Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (198. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.217
Cevap
35
Favori
1.070.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 9 aydır C4 110 BG HDI MCP kullanıyorum.
    Arabaları bence iyi veya kötü olarak kategorize etmek çok doğru değil.
    Bir araçtan ne tip beklentilerimiz olabilir, bir düşünelim?

* Tasarım, (modern çizgi, albenisi olan, farklı, göze hoş gelen)
    * Yakıtta tasarruf
    * Performans (motorun gücü, hızlanma, tork, yol tutuş vb.)
    * Aksesuar (hız sabitleyici/sınırlayıcı, dijital klima vb)
    * Konfor ve güvenlik (sürüş rahatlığı, güvenlik vb.)
    * Kullanılan malzemenin kalitesi (plastik aksam, ön konsol, koltuklar vb)
    * Satış sonrası hizmet
    * Fiyat ve 2. El değeri

Beklentileri belirledikten sonra kendi puanlamama geçeyim, hepsini 10 üzerinde vereceğim. (eğerki siz örneğin tasarım benim için çok daha önemlidir diyosanız farklı bir ağırlık ile notlandırabilirsiniz) Son olarak her arabayı kendi segmentinde kıyaslamak lazım. Şimdi gidip bir Mercedes C serisi ile kıyaslamak ahmaklık olur.

* Tasarım, 10
    Bence harika ve sıradışı bir tasarımı var
    * Yakıtta tasarruf 10
    5,8 litre ortalamam var. Eğer 6.vites 90 cruise control ile giderseniz 3.8 litreye (clio ile eşit) kadar düşüyor. Bu arabanın bence en önemli özelliği vites teknolojisi. Normalde biliyorsunuz otomatik arabalar rolantide çalışırken motor ileri zorlar. Siz frenden ayağınızı kaldırdığınızda araba ileri doğru akmaya başlar. Ancak Citroen böyle değil. Araba D modunda olsa bile eğer gaza basmazsanız gitmiyor. Yani rolantide çalışıyor. Bu özellik gerçekten çok önemli. Bunun sayesinde trafik olan yerlerde hem az yakıyor hem de gereksiz yere fren balataları aşınmıyor.
    * Performans (motorun gücü, hızlanma, tork, yol tutuş vb.) 10
    240 Nm torka sahip, sport moda alıp gaza dokunduğunuzda sizi kimse tutamaz. Vites geçiş süresi 0,2 sn. ile hayli etkileyici
    * Aksesuar (hız sabitleyici/sınırlayıcı, dijital klima, mp3 vb) 9
    Lüks arabalarda sunulan tüm donanımlar bu arabada mevcut. Müzik sistemi çok güzel. Tek eksiği yan aynalarının ısıtmalı olmaması. Hepsini yapmışlar bunu niye düşünmemişler diye hayret ediyorum.
    * Konfor ve güvenlik (sürüş rahatlığı, güvenlik vb.) 8
    Euro Ncap çarpışma testlerinde 5 yıldız. Artık bu standart oldu ama arabada yan ön her tarafında hava yastıkları mevcut-bu güzel. Yol tutuşu bence çok güzel, istediğim şekilde virajlara girebiliyorum, yan yatma veya savrulma şu ana kadar yaşamadım. En önemli sorunu arka amortisörlerin sertliği. Ben buna ODUN diyorum. Ama zamanla buna da alıştım. Çukurlu yollarda çok yavaş geçiyorum, özellikle dikkat ediyorum. Artık çok rahatsız etmiyor. Aslına bakarsanız bu araç tamamen asfalt arabası, dolayısıyla sert amortisörler tolere edilebilir.
    * Kullanılan malzemenin kalitesi 7
    Kullanılan malzemenin çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Kapılarda kol dayamalarının, direksiyonun plastikleri aşındı ve kabuk attı. Her jantta bir bijonu şifreli yapmışlar. Şifresinin içindeki tırnaklar çok narin. Hafif bir zorlamada ya bijonun şifresi yalama oluyor yada şifrenin çelik tırnağı kırılıyor. Bence bu araç sahiplerinin en dikkat etmesi gereken konu bu. Yolda lastik falan patlarsa ve bir şekilde bijonu sökerken yukarıdaki olaylardan biri gerçekleşirse jantı sökemez yolda kalırsınız, ve de hiçbir c4 size yardımcı olamaz çünkü her aracın şifresi farklı. C4 kullanıcılarının bir an önce şifresiz bijonlarla değiştirmelerini tavsiye ederim. (serviste tanesi 7 TL, dün Aksaray'dan 4 tanesini 15 TL'ye aldım - Orjinal Citroen ambalajının içinde, şase numarasına göre veriyorlar-bunu niye anlattım açıklaması bir alt maddede)
    * Satış sonrası hizmet 5
    Benim en rahatsız olduğum konu bu. Maalesef servislerde sunulan hizmetten hiç memnun değilim. Servisler çok amatör ve tutturabildiğine gidiyor. Tam olarak oturmuş kurumsal bir yapı yok. (elbette bu cümlemi eleştirecek olanlar çıkabilir, haydi isim vereyim, Topkapı'daki servis, Mayıs 2009'dan bu yana sol arka kapı çıtası için beni bekletiyor. Parasını aldılar ama parça yok, gelecek, yolda falan derken bu kadar zaman geçti. Dün servisten sol ön cam sileceğini 37 TL'ye aldım (hesapta %40 indirimli kış kampanyası var,http://www.citroen.com.tr/after_sales.php?id=8). Aynı silecek Aksaray'da sordum 25 TL. Düşünün %40 indirimli hali 37 TL. Ben bir tüketici olarak ne yalan söliim kazıklanmış hissettim.
    * Fiyat ve 2. El değeri. 6 :
    Sıfır fiyatları aynı segment ve donanımdaki araçlar ile benzer. Ancak iş ikinci ele gelince biraz farklılaşıyor. Ciddi fiyat farklılıkları oluşuyor.

