Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (306. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.209
Cevap
35
Favori
1.041.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • saktass S kullanıcısına yanıt
    Kayışında bir sıkıntı olabilir gibi duruyor. Yinede tam emin değilim.
  • 2012 ve üstü mcp şanzımanlı c4 olan arkadaşlar bir yardımcı olabilir misiniz?

    Benim aracım comfort modeli ve aracımda bir arka koltuğa bakan birde vitesin önünde çakmak girişi var arkadaki girişe şarj cihazı sorunsuz çalışırken öndeki hiç çalışmıyor.
    Sizlerde durum nasıl sigorta atık değil çünkü çakmak çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refsak -- 5 Haziran 2018; 10:23:42 >
  • refsak kullanıcısına yanıt
    2008 model 308i olan kuzenimin aracında da aynı sorun vardı. kronikleşmiş bi sorun gibi
  • 2008 model C4 benzinli otomatik aldım. Sx donanımlı.

    Bu modelde esp var mı?

    Tüm donanım farklarını bilen var mı Sxpk ile? Konunun hangi sayfasında yazıyor acaba?
  • 111222333hhh kullanıcısına yanıt
    kontağı açınca orta konsoldaki göstergede sol üst köşede ESP ışığının sönmesini bekliyoruz biz çalıştırırken.

    sizde o esp yazısında ışık yanıyor mu?



    direksiyon konumunun sol altındaki saklama gözü yanında tuş yerleri var. orada esp kapatma tuşu var.

    o tuş var mı sizde?



    sx ile sx pk arasında bluetooth-mp3 çalar- yağmur-far sensörü-ısıtmalı yan aynalar gibi ana farklar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: favoriteteam

    kontağı açınca orta konsoldaki göstergede sol üst köşede ESP ışığının sönmesini bekliyoruz biz çalıştırırken.

    sizde o esp yazısında ışık yanıyor mu?



    direksiyon konumunun sol altındaki saklama gözü yanında tuş yerleri var. orada esp kapatma tuşu var.

    o tuş var mı sizde?



    sx ile sx pk arasında bluetooth-mp3 çalar- yağmur-far sensörü-ısıtmalı yan aynalar gibi ana farklar var.
    Sağol hocam inince bakayım dikkat etmedim.

    Katalog gibi bişey bulunabilir mi?



    Isıtmalı ayna çok basit bi özellik. Olmaması garip geldi.
  • 111222333hhh kullanıcısına yanıt
    var bende size mail atıyım. mailinizi verin.



    evet maalesef ısıtmalı ayna yok. büyük sıkıntı çıkartıyor kışın.
  • Araba çalışmışyorken teyp dinlemek istiyorum. Economy mode diye uyarı veriyor ve teybi açmıyor. Eskiden böyle bir şey yoktu. Yanlışlıkla bu özelliği mi açtım acaba. Nasıl kapatırım bu economy mode uyarısını ve araç çalışmışyorken nasıl müzik dinlerim?
  • saktass S kullanıcısına yanıt
    economy mode nasıl kapanır bilemiyorum kapanırsa bile akü biter araç ilk çalışmayı yapamaz. akünün bitmesini engellemek için yapılan bir sistem bu. akünün durumuna göre dinleme süreniz artıyor. mod devreye girince aracı bi süre çalıştırıp aküyü şarj etmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saktass

    Araba çalışmışyorken teyp dinlemek istiyorum. Economy mode diye uyarı veriyor ve teybi açmıyor. Eskiden böyle bir şey yoktu. Yanlışlıkla bu özelliği mi açtım acaba. Nasıl kapatırım bu economy mode uyarısını ve araç çalışmışyorken nasıl müzik dinlerim?
    araç kontak kapalıyken economy mode u devre dışı bırakamazsınız. araç çalışırken economy mode a geçmemesi lazım. akü şarj dinamosu aküyü şarj edemiyorsa belki ondan çıkıyor olabilir.

