Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (652. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BÜTÜN C4 KULLANAN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE

2012 Model Citroen C4 1.6 e-HDİ 112 MCP araç sahibiyim. Öncelikle citroen markasına gönül bağı olan birisi olarak bu aracı biz kullanıcıların hizmetine sunan Citroenin bütün çalışanlarına teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Aracım ile ilgili bazı memnuniyetsizliklerim bulunmakta. Bunlar ile ilgili ben ve bir çok kullanıcı ülkemizde ki distrübütör ve yetkili servislerden sonuç alamadığımız için, son çare olarak sizlere bu konuda bir bilgilendirme maili atmak istedim. Aşağıda belirteceğim sorunlar gerek sosyal paylaşım sitelerinde sıkça belirtilen, gerek ise kullanıcı olarak benim yaşadığım sorunlardır.
    - Araç 90 km üstü hızlara çıktığında sol yan aynadan ıslık sesi benzeri bir ses gelmekte ve yalıtım konusunda çok başarılı bulduğumuz aracımızda bir hata olarak göze çarpmaktadır.
    - Silecek çalıştırıldığında ön camın yan taraflarına toplanan su, düzgün tahliyeyi başaramayarak şöför tarafı veya yolcu tarafı yan camlarına doğru süzülmekte ve eğer cam açık ise aracın içerisine akmaktadır. Özellikle fıskiye aracılığı ile cam temizlendikten sonra aracın içerisine katkı maddesi bulunan suyun girmesi kötü bir görüntüye sebep olmaktadır.
    - Araç süspansiyon sistemi görevini yerine getirirken gürültülü olarak çalışmaktadır. Özellikle aracın arka tarafından herhangi bir çukura vb. bir yere girildiğinde büyük bir ses gelmektedir. Yetkili servisler bunun bütün araçlarda bu şekilde olduğu ve çözümünün olmadığını söylemektedirler. Ancak C4 gibi bir araç için bu kabul edilemez bir durumdur. Hidraktif süspansiyon sistemi gibi muhteşem bir sistemi araç piyasasına sunmuş bir markadan doğal olarak sessiz çalışan bir süspansiyon sistemi beklenmektedir.

Yukarıda saydığım sorunlar ile ilgili bir kez daha belirtmek istiyorum ki Türkiye de bulunan distrübütör ve yetkili servisler bir çözüm bulamamaktadırlar. Bu çözülemeyen araca özgü problemler bizim araca olan güvenimizi sarsmıştır. Citroen markasını tekrar tercih eder misiniz diye sorulduğunda doğrudan evet cevabını artık verememekteyiz.

Arkadaşlar taslak olarak bu tarz bir şey hazıladım. Son hal,i değildir. Her türlü gelecek katkı sayesinde daha güzel bir metin oluşacağına inanıyorum. İsterseniz metni kişi bazında göndeririz veya alt kısmına kullanıcılar olarak tek tek araç şasi no vs. şeklinde bilgilerimizi yazarız. Fransızca ve ingilizce olarak gönderilecektir. Kontak durumunda İngilizce olarak diyalog kurulması rica edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenermaniac -- 7 Aralık 2012; 8:58:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: godsend

quote:

Orijinalden alıntı: shooter13

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

hepimizde öyle hocam sanırım kesmeleri belirtmişler yani 6000 deviri 170 km yi geçme çeyrek deponun altına inme. hararet göstergesi anlamsız zaten artık, yan aynalarda ısıtma var.

çok sağol hocam. peki yan ayna ısıtması nasıl çalışıyor?

araç teknik özelliklerde yazana göre 170'i geçebiliyor olmalı.

Neden anlamsiz hocam. Sizin daha once hicbir araciniz hararet yapti mi? Yada yapma noktasina geldimi. Ben o gostergenin sayesinde araci buyuk bir masraftan kurtardim. Lafim direk size degil ancak hic bir araca bu kadar sadik olup bazi gercekleri gormemezlikten gelmek, ve- bunlari burada bisey yokmus gibi anlatmak bircok kisiyi yanlis yonlendirmek oluyor. Sonra da cesitli forrm sitelerinde sorunlarin cozumlerini aramakla buluyoruz kendimizi. Bu araba da servislerin bile kabul ettigi tasarim sorunlari var. En basitinden 100 k m den sora baslayan islik sesi ki bunu servis bile tasariim hatasi olarak soyleyebiliyor. Bunun gibi 6_7 madde var sayabilecegim. Ha bunlar cokk cook buyuk sorunlar degil belki ancak bu kadar para verip sifir alinca insan cani da siıkılmıyor degil yani

hocam gösterge gereksiz hararet yaparsa ışıkla ikaz ediyor. elbette bir uyarı olması lazım ama gösterge sadece kalabalık yapıyor bence.

