Şimdi Ara

Civic 1.8 HB Uygulamalar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
732
Cevap
34
Favori
81.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Çok tatlı bir araç bu yahu
    Aslında bende bundan almak istiyorum ama 1.8 beni korkutuyor.i-shiftin az yaktığını biliyorum ama hem satışı hemde vergisi ürkütüyor.Yoksa Jazzdan önce buna bakıyordum gittim Jazz aldım

Teşekkür ediyorum. Bazen sahibinden.com'da başka araçların ilanlarına baksam da ertesi gün yanına yanına gidince hadi be diyorum.
    Tüketim gerçekten ölçülü. 11000 km oldu trip A 8.0 litre gösteriyor.
    Vergi için bu yıl 1060 lira ödedim. 1.6 olsaydı 576 lira ödeyecektim. 1 yıl için aradaki farka değer bence. Günlük 1 TL gibi bişey yapıyor.
    Artı olarak bu yıl vergi bir alt dilime düşüyor. %7.3 zammı da katarsak 2013 vergileri 334+334 lira olacak.

Jazz baktım. Hatta eşimde çok beğendi. 2011 kasımda sıfır km, beyaz, joy donanım, otomatik, cam tavan Jazz için 39 küsür lira fiyatta almıştım. 1.8 I-VTEC ve HB aşkı ağır bastı.

Baki bey projelerden haberiniz olur zaten. Burdan önce haberiniz oluyor genelde.

Bugün öğrendimki bunların Jazz motorlu 1.4leride varmış.Ben Jazzın motorundan,tüketiminden,performansından çok memnunum.Lakin ilanlara baktım 1.8lerden aşşağı yukarı 3-4 bin lira daha pahalı 1.4 olanlar.İlerde bende 1.4ünden almayı düşünüyorum şu an için durum müsait değil

Aynen öyle. Çok garip bir piyasa bizimkisi.
    1.4 olanlar daha performanssız olduğu halde 3-4 bin lira daha pahalı.
    Sebep vergisi az ve az yakıyor!!!

Yıllık vergi farkı yazdığım üzere 400-450 liraki yaş dilimi söz konusu olduğunda durumu biliyorsunuz. 100km'de 2 litre az yaksa! 10 bin km'de 900 küsür lira az yakar. Yıllık maksimum 1500 lira ucuz yürütme gideri olur. 1.4 için vergi ve yakıt az diye 3-4 bin lira zaten fazla ödeniyor... Artı performans farkına bir şey demiyorum...
    Tabiki herkesin kendi hesabı kendine. Satarken fazla satarım, bana performans lazım değil, yılda 10 binden çok fazla yapıyorum gibi şeyler varsa kişiye göre değişir.

• Süper olmuş ellerine sağlık.
  • quote:

Yıllık vergi farkı yazdığım üzere 400-450 liraki yaş dilimi söz konusu olduğunda durumu biliyorsunuz. 100km'de 2 litre az yaksa! 10 bin km'de 900 küsür lira az yakar. Yıllık maksimum 1500 lira ucuz yürütme gideri olur. 1.4 için vergi ve yakıt az diye 3-4 bin lira zaten fazla ödeniyor... Artı performans farkına bir şey demiyorum...
    Tabiki herkesin kendi hesabı kendine. Satarken fazla satarım, bana performans lazım değil, yılda 10 binden çok fazla yapıyorum gibi şeyler varsa kişiye göre değişir.

Ben senelerdir küçük motorlu araçlara biniyorum öyleki Jazz bana süratli geliyor.Üstelik Jazz ile yazın klima açık şehiriçi tüketimim 6.3 litreydi.Motor bana çok yeterli Jazz ile ilk kez bir Honda aldım ama hakikaten Honda araba işini biliyor

• quote:

quote:

Ben senelerdir küçük motorlu araçlara biniyorum öyleki Jazz bana süratli geliyor.Üstelik Jazz ile yazın klima açık şehiriçi tüketimim 6.3 litreydi.Motor bana çok yeterli Jazz ile ilk kez bir Honda aldım ama hakikaten Honda araba işini biliyor

1.4 motor 100HP ve gayet tatminkar zaten. Önceki aracım 98HP idi. Aile aracı için kesinlikle yeterli güçler bunlar. Son zamanlarda turbonun popüler olmasıyla insanlar daha büyük güçleri çok rahat telaffuz edebiliyorlar. Hatırlıyorum 1999 yılıydı bir tanıdığımız 2000 motor Laguna almıştı. 115Hp idi...
    Japonlar işini nasıl biliyor. Genellikle motor, yürür aksam ve aktarma sorunsuz ve kusursuz oluyor. Bir keresinde otobanda mavi bir Jazz ile kardeş kardeş basmıştık. 200km/h hıza kadar hep beraber gittik.

