izmit carefour ya da sekapark civarına yolu düşen olursa tanışalım, bu hafta oto yıkamacıda siyah exc. e-hdi ile pişti olduk, yan yana denk geldik, forumdanmıdır dedim ama değilmiş, baya muhabbet oldu..
quote:
Orijinalden alıntı: Kml-Zng
quote:
Orijinalden alıntı: vector x-31
quote:
Arkadaslar az önce buyuk bir kazanın eşiğinden dondüm. Camlicadan Göztepe köprüsüne İnen bağlantı yolunda cok hızlı olmamama direksiyon hareketi olmamasına rağmen resmen iki şeritli yolda kısa süreli drift yapmış bulunmaktayım. Sebebinin neyin olduğunu anlayamadım. Yol hafif ıslak kayma ihtimali olur fakat bu düz yolda hiçbir direksiyon manevrası gerçekleşmeden olmaz. Kısaca zor toparlayabildim aracı. Ama hala kafamda kuşkular var araçtan kaynaklabilirmi diye. Lastik patlaması gibi bir izlenim oluşturdu. Önce lastik patladı sandim. Cok kestiremedim ne olduğunu.
Hocam buyuk gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis fakat orda epey keskin virajlar bulunuyor birde yollar hafif islak oldumu direk buz gorevini goruyor biliyorsunuz yine bu denli aracin savrylmasi gercekten endise verici. Siz zorlayici bir hareket yaptinizmi acaba
yoldan kaynaklanma olasılıgı yuksek fakat cok zorlayıcı bır hareket yapmadım.en azından saga sola dıreksıyon manevrası yok.sadece vıtes gecısınde oldu olay sanırım vıes degısıp gazı kokleyınce kaygan zemınde tutunamadı arac her ne kadar lastıkler yenı olsada 4 mevsım.ondan kaynaklandıgını dusunuyorum.yada umuyorum.umarım oyledır.
Cok iyi toparlamisiniz tekrardan gecmis olsun
quote:
Orijinalden alıntı: INCARA
quote:
Orijinalden alıntı: manyax
2012 c4 1.6 exclusive mpc sam beyaz renk
Net 57000 fiyat iyimi arkadaşlar ?
Normal fiyatı 59570 TL olmalı. 2500 TL indirim, eh fena değil
Araç 2-3 güne bende olacak inşallah.
Peki arkadaşlar sıfır araç için boya korumadır, kaput korumadır yaptırmaya gerek varmı ne diyorsunuz?
quote:
quote:
quote:
quote:
Arkadaslar az önce buyuk bir kazanın eşiğinden dondüm. Camlicadan Göztepe köprüsüne İnen bağlantı yolunda cok hızlı olmamama direksiyon hareketi olmamasına rağmen resmen iki şeritli yolda kısa süreli drift yapmış bulunmaktayım. Sebebinin neyin olduğunu anlayamadım. Yol hafif ıslak kayma ihtimali olur fakat bu düz yolda hiçbir direksiyon manevrası gerçekleşmeden olmaz. Kısaca zor toparlayabildim aracı. Ama hala kafamda kuşkular var araçtan kaynaklabilirmi diye. Lastik patlaması gibi bir izlenim oluşturdu. Önce lastik patladı sandim. Cok kestiremedim ne olduğunu.
Hocam buyuk gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis fakat orda epey keskin virajlar bulunuyor birde yollar hafif islak oldumu direk buz gorevini goruyor biliyorsunuz yine bu denli aracin savrylmasi gercekten endise verici. Siz zorlayici bir hareket yaptinizmi acaba
yoldan kaynaklanma olasılıgı yuksek fakat cok zorlayıcı bır hareket yapmadım.en azından saga sola dıreksıyon manevrası yok.sadece vıtes gecısınde oldu olay sanırım vıes degısıp gazı kokleyınce kaygan zemınde tutunamadı arac her ne kadar lastıkler yenı olsada 4 mevsım.ondan kaynaklandıgını dusunuyorum.yada umuyorum.umarım oyledır.
