Şimdi Ara

Civic FD6 Şanzıman Sorunu (Manuel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

7 senedir kullanmakta olduğum civic 2009 aracımın baskı balatasını 8 ay önce (exedy daikin marka) değiştirdim.

Son 2 aydır debriyajla vitesle uğraşıp duruyorum. Önce vites geçmemeye başladı çok sertleşti. Yaptırdığım yere götürdüm birkaç sefer, adam ayarladım dedi falan filan dedi, bir yapıyor yukarda kavrıyor bir daha yapıyor bu sefer ayağım nerdeyse tabanı delecek kadar aşağıda kavrıyor. Birkaç gün geçiyor vites yine zor geçmeye başlıyor vs…

Başka yere götürdüm 20 gün önce tanıdık sayılır, pedalda çatlak var deyip kaynak yapmışlar şu an vites geçişi genel olarak iyileşti. Ama bugün yine takılma yaptı bir kere. Vites çok zor geçti. Bunun yanında düşük devirlerde araç yavaşken debriyaja bastığımda bazen titreme silkeleme yapıyor “zınk” diye ses geliyor. Her zaman değil ama arada oluyor.

Bir türlü nedenini anlamadım. 6-7 ayda baskı balata biter mi? Şimdi yine mi değiştirmem lazım? Yazın 5.700 liraya mal olmuştu şimdi 10 bin liradan bahsediyor usta.
    Trafikte kullandım arabayı doğru ama 100 bin km giden balata 6-7 bin km’de nasıl bitebilir onu bilmiyorum. Usta “ayağını debriyajda çok mu tutuyorsun yoksa” diyor.
    Kullanan aynı, araba aynı…
    Tavsiyeniz nedir ben bu işin içinden çıkamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bende de 88 accord vardi lanet ettirdi cok nazli araba komsuda 98 corolla var 470.000 km de tik yok ayni model hondalar dokulmus hep sat kurtul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam ben arabadan memnunum aslına bakarsan. 108 bin km’de aldım, şu an 208 binde. Yağını suyunu değiştirip bindim 7 senedir ama bu son baskı balata olayı canımı sıktı.

Şimdi 10 bin lira verip değiştircem Allah’ın belası şeyi ama ne kadar gideceği yine belirsiz. Çakma mı takıyorlar ayarsız mı yapıyorlar ben anlamadım bu ustaların %90’ı üçkağıtçı.
    Bir kez daha aynı şeyi yaşarsam zaten satmaktan başka çarem kalmayacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnefe2015

Hocam ben arabadan memnunum aslına bakarsan. 108 bin km’de aldım, şu an 208 binde. Yağını suyunu değiştirip bindim 7 senedir ama bu son baskı balata olayı canımı sıktı.

Şimdi 10 bin lira verip değiştircem Allah’ın belası şeyi ama ne kadar gideceği yine belirsiz. Çakma mı takıyorlar ayarsız mı yapıyorlar ben anlamadım bu ustaların %90’ı üçkağıtçı.
    Bir kez daha aynı şeyi yaşarsam zaten satmaktan başka çarem kalmayacak.

Ayağınız debriyaja basılıyken titreme yapması baskıdan. Kimseyi suçlamak istemem ama baskı-balata setini komple gözünüzün önünde taktılar mı? Misal sadece balatayı takıp eski baskıyı üstüne takıp toplayan ustalar yok değil. Ayrıca bilyadan da yapabilir. Sen en iyisi internetten araştırıp düzgün bir usta bul ve söküp bir baksın. Belki sadece bilyayı değiştirip de kurtulabilirsin sallıyorum. İstanbul'daysanız Koçarslan Honda vardır veya İkiler Honda. İşinin ehli ustalardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio RTE Otomatik Şanzuman Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Passat DSG geri vites sorunu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.