Neticesinde arkadaşlar bu kadar olumlu ve olumsuz yönlerini topladığımızda ben bu arabayı şiddetle TAVSİYE EDERİM. (bir önceki arabam 2008 model Honda Premium idi) Çünkü benim için Tasarım, yakıtta cimrilik, performans ve aksesuar çok önemli.
    Dediğim gibi üzerinde çalışılması gereken noktalar var ama çok muhim konular değil bunlar. Söylediklerimin üzerinde BEYLAS Otomotiv'in düşünmesini isterim. Çünkü bu olumsuzlukları Citroen'e maletmek haksızlık olur.

Selamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: kunt1

quote:

Orijinalden alıntı: 1903can

Arkadaşlar bu ilk mesajım!
    Bugün c 4 90hp dizelle test sürüşüne çıktım

1-aracın kasası oldukça hoş 2005'ten beri üretilen kasanın değişmeden sadece makyaj göreceğii söylediler
    2-kullanımı oldukça zevkli ve kolay göbeği sabit direksiyon sistemine alışınca daha da zevkli olur herhalde
    3-süspansiyonlar orta sertlikte yoltutuş sorunu yaşayacağını sanmıyorum frenleride başarılı
    4-kasa yuvarlak olmasına rağmen arka ve yan görüş sorunu yok
    5-satıcı 1depoyla 1300 km yapacağını idda etti ama bence 1000km civarı ancak yapar yinede tutumlu geldi
    6-aracın kaportasını incelediğimde tam bir hayal kırıklığı yaşadım neredeyse tamamı PLASTİK satıcı durumu kurtarmak için 'içine sıkışmayın diye plastik'desede beni tatmin etmedi zira bence amaç darbe enmeden çok motorun kasayı taşıması!!!
    7-fransız arabalarının kağıt gibi olduğunu duymuştum ve bencede c 4 ufak bir kazada bile başınıza çok iş açacak gibi (youtube da videosu var)
    8-serviste,yedek parçada,ve ikinci elde sorun olabilir.
    Sonuç olarak c4 Ncap'ten ister 5 ister 6 yıldız alsın bir alman arabasında ki güveni ve performansı bana vermedi..

