Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (913. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 911912913914915
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ognemir

Kml-Zng'e sormuştum cevapla yapacağıma alıntı yapmışım.

Garanti konusuna gelince ben yaptırmıştım. Hiçte gerek yok bence.Ağırlıkla motor kısmı garanti kapsamında tutulmuş.Bu araçların motorlarını zorlayıp hor kullanmazsan sıkıntı yaşamasın.Bu motorlar bebelik dönemlerini çoktan atlatmış durumdalar.
    Şimdi artı garanti olmasına rağmen özel servis araştırıyorum .Yetkili servis uçuk fiyat çekiyor.
    1 ad Hava filtresi
    1 ad Polen filtresi
    1 ad Yağ filtresi
    1 ad Yakıt filtresi
    Total inceo ecf 5/30 motor yağı
    Hidrolik sıvısı (yağı)
    Bunlar için 550-600 tl gibi fiyat verdiler

bunlar kaç bin bakımı için?
  • quote:

Garanti konusuna gelince ben yaptırmıştım. Hiçte gerek yok bence.Ağırlıkla motor kısmı garanti kapsamında tutulmuş.Bu araçların motorlarını zorlayıp hor kullanmazsan sıkıntı yaşamasın.Bu motorlar bebelik dönemlerini çoktan atlatmış durumdalar.
    Şimdi artı garanti olmasına rağmen özel servis araştırıyorum .Yetkili servis uçuk fiyat çekiyor.
    1 ad Hava filtresi
    1 ad Polen filtresi
    1 ad Yağ filtresi
    1 ad Yakıt filtresi
    Hidrolik sıvısı (yağı)

benım garantı bıtelı 6 ay oldu yanlız aradıgım servıslerden almıs oldugum fıyat 420 cıvarı + bu ay %20 indirim olacagı soylendı.bu durumda 60.000 bakımı makul bır fıyata gelmıs oluyor.330-350 arası bakım yapılmıs oluyor tabı bunun artıları cıkacaktır balatalar gıbı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

Bence bu fiyatlarda bir yanlışlık var. Çünkü exclusive donanım liste fiyatı üzerinden yapılan indirim ile confortplus donanım liste fiyatı üzerinden yapılan indirim birbiriyle orantılı olması gerekirken sizin belirttiğiniz fiyatta confortplus donanım çok fazla indirime uğramış. Eğer bir yanlışlık yok ise exclusive 8bin tl fark vermeye değmez, confortplus hazırda var ise hemen kapın bitane.

Mesajınızda iki donanım arasında 6bin tl fark var demişsiniz. Bu ifadenize göre ya c-plus 58.500 tl olmalı ya da excl 62.500 tl olmalı değil mi? Acaba bir yazım yanlışı mı yaptınız...

haklısınız, orada bir yazım hatam olmus C Plus icin 58.500 fiyatı aldım. (MM packli)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

quote:

1 ad Hava filtresi
    1 ad Polen filtresi
    1 ad Yağ filtresi
    1 ad Yakıt filtresi
    Hidrolik sıvısı (yağı)

bunlar kaç bin bakımı için?

60000

Birde milletin azında benzinli aracın bakımı daha az tutar gibi bir sakız var onu da anlamış değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

quote:

1 ad Hava filtresi
    1 ad Polen filtresi
    1 ad Yağ filtresi
    1 ad Yakıt filtresi
    Hidrolik sıvısı (yağı)

benım garantı bıtelı 6 ay oldu yanlız aradıgım servıslerden almıs oldugum fıyat 420 cıvarı + bu ay %20 indirim olacagı soylendı.bu durumda 60.000 bakımı makul bır fıyata gelmıs oluyor.330-350 arası bakım yapılmıs oluyor tabı bunun artıları cıkacaktır balatalar gıbı.

Ben hidrolik sıvısını değiştirmek istediğim için fiyat artıyor.Aslında sıvı 10-15 tl gibi birşey ama işçilik için 100 tl den fazla mebla istiyorlar. Sonra fren tutmayınca fransız arabası ne olacak oluyor oluyor
    Bende yana yakıla özel servis aramaya başladım 1-2 tanesini aradım ama tatmin olmadım. Şöyle ki ;

Bir özel servise gittim adama periyodik bakım yaptıracağımı söyledim,yakıt filtresini de değiştirecem dedim adam bana senin araçta yakıt filtresi yok ki dedi,hidrolik yağını da değiştirecem dedim ne gerek var dedi. Peugeotun bakım kitapçığını okumuştum orda 2 senede bir değiştirilmesi gerekiyor yazıyor dedim.Adam onlar para tuzağı ne gerek var gibi birşey kullandı.

