Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1235. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.972
Cevap
173
Favori
1.792.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12331234123512361237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertergün

Benim için optimum aracın c4 dizel com plus mcp olduğunu öngörüp aracı 52 bin TL ye 2013 te satın almıştım.Aracım f/p aracı idi.Araç bana mcp baskı balata değişimi ve kalibrasyon hariç pek sorun çıkarmamıştı.Kronik bir sorunu yoktu.Servis ile olan yakın ilişkimden dolayı bakımları 250 TL ye yaptırıyordum.Sıkıntım olduğundada garantiden çözüyorlardı.Satış sonrası için güzel bir deneyimdi.

Sene başında yazdığım mesajlarda DSG Den problem yaşadığım mı çıkıyor ortaya? Spor moda alınca gelen o ses in normal olduğunu anladım ve servis ile teyit ettim.C4'te alıştığım şanzımanın tak tuk seslerinden sonra bunu pekte abes karşılanıyorum.

Aracım 20 binde şuan.C4 te bu km aralığında debriyaj seti,baskı,balata değişmişti garantiden.5 bin km de fren müşri değişmişti.Sonrasında yine değişti garantiden.

4 yıl garantim var ve DSG ile servis problemi yaşayacağımı düşünmüyorum.Kendi hatam dan kaynaklanan porya bilyesi değişimini garantiden gerçekleştirdiler sağolsunlar.

C4'e 85 bin vermedim.Onun yerine 100 binde premium olarak adlandırılan bir araç aldım.Şuan 0'ı 118 bin TL.

Torsiyon diyorsunuz lakin a3'ün darbe sönümlemesi gerçekten muadili diğer araçlara göre çok iyi.

Size şöyle bir örnek vereyim İstanbul Emlak piyasasından.

Etilerde 3+1 130 metrekare bir apartman dairesi 2-3 milyon TL olarak fiyat bulurken,görece İstanbul dışı sayılan Zekeriyaköy'de Havuzlu müstakil 400 metrekare tripleks villa 1,5 milyon TL ye alıcı buluyor.

Yani burda aslolan kişinin tercihidir.

Siz büyük havuzlu evde şehire kısmen uzak bir yerleşimi seçebilirsiniz.Bense küçük ama elit bir semtteki daire'yi seçtim.

Umarım anlatabilmişimdir..

Audi'niz kırmızı renk,Ambition,RS6 jant takmışsınız.

Ben standart C4'lede karşılaştırırım ama aracınızın 3 donanım paketi ;

Attraction,Ambition,Ambiente ve internetteki bilgiler ışığında şöyle bir sonuca vardım ;

Attraction modelinde Jant kapağı var ve yol bilgisayarı,ön sis farı,yükseklik ayarlı yolcu koltuğu dahi yok.

Direksiyonda tuş bile yok...

ESP ve dijital klima hariç standart yani Confort C4 A3'ten daha dolu gözüküyor.

Sizin aracınıza bakalım yılbaşında konuyu trollemişsiniz resmen ,tabii C4 kullanıcıları mülayim takıldığından bir zafer yanılgısına düşmüş olabilirsiniz Premium hevesli araç kullanıcılarıda böyle nedense cevap vermeyince hep bir bıdı bıdı bıdı

Ambition'da yani Mert Hoca'mızın aracında ;

Ön sis farları,dış ısı göstergesi,5 kollu jant 3 kollu direksiyon var.

Nedense bir üst donanım olan Ambiente'de tekrar 4 kollu direksiyon geliyor.

Aradaki farkı (C4 ile)Ambiente'den anlatacağım ;

Alüminyum jant, cruise control, ahşap kaplama, özel kumaş, detaylı yol bilgisayarı, kol dayama, 4 kollu deri direksiyon, kararan ayna vs. C4'ü unutmuşsunuz bence

Ben araba olayını ağırdan alırım ilk arabam Mk4 Golf sonra 2005 Polo sonra C4 o yüzden fiyat/performans veya forumdaki insanları dinleyerek almadım araba temiz 2.el fiyatları uygun gittim aldım pişman değilim iyi ki de almışım.

