Şimdi Ara

Civic 1.8 HB Uygulamalar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
732
Cevap
34
Favori
81.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam aracınız müthiş olmuş. Bende de Honda var. ama daha modifiyesi başlayamadım. Kazasız belasız.
  • far ayarı yaptıktan sonra far sensörüm çalışmaz oldu.
    neden olabılır.
    bılgısı olan var mı?
  • araç çok güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07saltan

far ayarı yaptıktan sonra far sensörüm çalışmaz oldu.
    neden olabılır.
    bılgısı olan var mı?

Kaput altındaki farların üzerindeki yerlerden ayar yaptıktan sonra mı oldu acaba? Açıkçası mekanik far ayarı ile far sensörü arasında bir bağlantı olduğunu sanmıyorum. BElki başka bir sorunla üst üste gelmiştir diye yorum yapabiliyorum sadece.

Yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Mercekli far işini çok ciddi düşünüyordum. Hatta araştırmamı yapıp uygun mercek tiplerini bile bulmuştum ama otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkaması olmayan mercekli farlı araçların muayeneden geçmemesi bu kararımı iptal etmeme sebep oldu.

Bu arada bu p.tesi günü 40 bin bakımınıda aradan çıkardık. Km aslında 43 bin oldu ama km değil de yıldan dolayı bakımlar km'sinden önce yapıldığı için bir önceki bakım 33 binde olmuştu bunuda 43 binde yaptık.
    Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, ön arka balatalar, değişen balatalarla birlikte disklerin elden geçmesi, genel kontrol vs. işçilik içinde 470 lira ödedim.

Hep temiz fotoğraf koymuşuz bir tanede pis koyalım. Bu yaz yaz tatili turu esnasında 2000 küsürüncü km'leri kattettiğim sırada çektiğim bir fotoğraf.
     Civic 1.8 HB Uygulamalar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• balatalar ve dısk bakımı ne kadar tuttu?
    bana bı sonrakı bakımda dısk ve balataların degısmesı gerektıgı soylendı.
    hepsının fıyatıda 1.200 tl dendi.
    ayrıca balata markalarını öğrenebilirmiyim.
  • quote:

balatalar ve dısk bakımı ne kadar tuttu?
    bana bı sonrakı bakımda dısk ve balataların degısmesı gerektıgı soylendı.
    hepsının fıyatıda 1.200 tl dendi.
    ayrıca balata markalarını öğrenebilirmiyim.

Toplam bakım için 470 lira ödedim.
    Ön arka fren balataları ve disklerin elden geçirilmesi için toplam 240 lira ödendi. Disklerin değişmesi için belli bir mm altına inmesi gerekiyor. Serviste işgüzarlık yapıp değiştirmek isteyebilirler. Ölçüleri öğrenip ona göre karar verin. Normal şartlarda 80 binden önce disk değişimi olmaz diye düşünüyorum. Balata markalarına bakmadım.
    İkiler Honda'da genelde kötü ürün kullanıldığını görmedim. Mümkün olursa öğrenir yazarım.

Hatta detayları sizin için buldum. Buraya ekleyeyim.
    Honda Civic HB disk ve fren balatası değişim değerleri

Ön disk standart 23mm servis değeri 21mm
    Arka disk standart 9mm servis değeri 8mm

Fren balataları
    Ön balatalar standart 11mm servis değeri 1.6mm
    Arka balatalar standart 9mm servis değeri 1.6mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 26 Eylül 2012; 23:36:46 >

• ilgin için teşekkürler.
    bide sormak istediğim süspansiyon sistemini yumuşatmak için neler yapabılıriz.
    mesela sedanın amortisörlerini takabilirmiyiz...
  • 1.8 hb deki ön ve arka takım ekıpmanları hatta herseyı fn2 ile aynı iken... daha sı bu kadar guclu ve sağlam ıken tutupda fd6 nın standart basıt ekıpmanını takmayı dusunmek cok yanlış.

sert olabılır araba cunku guclu ve dayanıklıdır. yol tutusuna yola yapısmasına özellikle yuksek hızlarda mıllet besık gıbı sallanırken yolda ruzgarı yarıp gecen bı otonun butun dengesını bozarsınız bılgınız olsun...

ustelık bunun ile bırlıkte takımlara yuk bınecegı ıcın daha cabuk takım bozarsınız..
  • quote:

ilgin için teşekkürler.
    bide sormak istediğim süspansiyon sistemini yumuşatmak için neler yapabılıriz.
    mesela sedanın amortisörlerini takabilirmiyiz...