Başka servisi aradım periyodik bakım yaptıracağımı söyledim,değişecekleri söyledim iyi fiyat verdi,en sonda sadece parçaları değiştirip gönderiyor musunuz yoksa bilgisayara bağlayıp hatalara bakıyormusunuz diye sorunca abi istersen bağlarız diye cevap aldım. Nasıl yani dedim; periyodik bakım yaptıracam diye gilecem ve şunları şunları yapın diye ben söyleyecem (değişecek yağ-parçalar hariç)

• slm millet nasılsınız bakalım

biraz önce servisten geldim..15.000 bakımını yaptırdım..normal fiyatı 370tl civarında imiş. şu an kampanya var ve %20 düştükten sonra yaklaşık olarak 294 TL ödedim..bir çokk markaya göre fiyatının çok iyi olduğunu düşünüyorum..

ancakkkkk benim değinmek istediğim bir konu var...bana göre citroen servislerinde çalışan personel (istisna varsa çok ii olur yoksa yandık) belli başlı kalıpları öğrenmişler onun dışında ki hiçbir sorunu veya kusuru çözemiyorlar. sürekli bir bahane üretimi var çözüm sonuç yok. saçma da olsa bugün 15.000 bakımının dışında küçük bir liste ile gittim servise ve bu listenin kontrol edilmesini istedim...listeyi ve çözüm/öneri/eldenbişey gelmez kısımlarını yazıyorum

benim tespit listem
    1-Hafif yokuş yerlerde dur kalk yaparken gelen sürtünme sesi
    2-cam lastiklerinde yırtılma var
    3-park sensörleri hızlı hareketlerde geç algılıyor (hızlı bir şekilde geri geri gelirseniz çarpamıza ramak kalmış hala sensör çok yaklaştın sesi verecek)
    4-camlar açılıp / kapanırken ses yapıyor. belli bir seviyede açıp bıakmanıza rağmen çerçevenin ordan gerilme sesi geliyor
    5-özellikle çukurlarda (şoför kapısı) esneme var
    6-burç değişiminden sonra genel bir titreşim var araçta (bu diğer sitede konu balşığı ve 20-30 kişi aynı şikayetten muzdarip)
    7-vites geçişleri sarsıntılı stabil değil
    8-telefon şarj göstergesi tek diş ve sabit değil gelip gidiyor (bu sorun muhtemelen sadece benm araçta vardır. 5-6 ay önce yazılım atıldı böyle birşeyle karşılatık)

ekstra olarak sorduğum sorular: navigasyon, xenon far, ampi hoparlör wofer vs

YAPILAN İŞLMELER VEYA CEVAPLAR
    1-abi bu sıkıntı değil ya yokuş kalkış desteği frenle yapıldığı için balatadan gelen sestir o. bişi olursa gel yine
    2-garantisi seneye mi bitiyor bu aracın. biraz daha takip et garantisi bitmeden bi bakalım
    3-eski aracındaki park sensörü direk bağlı idi. bunda beyne gidiyor ordan tekrar geliyor falan filan biraz geç algılaması normal yani
    4-evet ona bi bakalım..sprey sıkıldı muhtemelen gecici olarak geçmiştir
    5-kapı ayarında bi sıkıntı yok denilip sprey sıkıldı..
    6-araçla teste çıkıldı, ustaya göre genel bir titreşim yok. araba sert amortisörlü olduğu için yoldaki bozuklukları daha fazla hissettiriyormuş vebu durum normalmiş. çözümü yok
    7-YENİ BİR YAZILIM güncellemesi gelmiş. onu yüklediler..henüz inceleme fırsatım olmadı daha sonra yazarım
    8-ne yaptılarsa olmadı. kafayı gözü sıfırladılar olmadı düzelmedi

diğer sorulara gelince...kesinlikle araca güvenmiyorlar. özellikle start/stoplu olan versiyonlara...navigasyonu 1750 tl ye takıyorlar ama resmi garanti vermiyorlar. açıkca da biz önermiyoruz siz bilirsiniz diyorlar
    xenon far, ampi yüzünden beyni yanan arabaların olduğunu belirttiler. kesinlikle garanti vermiyolar yapılmasını istmiyorlar...

diyecem o kiiiii...2 tur atmakla araba alınmazmış...araba kadar servisi almak önemliymiş...diyeceğim O Kİ HAKKIMIZDA Hayırlısı.....