Allah nasip ederse satıp Golf 6 alacağım ve onda bağımsız süspansiyon var torsiyon+spor süspansiyon demek çıplak ayakla çakıllıkta yürümeye benzer eğer 17' jant takarsanız çakıl çivi olur...

Yani sizin gibi 101.000 Tl'yi krom şekilli 4 tane halkaya vermektense 55'e Golf 6 Highline alacağım.

Aynısı C4 içinde geçerli 100 bin Tl vereceğim kolumu dayayacak yer olmayacak bu nasıl bir Premium araba Mert Bey ?

Confort Plus sizin aracınızmış zaten ben Exclusive'den devam edecektim A3'ün en dolusunda kumaş koltuk varken C4'te deri koltuk var C4'ün en boşunda krom cam nikelajı varken A3'ün en dolusunda yok. .

Bu arada ikinci el olarak o aracın ederi anca 90 ve o fiyata Passat&Golf varken onun alıcısı kolay kolay çıkmaz.

Zaten daha arka kol dayamayı fln söylemiyorum bile.

Sizin araç ise 85-90 eder boyalılar 70-80 zaten .

DSG olarak bilgili bir arkadaş gerekli konu linklerini verecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Halka markasi audi denince aklıma gelen

https://www.youtube.com/watch?v=F99ibYPuyuI
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=116297212&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 1 Eylül 2016; 23:38:13 >
  • Ne trollemesi? Ne zafer yanılgısı? Araçlar hakkında bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyor ve başlıyorum.

1-atraciton en boş pakettir.Direksiyonundada gayet kontrol tuşları mevcuttur

2-ambiente ambition'un bir üst modeli değildir.

Ambiente konfor,Ambition spor pakettir.

3-Kol dayama'nın olmadığını size kim söyledi? Aracımda kol dayama mevcut ve bu ekstra falanda değil.Çok ilginç.Nerden çıkardınız bunu anlamdım.Soğutması yok orası başka.

4-A3ün en dolusu diye bir kategori yokta konfor odaklı ambiente den bahsettiğinizi tahmin ediyorumYarı deri yarı kumaş koltuk mevcut bilginize..

BMW 3.20 M paket araçların kumaş spor koltuğu mevcut.Sizin mantığınıza göre exculusive C4 , 320'den de iyi bir araç?

5-Krom çıtalar Ambiente araca özgü.Spor pakette mevcut değil.Satış temsilcisi dostuma sorduğumda taktırmamı önermemişti.Bu bir eksiklik değil.Seçim !

6-A3'ün muadili golf'tür.Passat ne alaka? Benim araç varsın 85-90 etsin.Bu benim problemim.

Sizin bu kompleksinizin ve 'bıdı bıdı' gibi terbiyesizce söylemlerinizin sebebi nedir?

Bende asıl merak uyandıran gerçekten sadece bu..

Birkez daha söylemek istiyorum.Saydığım gerekçelerdende anlaşılacağı üzere arabalardan pek anlamıyorsunuz.yada çok dikkatsizsiniz

• Dsg için link vermeye değmez ki sorunlari bitmek tükenmek bilmeyen bir tür zaten.
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Sence birisi A3 konusunda üstteki yorumu yazsa ne olurdu ?