Saol dostum teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Ocean34
Selam C4 dostları. Hepiniz gibi ben de yeni bir araç seçimi için yaklaşık 1 ay kadar uzunca bir araştırma dönemi geçirdim. C segmenti içerisindeki bütün araçları: görsellik, donanım, güvenlik, fiyat, yakıt ekonomisi ve performans kriterleri ile ayrıntılı olarak inceledim. Bütün araçları incelemem neticesinde ( çoğunu satış temsilcilerinden fazla ezberlemişim ) Citroen C4 ü gözüme kestirdim. Ama daha önce en az 15 aracım olmasına rağmen citroene hiç binmemiştim ve fikrim yoktu. Günlerce C4 ile ilgili tüm sürüş testlerini inceledim ve neticede daha önce hiç kullanmadığım bu forumu buldum.İlk sayfasından sonuna kadar tamamını okudum.Siz C4 sahiplerinin objektif yorumlarınız olduğuna can-ı gönülden inandım. Tabi bu arada eHdi exclusive test sürüşüde yaptım. 32 yıllık ehliyet hayatımda otomatiğe alışkanlığımın olmaması ve MCP şanzımanın malum 1-2 sallaması beni rahatsız etti. Amaa araca oturduğumda ve sürüşde zaten C4 e meftun olmuştum. İstanbul' daki bütün bayileri arayarak manuel dizel test aracı sordum bulamadım, tabiki test sürüşü de yapamadım. Buna rağmen siz kullanıcıların değerli yorumları beni fazlasıyla ikna etti. Yorumlarınızın büyük bir sosyal sorumluluk taşıdığını teşekkür ederek bildirmek isterim.Hiç tereddüt etmeden geçen salı parayı yatırdım ve Beyaz renkli C4 112 Hdi comfort M/T Style pack aracı sipariş ettim. 3 gün sonra 18-Kasım cuma günü aracımı teslim aldım. Aracı Style paket*park sensörü*trafik sigortası dahil 49.500 Tl ye aldım. Dostlar tekrar size teşekkür ederim , iyi ki almışım. Bence müthiş keyifli bir araç. test sürüşü dahi yapmadığım manuel dizelin beni bu kadar tatmin edeceğini bile düşünmemiştim. ( tabii birde bu araca yakışır özel bir plaka - kaymaklı ekmek kadayıfı gibi oldu :) ) Hepinizin bildiği saymakla bitmeyecek özelliklerinden sessizliği, sürüş rahatlığı, performansı ve yakıt tasarrufu, göstergeler ve kumandalar müthiş başarılı. İlk 130 km şehir içi ve 5.2 ortalama. kalan yakıtla 1120 km. gösteriyor. Bundan iyisi de şamda kayısı yani :) Sizlerin araca neden bu kadar bağlı olduğunu şimdi daha iyi anladım. Olmamak mümkün değil. Gördüğüm kadarıyla ( kulüp listesi ) herkes eğitimli. Tabikide mantıklı düşünüp karar verince aklın yolu bir. Uzunca bir giriş yaptıktan sonra ( kafanızı ve gözünüzü yorduysam beni bağışlayın, o kadar okuduktan sonra 3-5 satır yazayım dedim :) ) aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtir, hepinize tekrar selamlarımı, sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonra sizleri okuyacak olan yeni C4 sevdalıları için de olmak üzere, İyi ki varsınız...
Hayırlı olsun.Bizde 6000 bulduk.Bir aksilik yok,böyle devam eder inşallah.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: INCARA
quote:
2012 c4 1.6 exclusive mpc sam beyaz renk
Net 57000 fiyat iyimi arkadaşlar ?
Normal fiyatı 59570 TL olmalı. 2500 TL indirim, eh fena değil
Araç 2-3 güne bende olacak inşallah.
Peki arkadaşlar sıfır araç için boya korumadır, kaput korumadır yaptırmaya gerek varmı ne diyorsunuz?
Ben geçen bir kampanya üzerine Berner Profi de yaptırdım, tüm işlemler tam 1 gün sürdü. Araca bir parlaklık kattı gerçekten fakat ne kadar etkili olduğunu zaman gösterecek. Fakat orada bir kaç tane mercedes, bmw gibi lüks araçlar vardı henüz sıfır. Bu tür işlemleri araç trafiğe çıkmadan önce yaptırmanız lazım diye eklediler, sonra boya bozulmaya başladıktan sonra bir esprisi kalmıyormuş ve de yılda bir kez yenilemek gerekiyormuş.
Son olarak aracı almaya gittiğimde ben almadan hemen önce sprey ile birşeyler sıkıp bez ile kuruladılar, ne olduğunu sordum cila dediler.
