Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (202. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ocean34

Selam C4 dostları. Hepiniz gibi ben de yeni bir araç seçimi için yaklaşık 1 ay kadar uzunca bir araştırma dönemi geçirdim. C segmenti içerisindeki bütün araçları: görsellik, donanım, güvenlik, fiyat, yakıt ekonomisi ve performans kriterleri ile ayrıntılı olarak inceledim. Bütün araçları incelemem neticesinde ( çoğunu satış temsilcilerinden fazla ezberlemişim ) Citroen C4 ü gözüme kestirdim. Ama daha önce en az 15 aracım olmasına rağmen citroene hiç binmemiştim ve fikrim yoktu. Günlerce C4 ile ilgili tüm sürüş testlerini inceledim ve neticede daha önce hiç kullanmadığım bu forumu buldum.İlk sayfasından sonuna kadar tamamını okudum.Siz C4 sahiplerinin objektif yorumlarınız olduğuna can-ı gönülden inandım. Tabi bu arada eHdi exclusive test sürüşüde yaptım. 32 yıllık ehliyet hayatımda otomatiğe alışkanlığımın olmaması ve MCP şanzımanın malum 1-2 sallaması beni rahatsız etti. Amaa araca oturduğumda ve sürüşde zaten C4 e meftun olmuştum. İstanbul' daki bütün bayileri arayarak manuel dizel test aracı sordum bulamadım, tabiki test sürüşü de yapamadım. Buna rağmen siz kullanıcıların değerli yorumları beni fazlasıyla ikna etti. Yorumlarınızın büyük bir sosyal sorumluluk taşıdığını teşekkür ederek bildirmek isterim.Hiç tereddüt etmeden geçen salı parayı yatırdım ve Beyaz renkli C4 112 Hdi comfort M/T Style pack aracı sipariş ettim. 3 gün sonra 18-Kasım cuma günü aracımı teslim aldım. Aracı Style paket*park sensörü*trafik sigortası dahil 49.500 Tl ye aldım. Dostlar tekrar size teşekkür ederim , iyi ki almışım. Bence müthiş keyifli bir araç. test sürüşü dahi yapmadığım manuel dizelin beni bu kadar tatmin edeceğini bile düşünmemiştim. ( tabii birde bu araca yakışır özel bir plaka - kaymaklı ekmek kadayıfı gibi oldu :) ) Hepinizin bildiği saymakla bitmeyecek özelliklerinden sessizliği, sürüş rahatlığı, performansı ve yakıt tasarrufu, göstergeler ve kumandalar müthiş başarılı. İlk 130 km şehir içi ve 5.2 ortalama. kalan yakıtla 1120 km. gösteriyor. Bundan iyisi de şamda kayısı yani :) Sizlerin araca neden bu kadar bağlı olduğunu şimdi daha iyi anladım. Olmamak mümkün değil. Gördüğüm kadarıyla ( kulüp listesi ) herkes eğitimli. Tabikide mantıklı düşünüp karar verince aklın yolu bir.
    Uzunca bir giriş yaptıktan sonra ( kafanızı ve gözünüzü yorduysam beni bağışlayın, o kadar okuduktan sonra 3-5 satır yazayım dedim :) ) aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtir, hepinize tekrar selamlarımı, sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonra sizleri okuyacak olan yeni C4 sevdalıları için de olmak üzere, İyi ki varsınız...

Hayırlı olsun aramıza hoşgeldin,kazasız belasız günler dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: M.T.A

quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

gençler arabayı yıkattım cıncık gibi olduyalnız kafama takılan bir durum var ben arabayı aldığımda da arka camlarda şöle kireç lekesi gibi izler vardı önemsemedim geçer diye düşündüm ancak özel cilalı carnubal ve ayrıca sonax şampuanla yıkamalarıma,özel kireç sökücü ve cam temizleyici kullanmama rağmen çıkmıyor.Bugun de camla uğraştım iki saat çıkaramadım.Acaba fabrika çıkışı cam da hata olabilir mi?Yoksa başka yöntemler mi denemeliyim.Hatalıysa anlaşılıp degiştirlir mi?Bu arada aracım için Ultimate Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici ve Koruyucu) ve ultimate Protectant (Kauçuk, Plastik, Vinil ve Torpido Koruyucu Sprey) düşünüyorum
    eksiklerim var bunları kullanan var mı?