• quote:

Orijinalden alıntı: godsend

slm millet nasılsınız bakalım

biraz önce servisten geldim..15.000 bakımını yaptırdım..normal fiyatı 370tl civarında imiş. şu an kampanya var ve %20 düştükten sonra yaklaşık olarak 294 TL ödedim..bir çokk markaya göre fiyatının çok iyi olduğunu düşünüyorum..

ancakkkkk benim değinmek istediğim bir konu var...bana göre citroen servislerinde çalışan personel (istisna varsa çok ii olur yoksa yandık) belli başlı kalıpları öğrenmişler onun dışında ki hiçbir sorunu veya kusuru çözemiyorlar. sürekli bir bahane üretimi var çözüm sonuç yok. saçma da olsa bugün 15.000 bakımının dışında küçük bir liste ile gittim servise ve bu listenin kontrol edilmesini istedim...listeyi ve çözüm/öneri/eldenbişey gelmez kısımlarını yazıyorum

benim tespit listem
    3-park sensörleri hızlı hareketlerde geç algılıyor (hızlı bir şekilde geri geri gelirseniz çarpamıza ramak kalmış hala sensör çok yaklaştın sesi verecek)
    4-camlar açılıp / kapanırken ses yapıyor. belli bir seviyede açıp bıakmanıza rağmen çerçevenin ordan gerilme sesi geliyor
    6-burç değişiminden sonra genel bir titreşim var araçta (bu diğer sitede konu balşığı ve 20-30 kişi aynı şikayetten muzdarip)
    8-telefon şarj göstergesi tek diş ve sabit değil gelip gidiyor (bu sorun muhtemelen sadece benm araçta vardır. 5-6 ay önce yazılım atıldı böyle birşeyle karşılatık)

1-abi bu sıkıntı değil ya yokuş kalkış desteği frenle yapıldığı için balatadan gelen sestir o. bişi olursa gel yine
    2-garantisi seneye mi bitiyor bu aracın. biraz daha takip et garantisi bitmeden bi bakalım
    3-eski aracındaki park sensörü direk bağlı idi. bunda beyne gidiyor ordan tekrar geliyor falan filan biraz geç algılaması normal yani
    6-araçla teste çıkıldı, ustaya göre genel bir titreşim yok. araba sert amortisörlü olduğu için yoldaki bozuklukları daha fazla hissettiriyormuş vebu durum normalmiş. çözümü yok
    7-YENİ BİR YAZILIM güncellemesi gelmiş. onu yüklediler..henüz inceleme fırsatım olmadı daha sonra yazarım

diğer sorulara gelince...kesinlikle araca güvenmiyorlar. özellikle start/stoplu olan versiyonlara...navigasyonu 1750 tl ye takıyorlar ama resmi garanti vermiyorlar. açıkca da biz önermiyoruz siz bilirsiniz diyorlar
    xenon far, ampi yüzünden beyni yanan arabaların olduğunu belirttiler. kesinlikle garanti vermiyolar yapılmasını istmiyorlar...

diyecem o kiiiii...2 tur atmakla araba alınmazmış...araba kadar servisi almak önemliymiş...diyeceğim O Kİ HAKKIMIZDA Hayırlısı.....

harbi berbat hocam servisler genelde bak bunda aynı fikirdeyiz. antalya serviside fıtık etmişti beni. sadece ilk maddeye doğru cevap vermişler.

bakacak olursanız her serviste işten anlayan bir kişi var gerisini salla. bu arada navi konusunu dert etmeyin çin malı naviler var sahibinden'e düşmüş sorunsuz kullanılıyor. 800 tl falan garanti bitince direk taktırın.

bu burç değişimi olayı ilginç, genel bir şikayet olmasına rağmen bir çözüm yok diyorlar anladığım kadarı ile. benim araçta değişmedi titreşim falan yok. bu arada bizim araçlar sert armasitörlü falan değil o tam bir yalan.

vites geçişleri için vites alıştırması yaptırsaydınız uzun sürüyor diye yapmıyorlar şikayetle giderseniz paşa paşa yapmak zorundalar ondan sonra şikayetleriniz bayaa azalır. bu arada sizi citroen'den arayacaklar servisten memnun kaldınız mı diye aynen söyleyin buraya yazdıklarınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 5 Kasım 2013; 16:45:49 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Frene bastığında kaliperden geliyor o ses.Sanki paslanmış gibi .Tam durma anında hafif frene basınca geliyor.Bende de var o ses. Ama benim araçta yokuş kalkış desteği yok Bende bunun için servise gitmiştim sonuç .Bir sonuç çıkmadı bu bakımda gene söyleyecem bakalım ne diyecekler.