Ben de ondan esinlenip aşağıdaki ciladan sipariş ettim, ayda bir yıkama sonrası kullanırım diye düşünüyorum. Bu tür cilalar ve kullanımı konusunda bilgisi olan var ise paylaşırlarsa sevinirim sonra cila kullanacağız diye aracı zımparalamayalım
Saol dostum teşekkürler.
eyvallah
quote:
Orijinalden alıntı: y.e.ricco
Arkadaslar herkese selam lutfen bana bilgi verin kararsizim c4un 156 beygirlik modelini almak istiyorum .ama sizlerin fikirleri benim icin cok onemli siz degerli abilerim ve kardeslerimin fikirleri dogrultusunda araci alacagim yada mitsubishi lancer dusunuyorum.. Ama c4. Un 156 bg olmasi beni cezbediyor ...tesekkurler herkese iyi aksamlar
Soruların varsa cevaplarımız daha tatmin edici olur.
quote:
Ben de ondan esinlenip aşağıdaki ciladan sipariş ettim, ayda bir yıkama sonrası kullanırım diye düşünüyorum. Bu tür cilalar ve kullanımı konusunda bilgisi olan var ise paylaşırlarsa sevinirim sonra cila kullanacağız diye aracı zımparalamayalım
saf cilanın arabaya zararı yoktur ama ülkemizde cila diye satılan ürünlerin çoğunda pasta da vardır. malum pasta boyayı inceltir. sıfır arabaya uygulanmaz. saf cila aracın boya katmanının üzerinde (balmumu diye hatırlıyorum) bir tabaka oluşturur bu tabaka hem parlaklık hem sınırlı boya korumasında bulunur... koruma için düzenli yapmanız gerekir ben cam ve farlarda bile kullanıyorum böylece yağmur damlaları hemen kayıyor, alırken dikkat edin pasta içerikli cila almayın. size Meguiars cilalarını öneririm. mutlaka cila kullanın... farkını anlarsınız
quote:
Orijinalden alıntı: wings35
quote:
saf cilanın arabaya zararı yoktur ama ülkemizde cila diye satılan ürünlerin çoğunda pasta da vardır. malum pasta boyayı inceltir. sıfır arabaya uygulanmaz. saf cila aracın boya katmanının üzerinde (balmumu diye hatırlıyorum) bir tabaka oluşturur bu tabaka hem parlaklık hem sınırlı boya korumasında bulunur... koruma için düzenli yapmanız gerekir ben cam ve farlarda bile kullanıyorum böylece yağmur damlaları hemen kayıyor, alırken dikkat edin pasta içerikli cila almayın. size Meguiars cilalarını öneririm. mutlaka cila kullanın... farkını anlarsınız
avatar süper dünyanın 1 numaralı araba yarışı daha üstüne yapılmadı
C4 forumu...
Yarın yolA cıkıyorum Yogun olurum diye şimdiden yazıyorumm kendinize iyi bakın
Gidişim buruk olabilir ama dönüşüm muhteşemde oladabilir.
Aglamanıza gerek yok Sizleri allaha emanet ediyorum
iyi yolculuklar hayırlı teskereler
istanbulda 35 hka plaka su gri C4 görürseniz sahibi burda=)
quote:
Orijinalden alıntı: VLife
@Kml-Zng Geçmiş olsun, asfalt kaplama üzerinde her hangi bir çukur olmasa da mevcut olan su birikintisi “kızaklama” denen olaya neden olabiliyor, çok dikkat etmek lazım.
@aykutsal Tüm türkiyenin en büyük sorunu belediye döker asfaltı, iski, igdaş onarım için kazar çukuru üstüne yama atsada 1 haftaya çöker yama çukurlar oluşur, çökmese de kışla mücadele adına dökerler tuzu kimyasalı asfaltta anında çukurlar oluşur, parkede de durum aynı, aracı sürerken yoldan gözü ayırmamalı. Eski arabamın tüm tümseklerde altı sürterdi neyseki C4 de böyle bir sorun yok.
@stompanato Parti, belediye çok fark etmiyor, başkan ve bütçe önemli unsur yolların kaymak gibi olmasında
@racert Bende aracı sinem hanımdan almıştım çok selam söylersiniz.
@Mesbul Gümüş rengi = Araba rengi klasikleşmiş bir renk ama hem çok güzel gösteriyor arabayı hemde kirlenmiyor.