Aracın özellikle ön kısmının plastik ve kaputunun aliminyum olması tamamen avrupa standartları ile alakalıdır. ön kısmı çelik olan bir arabayla yayaya hafif bir dokunduğunuzu düşünün, yaya ne hale gelirdi bi düşünün, ozaman anlarsınız sizin nekadar sertse okadar güvenlidir mantığınızın doğruluğunu. ayrıca kaputun aliminyum ve çamurlukların plastik olmasının ikinci avantajı, biryere çarptığınızda esneyebildiğinden sadece çarptığınız bölge kırılır yada deforme olur fakat sizin kaliteli düşündüğünüz sert metal yada çelik olsaydı orta şiddetli bir darbede darbeyi ememeyeceğinden aracın şasisi bile eğilebilirdi bu da çok ciddi bir problem demek.
    kaldıkı gövdenin içinde güvenlik barları ve darbe emiciler mevcut, ayrıca kaza durumunda motor sürücüyü sıkıştırmak yerine gövdenin altına doğru giriyor. kazalarda aracın nekadar deforme olduğu değildir ayrıca önemli olan yaşam alanının ne derece tehlikeye uğradığıdır. size bir örnek vereyim;
    geçenlerde bir Astra c4 ümün arka tanponuna dokundu, benim tampon sonderece esneyebilen plastikten olduğundan hiç bir ezilme yada çizik oluşmadı. fakat diğer aracın tamponu hem çizik içinde kaldı hemde deforme oldu.
    Ayrıca 92 beygirlik yerine 110 beygirlik bir araçla test sürüşüne çıksaydınız PERFORMANS ve tasarruf yönünden fikirleriniz çok çok daha iyi olurdu ;)
    5 dakikalık bi test sürüşüyle lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim.
    C4 sorunsuz bir araç demiyorum fakat 3 senelik c4 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim, sorun olarak sıralanabilecek şeylerin içerisinde kesinlikle Güvenlik , Performans ve Ekonominin sayılması imkan dahilinde değildir.
    Sorun teşkil edebilecek yönlerini duymak istersenizde seve seve anlatırım.

Sandığınızın aksine yanıltmak gibi bi niyetim yok zaten ''test sürüşü'' olduğunu söylemem olumlu veya olumsuz İZLENİMLERİMİ paylaştığım anlamına gelir.

Kaporta konusunda bende 67 chevroletler gibi çelik saclı vurduğunu gömen kaportadan bahsetmiyorum demek istediğim pejo,citroen gibi araçların(malzameleri büyük oranda plastik ve alimünyum) ufak darbelerde bile beklenmedik sorunlar yaşatması 3 arkadaşımın başına geldiğinden dolayıda bilgim var ancak uzatmaya gerek yok umarım siz karşılaşmazsınız.

Bende 110hp ile çıkmak istedim ama ankaradaki 2 servistede test aracı bulmak zor(hatta satıcı çıktığım aracın satılmış bir araba olabileceğini ve risk aldığını söyledi.)
    PERFORMANS konusuna gelirsek herkesin beklentisi farklıdır sizde uyandırdığı tatmini ve güveni bana yaşatmaktan uzak.

• Merhaba
    Citroen c4 dizel ile mazda 3 arasında kaldım. Citroen otomatik, dizel, full, cam tavan vs donanım olarak eksiği yok, fiyatı fazla değil. Ama Mazda'yı daha çok sevdim gibi. Ancak mazda otomatik benzinli seçenek var ve 10 gibi yakıyor. Sizce hangisini tercih etmeli.
  • mazdamazda c4 dizeller gercekten cok ıyı motora sahıp hem en az yakan hemde hızlı gıden torku yuksek sollamalarda yokuslarda gercekten koltuğa yapıstırıyor.. tafsıyem arabayı sıfır alırsan ilk 10000 15000 motor acılıyor ve cok daha seri oluyor gercekten insanı sasırtıyor... araba dengelı yoldan şaşmıyor olurya kaysa bıle cabuk toparlıyor..

sizlere bi konu hakkında danışacagım

c4 sedan vergisi ne kadar acaba bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum saygılar iyi forumlar

<---DoBLo TeAm--->

2006 1.4FİRE COMBİ

kimisi için sadece forum bizim için AİLE.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafasefa

merhabalar

sizlere bi konu hakkında danışacagım

c4 sedan vergisi ne kadar acaba bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum saygılar iyi forumlar

aracın modeline ve motor büyüklüğüne göre değişir aşağıdaki link sana yardımcı olur
    .............. mtv hesaplama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karahisar -- 10 Şubat 2010; 2:54:54 >
    Allah yalnız renkleri yaratmış ve onları ayırt edecek, görecek gözleri yaratmamış olsaydı bu renkler neye yarayacaktı? Renkleri ve gözleri yaratıp da ışığı yaratmasaydı renkler ve gözler neye yarayacaktı? Bu üç şeyi birbiri için yaratmış olan kimdir? Bu eşsiz birliğin yaratıcısı kimdir? . (epiktetos)
  • Merhabalar;