• arkadaşlar yağ olarak ne önerirsiniz , citroen c4 hdi 2013 model araç var , citroen total ile çalışıyor ama gördüğüm kadarı ile mobil 1 esp 5 - 30 w en çok önerilen yağ
  • Passat mağduru yorumunu yazsa linç edilirdi tabiki.
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ilk-sahibinden-citroen-c4-otomatik-dizel-329403997/detay/

arkadaşlar merhaba..

ilandaki araç sahibi ile anlaşmak üzereyim.. fakat şöyle bir durum var.. aracın 230-TL ile 2.200-TL arasında değişen 5 adet hasar kaydı var.. toplam 5.700-TL.. söylediğine göre 2 kez marşpiyel tamiri yapılmış ve iki çamurluk boyalı.. değişen yok.. bu rakamlar sizce mantıklı mı.. marşpiyel bu kadar tutar mı?

ayrıca şu an aracın her iki marşpiyeli de yine hasarlı.. bu haliyle satıyor.. marşpiyelleri de benim yaptıracağımı düşünürsek en fazla ne kadar vermeliyim bu araca sizce?

• Benim aldığım araç sahibi 5-30 yağ kullanmış ama ne marka bilmiyorum..

• mertergün M kullanıcısına yanıt
    Buradaki üyeler A8'de kullandı,adını telaffuz edemeyeceğimiz arabalarada bindi.

Onlar bizim tartışmamızı okumak zorunda değil.

A3 Ana konusunda Citroen muhabbeti yoksa,C4 Ana konusundada Audi muhabbeti olmaz.

Elbette kullanıcı olarak yorum yapabilirsiniz bu bizim çeşitliliğimiz ancak tartışma ortamına kayıyor.

Yönetime rahatsızlığımı belirttim eğer başka cevaplarınız varsa başka forum konularında verin lütfen.

Sakın tartışamadığım vs. sanılmasın ama binek ve konfor odaklı C4'ü spor geçen A3'le kıyaslarsanız ve işin içine Sedan BMW 320'yi dahil edip Passat ne alaka derseniz,C4'ü soyut düşüncelerle kötülerseniz,muadil olmayan aracınızı övüp sonra muadil araçla karşılaştırırsanız benim gibi insanlarda iyi bir izlenim bırakmazsınız.

Özellikleri ise forumlardan vs. okudum.

http://turkim01.blogcu.com/audi-a3-a3-ambiente-a3-attraction-a3-ambition-farki/20099755

Bıdı bıdı sözü bir genellemeydi üstünüze alınmışsınız.

Başka aracın Ana konusunda aracına "fersah fersah" daha iyi gibi bir yorum yazmak kompleks değilde nedir?

• odzi O kullanıcısına yanıt
    Ekspertizde çıkar.

Temiz Confort bulunabilir aynı fiyata

• Ben size internette bulduğum bilgilerle değil,deneyimlediğim olaylar neticesinde cevap veriyorum.

100bin TL değerindeki bir aracın 50 bin TL değerindeki bir araçtan iyi olması ilginç bir durum değilki.Abes olan inatla bunun tersini üstelik sebepsiz iddaa etmek.

Uzatmaya gerek yok.

Halep orda ise,arşın burda ..

• Yeşil plaka şirket aracı mı oluyor? Allah aşkına :) O konsolosluk aracı olmasın? Büyük ihtimallede Almanya.

Öte yandan A3 te şirket aracı olabilir, Mercedes c seriside , alfa gulia'da, 7 serisi BMW de.Konu bu değil.

Önemli olan sürekli bununla anılmamak.Kimse malum sitede araç bakarken A3 için acaba bu kiralıkmıdır? Şirket aracımıdır diye düşünmez.Lakin bir düşünün mesela bir Fiesta için durum böyle mi ? Tabikide değil.Söylemek istediğim bu idi.

Para muhabbetini açanda diğer arkadaş.Ben ise değerden bahsettim.
    Sizler kıt ve sığ bilgileriniz ile yorum yaptığınız sürece anca burda birbirinizi pohpohlamaya devam edersiniz.

C4 ün direksiyonuna yumuşak diyorsunuz.Benim ağzımdan direksiyona dair bir kıyas sözü çıktı mı arkadaş ile yaptığım konuşmada? Kaldıki C4ün direksiyonu gerçekten çok sert.Aksini iddaa etmeniz saçma.