elbette her aracın ufak tefek kusurları vardır, ıslık sesi yan aynadan mı geliyordu sizde. bu şikayet tasarım kaynaklı olamaz çünkü tüm araçlarda yok bu da enteresan. aslında yazsanız tüm sorunları hangi araçta var hangisinde yok bir baksak.

benim şu ana kadar şikayetçi olduğum konular

comfortlarda vites altındaki gözde soğutma yok, öyle duruyor, satarkende var dediler.
    sol ön tarafta hava hortumunun oradan zırıltı gibi bir ses geliyordu, yalıtım yapılınca çözüldü.
    birde cam açıkken yağmur varsa cam ne kadar az açık olursa olsun direk içeri giriyor. aynı şekilde fıskiye ile cam temizlerkende yaşanıyor bu.
    arka süspansiyonlar ses yapıyor ama pek umrumda değil 6 ayda üç kez ya duydum ya duymadım tak sesini.

sizin ve 5-6 kişinin bahsettiği ıslık sesi bende yok örneğin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 7 Aralık 2012; 9:10:04 >

• bu arada söyleyeyim forumda da var benim iki dikiz aynası da tamir gördü sesi ondan duymuyor olabilirim. aracı aldığımın ikinci günü bir taksici tarafından otobüse sıkıştırıldım, müşteri görünce zınk diye fren yaptı yanımda otobüs önümde araba önümde araya girip kurtardım otobüs şöförü de dikkatliymiş sağolsun o da sola bayaa yanaştı. ama sağ dikiz aynasını taksiye çarptım yerinden çıktı, iki gün sonrada kapalı yolun üstünden eve dönerken bu kez sol dikiz aynasına gerizekalı bir kamyonet şöförü girerim ben buraya diyerek soluma girdi çarptı yerinden çıktı sonra da kaçtı tabi. ikisini de tekrar yerine taktım ama sallanıyorlardı. sonra bir tamirci halletti ikisinin de tırnakları kırılmış araya uygun boru gibi bir şey koydu. kaskoya başvursam ayna başına 600 tl 50 tl'ye halletti sağolsun.

ahanda bir şikayet daha allahın aynası 600 tl mi olur be.

ıslık sesi ondan dolayı olmayabilir bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 7 Aralık 2012; 9:26:34 >

• dostum yazarım yazmasına da daha önce yazanların akibetine benzemesin halimiz. hemen aforoz etmişler formdakiler. yok sen vw cisin yok niyetin farklı falan..yan ayna ses olayı tamamen aynanın büyüklüğü ve şekli ile alakalı. birde rüzgarın geliş açısı var ki bazen hiç duyulmuyor. duymadıklarını söyleyenler için muhtemelen ya o an müzik sesleri biraz yüksekdir yada kulakları bizim kadar hassas değil. (kimseye sataşmıyorum yanlış anlaşılmasın) araç her ne kadar sınıfının en sessiz araçlarından bir tanesi olsa da yatlıtımla ilgili bir sıkıntısı var. söyle ki yanımdan bir araç geçtiğinde onun yolda oluşturduğu sesi çok net duyabiliyorum. burda bahsetmiştim. bir gün kırmızı ışıkta dururken direğe bağlı hoparlörden ezan okunmaya başlayıncaa ben bütün camlara bakındım acaba açık mı diye. çok yakın zamanda megane II HB 2005 model araç satmış biri olarak yalıtım sıkıntısının olduğunu net söyeleybilirim. hem burda hem bazı formlarda özellikle ıslak yollarda yol sesinin fazla olduğu şikayetlerinin en büyk göstergesi bu. işin kötü tarafı ne biliyormusun bunlar gerçekten de büyük sorunlar değil, ancak çözümü olmayan sorunlar.