@Ocean34 Hayırlı uğurlu olsun aracınız, hoş geldiniz aramıza
Ailecek Kahvaltılı buluşma güzel olur bence de, Beylikdüzündeyim, içerenköy carrefoura da beykoz sosyal tesislerede gelirim (sosyal tesislerde indirim hakkımda var ) hatta melih'in led farları görmek için izmit carefourada giderim.
Avrupa yakasında öneri olarak Bayrampaşa da Forum istanbul, carrefour vb. AVM ler, Garipçe rumeli fenerinde kahvaltı da olabilir veya istinye sarıyer tarafları
Resimler ile Yeni C4 Kullanıcı grubuna ait İstatistik bilgileri sunuyorum;
Paylaşım için teşekkürler..
quote:
Orijinalden alıntı: Styric
quote:
Arkadaşlar bugün akşam c4'ü incelemeye gittim. Test aracı yokmuş ama arayacaklar test için. Baya bir oturduk sohbet ettik güzelce inceledim arabayı ama bu navigasyon ile ilgili bir problem var. Bayi belki olmaya bilir gibi birşeyler dedi. Açıklamadıda pek anlayamadım gerçekten. C4 alıpda navigasyon taktırmak isteyenler problem yaşadımı acaba aranızda ? Teşekkürler. Bu arada mercan kırmızı, kahve rengi, ve griyi çok beğendim. Ve en büyük eksi bana göre bi yada normal kısa xenon yok opsiyonellerde.
Aranıozda c4 alırken, yada sipariş usulu alırken navigasyon opsiyonunu ekletmek isteyipde problem yaşamış var mı ? teşekkürler.
Merhaba. Ben navigasyon opsiyonlu aldim ve alacak arkadaslara kesinlikletavsiye ediyorum. Sadece navigasyon olarak degil arac ici gorunum diger menu kullanimi olarakta cok memnunum.
Tek sorun turkiye haritasi yuklu gelmedi. Fransadan cd bekliyorum ay sonu gelecek tahminen.
quote:
Orijinalden alıntı: baddboyss
quote:
quote:
Arkadaşlar bugün akşam c4'ü incelemeye gittim. Test aracı yokmuş ama arayacaklar test için. Baya bir oturduk sohbet ettik güzelce inceledim arabayı ama bu navigasyon ile ilgili bir problem var. Bayi belki olmaya bilir gibi birşeyler dedi. Açıklamadıda pek anlayamadım gerçekten. C4 alıpda navigasyon taktırmak isteyenler problem yaşadımı acaba aranızda ? Teşekkürler. Bu arada mercan kırmızı, kahve rengi, ve griyi çok beğendim. Ve en büyük eksi bana göre bi yada normal kısa xenon yok opsiyonellerde.
Aranıozda c4 alırken, yada sipariş usulu alırken navigasyon opsiyonunu ekletmek isteyipde problem yaşamış var mı ? teşekkürler.
Merhaba. Ben navigasyon opsiyonlu aldim ve alacak arkadaslara kesinlikletavsiye ediyorum. Sadece navigasyon olarak degil arac ici gorunum diger menu kullanimi olarakta cok memnunum.
Tek sorun turkiye haritasi yuklu gelmedi. Fransadan cd bekliyorum ay sonu gelecek tahminen.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Genel merkezi aradım bu şekilde söylediler banada. Ama buradaki bayi ile görüştüm olmaya bilir falan filan bişeyler dedi anlayamadım da. Tekrar gittiğimde açık ve net bir şekilde görüşeceğim. Siz ve sizlerden bir ricam olucaktı. Arabanın gece iç görünümünü bilmiyorum. Elinizde varsa ekleye bilir misiniz lütfen ? merak ettimde. Teşekkürler tekrardan.
Forumdaki araçların %53 ü Beyaz, abartmışız
Geçen ay Limana yanaşan Ro-Ro dan indirilen Kia Sportage ları gördüm... Bir anda Sağlık bakanlığının Ambulans Parkına bakıyormuşum gibi geldi... Neredeyse Hepsi Beyaz renkli gelmiş...
Türk Milleti olarak her şeyin mokunu çıkarırız bir ayarımız yoktur zaten...
Arkadaşlar c4de düşük lastik basıncı uyarısı var değilmi ?