Sizin ve diğer arkadaşın yazdığı herşey yanlış.Aracın değeride, kıyasıda, üslubuda.

Kendimi neden zengin göstermeye çalışayım ? Biraz sağlıklı düşünebilseniz full c4 ile a3 arasında 15 bin TL gibi çokta büyük olmayan bir fark olduğunu görürsünüz.Bu fark birisini Başka birisinden zümre olarak ayırmaz.Tabi kompleks Sahipleri hariç.

Duymak istemediğiniz şeyler söyleyince itici gözüküyorum belki size ama ben bildiğim doğruları söylemeye devam edeceğim.

İçimde bahsettiğiniz hiçbir kötü düşünce yok.Bu sebeple vicdanım rahat.

İt ürür,kervan yürür ..

• Hocam parmağımla gösterdiğim tuşa uzun basarsanız mute oluyor...

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Hocam parmağımla gösterdiğim tuşa uzun basarsanız mute oluyor...

Şu kadar donanım insanlarda olsa keşke

• O biraz zor be hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

hee a3'ü konsolosluk aracı yapacaklardı... plakanın yeşil olması değil plakalığın alt çıtasının yeşil olmasından bahsediyorum daha bunu bile bilmiyorsun
    ben a3 sedanın da müşteri profilini çok iyi biliyorum, azcık para bulunca en ucuz audiyi alıp sonradan görme esnaf arabası
    bilmeyen sensin, araç konuşacak bilgin yok sürekli fakirler ölsün a3ten selamlar'a getiriyorsun lafı, araçların sıfır arasında yada ikinci eli arasında 15-20bin fark var evet ama neden 50bin vs. 100bin yazdın yukarda??? kendini bu kadar belli etme

Görende sanacak A6 kullanıyor domates rengi araba C4'ün kırmızısı gibi de değil cırtlak bir renk.

http://m.autoscout24.de/angebote/citroen-c4-bluehdi-120-stop-start-shine-mit-navi-diesel-grau-284626226

http://m.autoscout24.de/angebote/citroen-c4-blue-hdi-120-selection-eat6-automatik-navigation-s-diesel-weiß-292811263

Bunlar A3&C4 Almanya ikinci el fiyatları C4 Puretechler 16-17.000 euro BlueHDİ'ler 18-20.000 euro A3 benzinliler 17-20.000 euro arası.

http://m.autoscout24.de/angebote/audi-a3-12-tfsi-sportback-edition-plus-benzin-schwarz-272437086

http://m.autoscout24.de/angebote/audi-a3-sportback-12-tfsi-attraction-sitzheizung-klim-benzin-rot-285235560

http://m.autoscout24.de/ergebnisse?atype=C&mmvmk0=9&mmvmd0=1624&fregfrom=2016&priceto=25000&cy=D&ustate=N%2cU&zipr=200&zipc=D&&&&paging=2&sort=price

Son ilandaki kokpit fotoğrafında A3'ün iç dizaynının tiksinç olduğu ortada

http://m.autoscout24.de/angebote/audi-a3-14-tfsi-sportback-attraction-navi-klima-benzin-schwarz-294984549

O vitesin önü nedir arkadaşlar ?

Fiyatlarda ortada arabaların çoğu sıfır km ayarında.

Zaten A3 Premium segmentin Türkiyedeki Renault'u gibi birşey en çok o satıyor fiyatlarıda ucuz zaten Alman gazetelerden tutun da şirketlerin kullandığı C-elysee gibi bir satış stratejisi olan araç.(Sedan modeli yeni geldi)

Audi araba satabilmek için A1 A3 gibi modeller çıkarıyor acı ama gerçek...

• Lacano kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam bizde yok, 2013e geçerken biraz değişiklikler oldu, bende hiçbir işe yaramıyor o tuş
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Allah Allah ya benim arabada ne kısmetli imiş... Adamların tam donanım kısmaya niyetlendikleri son yılı almışız...
  • 
Sayfa: önceki 12331234123512361237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.