6-Bu aracın amortisörlerine nasıl sert diyorlar anlamıyorum. Hem yumuşak hem kısa amortisörler.Zaten o yüzden arkada KUT diye vuruyor. Sert amortisörlü araba bizimkiler gibi çukurlarda ses çıkartmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

quote:

1 ad Hava filtresi
    1 ad Polen filtresi
    1 ad Yağ filtresi
    1 ad Yakıt filtresi
    Hidrolik sıvısı (yağı)

Ben hidrolik sıvısını değiştirmek istediğim için fiyat artıyor.Aslında sıvı 10-15 tl gibi birşey ama işçilik için 100 tl den fazla mebla istiyorlar. Sonra fren tutmayınca fransız arabası ne olacak oluyor oluyor
    Bende yana yakıla özel servis aramaya başladım 1-2 tanesini aradım ama tatmin olmadım. Şöyle ki ;

Bir özel servise gittim adama periyodik bakım yaptıracağımı söyledim,yakıt filtresini de değiştirecem dedim adam bana senin araçta yakıt filtresi yok ki dedi,hidrolik yağını da değiştirecem dedim ne gerek var dedi. Peugeotun bakım kitapçığını okumuştum orda 2 senede bir değiştirilmesi gerekiyor yazıyor dedim.Adam onlar para tuzağı ne gerek var gibi birşey kullandı.

Başka servisi aradım periyodik bakım yaptıracağımı söyledim,değişecekleri söyledim iyi fiyat verdi,en sonda sadece parçaları değiştirip gönderiyor musunuz yoksa bilgisayara bağlayıp hatalara bakıyormusunuz diye sorunca abi istersen bağlarız diye cevap aldım. Nasıl yani dedim; periyodik bakım yaptıracam diye gilecem ve şunları şunları yapın diye ben söyleyecem (değişecek yağ-parçalar hariç)

yetkılı servısı ne ki özeli bişeye benzesin:))servislerden yana şansımız yok malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kml-Zng -- 5 Kasım 2013; 18:42:54 >

• quote:

slm millet nasılsınız bakalım

benim tespit listem

hocam 1,3,5,7. Maddeler bende de mevcut, alışmak zorundayız, tam çözümü yok hiçbirinin, kapı esnemesi ve cam sesi spreyle kesiliyo, 1.madde için aracını yıkayınca hemen park edeceksen eğer el frenini çekili bırakmaman tavsiyemdir.Her servis aynı, vw,merso farketmez hepsi sıkıntı, aracı kullanandan dinleyip öyle almak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Citroen Kasım ayı listesi bugün citroen sitesinde yayınlanmış. Liste peşin fiyatlarında 1300-1800 tl arasında indirim görünüyor, ancak bayilerle yapılan net pazarlıklı fiyatlara bu indirim yansıyacak mı bakalım.
  • quote:

benim tespit listem

1- Aynen var. Fren pedalından geliyor gibi düşündük. Pedal filan komple söküldü yağlandı vs. ama aynen devam.
    2- Deformasyon bende de var. Hatta 2 yıl sonra ne olur diye düşünüyorum.
    3- Bu sebepten aracı serviste vurdular geri geri hızlı geleyim derken de Allahtan hiçbir şey olmadı.
    4- Aynı şekilde yarım açıkken veya tam kapanırken oluyor. Dikkat ettim benim ki toz kaynaklı. Temizleyip silikon sprey sıkınca ses filan yok.
    5- Hocam bende kasıntı sesi geliyor. Tahminim iki kapı arasında ki palstik aksamdan geliyor. (önemsemiyorum benden başka da duyabilen yok)
    7- Bazen tak sesi geliyor bazen yağ gibi. Isındıkça düzeliyor galiba.

Yan aynalardan ıslık sesi geliyor. Servis kabul etti. İçine yalıtım yapıldı ama aynen devam.

• Yukarıda olumsuz maddeleri saydık ama arabanın da hakkını yemeyelim. Konforundan, yakıtından, yol tutuşundan, ergonomisinden kullanışlılığından çok memnunum.
  • 2012 model 32 bin km.de cam tavan + cyclone marka navili exclusive C4'ün ederi nedir sizce? Sol tarafta ön çamurluk ve iki kapıda sürtme kaynaklı (fotoğrafı var) boya var yalnız.

Arabadan sıkıldım sanmayın, hala aramız gayet iyi. Hatta burada yazılanları okuyunca "ya ben çok şanslıyım ya da bu sorunların hiçbirini fark etmeyecek kadar şuursuzum" diyorum. Ama aklımda F30 kasa 3.16i var. C4'ü değerinde satabilirsem 85 bin TL civarına 2012 model F30 alabilirim sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

Yukarıda olumsuz maddeleri saydık ama arabanın da hakkını yemeyelim. Konforundan, yakıtından, yol tutuşundan, ergonomisinden kullanışlılığından çok memnunum.