• quote:

dostum yazarım yazmasına da daha önce yazanların akibetine benzemesin halimiz. hemen aforoz etmişler formdakiler. yok sen vw cisin yok niyetin farklı falan..yan ayna ses olayı tamamen aynanın büyüklüğü ve şekli ile alakalı. birde rüzgarın geliş açısı var ki bazen hiç duyulmuyor. duymadıklarını söyleyenler için muhtemelen ya o an müzik sesleri biraz yüksekdir yada kulakları bizim kadar hassas değil. (kimseye sataşmıyorum yanlış anlaşılmasın) araç her ne kadar sınıfının en sessiz araçlarından bir tanesi olsa da yatlıtımla ilgili bir sıkıntısı var. söyle ki yanımdan bir araç geçtiğinde onun yolda oluşturduğu sesi çok net duyabiliyorum. burda bahsetmiştim. bir gün kırmızı ışıkta dururken direğe bağlı hoparlörden ezan okunmaya başlayıncaa ben bütün camlara bakındım acaba açık mı diye. çok yakın zamanda megane II HB 2005 model araç satmış biri olarak yalıtım sıkıntısının olduğunu net söyeleybilirim. hem burda hem bazı formlarda özellikle ıslak yollarda yol sesinin fazla olduğu şikayetlerinin en büyk göstergesi bu. işin kötü tarafı ne biliyormusun bunlar gerçekten de büyük sorunlar değil, ancak çözümü olmayan sorunlar.

iyi de hocam aynı anda sınıfının en sessiz aracı bu araç. bu da enteresan. en sessiz i30 deniyordu. ikisini de denedim en az yol ve motor sesi alan araç c4 i30 daha fazla yol sesi alıyordu.

bu sizin ezan olayını hiç çözemedim gerçekten. bir araç hem sessiz hem yalıtımı kötü olamazki. başka bir araçla deneyin bakalım ezan sesi zorda şu yanınızda olan aracın sesi için. bazen takılırsak algılar değişiyor.

ıslak zeminde evet normalden daha fazla yol sesi alıyor, lakin işte şimdi gene araca kusur bulmamış olacağım güya da tüm araçlar ıslak zeminde daha fazla yol sesi alır zaten. antalya'da olduğumdan belkide dediğiniz çoğu şeyi yaşamıyorum sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

Kış lastiği takdıran oldu mu? Marka v fiyat konusunda bilgi verebilecek olan var mı?

Ben taktırdım hocam. Good year ug8. Tanesi 215 TL den aldım.
    Michelin alphin a4 250, Continental TS850 (karşılaştırmalarda 1. gelen lastik) 245 TL demişlerdi.

Hayırlı olsun. 4 tekere birden mi?
    Bu arada fiyatta iyi gibi
  • http://www.citroencarparts.net/9421c1-wind-deflectors/

kullanıcı kaydına izin verilmiyor..bir el atalım bunu bulalım getirtelim :)
  • quote:

Evet hocam. Zaten olması gereken de 4 tekere birden almak aslında. Hem yazlık lastikler de 4-5 ay dinlenmiş olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shooter13

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

göstergeler herkeste bu şekilde değil mi? 6000 devir, 170 km/h ve çeyrek depoda çizikler var

yan aynalarda da ısıtma yok sanırım.bir de hararet göstergesi yok mu bu araçlarda?

Hız kadranındaki çizgi bende de var. Ama ne yalan söyleyim ben onun çatlak olduğunu düşünüyordum

Diğer iki göstergede çizik var mı yok mu bilmiyorum. Yarın bakar paylaşırım.

Vay bee

• quote:

quote:

Evet hocam. Zaten olması gereken de 4 tekere birden almak aslında. Hem yazlık lastikler de 4-5 ay dinlenmiş olacak.

Haklısın.
  • quote:

http://www.citroencarparts.net/9421c1-wind-deflectors/

Hocam kaliteli bişey varsa taktırılabilir aslında. Bundan önceki araçlarda kullandık hep ve gerçekten işe yarıyor. Camı az birşey açıyorsun, hem ses az yapıyor hemde araba havalanıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam mail konusunda ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

quote:

http://www.citroencarparts.net/9421c1-wind-deflectors/

Hocam kaliteli bişey varsa taktırılabilir aslında. Bundan önceki araçlarda kullandık hep ve gerçekten işe yarıyor. Camı az birşey açıyorsun, hem ses az yapıyor hemde araba havalanıyor.

dostum şu anhttp://www.citroen-accessories.com/~citroen/confort/456015-deflecteur-de-portes.html adresine kayıt oluyorum. paypal hesabım var alsam gönderirler mi acaba. özellikle ingilizcesi iyi olan arkadaşlar yardım ederse alabilirim.

gerçi baktım 17 euro kargo istiyor toplam 65,58 euro yapıyor pahalı be yaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godsend -- 7 Aralık 2012; 9:56:25 >

• quote:

dostum şu anhttp://www.citroen-accessories.com/~citroen/confort/456015-deflecteur-de-portes.html adresine kayıt oluyorum. paypal hesabım var alsam gönderirler mi acaba. özellikle ingilizcesi iyi olan arkadaşlar yardım ederse alabilirim.

gerçi baktım 17 euro kargo istiyor toplam 65,58 euro yapıyor pahalı be yaaaa

Hocam bende baktım dediğin gibi o fiyatlara geliyor. Callissimo diye bir kargo firması tarafından gönderilecekmiş. Ama o fiyatlara bence alınmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam mail konusunda ne düşünüyorsunuz?