Rica ederim.
    Bu sorunun cevabını bir arkadaşımla daha tartışmıştık. Hatta kendisi 1.4 kasaların 16 jantları ile daha kalın yanaklı lastiklerin konfora olumlu etki yapacağını düşünüyordu. Aracın orjinalliğinin, mevcut yol tutuş karakterinin bozulmaması gerektiğine karar vermiştik.
  • çok güzel olmuş
  • Konuyu daha yeni görüyorum :) Maaşallah güzel olmuş gayet. HB Civicleri seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Konuyu daha yeni görüyorum :) Maaşallah güzel olmuş gayet. HB Civicleri seviyorum.

Teşekkür ederim Baran. Senin Golf ne alemde? Stok binmiyorsun sanırım.

Civinfo'da en çok tavsiye edilen K&N 57i hava filtresi için Türkiye distribütörünü aradım. Daha önce Türkiye'ye hiç getirmemişler. K&N 57i farklı bir modeli için 675 lira fiyat verdiler. İçimden oha dedim kibarca!
    E-bay'den bir kaç kişiye pm attım. Türkiye'ye göndermiyorlar. Bakalım bi çare bulacağız.

Yine Civinfo'da basık Civic'leri gördükçe yay meselesi aklıma giriyor. Çok pahalı bir uygulama değil olmazsa çıkarırım herhalde.

Eibach sportline 35mm nasıl olur acaba?

TurboS teşekkür ederim yorumun için.

• arkadaslar lastik bakıyorum da iki lastik arasında ne gibi farklılıklar var anlayamadım
    http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-225-45-zr-17-91-w-nokian-z-g2-run-flat-lastik/productDetails.aspx?productId=otkmtt427683&categoryId=259720
    http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-225-45-zr-17-94-y-xl-nokian-z-g2-lastik/productDetails.aspx?productId=otkmt441498&categoryId=259720

bide toyo nun PXT1R modeli var.
    hangisini önerirsiniz.
    yada sizin tavsiye ettiğiniz bir marka model var mı?

• birisi runflat lastık sakın bunu alma takımlarına yazık...

lassa 225 45 17 de kampanyası var 220tl ye lastık bı bakın derım
  • Lastik hakkında çok fazla bilgim olmamakla birlikte değiştirecek olursam üzerindeki orjinal lastiklerden Hp Primacy veya Turanza serisinden tercih ederim diye düşünüyorum.
  • Yok stok binmiyorum baya birşeyler ekledik İstanbula gelicem zaten geldiğimde kurcalarsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

merhaba,

sileceği değiştirmek istiyorum ama bir türlü çıkartamadım. klipsine bastırıp çekiyorum ama üst kapağını dahi açamadım.
    kısaca bir çözümü var mı acaba?

daha önce aldığınızı tavsiye edeceğiniz bir muz tipi silecek markası var mı? sileceklerin boyunu biliyormusunuz?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 13 Ekim 2012; 20:55:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

merhaba,

sileceği değiştirmek istiyorum ama bir türlü çıkartamadım. klipsine bastırıp çekiyorum ama üst kapağını dahi açamadım.

daha önce aldığınızı tavsiye edeceğiniz bir muz tipi silecek markası var mı? sileceklerin boyunu biliyormusunuz?

teşekkürler

Geçen yıl söküp yeni silecek takmıştım ama şuan nasıl çıkardığımı hatırlamıyorum.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Silecek yapısı şuradaki gibi. Uzun zamandır çıkmadıysa sertleşmiş yapışmış olabilir. Klipsleri açtıktan sonra (kırılsada olur nasılsa değişecek) aşağı doğru bastırarak ters U formundan kurtulmasını sağlamak gerekiyor. Yalnız dikkat edin kuvvet uygularken birden kurtulursa elleri incitebilir. Kaput yapısı ve sileceklerin yeri itibarı zor çalışılan bir yer.