Banamı dedin.
    İlk sıfır arcımı aldığımda garip akıntılar vardı ne ettiysem çıkartamamıştım opel 3 ay beklettikten sonra ön camı değiştirmişti.
    Gazan mubarek olsun.

vallahi ben de ondan korkuyorum servisle mücadeleye girişmeyesanki kireç lekesi

• Hadi Beşiktaş güldür yüzümüzü......^^
  • selamlar
    aracımızın boya kodu araç üzerinde yazar mı yoksa servisten mi öğrenmemiz gerek
    araca taş değdi rotuş boya için lazım servis istesek ücretsiz rotuş boya verir mi
  • memet abi aracı 0 teslim aldığımda da vardı önemsemedim hafif leke gibi duruyordu silince geçer diye düşündüm.nasıl diyim bir yerde bir leke uzun süre kalır sonra lekeyi çıkarırsın fakat etrafındaki iz belli belirsiz kalır ya öyle bişey.aldığımdan bu yana kendim yıkıyorum yıkamacıya gitmedi araba.kendim için bile bu kadar bakım ürünü kullanmıyorum
  • quote:

Selam C4 dostları. Hepiniz gibi ben de yeni bir araç seçimi için yaklaşık 1 ay kadar uzunca bir araştırma dönemi geçirdim. C segmenti içerisindeki bütün araçları: görsellik, donanım, güvenlik, fiyat, yakıt ekonomisi ve performans kriterleri ile ayrıntılı olarak inceledim. Bütün araçları incelemem neticesinde ( çoğunu satış temsilcilerinden fazla ezberlemişim ) Citroen C4 ü gözüme kestirdim. Ama daha önce en az 15 aracım olmasına rağmen citroene hiç binmemiştim ve fikrim yoktu. Günlerce C4 ile ilgili tüm sürüş testlerini inceledim ve neticede daha önce hiç kullanmadığım bu forumu buldum.İlk sayfasından sonuna kadar tamamını okudum.Siz C4 sahiplerinin objektif yorumlarınız olduğuna can-ı gönülden inandım. Tabi bu arada eHdi exclusive test sürüşüde yaptım. 32 yıllık ehliyet hayatımda otomatiğe alışkanlığımın olmaması ve MCP şanzımanın malum 1-2 sallaması beni rahatsız etti. Amaa araca oturduğumda ve sürüşde zaten C4 e meftun olmuştum. İstanbul' daki bütün bayileri arayarak manuel dizel test aracı sordum bulamadım, tabiki test sürüşü de yapamadım. Buna rağmen siz kullanıcıların değerli yorumları beni fazlasıyla ikna etti. Yorumlarınızın büyük bir sosyal sorumluluk taşıdığını teşekkür ederek bildirmek isterim.Hiç tereddüt etmeden geçen salı parayı yatırdım ve Beyaz renkli C4 112 Hdi comfort M/T Style pack aracı sipariş ettim. 3 gün sonra 18-Kasım cuma günü aracımı teslim aldım. Aracı Style paket*park sensörü*trafik sigortası dahil 49.500 Tl ye aldım. Dostlar tekrar size teşekkür ederim , iyi ki almışım. Bence müthiş keyifli bir araç. test sürüşü dahi yapmadığım manuel dizelin beni bu kadar tatmin edeceğini bile düşünmemiştim. ( tabii birde bu araca yakışır özel bir plaka - kaymaklı ekmek kadayıfı gibi oldu :) ) Hepinizin bildiği saymakla bitmeyecek özelliklerinden sessizliği, sürüş rahatlığı, performansı ve yakıt tasarrufu, göstergeler ve kumandalar müthiş başarılı. İlk 130 km şehir içi ve 5.2 ortalama. kalan yakıtla 1120 km. gösteriyor. Bundan iyisi de şamda kayısı yani :) Sizlerin araca neden bu kadar bağlı olduğunu şimdi daha iyi anladım. Olmamak mümkün değil. Gördüğüm kadarıyla ( kulüp listesi ) herkes eğitimli. Tabikide mantıklı düşünüp karar verince aklın yolu bir.
    Uzunca bir giriş yaptıktan sonra ( kafanızı ve gözünüzü yorduysam beni bağışlayın, o kadar okuduktan sonra 3-5 satır yazayım dedim :) ) aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtir, hepinize tekrar selamlarımı, sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonra sizleri okuyacak olan yeni C4 sevdalıları için de olmak üzere, İyi ki varsınız...

