Şimdi Ara

Citroen C4 II ve DS4 2011-2017 (1233. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.970
Cevap
173
Favori
1.789.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12311232123312341235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 enjektör de problem var değişim öneriyor yetkili servis fiyat bilgisi olan paylasabilirmi acil (motor sorunu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: odzi

arkadaşlar merhaba.. biraz baştan biraz ortadan falan derken konunun üçte birini okudum.. ama daha fazla vaktim olmadığı için sormak durumundayım..

eski arabam 2008 model peugeot 207 1.6 hdi premium manueldi.. dizel otomatik bir araç almak için geçen hafta sattım.. esas amacım peugeot 508 almaktı fakat bütçemde bazı sorunlar oluşunca 45.000 tl civarına indim ve c4 lere yöneldim..

iki haftalık araştırmalarım sonucu bir araç buldum..

1- 2012 model confort plus donanım, mcp, 100bin km de.. telefonda 46.000 gibi bir fiyat verdi son, yarın araca bakıcam.. araçta bağaj kapağı ve arka çamurlukta lokal boya varmış, değişen yokmuş.. motor şanzımanı da iyi varsayarsak fiyat nasıl?

2- eski aracımdan yakıt ve performans olarak çok memnundum.. konfor olarak süspansiyon berbat derecede sert, yol tutuş ise zayıftı.. ama ben çok sakin bir sürücüyüm o nedenle yol tutuştan ziyade konfor önceliğim.. c4 bana 207 den sonra nasıl gelir?

3- iş gereği peugeot 508 auto6r 10-15 kez kullanma şansım oldu.. çok beğendim.. mcp de üzmez beni diye düşünüyorum.. ne dersiniz?

4- bütçem dahilinde 100bin km altı pek araç bulamadım.. bu araç bu km de alınır mı? açıkçası daha fazla parayı da bu segmente vermeye kıyamıyorum doğrusu..

5- yakınlık dolayısıyla Güngören Mersa Otomotiv' de ekspertiz yaptırmayı düşünüyorum pazartesi günü.. bu servis hakkında fikri ya da ekspertiz için önerisi olan var mı?

vakit ayırıp cevaplayacaklara şimdiden çok teşekkür ederim..

Minik Alman araçları bile 50-60.000 (Polo Corsa fln) eğer bütçeniz el verirse az km'li araçlara yönelmenizi tavsiye ederim.

Araç güzel yol tutuş 10 numara süslansiyonlar dinamik aynadan sinyali olmayan,servisten çık(a)mayan Astra'dan fln daha üstün bir araçtır C4.

207 eski bir araç ikisini karşılaştırmayalım :)

Sayfanın üstünde konunun açıldığı Citroen kısmı var oraya açılan konulardan yeteri kadar fikir sahibi olabilirsiniz ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: kalban

4 enjektör de problem var değişim öneriyor yetkili servis fiyat bilgisi olan paylasabilirmi acil (motor sorunu)

Başka bir servise daha sor hocam fiyatı pahalı olabilir.

• 500-700 arası yazmışlar internette.

• O zaman dertsiz başına dert alma hocam

Leon ve Golf hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

Leon'un kalitesi bana rezil geldi.

• leon c4 kadar iyi değil, golfü de c4le eşit sayarım, leonun golfe göre artısı arka diz mesafesi daha iyi bir de fiyatının f/p olması, golf ise abartıldığı kadar iyi bir araç değil, c4ten yol tutuş ve yalıtım anlamında biraz daha iyi, dizelleri çağ dışı hiç güncellemediler, yollarda karşımda durabilen golf yada a3 göremedim özellikle yokuşta geri düşüyorlar, 1.4 tsi için bence boş olsun golf7 olsun, golf6tan mühendislik anlamında çok ilerde

dün 4 aracı sürmek için test sürüşüne gittim, csuv sınıfı vs d sınıfı araçlar arasından bi seçim yapıp tek bi yere odaklanayım diyorum ama aradığımı bulamazsam c sınıfından da devam edebilirim, bi crv yoktu ellerinde onu da erteledim

xtrail sürdüm araç hiç yerinden kalkamıyor, heybetli ama içi boş şişirilmiş bir araç olduğunu hissettiriyor, yerdeki herşeyi hissettiriyor konfor olarak bi artısı yok,ya 130hp motor çöpe gitmiş ya da bu aracın 2.0 dizele ihtiyacı var, şanzıman vites geçişi hissettirmiyor ama benim mcp bile en fazla 1 saniye bekletir vites düşürür basar gider bunda vites düşürme yok bişey yok 1-2 saniye araba yerinden kalkmaya çalışıyor

