Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1430. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14281429143014311432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• - Motor arıza ışığının yanması
    • - Düşük motor performansı
    • - Yakıt tüketiminde artış
    • - Motordan gelen tıkırtı sesi
    • - Rölanti devrinde dalgalanmalar
    • - Yokuş yukarı çıkarken motorun tereddüt etmesi
    • - Diğer ilgili arıza kodlarının ayarlanması
  • genncayy kullanıcısına yanıt

sağolasın, baktım ama arızayı bir daha vermedi. motor yağını değiştirip deneyeceğim, normalde zamanı gelmedi henüz ve seviyesi de normal. araç 157.700km de ve zincir sorunu olacağını düşünmüyorum.

• sol arka stop arayışındayım. uygun fiyatlı önerileriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kırık ama parça da eksik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hannibal kullanıcısına yanıt
    Eksiği de tamamlıyor bildiğim kadarıyla

• merhabalar Aracımda p2127 kodlu arıza görünüyor cihaza bağlayınca sorun ne olabilir nasıl çözülür 2012 model c4 dizel

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thearcx kullanıcısına yanıt
    P2127 - GAZ KELEBEĞI/PEDAL POZISYON SENSÖR/ANAHTAR "E" DEVRESI DÜŞÜK
    Bu arıza kodunda motor hiç çalışmayabileceği veya seyir halinde stop edebileceğinden dolayı, arıza kodu acil olarak kabul edilir ve acilen arıza koduna sebep olan sorun tamir edilmelidir.

P2127 ARIZA KODUNUN SEMPTOM VE NEDENLERİ
    Bu arıza kodunun en sık görünen semptomları şunlardır:

Sert veya düşük devirli rölanti

Araç çalışırken, bir sebep olmadan durur

Araç hızlanmaz veya yavaş hızlanır

Bunların dışında başka semptomlarda olabilir

Eğer bu arıza kodunu alıyorsanız P2127 büyük ihtimalle aşağıdaki sayılan sorunlardan bir veya bir kaçı oluşmuştur:

TPS düzgün monte edilmemiş

TPS devresinde toprağa veya başka bir kabloya kısa devre

Arızalı TPS (gaz kelebeği sensörü)

Hasarlı bilgisayar (PCM)

P2127 İÇİN ARIZA TEŞHİS VE ONARIM ÖNERİLERİ
    Önerilen bazı onarım adımları şunlardır:

Gaz kelebeği pozisyonu sensörunun (TPS), kablo soketini ve kabloları kopma veya başka bir hasar var mı diye dikkatlice inceleyin. Eğer bir hasar tespit ederseniz, onarın.

TPS'deki voltajı kontrol edin (normal çalışma voltajı bilgileri için aracınızın servis kılavuzuna bakın). Voltajın çok düşük olması, bir sorun olduğu anlamına gelir, gerekli görürseniz değiştirin.

Eğer TPS'yi değiştirdiyseniz, TPS'nin ayarlanması gerekebilir. Bazı araçlarda, TPS'nin doğru şekilde hizalanması veya ayarlanması gerektir, ayrıntılar için bir onarım kılavuzuna bakın.

Eğer hiç bir semptom yoksa sorun kesintili olabilir ve arıza kodunu temizlemek (silmek) sorunu geçici olarak ortadan kaldırabilir. Eğer sorun kesintiliyse kabloları bir yere sürtünüyorlar mı, kısa devre yapmışlar mı vb. diye kontrol etmenizde fayda var, aksi halde arıza kodu geri gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 7 Nisan 2022; 19:54:47 >

• 2012 c4 aracımda sol taraftaki kör nokta uyarı ışığı yanmıyor. Sağ tarafta sorun yok.

Park sensörlerini kontrol ettim. Hepsi düzenli bir şekilde çalışıyor.

Sorun nerden kaynaklı olabilir?

• Citroën c4 1.6 e-hdi mcp 2015 model,,Antalya şehir merkezinden havalanına gidiş geliş 44 km. 6-7 defa kırmızı ışığa yakalandım.
    Ortalama hız 47, yakıt tüketimi 3.9.

Diğer ortalama bilgileri, 900 km yapılan yol tamamen şehir içi, ortalama hız 23 km., ortalama yakıt 6.2. Bu kullanimda çok kısa mesafeler, genelde 2-3 km ve 6-7 km mesafeler.

Aracı 2 aydır kullanıyorum, 6.2 normal mi, sizce nasıl degerler?

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017

• ytkn Y kullanıcısına yanıt

2012 C4 MCP aracımda istanbul içinde 20-22km hız ortalamasında 6 - 6.5 litre yakıyorum. Bence normal

• Arkdaslar c4 2013 confort aracima multimedya geri gorus kamerali cihaz ariyorum nerden alabilirim oneriniz varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Eğer elimdeki aracı satabilirsem 300-320 arası c sınıfı otomatik bir araç düşünüyorum. Bu fiyatlarda en mantıklısı eat6 şanzımanlı 1.6 dizel C-4 gibi duruyor. Araç genel olarak nasıldır? Kronik sorunu var mıdır? Görüşleriniz benim için önemli.

Teşekkürler.

• Merhaba, bugün 2012 1.6 otomatik dizel comfort ile aranıza katıldım arkadaşlar, araç çok elektronik , okudugum kadarıyla kaput bolumundek sigorta kutusu çok önemli orasını korumak için neler yapılabilir? köşede var olan süngeri çıkartmalı mıyız, ya da farklı bir öneri?

• genncayy kullanıcısına yanıt

Maşşalah yakıt bence normal daha aşağı inmez, yukarıda çıkmaz.

• sosyal bukalemun S kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun aracınız. Süngeri biran önce çıkarıp atın. Başka önleme gerek yok.

• Merhabalar,

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-degisensiz-tertemiz-otomatik-vites-dizel-65.000-pesin-999869023/detay/

Şu aracı almayı düşünüyorum. KM yüksek olduğu için nelere dikkat etmek gerekir. Ne gibi sorunlar çıkartabilir ve sizler önerir misiniz?

• ERKUTCN kullanıcısına yanıt

Merhaba. Galericiden araç almak cesaret ister. Açıklamada yazdıkları doğruysa, bakacak bir şey kalmamış.

• Barracud@ kullanıcısına yanıt

Peki hocam araç hakkında düşünceleriniz nelerdir? 200bin bandında hala almak mantıklımıdır? KM düşük araçta kalmamış neredeyse...

• ERKUTCN kullanıcısına yanıt
    C4 güzel araç. 4 yıldır kullaniyorum. Daha da kullanmayı düşünüyorum. Temiz alırsanız uzun süre üzmez.

Galeriden tavsiye etmiyorum. Alırsanız da kendi eksperinize götürün. Facebookta alım satım grubu var. Oradan da bakabilirsiniz.
    Citroen C4 ALIM - SATIM | Facebookfacebook
    Citroen C4 ALIM - SATIM | Facebook
    https://www.facebook.com/groups/2476151169276877/?ref=share

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 18 Nisan 2022; 15:47:46 >

• 
Sayfa: önceki 14281429143014311432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.