Hocam kalemine sağlık.
    Sol aynadan ses gelme olayını ya ben hiç yaşamadım yada arabada müziğin sesini fazla açıyorum. Onu bi denemem lazım.
    Silecekler ile ilgili problem sanırım bizim sileceklerin ikisinin de dışarıya açılması ile ilgili. Evet benimde başıma geldi içeri su attı.
    Arka süspansiyondan gelen sesin varlığını C4 ü almadan önce de biliyordum. Evet hızlı bi şekilde bozuk bir yola girince baya rahatsızlık veriyor. Torsiyon çubuğu deniyor bizdekilere galiba. Karakteristiğinde var diye okumuştum.

Evet göndermekte fayda var ama nasıl sonuçlanır bilinmez. Hiçbirşey yapmamaktan daha iyidir.
    Söz konu metin başka konularda ve/veya başka kullnıcılarca da zenginleştirilirse daha etkileyici olur diye düşünüyorum.

• quote:

Hocam kalemine sağlık.
    Sol aynadan ses gelme olayını ya ben hiç yaşamadım yada arabada müziğin sesini fazla açıyorum. Onu bi denemem lazım.
    Silecekler ile ilgili problem sanırım bizim sileceklerin ikisinin de dışarıya açılması ile ilgili. Evet benimde başıma geldi içeri su attı.
    Arka süspansiyondan gelen sesin varlığını C4 ü almadan önce de biliyordum. Evet hızlı bi şekilde bozuk bir yola girince baya rahatsızlık veriyor. Torsiyon çubuğu deniyor bizdekilere galiba. Karakteristiğinde var diye okumuştum.

Evet göndermekte fayda var ama nasıl sonuçlanır bilinmez. Hiçbirşey yapmamaktan daha iyidir.
    Söz konu metin başka konularda ve/veya başka kullnıcılarca da zenginleştirilirse daha etkileyici olur diye düşünüyorum.

Hocam biz yazalım gönderelim. Trcitroen sitesinde görmüştüm, bazı ciitroen kullanıcıları bunu yapmışlar (hatta süspansiyondan gelen sesi özel kamera filan yerleştirerek tespit etmişler) ve sonuç olarak daha sessiz süspansiyon sistemine kavusmuşlar. En azından bundan sonrası için firma kendini geliştirmiş olur. Ben şansımı deneyeceğim.

• şu ıslık sesini ben hiç duymadım, 3500km max hız 175 gördüm, duymadım, arka amortisör sesını geçende biraz açıklamıştım 22 senelik müzisyen olarak farklı bir açıdan! kapalı ortamlarda bas seslerin yoğun toplandığı bazı yerler vardır yalıtım,cam, matematiksel ölçüm vs etkenlere göre değişen, bizim araçlarda bas sesin toplandığı nokta soför koltuğu malesef, duyduğunuz tok kütürtü arka koltukta o kadar koyu değil, çok fark var, deneyin gôrün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendimce tespit ettiğim, kurulu bulduğum, yanlış dediğim vs vs şeyeri yazayım...bunların bir kısmı benim düşüncelerim bir kısmı yine hem benim hem c4 kullanıcıların ortak düşünceleri..hiç bir zaman taraf olmadım