Hayırlı olsun, Allah uzun yıllar kazasız belasız binmek nasip etsin..

• Yoğunluktan aracı yıkatamadım, pislik götürüyor..

Gidip bir yıkatayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Vivera

Yoğunluktan aracı yıkatamadım, pislik götürüyor..

Gidip bir yıkatayım

Al bendende o kadar araç kırmızı ama rengi belli degil suan:)aslında hoşuma da gidiyor ici temiz olduktan sonra dısı kış gunü kirli olması cok da onemli degil. Göz almasın kalsın böyle bı müddet daha. Yıkayinca fena göz alıyor:))
  • quote:

İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Hoş bulduk.
    M.T.A sağlığına tez kavuşursun inşallah. Aracı kaza yapanlara ve ufak tefek çizik v.b olanlara da geçmiş olsun diliyorum. Öncelikle cana gelmesin.
    Bu arada racert dostum aracımın benzerini inallar otomotve sordum 50k fiyat teklifi verdiler, ellerinde de yok henüz gelecek olandan üstelik. Evet araba müthiş kaçıyor .
    Sevgili dostlar foruma yeni başladım ama, girer girmez bir önerim olacak. Umarım kızmazsınız.Önerim şudur:
    Her ayın ilk pazar günü istanbul' da (Burda bulunmamdan ötürü İstanbul için önerebiliyorum, diğer illerdeki arkadaşlarımda kendi illerinde yapabilirler. Avrupa ve Anadolu yakasında iki ayrı park yeri büyük olan bir Avm de sabah saat 10 gibi toplanarak, diğer yakadaki arkadaşlarla birlikte buluşmayı müteakip her ay farklı bir yere (100-150 km sınırları içerisi gibi bir yerlerde) giderek ailece toplu kahvaltı edelim. Bu hem bizi daha iyi kaynaştırır, hem araçlarımızı keyifle kullanırız, hem de dosta düşmana gösteririz. :) Bu da bizim aracımızdan memnuniyetimizi gösterir. Malum araçların ikinci elini de kullanıcılar belirler. Düşünmesi bile güzel otobanda arka arkaya 50-60 C4 süper görüntü olur. Değerlendirmenizi öneriyorum. saygı ve sevgilerimle...

Cok ıyi olur aslında Anadolu yakasında İcerenkoy Carrefour onu toplanma yeri olarak düşünülebilir otopark gayet geniş. Avrupa yakasinda cok bilgim yok. Oradaki arkadaslar daha ıyi bilir. İki buluşma noktası belirledikten sonra. Beykoz gibi arada bı yerde buluşma sağlanabilir Anadolu+ Avrupa grubu olarak. Mesela Beykoz'da belediyenin sosyal tesisleri var güzel bir kahvaltı yapılabilir. Park alanında yeterli olacaktır. Farklı fikirleri olanlarda paylaşsın arkadaslar. Oturup konusur araçlarımızı inceleriz :))exulisive olanlarla jant pazarlığı yaparız:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kml-Zng -- 20 Kasım 2011; 23:10:54 >

• Hava sıcaklığı sıfırı göstermeye başladı, araçta soğutma suyunda antifiriz varmıdır bilen var mı yada ekleten oldu mu?
    Bu arada su seviyesine dikkat edilmeli, ben önceki aracımda suyu tamamına yakın doldurmuştum ve radyatör patlamıştı. Su seviyenin max. işareti kabın görünen hacminin yarısında, burayı geçmemek lazım, yoksa su transferi fazla basınç yaratır.
  • @Kml-Zng
    Geçmiş olsun, asfalt kaplama üzerinde her hangi bir çukur olmasa da mevcut olan su birikintisi “kızaklama” denen olaya neden olabiliyor, çok dikkat etmek lazım.