Katılıyorum, bugün Beylükdüzü-Beykentte sıfırladım ortalamayı, Bahçeşehire işe geldiğimde ortalamam 3.4 gösteriyordu. Tamam az yaksın diye özellikle gaz pedalına hassas bastım ama millet bu değerleri rüyasında göremiyor... Konfor - Yol tutuş kısmına da aynen katılıyorum.. Araç çok rahat bir araç..

Çok fazla takıntılı olmaya gerek yok. İstediğiniz arabayı getirin yarım saatte bir sürü ses olduğunu gösteririm..
    Fren balatalarından gelen sürtme sesi aracın bir eksisi değildir. Tamamen yol koşullarına toza pisliğe rutubete bağlıdır. Bunlar yazıldıkça millet daha çok kulak kabartıyor acaba benim arabamın neresinde ses var diye.. O kadar kulağı mercedese kabartırsan onda da sesler(!) duyarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

Yukarıda olumsuz maddeleri saydık ama arabanın da hakkını yemeyelim. Konforundan, yakıtından, yol tutuşundan, ergonomisinden kullanışlılığından çok memnunum.

Katılıyorum, bugün Beylükdüzü-Beykentte sıfırladım ortalamayı, Bahçeşehire işe geldiğimde ortalamam 3.4 gösteriyordu. Tamam az yaksın diye özellikle gaz pedalına hassas bastım ama millet bu değerleri rüyasında göremiyor... Konfor - Yol tutuş kısmına da aynen katılıyorum.. Araç çok rahat bir araç..

Çok fazla takıntılı olmaya gerek yok. İstediğiniz arabayı getirin yarım saatte bir sürü ses olduğunu gösteririm..
    Fren balatalarından gelen sürtme sesi aracın bir eksisi değildir. Tamamen yol koşullarına toza pisliğe rutubete bağlıdır. Bunlar yazıldıkça millet daha çok kulak kabartıyor acaba benim arabamın neresinde ses var diye.. O kadar kulağı mercedese kabartırsan onda da sesler(!) duyarsın.

bütün bunları yaşayan, bu sesleri duyan, sıkıntılarını dile getiren herkese paranoyak muamelesi yapmayı bırakın artık.. neyse o nu söylüyoruz. getir o zaman mercedesi hep birlikte dinleyelim

• evet beyler zaten bana sıkıntı veren nokta da o. hepimizin aynı/benzer şikayetleri var. ve illaki aramızdan bazılarıda bu şikayetleri bir şelikde servis elemanlarına belirtmişizdir kesin. ama adamların ezber arıza kodlarının dışına çıkmaya ne istekleri ne bilgileri var. dediğim gibi ne alaka tam bilmiyorum ama burç değişimi sonucu artan genel titreşim olayları o kadar kişinin başına gelmiş ki, başka bir forumda bununla ilgili başlık açılmış diye belirtiyorum servisteki adam hiç duymadık tarzından bir yaklaşım sergiliyor. en azından sizin bilginiz gücünüz yetmiyorsa durumu fransaya bildirererk bi hassasiyet gösterin...

umarım ciddi sorunlarla karşılaşmayız..hepimize iyi günler..

ha bu arada yeni gelen şanzuman güncellemesi biraz daha iyileştirmiş gibi geldi bana. ancak park sensörlerinin hassasiyetinde bi sıkıntı var..yanlış bişeymi yüklüyor bunlar anlayamadım.
  • arkadaslar dun pozantıda toroslardan gecerken surucu tarafından kopeğe carptım.. sol sis farı kapagı parcalandı hemen uzerinde de ufak bi catlak olustu.. kasko ile gorustum de bana neden polis cagırıpı rapor tutturmadınız kopek öldümü filan gibi laflar soyledi telefonda biraz canımı sıktı sehir dısında da oldugum icin falz gerilmekte istemiyorum gelince gorusuruz dedim.. bu sis farı kapagının fiyatı nedir servis harici nerden bulunabilir.. birde bu ufak catlagı nasıl giderebilirz bilgilis olan varmıdır ? komple sökülüp mü yapılması gerekir .. tecrubeli arkadaslar yardımcı olursa memnun olrum tesekkurler..
    Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• kotukedi kullanıcısına yanıt
    Tabi ki autoking.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

Tabi ki autoking.

tahmini ne tutar bilginiz varmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 911912913914915
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.