    bizim araçlar elektrik kullanımını fazla yapar onun için aküden ötürü yolda bırakması yaygındır. akücüye gidip akünüzü bi ölçtürün derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thecool1981

    Otorapor kadikoyde sikinti yasayan bir arkadasim var kesinlikle onermiyor. Bende yaklasmiyorum otorapora. Otoraporla alakalimidir yoksa kadikoydeki subesiylemi alakalidir bilmiyorum. Saticilar Caktirmadan rusvet vererek hasari olan araci hasari yokmus gibi yazdirabiliyorlar. Verilen raporda 1 gun gecerli sonradan biz baktigimiDa yoktu boyle birsey raporda yaziyor ne gorulduyse diyorlar. Guvenilmez biryer bilginiz olsun. En mantiklisi 100-200 fazla verin yetkili servise baktirin en azindan herseyi kayitli bi yamuk yapamazlar.
    otorapora para kaptırmamak lazım, ben de gittim hiç memnun kalmadım.
  • Merak ettiğim önemli bir konu var: Araçlarda akünün şarj durumunu gösteren bir gösterge neden yok? Akünün bittiğini marş yapmadığı zaman öğrenmek zorunda mıyız? Akünün üzerindeki yeşil göstermesi sağlıklı değil. Benim akü yeşil gösteriyordu ama bitikti. Bu sistemi madem araba üreticileri eklemiyor, bizim eklememizin sağlam bir yolu var mı? İnternette çakmak gözüne takılan voltaj gösteren küçük cihazlar var, bunları kullanan oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saktass

    Merak ettiğim önemli bir konu var: Araçlarda akünün şarj durumunu gösteren bir gösterge neden yok? Akünün bittiğini marş yapmadığı zaman öğrenmek zorunda mıyız? Akünün üzerindeki yeşil göstermesi sağlıklı değil. Benim akü yeşil gösteriyordu ama bitikti. Bu sistemi madem araba üreticileri eklemiyor, bizim eklememizin sağlam bir yolu var mı? İnternette çakmak gözüne takılan voltaj gösteren küçük cihazlar var, bunları kullanan oldu mu?
    aslında çok ihtiyaç bu aküden ötürü 2 kere yolda kaldım ben. ondan sonra kalın bakırlı kamyon aküsü için takviye kablosu koydum bagaja. çünkü diğer kaldığımda takviye kablosu dandikti yine çalışmadı araba.

    bizim arabalar ilk çalıştırırken çok enerjiye ihtiyaç duyuyor bunun için aküden ötürü yolda kalıyor insan. Toyota auris vardı misal akü bitik olmasına rağmen halen marş basabiliyordu. tabi boş paket bi arabaydı.




  • 2010 model 1.6 hdi 110 mcp ile ben de aranıza katıldım. 2 tane megane sattım ve çok yordu beni. dedim hem otomatik olsun hem fazla yakmasın iyi kaçsın derken bu otomobilde buldum kendimi. aldıktan sonra yaklaşık 2400 masraf yaptım ama değdi diyebilirim. kullanım yönünden megane2 den daha keyifli geldi bana.

    110 beygir ve 6 ileri olması büyük avantaj uzun yolda 110 120 km hızla bile koklayarak gidiyor diyebilirim. aracım 205k da.

    aracın şu ana kadar sevmediğim yanı geri vites için arka sağ köşeye bir tane lamba koymuşlar ve gerçekten yetersiz ben de geri görüş kamerası almayı düşünüyorum. taktıran var mı? bir de bende önceki sahibi led ampul takmış hem uzunlara hem kısalara ama kısalar da karşıdakinin gözünü alıyor biraz. onları değiştiricem de bu araca uygun tavsiye edebileceğiniz led ampul hangisidir bilgisi olan vs?
  • hayırlı olsun.