@aykutsal
    Tüm türkiyenin en büyük sorunu belediye döker asfaltı, iski, igdaş onarım için kazar çukuru üstüne yama atsada 1 haftaya çöker yama çukurlar oluşur, çökmese de kışla mücadele adına dökerler tuzu kimyasalı asfaltta anında çukurlar oluşur, parkede de durum aynı, aracı sürerken yoldan gözü ayırmamalı. Eski arabamın tüm tümseklerde altı sürterdi neyseki C4 de böyle bir sorun yok.

@stompanato
    Parti, belediye çok fark etmiyor, başkan ve bütçe önemli unsur yolların kaymak gibi olmasında

@racert
    Bende aracı sinem hanımdan almıştım çok selam söylersiniz.

@Mesbul
    Gümüş rengi = Araba rengi klasikleşmiş bir renk ama hem çok güzel gösteriyor arabayı hemde kirlenmiyor.

@Ocean34
    Hayırlı uğurlu olsun aracınız, hoş geldiniz aramıza

Ailecek Kahvaltılı buluşma güzel olur bence de, Beylikdüzündeyim, içerenköy carrefoura da beykoz sosyal tesislerede gelirim (sosyal tesislerde indirim hakkımda var ) hatta melih'in led farları görmek için izmit carefourada giderim.

Avrupa yakasında öneri olarak Bayrampaşa da Forum istanbul, carrefour vb. AVM ler, Garipçe rumeli fenerinde kahvaltı da olabilir veya istinye sarıyer tarafları

Resimler ile Yeni C4 Kullanıcı grubuna ait İstatistik bilgileri sunuyorum;

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• quote:

Orijinalden alıntı: VLife

@Kml-Zng
    Geçmiş olsun, asfalt kaplama üzerinde her hangi bir çukur olmasa da mevcut olan su birikintisi “kızaklama” denen olaya neden olabiliyor, çok dikkat etmek lazım.

@aykutsal
    Tüm türkiyenin en büyük sorunu belediye döker asfaltı, iski, igdaş onarım için kazar çukuru üstüne yama atsada 1 haftaya çöker yama çukurlar oluşur, çökmese de kışla mücadele adına dökerler tuzu kimyasalı asfaltta anında çukurlar oluşur, parkede de durum aynı, aracı sürerken yoldan gözü ayırmamalı. Eski arabamın tüm tümseklerde altı sürterdi neyseki C4 de böyle bir sorun yok.

@stompanato
    Parti, belediye çok fark etmiyor, başkan ve bütçe önemli unsur yolların kaymak gibi olmasında

@racert
    Bende aracı sinem hanımdan almıştım çok selam söylersiniz.

@Mesbul
    Gümüş rengi = Araba rengi klasikleşmiş bir renk ama hem çok güzel gösteriyor arabayı hemde kirlenmiyor.

@Ocean34
    Hayırlı uğurlu olsun aracınız, hoş geldiniz aramıza

Ailecek Kahvaltılı buluşma güzel olur bence de, Beylikdüzündeyim, içerenköy carrefoura da beykoz sosyal tesislerede gelirim (sosyal tesislerde indirim hakkımda var ) hatta melih'in led farları görmek için izmit carefourada giderim.

Avrupa yakasında öneri olarak Bayrampaşa da Forum istanbul, carrefour vb. AVM ler, Garipçe rumeli fenerinde kahvaltı da olabilir veya istinye sarıyer tarafları

Resimler ile Yeni C4 Kullanıcı grubuna ait İstatistik bilgileri sunuyorum;

DS4 dahil değil mi ya :)

Bu arada forum başlığını modifiye etsek C4 ve DS4 topici olsa :) zaten araçların bir hayli benzer...

• quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Bu arada forum başlığını modifiye etsek C4 ve DS4 topici olsa :) zaten araçların bir hayli benzer...

Ben sıcak bakıyorum buna, çoğu kişide aynı fikirdeyse, listede değişiklik hemen yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakank1a

Melih Bey ben araçla oynamayı, orjinaline eklenti yapmayı hiç sevmeyenlerdenim ama gündüz farlarınız ve ledler gayet hoş görünüyor,araca yakışmış. Gündüz farı beyaz olunca farkedillirliği daha az olmuş gibi yada fotoda öyle çıkmış.

bende orjinalliği bozmayı sevmiyorum ama 0 araç alınca ve gündüz ledleri olmayınca böyle bir uygulamaya kalkıştım.
    Bence gayet hoş oldu. Bursada çoğu araçta var ama C4 bursada sınırlı olduğu için, aracı da daha bilmedikleri için dönüp dönüp bakıyorlar :)
    Bu arada c4ler çoğalmaya başladı bursada :)
    16 BYU 64 tü sanırım o vardı dün carrefourda önüne parkettim. Yolda da 6 tane felan gördüm çeşitli semtlerde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: T@zm@nic

quote:

Orijinalden alıntı: melihbursa

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar;
    Sonunda beklediğim ampulum geldi.
    Fotoları ekte. Taktıktan sonra da resimleri akşama eklerim. İşallah arıza ışığı yakmaz :)

hayırlı olsun.Bende bu ledlerden aradım aradım fakat bulamadım sadece ebayda var.türkiyede bulamadım.Night breakerların yanında gündüz farları çok sarımtırak yanıyor benimde.Bende bunlardan düşünüyorum.Sonuçları yazarsanız sevinirim.Üzücü haber olacak ama bir sitede uyumsuz olduğu haberini aldım büyük ihtimal arıza ışığı yaktı sanırım.Bekliyorum fotoları inşallah araçla uyumlu olur

aynen arkadasim service isigi yakti
    ama gunduz farini menuden kapattim sadece parklari yaniyor oda yeterki cunlu gunduz ledlerini yakiyorum sorun yok :)
    service isigi yakmasinin sebebi ledler parklari yakinca kendini kisiyor. kismasa diyelimki gunduzde sadece dis kismi parktada sadece on kisimdaki ledler yansa sorun olmazdi.
    forolari yarin eklerim

şimdi hocam ledleri taktık,aracı çalıştırdık direkmi arıza ışığı yakıyor araç? yoksa gündüz farlarında bir sorun yokken parkları açtığımızda mı arıza ışığı yakıyor.Gerçi sonuçta arıza ışığı meydana geliyor,bu yüzden takamayacağım sanırım Bu ampülün beyaz yanınıda yok malesef,hepsi sarı..

Peugeot 308,3008,5008,RCZ gibi araçlara takılıyorken bizim araçlarda ''Non compatible Citroen C4 II'' demesi şaşırtıcı

arkadaşlar gündüzler yanarken servis ışığı yakıyor.
    ancak teypteki menuden araç ayarlarından iptal ediyoruz ya gündüz farlarını ozaman sorun yok.
    Güngüz farı yanarken sorunlu.
    parklar yanarken hiçbir sorun yok.

Hımm bilgiler için teşekkürler.Açıkcası mavi boyalı ampülde takmak istemiyorum,nedenine gelince mavi taktığımızda reflektörlerin yansımasıyla orası masmavi gözüküyor hoş durmuyor.Orasını geçtim,çoğu ampüller boyalı arkadaşlar yani bir süre sonra o boya kuruyup mavi kağıt halinde ufalanıp farınızın içine girebilir aynı sarı boyalı sinyal ampülleri gibi.