passatla daha bayiden çıkmadan içerdeki beton kasiste zıplayınca golf mü sürüyoruz dedim, ön cam çok küçük, konfor anlamında beklediğimi bulamadım, 2. eli iyi diye türk halkının gözdesi ama benim için önemli olmadığı için araçta beni etkileyen bişey olmadı, 150binlik araçta geri görüş kamerası yok, c4 ilk geldiğinde ne gerek var demiştim ama şimdi vazgeçilmez olmuş alışınca

mondeo d sınıfı konforunu üst seviyede yaşatıyor, yerdeki bozukluklar ile hiç muhatap olmuyorsunuz, burada biraz hile var koltukları süspansiyonluydu sanırım ama sonuçta sarsmıyor, iç mekanı geniş ferah ama bagajı küçük, dizel otomatik yok, benzinli otomatik sürdüm ne yaktığına bakmadım ama 13-14lt diyorlar, ne motor ne de şanzıman arabayı yürütmüyor, gazı köklüyorsun araba sadece bağırıyor ama aynı yerdesin ilerleme yok, anca bi delilik yapıp 2.0 tdci alınca bir anlamı olurdu benim için

c suvların ne olduğunu zaten iyi biliyordum ama d sınıfında şimdilik istediğimi bulamadım, crv, bmw 3, mercedes c sürcem vakit bulunca, yeni c4 şimdikinden iyi gelsin yeter benim için bi ona güveniyorum benim için acil çıkış olabilir

bi konudan daha bahsetmek istiyorum herkese,"multimedya ekranlar" örnek veriyorum golfte navigasyon+ geri görüş+ tv + büyük dokunmatik ekran vs. ekletince 10bini bulur, benim araçtaki cyclone ekranın fiyatına baktım en fazla 1500 tl civarına bulunabiliyor, dün kanaldnin önünde trafikte kaldım 45 dk boyunca tv izledim, geri görüşü olsun, ortamda kocaman dokunmatik ekranın verdiği lüks olsun verilen paraya değiyor, 4 gb da dahili hafızası vardı 50 tane klip attım içine arada açıyorum arabadakiler izliyor, navigasyonunu hiç kullanmadım ama bazen virajları önceden görmek için açtığım oluyor, bu ekranları herkese tavsiye ederim cidden araçtan aldığınız keyfi katlar

• quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

O zaman dertsiz başına dert alma hocam

Galiba haklısın hocam.

Sorduğum soruya ben cevap vereyim bende önceden toledo vardı 04 model, aynı yıllarda bora ile bir çok parçası ortaktır bilirsiniz belki benim aracın bir çok şeyini ben kendim yapıyordum.
    Ben kapı pandizotlarını sökmüştüm bir ara içeriye su alıyor diye, daha sonra aynı yıllardaki bir boranın kapı pandizotunu söktüğümde kalite farkı anlaşılıyordu benim arka kapıların oradaki boş hoparlör yuvalarını kıytırık bir malzeme ile kapatmaya çalışmışlar ama boranın ki öyle değildi... Vag seat markasında biraz malzemeden kaçıyor benim anladığım bu...

• Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Golfe değineyim.

Senede sadece Türkiye'de 25.000 civarı ,EU'da ise en çok satan araç.

Boş olsun 7 kasa olsun diye bende düşündüm ama 7 kasada bildiğin torsiyon var 1.4 TSi Highline 122-5 Ps modeli iyi ama 70-75 milyarı Golfe vermem ben Avrupa(EU)'da veriyorlarda orada bunlar standart araba kardeşim ben 75.000 Tl yi Euro hesabı 25.000€'dan ikinci el sağlam Mercedes E alırım Fransa'da Türkiye'deki hesaptan 70.000€'ya orada alınacak araba BMW 7 veya Mercedes S Class'tır boş olan bile değil Comfortline kardeşimde var, far/yağmur/tampon sensörü,Cruise Control,Cam nikelajı,elektrikli+ambiyans aydınlatmalı ayna vs yok aynı fiyata alacağım Midline Plus için ise şöyle söyleyim alacağım 6 kasada LED stop lambası var bunda direksiyondan kumanda bile yok...

Mühendislik olarak arabanın içi çok dar ben aile olarak kullanmayacağım ama ayağımı kendime çekince dizim radyoya değiyor kardeşimin 1.2 Golf 7sinde ise ben sağ ön koltuğa oturduğumda dizim vitese değiyor araba manuel olduğundan ikide bir dizimi hareket ettiriyorum öbür türlü vites hareket etmiyor :/

7'de bir başka eksi ise vitesin önü görümün olarak güzel olsada kullanımda sinir bozucu 6 kasanın orası C4 gibi.