Ben de 20 gündür C4 kullanıyorum. Sıfır aldım aracı. 2010 model 1,6 dizel. Performans ve yakıt süper. Yol tutuşu harika. Viraja girdiğiniz gibi çıkıyorsunuz. Aynı şekilde yokuşlarda hız kaybı yaşatmıyor. Bir de motor açıldığındaki performansını merak ediyorum. Çok daha iyi olacak inşallah. Yakıt olarak şehir içinde 160 TL lik mazotla 1000 km nin altına düşmedi henüz. Biraz dikkatli kullanırsanız ( 100 km/h maksimum civarı) 1100-1200 yapar gibi duruyor. Ama bu çok zor. Zira gaza dokunur dokunmaz 110-120 oluyo zaten. Direksiyon hassasiyeti, müzik sistemi, göstergeler vb. harika ama döşemelerde ucuza kaçılmış gibi.

Problemlere gelince Süspansiyonlar çok rahatsız ediyor başlarda. Yolda ne varsa aynen hissediyorsunuz. Özellikle arkada oturanlara Allah kolaylık versin. Bir de soğuk havalarda camlar çok buğulanıyor. Çözülmesi de uzun sürüyor. Bu konuda bir fikir verebilen olursa sevinirim.

Herkese kazasız belasız sürüşler...

• arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 8 aydıe citroen c4 kullanıcısıyım arabamı severek aldım son benzin zammı olmasaydı aşık bile olabilirdim ama zamlar aramıza girdi. herneyse ben arabanın performansını felan tartışmam çünkü muallak şeyler tartışmaya açıktır ama bu soyha uçak gibi donanımda iyi fakat bazı malzemelerde arkadaşında dediği gibi ucuza kaçılmış birde narin araba yani asvaltta inmeyecek yol tutuşufalan harika güven veriyor fakat sitebzeye girdimi çekici çağıram diyor insan. sonuçta tabiki kusurda olacak ne demişler her güzelin vardır bir kusuru fakat aşkın gözü kördür görmez diye aynen öyle saygılar...
  • vallaha çaylak üye olduğumuz içinmidir nedendir bilinmez bir hoş geldin aramıza diyen bile çıkmadı.kendi attığım mesaja yine kendim cevay veriyorum. bu verdiği selamı tekrar almak gibi.acaba benmi vakitsiz yazıyorum diye düşünüyorum yok vakitte çok geç değil belkide benden daha avare yoktur.yıllık bakımı yaklaşıyor arabanın henüz 6000 de ama yılı dolacağı için bakıma gidecek yıllık bakım kaça patlıyor polen.yağ filtreleri ve yağ balata v.b dışında yapılan farklı işlemler varmı? hondada az çok bakım fiyatlarını biliyorum ve değişenleri ama citroen için acemiyiz diyebilirim.yaptıranlar bili verirse sevinirim.

Orijinalden alıntı: bey bilo

vallaha çaylak üye olduğumuz içinmidir nedendir bilinmez bir hoş geldin aramıza diyen bile çıkmadı..

Hoşgeldin diyelim o zaman.. :)
  • BEY BİLO HOS GELDİN C4 HAKKINDA YAZDIKLARINA KATILIYORUM BENDE ALALI 10 AY OLDU AMA BENIM C4 17000 DEVIRDİ:) İLK BAKIMDA 310 TL İSTİYOLAR VE KESINLIKLE ASFALTTAN İMMEM DİYOR COK HAKLISIN...
  • slm kışın cam buğlandıgı zaman diğital klimalarda en solda ön cam için dügmeye basın çok kısa zaman da ön cam ve diger cam lardaki bugları ortadan kaldıracaktır fan sesi rahatsız ederse bir müddet sınra kısa bilirsiniz hava soguk oldugu için klima komproserune yük binmiyor bir nevi bosda çalışıyor sıcaklıgı düşürmezseniz tabi ben oyle kulanıyorum tavsiye ederim.
  • merhaba arkadaşlar üç mesaj geride yazan mesajın sahibi olarak c4 sx 5 kapı 1.6 motor benzinli aracım benzinli olduğunu neden belirtmemdede anlamışınızdır.benzin fiyatları malum ateş pahası ama bizimkinin boğazımı delikmi ne biraz fazla yakıyor gibime geliyor gösterge9.4 yazıyor ama ben benzin km hesabı yaptım yaklaşık 40 kr şehir içi yakıyor.ayrıca agrasif kullanıcı değilim bunuda belirteyim bu konuda verecek cevabı olanlara şimdiden teşekür ederim.