    geri vites kamerası ve ekran taktirmayin çünkü park ederken ekrandan park edilmiyor. onun yerine güçlü led lamba ve sesli uyarı veren park mesafe gösterge ekranlı park sensörü işinizi görür. ufak bi araç zaten arka camdan bile oark etmeye alisirsiniz.

    led ampul tavsiye etmem çünkü mercekli far olması lazım ki led ampul takabilin. hem beyaz ampul orjinal led far ve orjinal xenon far gibi olamaz. size halojen sarı orjinal far ampulü öneriyorum çünkü aracın orjinali o. osram night breaker Unlimited alırsanız çok memnun kalırsınız. ben kullandım mükemmel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favoriteteam -- 13 Temmuz 2018; 20:28:29 >
  • favoriteteam kullanıcısına yanıt
    Karşıdakinin biraz gözünü alıyor evet, bir de en ucuz led ampullerden kullanmışlar kısalara.

    geri vites lambasının iç aynaları dökülmüş özelliğini kaybetmiş o yüzden düzgün ışık yansıtmıyor.
    Bu hafta da torpidonun açma kapama mandalı kırıldı. yeni parça aldım ona ama takamadım yani ne yaptıysam yerine oturtamadım o yayıyla. hatta parçanın bir kolunu kırdım. nerde takarlar bu parçayı acaba bir kaç yere gittim hiç bakmadılar bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 16 Temmuz 2018; 10:9:56 >
  • arkadaşlar merhaba, 2012 model exclusive br c4 aracım var. 2 senedir keyifle kullanıyordum. geçenlerde yolda giderken göstergeler birden söndü simsiyah oldu, kontağı kapatıp tekrar çalıştırınca durum düzeldi. aynı durum 2-3 hafta sonra tekrar meydana geldi. bir süre sonra da ön silecekler su püskürtmemeye başladı. arkaya sorunsuz püskürtüyor ama ön cama püskürtmüyor. yetkili servise götürdüm, dediklerine göre motor içi sigorta kutusu arızalanmış değişmesi gerekiyormuş. 1400 TL gibi bir rakam söylediler. Sanırım tamir edilebilen bir parça da değil.

    Başına hiç bu tarz bir olay gelen var mı acaba?
  • dün 15bin bakımımı yaptırdım tekrar.

    aracımı 2011 aralıkta 149.000 deyken almıştım.

    şimdi temmuz 2018 itibariyle 269.000 de 15bin bakımını yaptırmış oldum.

    valla bilmiyorum ama aranızda benden daha fazla süredir bu aracı kullanan birisi yoktur heralde.



    bakım maliyetleri de çok cazip n11 üzerinden total 5w30 tam sentetik ineo ecs fuel economy 4lt motor yağı , citroen-peugeot amblemli orijinal yag-hava-polen filtresi aldım.

    senelerdir bakımlarımızı yapan mahalleden ahbap ustamıza da 40tl işçilik ücretini verdik. hepsi toplam 195tl tuttu. 5tl de n11 kuponu kullanmıştım. 191tl ye full orijinal motor yağı ve parçalarla bakım yaptım.



    269.000-149000= 120.000km

    120.000/15.000= 8. 15bin bakımı yapmışım.
  • Arkadaslar 150.000 civari c4 1200 km de ortalama ne kadar yakar.Ayda yaklasik bu kadar yol yapacagim gibi.tuzla-besiktas tuzla-kadikoy arasi kullanacagim
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    kağıthane-yeşilköy arası kullanıyorum. ortalama tüketim 5.9lt yaz aylarında. sizinkisi de beşiktaş ta çok sıkışık trafiğe girmezseniz 100km de 6lt dizel tüketecektir. yani 100km de 5,69 x 6lt . 1200km olarak varın siz hesabını yapın. yakıt için daha düşük yakmasını istiyorsanız b segmenti daha ufak olan 208 dizel otomatiğe yönelin derim.
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.