Bagaj olarak 7 20L daha büyük ama ona bakarsak C4'te 6'dan 50 litre fln daha büyük

Şunu da fanatik VW'ci olarak söyleyeyim eski kasa Passat,Polo,Golf araçlar yenilerden daha iyi 2004 Polomda yolcu koltuğu yükseklik ayarından 3.siperlik,boyalı ayna+kapı kolları varken 10 sene boyunca bir daha kullanılmadı 2015'de tekrar geldi yani 10 sene öncenin kalitesi meğer 10 sene sonrasıymış o yüzden eski VW'ler çok sevilir.

Son kasalardan sadece Tiguan iyi olmuş 90-100.000 bandına çıkacak varsa Tiguan sıfır km olarak iyi.

Bunun dışında Mercedes B180 çok güzel bir araç 60-70'e alınabilir.

Ford içinse şunu söyleyim bende Golf 4 varken C-Max'in içine oturduğumda acayip güzel gelmişti Picasso'nun içine oturunca Citroen'in tasarım olarak 15-20 sene önden gittiğini gördüm.

Bu sebepten dolayı yeni C4'ü görünce çoğumuz b.. gibi olmuş diyeceğiz çünkü araba en aşağı 5 sene sonra sıradanlaşıyor bizim C4 2010 hatta 2009'da çıkmış gel gör ki iç mekanı bilmesem 2016 yılına ait olduğuna yemin edebilirim zaten bu modern ferahlık hissinide kompakt C sınıfında bulamazsınız C4'ün ön kelebek camı ve A sütunun geliş şekli vs. harika duruyor !

Golf 7'de ise orası dümdüz zaten iç taraf ev gibi,duvar gibi duvar kağıdı bile yapılır.

Ford süspansiyon olarak iyi ama yalıtım berbat arkadaşlar motor sesi çok fazla hani yolda kaymak asfalttan mıcırlı yola girince dırrrr... diye ses gelir ya,Focus ve Ford'lar hep öyle işte

i30 vs desen rüzgar yalıtımı kötü...

Biz işi biliyoruz arkadaş ama başkalarına söylemeyin vay efendim sen bize enayi diyorsun falan filan tartışma çıkıyor bu yüzden kullanmadıkları araçları kötülerler bu ucuz kesin kötüdür diye.

Klip olarak bir liste yapacağım size epey video izledim

Bu arada Torsiyona değinilen Golf incelemesi

https://youtu.be/sKw0v6YdshQ

• hocam sen zaten 1.4 tsi alacaksın hepsinde bağımsız var, torsiyon olmasını neden dert ediyorsun?
    tiguan'ı 2 yıl bekledim eski tiguanın üstüne çok şey katmışlar ama iç tasarımı bildiğimiz 10 yıllık vw tasarımı olunca hayal kırıklığı oldu, bagajı da c suv için berbat
    mpv sınıfında citroen picassolar zaten rakipsiz, içine oturup arka koltuk aynasını görünce bu araba amacına uygun üretilmiş diyorsun
    i30 almayı da düşündüm ama c sınıfının yere en yakın ve en ağır arabası (v40la beraber), yüksek kasislerde aracın altı sürtüyor tr yollarına hiç uygun değil, ama konforu çok iyi orası ayrı
    yani sonuç olarak golf alınır, 7 alınır, bağımsız süspansiyon olduğu için alınır, donanımı senin tercihine kalmış, ama ülkede vag elektrikçileri çok gelişmiş durumda, istediğin donanımı ekletebiliyorsun 2. el araca, (bkz.http://enderelektronik.com.tr/ ) citroen'de de gizli özellikleri açabileceğimiz bu tarz yerler olmasını isterdim

• hzr34 H kullanıcısına yanıt
    Yeni 308 deki vites topuzu bu değil ama bu daha güzel olmuş

• fasson kullanıcısına yanıt
    Aklımda bu gibiydi olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    6 kasada hepsinde var bu yüzden önemli alabileceğim 7'de yok.

1.4 7 kasalar Highline 70.000 fln o parayada ben DS5 alırım.

Eskiden takıldığım bir vag-com sitesi vardı orada bu gizli özellik konusunda bayağı bilgi edindim gizli özellikler mesela gündüz farlarını kapatma uzunla birkikte sislerin yanması vs.

Kesinlikle olması gereken birşey değil yani .

O sitede Led Passat farına 7.950 Tl yazmışlar "ender" bir kazık yöntemi var

Şu ayna olayını okudum şimdi hani sağ-sol nötr pozisyonda tuttuğumuz tuş varya onu sağa alınca oluyor diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

O zaman dertsiz başına dert alma hocam

Galiba haklısın hocam.

Sorduğum soruya ben cevap vereyim bende önceden toledo vardı 04 model, aynı yıllarda bora ile bir çok parçası ortaktır bilirsiniz belki benim aracın bir çok şeyini ben kendim yapıyordum.
    Ben kapı pandizotlarını sökmüştüm bir ara içeriye su alıyor diye, daha sonra aynı yıllardaki bir boranın kapı pandizotunu söktüğümde kalite farkı anlaşılıyordu benim arka kapıların oradaki boş hoparlör yuvalarını kıytırık bir malzeme ile kapatmaya çalışmışlar ama boranın ki öyle değildi... Vag seat markasında biraz malzemeden kaçıyor benim anladığım bu...