@Elmanders
    Teşekkür ederim.

Şöyle bir fotoğraf çekemedik.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 7 Kasım 2012; 23:02:58 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok tatlı bir araç bu yahu
    Aslında bende bundan almak istiyorum ama 1.8 beni korkutuyor.i-shiftin az yaktığını biliyorum ama hem satışı hemde vergisi ürkütüyor.Yoksa Jazzdan önce buna bakıyordum gittim Jazz aldım

Teşekkür ediyorum. Bazen sahibinden.com'da başka araçların ilanlarına baksam da ertesi gün yanına yanına gidince hadi be diyorum.
    Tüketim gerçekten ölçülü. 11000 km oldu trip A 8.0 litre gösteriyor.
    Vergi için bu yıl 1060 lira ödedim. 1.6 olsaydı 576 lira ödeyecektim. 1 yıl için aradaki farka değer bence. Günlük 1 TL gibi bişey yapıyor.
    Artı olarak bu yıl vergi bir alt dilime düşüyor. %7.3 zammı da katarsak 2013 vergileri 334+334 lira olacak.

Jazz baktım. Hatta eşimde çok beğendi. 2011 kasımda sıfır km, beyaz, joy donanım, otomatik, cam tavan Jazz için 39 küsür lira fiyatta almıştım. 1.8 I-VTEC ve HB aşkı ağır bastı.

Baki bey projelerden haberiniz olur zaten. Burdan önce haberiniz oluyor genelde.

Bugün öğrendimki bunların Jazz motorlu 1.4leride varmış.Ben Jazzın motorundan,tüketiminden,performansından çok memnunum.Lakin ilanlara baktım 1.8lerden aşşağı yukarı 3-4 bin lira daha pahalı 1.4 olanlar.İlerde bende 1.4ünden almayı düşünüyorum şu an için durum müsait değil

Ah hocam ah...

Asırlardır 2.4 Accord'a bindiğim için çektiğim "dert anlatma eziyeti"mi bir sen anlarsın.

Keyifli forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Ah hocam ah...

Asırlardır 2.4 Accord'a bindiğim için çektiğim "dert anlatma eziyeti"mi bir sen anlarsın.

Keyifli forumlar...

Bu durumda bir de zengin adam damgası yiyorsun ya o da ayrı bir olay; hele bir de LPG yoksa "Vaaay sen rakıyı da sek içiyosundur..!" durumları

Adam bir haftalık tatile 5000 lira bayılır; "Ne iş..?" dersin, "Keyif..." der. "Bir sene eşşek gibi çalışıyorum; bir hafta keyfini süreyim, olsun o kadar."
    Ben de hergün akşama kadar eşşek gibi çalışıyorum, iş çıkışında veya hafta sonu bir yere giderken arabaya oturunca, gazı kökleyip ibreyi 7000'e yaslayınca keyif alıyorum, olsun o kadar

• Geçen hafta aracı evin önünde çizmişler. Ön kapıdan başlayıp arka kapının sonunda bırakmışlar.
    Güvenlik kameralarını falan kolaçan ettik ama bulamadık malesef. Olan olmuş oldu...

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Dün fırsatını bulduğumda biraz uğraştım.
    Çizik oldukça derin alttan metal kısma kadar inmiş. Ön kapının bitişine doğru baskı hafiflemiş arka kapıda aynı çiziğin bir derece incesi devam ediyor.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

Malum havalar yağmurlu araba pis.
    Önce kirli yeri güzelce temizleyip. Çiziğin içini etil alkolle ciddi biçimde temizledim. Kırtasiyeden aldığım 000 numara ince uçlu suluboya fırçası ile yaklaşık 1 saat arayla 3 kat rötuş geçtim. Çiziğin hala tam manasıyla dolduğunu söyleyemem. Boya iyice kuruduktan bir süre sonra tekrar bir kaç kat geçip çiziğin içini komple doldurucam. Sonrasında zımpara ve pasta ile işlemlere devam...
     Civic 1.8 HB Uygulamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 28 Kasım 2012; 15:14:37 >

• Geçmiş olsun...