Hani size çook önceki sayfalarda ledli resim göstermiştim ya,onu ben planete-citroen.com fransız sitesinden alıntı yapmıştım.Ama ne yazıkki o forum kapandı ben giremiyorum yani.Ama google önbelleği ile girip translate ile çevirince bikaç sonuca vardım.Birkaç şema var sanırım elektrik ile oynayıp aracı kandırıyorlar anlamadımda daha doğrusu.Sizin ledlerin sorunsuz çalıştığını söylemişler (36 smd tip led) translate ile çevirince öyle yazıyor.Linki vereceğim fakat linke tıkladığınızda en az 5dk bekledikten sonra açılıyor sayfa.Yinede yararlı olacağını düşünüyorum.

Burada verdikleri şema

araç ile görüntüler

Kullanılan ampülde bu diyor,sizin gösterdiklerinizle aynı
    http://www.ampoule-leds.fr/ampoule-led-bay15d-36-led-blanches-12v-feu-stop-360degres-p-2468.html

evet bu ampulu seçmememin sebebi ledler güçlü değil.
    O sebeple de az ışık veriyor.
    Biri peugeot 308 e takmıştı ve arıza ışığı yakmamış.
    C4 ile 308 deki ampul mantığı sanırım farklı.
    Araştırmalar devam ediyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

Orijinalden alıntı: Kml-Zng

Arkadaslar az önce buyuk bir kazanın eşiğinden dondüm. Camlicadan Göztepe köprüsüne İnen bağlantı yolunda cok hızlı olmamama direksiyon hareketi olmamasına rağmen resmen iki şeritli yolda kısa süreli drift yapmış bulunmaktayım. Sebebinin neyin olduğunu anlayamadım. Yol hafif ıslak kayma ihtimali olur fakat bu düz yolda hiçbir direksiyon manevrası gerçekleşmeden olmaz. Kısaca zor toparlayabildim aracı. Ama hala kafamda kuşkular var araçtan kaynaklabilirmi diye. Lastik patlaması gibi bir izlenim oluşturdu. Önce lastik patladı sandim. Cok kestiremedim ne olduğunu.

Hocam buyuk gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis fakat orda epey keskin virajlar bulunuyor birde yollar hafif islak oldumu direk buz gorevini goruyor biliyorsunuz yine bu denli aracin savrylmasi gercekten endise verici. Siz zorlayici bir hareket yaptinizmi acaba

yoldan kaynaklanma olasılıgı yuksek fakat cok zorlayıcı bır hareket yapmadım.en azından saga sola dıreksıyon manevrası yok.sadece vıtes gecısınde oldu olay sanırım vıes degısıp gazı kokleyınce kaygan zemınde tutunamadı arac her ne kadar lastıkler yenı olsada 4 mevsım.ondan kaynaklandıgını dusunuyorum.yada umuyorum.umarım oyledır.

• 2012 c4 1.6 exclusive mpc sam beyaz renk

Net 57000 fiyat iyimi arkadaşlar ?
  • Aracımı 15.000 bakıma bıraktığımda servise sordum araçlar fabrika çıkışı antifirizliymiş sıfır araç aldıysanız ve üzerine su eklemediyseniz antifirize gerek yok ama silecek suyunu antifirizli koymayı unutmayın.

Şu büyük fotoğraflı mesajdan alıntı yapmasaydınız çok iyi olurdu ya bu fotoğrafları küçük ekleme yokmu ?? maf olmuş bu sayfalar :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: manyax

2012 c4 1.6 exclusive mpc sam beyaz renk

Net 57000 fiyat iyimi arkadaşlar ?

Normal fiyatı 59570 TL olmalı. 2500 TL indirim, eh fena değil
  • Arkadaşlar bahsetmiştim geçen hafta transiti biri önüne atladın bende aracımın sagıyla geçirdim buna. Aracın kaputu cok az ucundan egilmesine ragmen kaput aliminyum alaşımlı özel bir malzeme oldugu için tamir edilemiyormuş bilginize. Kaputada yeni koruma filmi yaptırmıştım o da boşa gitti, dünya para vermiştik:S
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.