Bizim arabalar kalitesine göre bedava hocam C4 keşke bu kadar iyi olmasaydı

İşçilik olarak Leon iç tasarımında verdiği kasvetle beni hasta edip içinden dışarı attı direksiyonun konumu ve oturma pozisyonu vasat.

Auris tek kelimeyle teneke parçası tavanı Tofaş gibi duruyor keçemsi bir madde var çok çok kalitesiz bir araba üstüne para verseler binmem.

Astra K bildiğin balon vitesin önündeki göz açılmıyor emniyet kemer yuvası sabit(Yukarı aşağı hareket etmiyor ) torpido soğutma yok 65 milyarlık arabada 4 hoparlör var bide reklam veriyorlar...

• O kadar ayrıntıya dikkat etmedim. Su silecek suyunu deneyecem. 😀😀

• hzr34 H kullanıcısına yanıt
    Satıcı c5 deki vites topuzuna kullanmışlar de dedi. Ne olursa olsun bendeki vites topuzundan sogudum. İlk gordugumdede begenmemistim ama kampanya ve istediğim özellikler c4 vardı. Yinede iyiki almisim diyorum. Işıklarda benzinli araba gibi gecmedigim araba yok.tabi kuzeni 308 e rasgelmedim. 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

hadi gel artık ya araba alma arefesindeyim c4 ü fuarda görmüştüm lcd ekranı yoktu ama sunruff vardı ve araç harikaydı çok kaliteli duruyordu şuan opel astra peşinde koşuyorum ve bulamadım oda ocak sonuna kaldı ve büyük ihtimal şuanki fiyatından 2-3 bin tl daha fazla olucak ve buda vazgeçmeme sebep olucak c4 dizel eger makul bir fiyat olursa kesinlikle almak istiyorum ama bu arabaların öyle bir piyasası varki çıkıyor 40 binden ertesi yıl en az 2 bin tl fiyat düşüyor ve buda insanı aşırı üzüyor off off inş. güzel bir fiyatla çıkar düşünmeden alırım:S

6 yıl sonrası :

40'tan aldılar 60'a satıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail RXT 2.0

quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ognemir

quote:

Arkadaşlar bişiy merak ediyorum bu forumda benzinli kullanan kimse yokmu acaba :)

2.5 yildir kullaniyorum. manuel 1.6 120 beygir

çok sevindim benzinci bir arkadaş bulduğum için... Sizin araçta kolçak ve sis varmı acaba? Ben bunları yaptırmak istiyorum da. Servisten ses çıkmadı.. Deneyimlerinizi dinlemek isterim. Bu arada bayramınızda mübarek olsun. Hangi ildesiniz...

Kolcak ve sis var. Aractan genel anlamda memnunum. Memnun olmadigm 1-2 konu var. Arka amortisorler ve 120 den sonra ara ara aravin yolda gezmesi.. Rot - nalans ayarlari kontrol edilmis ve lastik basinclari iyi oldugu halde.Keske olsaydi diyecegim de 1 konu 6 vites olsaydi uzun yolda daha ekonomik olurdu. (telefondan yaziyorum bazi harfler cikmiyor ,affola)

6. vites olsaydı tabiki iyi olurdu :) aracım daha 600 km yeni oldu. izlenimlerim iyi sayılır, sis ve kolçak olmamasına üzüldüm. tabi arka camların manuel olması da cabası. klavuzunda camların otomatik kapandığını yazmıştı ancak bende olmuyor. birde harita lambalarının yanında küçük led yuvaları var bugün baktım içleri boş sizinkide öylemi acaba? hoşçakalın

İsmail hocam torpido soğutma /ışık ve 6 tavan lambası Attraction'larda var mı ?

• 2011 model 1.4 vti lpg yok 50 bin km ,lokal boyaları var degisensiz yok hasar kaydı bin tl renk siyah sizce 40 bin lira ederminalmayi dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

2011 model 1.4 vti lpg yok 50 bin km ,lokal boyaları var degisensiz yok hasar kaydı bin tl renk siyah sizce 40 bin lira ederminalmayi dusunuyorum

Az daha ekle 1.6 VTi Confort al diyeceğim ama piyasada temiz araba yok sanırım.

@Sing a Song
    Bu arkadaşta arıyordu ama temiz araba bulamadı aracı anlamak için en aşağı 500km uzun yol yapmak lazım.

Zaten Armudun sapı üzümün çöpü dersen hiçbir araba alamazsınız arkadaşlar

• 
Sayfa: önceki 12311232123312341235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.