İşte böyle şeyler yapan, insan dışı yaratıklar Var!...
  • Teşekkür ederim. Elleri kırılasıcanın bir kaç saniyede yaptığı iş için saatlerce emek gerekiyor. Üstelik asla eskisi gibi de olmuyor.
    Çizikle daha işimiz bitmedi. Çizik tamamen kapandı ancak rötuş yeri şuan belli oluyor. Onu zımpara ile daha da düzlemem lazım ancak havalar soğuk...

Bu arada direksiyonda keyfi bir uygulamaya gittik.

Direksiyon dikişleri iç ışıklara uygun olarak değiştirildi. Tabi dikiş değişeceği için deriyide yenilemiş olduk. Yapmışkende sıradan olmasın dedik ve direksiyon orjinal nappa delikli deri ve nappa düz deri ile kaplandı.
    Fotoğraflar flashlı olduğu için biraz yapaylık var gibi duruyor. Gündüz fotoğraflarını sonra bi ara eklerim...

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

• Çizikler için Allah bildiği gibi yapsın diyorum. Başkasının malına zarar vermek nasıl bir zihniyettir. Batıyor mu rahatsız mı ediyor anlamıyorum.

Direksiyon ise on numara olmuş. Arkadaşımda fd6 dream civic var. Onlarda deri direksiyon yok. Böyle bir uygulama yaptırmayı düşünüyoruz aslında. Güle güle kullan öğretmenim
  • @supremum

Direksiyon kaplaması çok güzel olmuş. Dün Art car'ın konusunu okurken yaptıracağınıza rastlamıştım...
  • Direksiyon çok güzel olmuş. Cem abi ve ustalarının ellerine sağlık. :)

• Çizenlere düşündüklerimizi yazsak....neyse,sıkmayın canınızı olan olmuş.Direksiyon da oldukça güzel olmuş.Takipteyiz
  • Direksiyonunuz güzel görünüyor Kadir bey çıplak gözle görüp puan vermek istiyorum
  • Herkese teşekkür ediyorum. Çizik meselesini unuttuk sayılır artık. Çizenler her aklıma geldiğimde ettiğim beddualarla napacaklar bilmiyorum.
    ARTCAR'da yapılan işlerin tartışıldığını pek görmedim. Ellerine sağlık gerçekten güzel iş yapıyorlar.
    Baki bey müsait olduğunuz bir zaman buluşalım. Gözle görüp sürerek daha iyi izlenim elde edersiniz diye düşünüyorum.

Bu arada yakın zamanda 2 uygulama daha var. Bir tanesi için biraz iyi hava lazım. Diğeri ebay siparişi ile İngiltere'den yola çıktı. PTT'nin hızına bağlı olarak gerçekleşecek inşallah.
    Makinenin pilleri bitmiş hala gündüz fotoğrafı çekemedim.

• Güzel olmuş
  • Güzel olmuş kara oğlan kadir abi. ALLAH kaza bela vermesin. Müsait bir vakit buluşalım, muhabbet edelim
  • Yaptığınız her uygulama araca başka bir güzellik katıyor; elinize, kolunuza, emeğinize sağlık; güle güle kullanın.

Çizenleri Allah bildiği gibi yapsın, farklı şeyler yazmak isterdim ama konuyu kirletmeye gerek yok.
  • Teşekkür ediyorum. Bişeyler yaptıkça insan daha da hevesleniyor. Belki bu konu olup böyle zaman tüneli gibi olmasaydı bu kadar değişiklik yapmazdım.
    Muharrem boş zaman ayarlarsak buluşalım tabi epey oldu görüşmeyeli.
    Bu akşam Coşkun'la spontane bir görüşme yaptık. Hava soğuk olmasına rağmen üşenmedik fotoğraf çektik.

Not: Ön camda film yok. Sislerde veya farlarda xenon yok!!!
    Fotoğraflar yanıltıyor.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Civic 1.8 HB Uygulamalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 20 Aralık 2012; 1:45:09 >

• Maşallah

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.