt sarfiyatı demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 28 Temmuz 2018; 12:23:23 >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Sanki biraz cok gibi gelmisti yorumlara bakinca ama dusununce 100 kmde 11.8 litre gibi bi yakit tukemitimi var kosullara gore gayet iyi ve uzun yolda 50 tlik yakit ile yaklasik 274 km yapmisti yine 5 kisi vardi bu araclar uzun yol ve sehir ici yakitlari cok farkediyor hakkatten lpg ayari yaptirmayi dusunuyordum o zaman ayarini hic bozdurmayim cok teşekkürler cevabiniz icin
  • 2014 eco premium civic aracımla istanbul-balıkesir arasında tam 400 km yolu 90 TL lik gazla gittim. Yakıt tüketimi 6.4 ortalama hız da 100 kmyi gösteriyordu. Aynı değerleri Balıkesir'den İstanbul a dönüşte de yakaladım.
  • Merhabalar, 30.05.2018 tarihinde Samsun Kamer Honda dan Honda Civic Executive Eco aracı aldım.
    Aracı alırken ortalama tüketim verisinin gösterilemeyeceğini bunun mümkün olmadığını LPG nin gaz formunda benzinin ise sıvı formda olduğu için ortalama ve anlık tüketim verisini göstermez araç diye bilgi verildi. Ben ise bunu sonradan LPG taktıranlar da bu verinin gösterilebildiğini belirttim bunu yaparsanız araç garanti dışı kalır diye bilgi verdiler. Şu anda fabrikadan çıkan araçlarda ortalama tüketim verisi benzin rölesi ve yazılımla ortalama tüketim verisi gösterilmekte bunun üzerine bende bu güncellemeyi önce servis sonra müşteri hizmetlerine ulaşıp bilgi almak istedim, bu konuda bilgi sahibi değiliz diyerek fabrikaya yönlendirdiler. Bu değişikliğin aracıma uygulanmasını mümkün olup olmadığını maille fabrikaya gönderdim.

    Belirli bir süre sonra fabrikadan aranıp bu güncellemeyi kullanıcılarımız geri dönüşleri üzerine yaptık artık ortalama tüketim verisi ve anlık tüketim araç bilgi ekranından LPG de görülebilmekte fakat araçları daha önce aldığınız için güvenlik sebebiyle bu şekilde sizin araca uygulayamayız dediler. Madem güvenliği açısından sorun teşkil ediyor yeni araçlara neden uygulanıyor dediğimde cevap yok.

    Honda Türkiye olarak 2016 dan beri alınmış araçlara bu güncellemeyi yapmaya (yaklaşık 40000 araç) üşendikleri için veya nasıl olsa araçları satın aldılar diyerek müşterilerini umursamaz tavırlarından memnun değilim, 2016 dan beri almış bütün civic sahiplerinin de aynı tepkiyi vereceğine eminim. Araç sahibi arkadaşlarında şikayet var ve servis formuyla bu duruma şikayetçi olmasını rica ediyorum ancak bu şekilde belki bizim araçlara da uygulamalarını sağlayabiliriz.




  • slm arkadaşlar şu sıralar haftada 1 depo fullemek zorunda kalıyorum.Günde yakalaşık 45 km şehir içi kullanıyorum bursa nilüfer özlüce görükle arası okulların bol olduğu trafiğin yoğun olduğu saatler tabi (sabah 8 aksam 17 ) aracım 2015 elegance eco 40 bin km de bakımı yeni yapıldı. benim lpg tankı 3 senedir kullanıyorum en çok 32lt yi gördüm genelde 28-29 litrede doluyor ve yaklaşık 250 km yol yapıyorum 1 depo ile benim amacım bu mesafeyi arttırmak tank 45 litre olduğu söyleniyor güvenlik gereğiyle %20 lik boşluktan bahsediliyor yani 9 litreden ben hiç 36 litre gaz almadım yaz kış bunu nasıl hallederiz tank içindeki havadan bahsediliyor bunu aldıran var mı zarar vermek istemiyorum garanti devam ediyor. teşekkürler. (serviste sordum biz yapmıyoruz dediler )
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.