Şimdi Ara

Civic (LPG) Yakıt Tüketimi? (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.161
Cevap
10
Favori
469.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güvenlik amaçlı %10 yada %20 boş kalır şamandıra ile işlem yapanlar var genelde taksiciler yapıyordu bu işlemi kimse önermiyor.
    yapabileceğiniz işlem tankı değiştirmeniz olacaktır.
  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam benimki 33 e falan denk geliyor ama neyse biraz daha sakin kullanmaya çalışacağım. Birde son 4.5 defadır BP kullanıyorum hem benzin hem gaz 260-270 i gördüm şukur :) 10-15 km fazla ama yine hemen yan tarafıma park eden arkadaşı görünce kıskanmamak elde değil 2017 kasa civic 45 lik tank 34 litre alıyor ve 340-350 km den bahsediyor.
  • korayhan16 kullanıcısına yanıt
    48lt lpg tankı var arabamda ve 42lt lpg alıyor. düzgün bir lpgciye git şamandırayı söküp halleder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lclcl

48lt lpg tankı var arabamda ve 42lt lpg alıyor. düzgün bir lpgciye git şamandırayı söküp halleder.
    lpg sıcak havalarda %5 gibi genleşme yapıyor neden güvenlik amaçlı ilave edilen şamandra sistemini değiştiriyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

lpg sıcak havalarda %5 gibi genleşme yapıyor neden güvenlik amaçlı ilave edilen şamandra sistemini değiştiriyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    %5 i nerden çıkardınız elinizde hiçbir sıcaklık verisi yokken? bu sıcaklık farkları yüzünden oluşabilecek basınç farkından dolayı o boşluk bırakılıyor. daha önce yazmışsınız %10 %20 boşluk bırakılıyor diye. benim aracımda %12.5 boşluk kalıyor. kendinizle çelişiyorsunuz.
  • Nisan 2019

Araç:2017 model (Sedan) Honda Civic Elegance Eco (CVT Şanzuman)

LPG Pompa Fiyatı: 3,35 TL

Şehir içi tüketim: 0,32 - 0,35 TL/KM

Şehir dışı tüketim: 0,23 - 0,25 TL/KM
  • Yakıt tüketimini etkileyen olaylardan biride yağ bence daha doğrusu kaliteli yağ.
    aracıma ne yaptıysam 10 ltrenin altına indirememiştim en son ustam bir yağ önerdi yakıta etkisi var diye şuan 9 litre yakıyor.

Önerilen yağ Exol c5 vc 0-20w
    Araç : Honda cıvıc eco elagance otomatik 2014
  • Arkadaşlar,
    İstanbul’da yaşıyorum..
    Aracım,2015 Honda Civic ECO Premium, orjinal fabrika çıkışlı LPG li..
    LPG, tankı 30 lt,fakat şimdiye kadar hiç tam olarak 30 lt dolmadı,
    28 lt LPG full oldu..
    Her zaman LPG,yi Shell istasyonlarından alırım..
    LPG lt fiyatı ortalama 3,50 tl..
    28lt LPG *3,50= 98 TL
    İstanbul şehiriçi trafikte birçok kez denememe rağmen hiçbir zaman 1 depo LPG(28 lt) ile 340 km altına hiç düşmedim.
    İstanbul şehiriçi trafikte, 340-350 ve hatta 360 km gördüğüm zamanlar oldu...
    Hadi bu km,lerin 10 km sini çıkaralım,çünkü araç ilk çalıştığında, belli bir mesafe benzinle gider ve sonra otomatik LPG ye geçer..
    Yani sonuçta;;
    28 lt LPG *3.50= 98 TL =330 km
    28 lt LPG *3.50= 98 TL =340 km
    28 lt LPG *3.50= 98 TL =350 km
    Ne kadar iyi veya kötü yorum sizlere ait..
  • hocam daha ne olsun ben bursa da 28 litre ile ortalama 10,5 gösterir ve 250 km de lamba yanıp sönmeye başlar. 2015 elegance eco 50 binde.
  • kafa karıştırıcı bir durum
  • Merhaba 2018 eco exclusive aracımda LPG modunda aracın ne yaktığını göremiyorum Benzinde problem yok LPG modunda değerler görünmüyor yardımcı olurmusunuz. Birde lastik basıncını kontrol ediniz uyarısı alıyorum. Ekrandan kalibrasyon yaptım yine uyarı veriyor. Çözümü varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7256çetin7256