Orijinalden alıntı: bey bilo

merhaba arkadaşlar üç mesaj geride yazan mesajın sahibi olarak c4 sx 5 kapı 1.6 motor benzinli aracım benzinli olduğunu neden belirtmemdede anlamışınızdır.benzin fiyatları malum ateş pahası ama bizimkinin boğazımı delikmi ne biraz fazla yakıyor gibime geliyor gösterge9.4 yazıyor ama ben benzin km hesabı yaptım yaklaşık 40 kr şehir içi yakıyor.ayrıca agrasif kullanıcı değilim bunuda belirteyim bu konuda verecek cevabı olanlara şimdiden teşekür ederim.

sizin aracın aynısından bende de var sizin 9.4 iyi bende 10 lt aşagı düşmüyor sakin kulanıyorum ama sehir iç,i için normal kabul ediyor galiba bu tüketim önceden astra vardı oda aynı yakıyordu lpg düşünüyorum ama tamircim lpg takarsan bana gelme derdi bitmiyor dediği için beklemedeyim lpg takanlardan yorum bekliyorum saygılar

• ben xsara'yı 2 yıldan fazla bir süre lpg ile kullandım. (aynı motor var, 110bg.).. aldıktan hemen sonra taktırmıştım. lpg kiti de önemli tabi ancak işçilik daha önemli.. iyi bir ustaya/servise taktırırsanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum.. kısaca C4'e lpg olur mu diye endişe etmenize gerek yok bence.. ben taktırdığım süre içinde bir süre motor ikaz ışığı yandı, onu da usta ile hareket halinde ayar yaparak söndürdük, uzunca bir süredir yanmadı.

Ben de aslında C4 SXPK modellerinin hepsinde (2005-2006) Hız Sabitleyici, ESP ve Dijital Klima, standart donanımda yer alıyor mu diye sizlere sormak istemiştim.. ilanlarda aratınca bazılarında esp'yi vs... işaretlememişler. acaba ESP veya hız sabitleyici opsiyonel olarak mı satılıyordu zamanında?

bir de siz SX donanım kullanıyormuşsunuz, SX'de bu 3 donanım opsiyonel olarak satılıyor muydu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 5 Nisan 2010; 23:33:37 >
  • eranyumm kardeşim vallahi ben bundan 10 ay gerisine gitsem citroen amblemini görsem askerdeki çavuş rutbem zannederdim.ama gel görkü 10 aydır bu markayı tanıyorum.benim araç 2009 model hız sabitleyici standart fakat djital klima ve ESP opsiyonel olarak biliyorum en azında benim arabamda böyle.tüp için görüşlerini yazmışın yakıtın 4 tl ye vurduğu şu zamanda arabaya kontak atmaya korkar olduk ama öte yandanda arabalar malum performanslı araçlar yani c4 tüp hantallaştırır diye korkuyorum.muhabbetle ....
  • hantallaşması söz konusu değil, lpg'de çok az farkediyor, hatta farkedip farketmediğini bile anlamayabilirsiniz.. performans açısından bir şüpheniz olmasın. bence çıkarsa motor ikaz lambasında sorun çıkabilir, o da hassas bir ayarla halledilebiliyor Allahın izniyle.
  • Arkadaşlar bende bugunden itibaren Citroen ailesinin bir ferdiyim.2006 Model C4 HB SXPK 1.6i 16v 35K KM Benzinli Gümüş Gri. 23750 liraya satın aldım.Sizce fiyat nasıl?Araçta en ufak boya hasar yok.Boyası fabrikasyon boyası.Ayrıca adam Sonax uygulamış.Korumuş anlıyacağınız.Ve satan adam tam bir bürokrasi adamı araca aldığı en ufak aksesuarın faturasını bile saklamış.Ve senelik yetkili servise sokmuş aracı.Yetkili serviste ekspertize soktuk araç sorunsuz çıktı.Satan adam aracı Fransadan getirtdiğini söyledi.Ve ruhsattada İthal yazıyor.Tüm C4 lermi böyle yoksa isteyenmi getirtiyor Fransadan? Son olarak sizce satın alınan fiyat nasıl uygunmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi php-master -- 8 Nisan 2010; 3:02:35 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.