Şimdi Ara

Citroen c4 2016 bluehdi sorunlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Citroen c4 2016 tam otomatik eat 6 dizel bluehdi arac aldim gecenlerde, Aracla bazi sorunlar yasiyorum, kullanici yorumlarini merak ediyorim, yardimcisi olursaniz sevinirim.

1-) arabanin yakit tuketimi 6.9 litre, bu normal mi? Kullanicilarin ortalamasi nedir acaba?
    2-) arkadaslar araba 6. Viteste gitmiyor, diger viteslerde hizlanmasi vs harika ama 6. Vites diyincr hizlanmasi cok yavas oluyo, genellikle de araba 5. Vitese geciriyo kendini, adamakilli 6. Viteste gidemedim. Sehir icindede sehir disinda da ayni araba.

Su an tatildeyim, memlekete donunce ustaya goturecegim ama ne olabilir sizce? Simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayni aractan bende de var. Bence bunlar sorun degil. Sadece ayaginizi gaza ne kadar basmanizla ilgili. 6. Vites zaten ekonomi icin. Hafif hizlanayim diye gaza yuklenirseniz otomatik olarak vites kucultuyor. Agir agir basayim derseniz 6. Viteste de hizlaniyor. Aldigimdan beri 15000 km oldu. Ortalamam 5.6 yol bilgisayari verisi. Sehir ici ve disi karisik.
    1.6 dizel bir araç 6.9 yakabilir. Önemli olan kullanım koşulları ve sürücü.
    Ayrıca araçlarda son vites O/D(Over drive) diye geçer. Hızlanmak için değil ekonomi ve konfor için vardır. Ancak uygun koşullarda ör: yokuş aşağı yada düzlükte doğru şekilde gaz verirseniz hızlanabilir.
    Boşuna arabanızı ustalara kurcalatmayın.
  • 1- Ortalama hızı söyleseniz daha iyi olur ama bence anormal.
    2- Bu durum da anormal.
  • Ayni aractan bende de var. Bence bunlar sorun degil. Sadece ayaginizi gaza ne kadar basmanizla ilgili. 6. Vites zaten ekonomi icin. Hafif hizlanayim diye gaza yuklenirseniz otomatik olarak vites kucultuyor. Agir agir basayim derseniz 6. Viteste de hizlaniyor. Aldigimdan beri 15000 km oldu. Ortalamam 5.6 yol bilgisayari verisi. Sehir ici ve disi karisik.

1994 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 Limited
    1996 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 Limited
    2015 Citroen C3 1.4 EHDI ETG5
    2015 Citroen C4 1.6 BlueHdi EAT6
  • 1.6 dizel bir araç 6.9 yakabilir. Önemli olan kullanım koşulları ve sürücü.
    Ayrıca araçlarda son vites O/D(Over drive) diye geçer. Hızlanmak için değil ekonomi ve konfor için vardır. Ancak uygun koşullarda ör: yokuş aşağı yada düzlükte doğru şekilde gaz verirseniz hızlanabilir.
    Boşuna arabanızı ustalara kurcalatmayın.
  • 2018 eat6 1.6hdi 308 bizde var. 6. viteste gayet hızlanıyor. bir 5. vites gibi zaten olamaz ama olması gerektiği gibi hızlanıyor. özellikle uzun yolda 100-110 giderken sollamaya çıkınca vites küçültmeye gerek duymadan yürüyor araba.

edit: bizde de ortalama yakıt tüketimi 5.5-6.5 lt/100km arası geziyor şehir içi dışı karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 28 Ağustos 2020; 10:48:7 >
  • Aynı aracın 2014 mcp şanzımanlısını kullanıyorum şehiriçi 5.7 yakıyor, vitesi gaza çok basarsan küçültüyor ağır ağır basarsan aynı viteste hızlanıyor. Bazen 2. viteste gitmesi gereken hızı 4. viteste gidiyor ama boğulmuyor. Manuel moda alıp kendiniz 5. vites yüksek devirde 6 ya takın bakalım fark var mı?
    6. Viteste cok az gaza basayim desem ( normal bi sekilde gaza abanmadan) kendini hemen 5. Vitese atiyor araba, manuel moda alip 6 da uzun sure gitmeye calisiyorum ( bakalim 6. Viteste nasil gidiyor diye ) bi bakiyorum araba cok agir gidiyor, sahin bile sollayip gider 6. Vitesteyken. Sizde de boyle mi acaba?

• Benim arabada olmasi gerektigi gbi hizlanmiyor iste, yokus asagi gidiyo ama normal yolda cok agir kaliyo, sahin bile sollar beni o moddayim nerdeyse. Yakit tuketimine hic gitmeyecegim deli edicek beni, tum filtreleri vs 3 bin km once degismisken hemde. Bakalim ne cikacak bi

partikül filtresi tıkanmış olabilir. bir baktırmakta fayda var. 1500devirin yukarısında zorluk çekmiyor yürümek için. bizim araç daha henüz 10000kmde.

Yakıt tüketimi agresif kullanıyorsanız ya da ortalama hız çok düşükse gayet normal. Gerçek hayatta 1.6 dizeller en az 6-6.5 litre şehir içi tüketime sahip, siz forumdaki tüketimlere bakmayın.

Uzun süre 1.6 hdi 115 likten kullandım, benim araç manueldi 6.vitesteki hızlanması diğer 1.5-1.6 dizeller gibi.

6.viteste 1300-1500 devirde hızlanmaya çalışırsanız yavaş hızlanması gayet normaldir, eat 6 da tabi ki vites düşürecek. Neticede son vites ve dişli oranları düşük yakıt tüketimi için ayarlanıyor. 2000devir ve üzerinde deneyin, aracınızda bir sorun yoksa gayet iyi hızlanacaktır.

Omoda
  • Aynı araç bende de var.bence yetkili servise gotur.verilerin biraz yüksek.arizali olsa zaten araç uyarı verir.ama sorun başka bsy olabilir.check uptan geçirmenizi öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben yıllarca kullandım yakıt ve hızlanması normal değil o motor bırak şahin i çoğu arabanın içinden geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asdfg12 -- 30 Eylül 2020; 18:49:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.