1- sol ayna rüzgar sesi:
    teşhis; 100 km den sonra ıslık sesi benzeri ses var.
    servisin cevabı: ayna tasarımından kaynaklanıyor yapacak birşey yok duymamaya çalışın
    2-yüksek hızlarda yol sesi/rüzgar sesi benzeri:
    teşhis; 150 ve üstü gibi hızlarda motor sesi olmamasına rağmen rüzgar sesine benzer bir ses kabine içine geliyor
    servisin cevabı:kapılar fitillere sıfır yanaşuyor ve rüzgar bu fitil üstünden yalayarak geçtiği için o sesi yapıyor. yapacak birşey yok (nası yani diğer araçlarda bu fitiller kapının önündemiydi ki)
    3-digital klima fan sesi:
    teşhis:hava yönünü sadece ayaklara verdiğimizde ve fan ayarı 4. kademe ve üstüne aldığımızda yüksek ıslık sesi
    servis cevabı:hava kanallarından geçen havanın sesi yapacak bişey yok
    4-yağmurlu havada silecekler çalışınca şuyun ayn cama akma olayı
    servis cevabı:tasarımı böyle yapacak bişey yok
    5-amortisör olayı:
    teşhis:bozuk yollarda araç amortisörü yüksek sesle çalışıyor sanki araçın arkasından birşeyler kopuyor.
    servis cevabı: eski c4 ler ok daha kötüydü
    6-radyo teyp:
    teşhis; benim araçta radyo teyp şekayetim üzerine değişti. burada bu konudan bahsetmiştim. aynı sorunu değişen radyo teyp de yaptı. ses kalitesi göreceli birşey olsa da cihazın çok hassas olduğu, cd ve usb seçtiği dosyaların düzenlenmesi gerektiği vs vs söyleyebilirim
    servis cevabı:orjinal cd kullanın (bunu söyleyen kişinin yerli cd nin 17 tl den yabancının 26,5 tl den başladığından haberi yok galiba + cihazda eşşek gibi mp3 destekler yazısı varken bunlarda sorun çıkabliyor demesi oldukça ilginç) ve usb de klasörleri koymayın şarkıları direk olarak atın cevabı (5000 parça var canım slow müzik dinlemek istersem nasıl bulacağım sorusuna şaşkınca bir bakış) radyosunun kalitesiz cızırtılı çekmesi
    7-mcp kararsızlığı
    teşhis:uzun uzun yazmaya gerek yok zaten herkes biliyor
    servis cevabı:ben dert yanmadım oda bişi sölemedi

aşşağıdaki konularda servisin verdiği 2 ortak cevap vardı: Bizi Başka Marka Modellerle Kıyaslamayın / yada / Serkan bey bu kadar incelemeyin arabayı keyfini sürmeye çalışın
    1-Havalandırma Fanının Tamamen Kapattığımızda neden içeri soğuk hava geliyor
    2-Çocuk Kilidi modunda arka kapılar neden kilitlenmiyor sadece camlar kilitleniyor. sene 2012 olmuş broadway da ki gibi niye kapı içinden bu işi yapmak zorundayım
    3-yol bilgisayarınanda ortalama yakıt var tamam da niye toplam yakılan yakıt değeri yok. yani 532 km gittiğim zaman oturup ortalama yakıt değerinden hesap yapmak zorundamıyım.
    4-niye sorduğum herbir parça için şu an elimizde yok fransaya sipariş verilmesi gerekiyor konusu. neden elinizde hiç adam akıllı stok yok. kaza yapsak 25 gün mü beklicez arabanın tamiri için
    5-direksiyonu hem çok sert hemde dönüş manevrası çok zayıf. özellikle dar bir alandan geri geri çıkmak zorunda iseniz oldukça fazla manevra yapmanız gerekiyor (1999 model clio hb vardı megandan önce aynı ona benziyor. direksiyonu sert manevra yani dönüş çapı küçüktü, ancak o araba da küçüktü)

yazarken yoruldum şimdilk aklımda kalanlar bunlar olursa eklerim..dediğim gibi genel anlamda baktığımzda çokkk dert edilecek şeyler gibi gözükmesede çözümü olmayan sorunlar. mesela bunlar yerine bazı arkadaşların başına gelen tork burcu (yanlış biliyor olabilirim) olayı yani frenlemede titreme olayının çözümü var. bende olmadı amcak ileride olacakmış servisin dediğine göre ve garantiden değişecekmiş. böyle bir arızayı tercih ederim en azından telafisi mümkün. bunları yazarken bir art niyet düşünmedim o yüzden bu sorunları yaşamamış olanlar bende yok, ben duymadım, sınıfının en sorunsuz aracı gibi şeylere girmezseler sevinirim. zira bende var

• quote:

Hocam çok teşekkürler. Yazdılarınızı göz önünde bulundurarak son haline getiririm.
  • Tüm dostlara selamlar , hayırlı cumalar..

forumu günlük takip ediyorum lakin fazla yazmıyorum ama benimde 2 tane şikayetim ve bir sorum olacaktı.

birincisi cam silecekler hızlandığında sağ taraftaki cam silecekten aşırı derecede bir savrulma sesi (vurma gibi, sangi camdan çıkıp geri geliyor) gibi bir ses geliyor! varmı benzer olayı yaşayanlar?

ikincisi de aracı yeni çalıştırıpta gittiğimde bazı zamanlar acayip bir ses geliyor arka disklerden sanki tam bırakmıyor da sürtüyor gibi, bir müddet sonra yada hızlanınca kesiliyor

soru olarakta beyaz arabama tavan filmi yaptırmayı düşünüyorum Varmı acaba yaptıran varsa resim paylaşa bilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.