Arkadaşlar,
    İstanbul’da yaşıyorum..
    Aracım,2015 Honda Civic ECO Premium, orjinal fabrika çıkışlı LPG li..
    LPG, tankı 30 lt,fakat şimdiye kadar hiç tam olarak 30 lt dolmadı,
    28 lt LPG full oldu..
    Her zaman LPG,yi Shell istasyonlarından alırım..
    LPG lt fiyatı ortalama 3,50 tl..
    28lt LPG *3,50= 98 TL
    İstanbul şehiriçi trafikte birçok kez denememe rağmen hiçbir zaman 1 depo LPG(28 lt) ile 340 km altına hiç düşmedim.
    İstanbul şehiriçi trafikte, 340-350 ve hatta 360 km gördüğüm zamanlar oldu...
    Hadi bu km,lerin 10 km sini çıkaralım,çünkü araç ilk çalıştığında, belli bir mesafe benzinle gider ve sonra otomatik LPG ye geçer..
    Yani sonuçta;;
    28 lt LPG *3.50= 98 TL =330 km
    28 lt LPG *3.50= 98 TL =340 km
    28 lt LPG *3.50= 98 TL =350 km
    Ne kadar iyi veya kötü yorum sizlere ait..
    slm,bu bilgileriniz halen gecerli mi?suan kac litre yada tl ye kac km gidebiliyorsunuz istanbu lici?Arac degistirmeyi dusunuyorum ekonomik olacagından sizin lpg li civic dusunuyorum ama forumda 100tl ye guncel olarak 270-280Km gidiyor diyenler var,uzun yolda 400-450km arası diyorlar sizde durum nedir?Sizin arac manuel ,diger araclar otomatik bu kadar fark etmemesi lazım..?

• quote:

Orijinalden alıntı: korayhan16

Teşekkür ederim hocam benimki 33 e falan denk geliyor ama neyse biraz daha sakin kullanmaya çalışacağım. Birde son 4.5 defadır BP kullanıyorum hem benzin hem gaz 260-270 i gördüm şukur :) 10-15 km fazla ama yine hemen yan tarafıma park eden arkadaşı görünce kıskanmamak elde değil 2017 kasa civic 45 lik tank 34 litre alıyor ve 340-350 km den bahsediyor.
    slm hocam 2017 ve uzeri lpg li civicler 100TL(34Lt.) 340-350km goryor mu gormuyor mu aracımı ona gore degiscem :))
  • 2009 Civic manuel

Şehiriçi 8 lt, şehirlerarası 6.5 lt

LPG %10-20 daha fazla yakıyor desek bile bence fena değil.

(Hiç bakım falan da yaptırmıyoruz bu LPG’ye inşallah bir sıkıntı çıkarmaz:))
  • tilgaz kullanıcısına yanıt
    tilgaz civic,,slm kardeş..
    Aynen aracımdaki veriler geçerlidir. Aracıma her LPG aldığımda km yi sıfırlarım ve hiçbir zaman İstanbul içi trafikte 100 tl LPG ile 320 km nin altına hiç düşmedim..
    Aracım alındığından bugüne kadar Honda Mutluhan Servis bakımlı olup,daha öncede belirttiğim gibi ,araç sıfır alındığından itibaren SHELL istasyonlarından başka hiçbir yerden benzin veya LPG alınmamıştır.
  • tilgaz civic,,aracım manuel değil ,otomatik..
    Ayrıca uzun yol olarak,,
    İstanbul,,Kayseri arası yol yaptım,
    GİDİŞ::800 km, tek yanlız,,120-130 km nin altına hiç düşmeden ,otobanda sabit 150 km hızda ve hatta biii müddet 210 km hızı gördüğüm oldu,,tam olarak 200 tl LPG İle Kayseri’ye giriş yaptım..
    DÖNÜŞ::800 km, ben ve 3 yolcu,,sürat bu sefer tam tersi 110-120 km hızı hiç geçmedim..150-175 TL lik LPG ile İstanbul’a giriş yaptım.. LPG lambasının son 2 ışığından biri giriş yaparken yeni söndü,son 1,ışık yanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7256çetin7256 -- 29 Ağustos 2019; 12:25:39 >
  • Detayli anlatim icin cok tsklr, cok faydali oldu, satarsam aracimi eco exec. Alicam insallah..
  • tilgaz kullanıcısına yanıt
    Herkesin mutlaka bir aracı vardır ve aracına bakar ve sever..Ama ben kendi adıma konuşuyorum,arabam konusunda çok hassas ve titizimdir..
    Aracın performansını ,mekanik aksamı,lastikler,şöförün kullanma şekli,alınan yakıt ve aracın bakımı ,yol ve hava durumu dahi her şekilde etkileyebilir..
    Bende aynen sizin gibi görüyorum ve yakıt konusunda yazılanları bazen şaşkınlıkla okuyorum...
    Eğerki HONDA ECO almaya karar verdiyseniz şimdiden hayırlı olsun..Umarım temiz ve bakımlı bir araç bulursunuz..
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama an itibariyle değerleri yazayım:
    *1998 Civic 1.4is EJ9 Kasa*

Atiker gold marka lpg dönüşümünü yaptım.

İstanbul'da şuanda LPG litresi 2.94 TL

Trafik boş olduğuna devirli kullanmayı seviyorum ve genelde yoğun saatlerde istanbul trafiğinde kullanıyorum. Ben 0.37 kuruş yakıyorum bu şartlarda.
  • Arkadaşlar bugün ölçümümü yaptım. Ankara'da yaşıyorum 2015 Model civic fb7 aracım var. 35 Litre lpg ile (Yaklaşık 140 TL eder) 286 km yapabildim. Aracımı sakin kullanıyorum, yolculuklarımın hepsi şehir içinde sabah ve akşam trafiklerinde gerçekleşti ve genelde klimayı kullanıyorum. Tüketimim (bugünün fiyatı ile km de 48 kuruş) bana biraz fazla geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

138 TL
    34 Litre Shell
    286 KM
    Km de 48 krş
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.