Vette silecekler her zaman met edilir. Daha önce Bauhause'tan rastgele bi takım almıştım kötü değildi. Geçen yıl bu aracım için Vette almaya gittim. Oradaki görevli boşuna para verme hepsi aynı zaten vs. deyip daha ucuza başka bir marka verdi. 1 yıl geçmeden odun oldular. Hiç bir işe yaramıyor şuan. Boş bi zamanda gidip Vette'lerden bir takım almayı planlıyorum.

Baran geçen Can'la konuşuyorduk. Arabayla gelmeyecek dedi. Haberi yok galiba. Araba bahane, geldiğinde boşluk bulunursa mini bir buluşma yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 15 Ekim 2012; 20:33:05 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

merhaba,

teşekkürler

Geçen yıl söküp yeni silecek takmıştım ama şuan nasıl çıkardığımı hatırlamıyorum.

Civic 1.8 HB Uygulamalar

Silecek yapısı şuradaki gibi. Uzun zamandır çıkmadıysa sertleşmiş yapışmış olabilir. Klipsleri açtıktan sonra (kırılsada olur nasılsa değişecek) aşağı doğru bastırarak ters U formundan kurtulmasını sağlamak gerekiyor. Yalnız dikkat edin kuvvet uygularken birden kurtulursa elleri incitebilir. Kaput yapısı ve sileceklerin yeri itibarı zor çalışılan bir yer.

Vette silecekler her zaman met edilir. Daha önce Bauhause'tan rastgele bi takım almıştım kötü değildi. Geçen yıl bu aracım için Vette almaya gittim. Oradaki görevli boşuna para verme hepsi aynı zaten vs. deyip daha ucuza başka bir marka verdi. 1 yıl geçmeden odun oldular. Hiç bir işe yaramıyor şuan. Boş bi zamanda gidip Vette'lerden bir takım almayı planlıyorum.

Baran geçen Can'la konuşuyorduk. Arabayla gelmeyecek dedi. Haberi yok galiba. Araba bahane, geldiğinde boşluk bulunursa mini bir buluşma yapılabilir.

teşekkürler.

pazar günü uğraştım, zor da olsa çıkartmayı başardım ve Bauhause dan 20tl ye bir adet uzun silecek alıp taktım.

bana da: Abi! boşver hepsi aynı sen bunu al. dedi bende onu aldım.

servise camlar açılırken ve kapanırken iç kapı döşemesinin esnemesinden rahatsız olduğum için gitmiştim.
    her cam aç kapa da kapı içi esniyor. bana göre garip ve rahatsız edici bir durum. ama kontrol ettimn ve gördüm ki tüm
    araçlarda aynı durum var. bu bana bir sorun olarak gözüktü.

fren pedalı da istinat boşluğundan sonra "tak" sesi yapıyor. her freni bıraktığımda "tak tak" ses... normal miş.
    her araç da olurmuş. nasıl yani? benim aracımda yok, kontrol edin ses varmı bir bakın.(iki araç gitmiştik)

usta kontrol etti bastı çekti, bastı çekti...(ses yok tabi)
    *var mı ses?
    -ustadan ses yok!

honda'larda böyle... dedi. işin içinden çıktı.

anladığım: honda servisleri de "bişey yok, bu normal" cilerden miş.

servis de sileceklerin 1 takım için 130TL istendiğini duyduğum anda da, hızla olay mahallinden uzaklaştık.

• Bauhause'ta çok zaman müşterilerin silecek alımına müdahale eden birileri oluyor demek ki.

Cam motoru biraz fazla kuvvetli herhalde cam tam yukarı çıkınca belli ediyor kendini. Bir önceki aracımda da aynı durum vardı. Anormal değil.
    Fren pedalından bir ses hissettiğimi hatırlamıyorum. Belki de dikkat etmemişimdir.
    Bana da özel serviste sileceklere 60 lira yazmışlardı. Gerek yok takmayın demiştim.

Bu arada bi aksilik olmazsa yarın meşhur ekmek bıçağı anahtarım sustalı oluyor. Yaptırdıktan sonra buradan paylaşırım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.