Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (196. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.217
Cevap
35
Favori
1.070.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
  • aynı aracın cam tavanı olmayanını ki yaklaşık 2.000 TL farkı vardı,37.100 e almıştım ötv den önce 19.02.2009 da..
    o sıralar da 40.000 - 41.000 çekiyordu bayiler..
    pek indirim yapmamışlar..
    biraz silkeleyin bence bayiyi..
    bir kaç sorum olacak;
    2007 C4 1.6 Hdi 110 BG lik aracın donanım listesine nasıl ualaşabilirim?2007 deki donanımlar nasıl isimlendirliyordu? şuanki benzer donanımdaki araçtan farkları varmı?
    aracımın garantisi bitti. en son bakımı yaklaşık 16-17 ay önce yapılmış ama km sinin dolmasına daha 5000 km var(aracın eski sahibi çok fazla kullanmamış aracı). sizce genede bakım yaptırmalımıyım yoksa km sinin dolmasını beklemelimiyim?
    bilgilerinize paylaşırsanızı sevinirim:) teşekkürler

bende c4 hdı almayı düşünüyorum ama bi sorum var.

kasko değerleri nekadardır acaba. yakın zamanda yaptıran varmı.

sigortam nete baktım adamlar uçmuş 1600 ile 4200 arası bir meblağ çıkardı. Araç değerini ise 19800 tl gösterdi.
  • son gelen zamnlarla dizel 3 lira oldu benzin zaten aldi basini gitti facebookta bir grup kurdum bu benzin zamnlarina tepki gostermek icin daha dogrusu grup yayginlasirsa toplu bir hareketle bu zamlara tepki gosterebiliriz diye dusundum...

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=251984388419&ref=ts grubun linki bu...ismide Dunyanin en pahali BENZININI kullanmak!!!
    sizde katilirsaniz arkadaslarinizi davet ederseniz cogunluk olursak cesitli eylemler yapabiliriz diye dusunuyorum artik bu zamlara sessiz kalmayalim sessiz kaldikca bindirdikce bindiriyorlar...koyun gibi gudulmekten vazgecelim...araci olmayanlar bana ne demesin benzine zam, ekmege sigaraya ickiye sekere zam demektir...forum kurallarina aykirimidir bilmiyorum boyle bir sey yapmak. oyleyse yoneticilerden ozur diliyorum ama artik bir sey yapmali....

• Arkadaşlar bu ilk mesajım!
    Bugün c 4 90hp dizelle test sürüşüne çıktım

1-aracın kasası oldukça hoş 2005'ten beri üretilen kasanın değişmeden sadece makyaj göreceğii söylediler
    2-kullanımı oldukça zevkli ve kolay göbeği sabit direksiyon sistemine alışınca daha da zevkli olur herhalde
    3-süspansiyonlar orta sertlikte yoltutuş sorunu yaşayacağını sanmıyorum frenleride başarılı
    4-kasa yuvarlak olmasına rağmen arka ve yan görüş sorunu yok
    5-satıcı 1depoyla 1300 km yapacağını idda etti ama bence 1000km civarı ancak yapar yinede tutumlu geldi
    6-aracın kaportasını incelediğimde tam bir hayal kırıklığı yaşadım neredeyse tamamı PLASTİK satıcı durumu kurtarmak için 'içine sıkışmayın diye plastik'desede beni tatmin etmedi zira bence amaç darbe enmeden çok motorun kasayı taşıması!!!
    7-fransız arabalarının kağıt gibi olduğunu duymuştum ve bencede c 4 ufak bir kazada bile başınıza çok iş açacak gibi (youtube da videosu var)
    8-serviste,yedek parçada,ve ikinci elde sorun olabilir.
    Sonuç olarak c4 Ncap'ten ister 5 ister 6 yıldız alsın bir alman arabasında ki güveni ve performansı bana vermedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1903can -- 2 Ocak 2010; 17:36:33 >

• ben 2 hafta kadar önce 2006 model dizel c4 aldım kasko 23.500 bedelden 1.100 civarı tuttu

üç ay önce C4 SXPK Dizel MCP aldım. Alırken dikkat etmediğim bazı detaylar beni rahatsız etmeye başladı. Şuan en çok rahatsız olduğum ön taraf ayak ısıtması. Malum havalar soğudu. Ayaklarım biraz ısınsın deyip sıcak havayı ayaklara yönlendirdiğimde hava sadece gaz pedalının olduğu bçlgeye üfleme yapıyor dolayısı ile sağ ayağım pişerken sol ayağım buz kesiyor. Otomatik vites olduğundan sol ayağım hareket de etmediğinden bir süre sonra aşırı rahatsız oluyorum. Benim gibi bu konuda rahatsız olan arkadaşlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deafleoppard -- 6 Ocak 2010; 11:06:45 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cristiano77 -- 8 Ocak 2010; 13:33:55 >

bir otomobilin dış sacının ince olması veya plastik olması onun güvenli olmadığını göstermez. Taşıyıcı yapısının güvenli olması gerekir. Bunun için çarpışma testlerine bakmak gerekir. Günümüzde bir çok firma plastik esaslı dış kaplamaları maliyet ve yakıt tasarrufu açısından tercih etmektedir.

http://crash.citroenz.biz/C4/
    http://www.euroncap.com/tests/citroen_c4_2004/203.aspx
    http://www.maksimum.com/otomobil/haber/32/17783.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deafleoppard -- 6 Ocak 2010; 12:46:36 >

• _____________________________
    CRİSTİANO RONALDO
    HP
  • Arkadasım 90 sanlıgı 110 luga nazaran daha fazla yakabilir kasa orta boy olmasada kasaya hp kücük geldimi yüklendinmi kasar kastımı cok yakar 110 lukta kas bas istediğni yap cogu mesajımada bak ben kefilim 1100 kmyi gecersin 110 lukta . Bu arabaya dizel olarak kafa tutacak tek bir araç var Megane oda elektronikten arza veriyo kart okumama vs far fln tavsiye etmiyorum aynı fiyat hemen hemen c4 begenen herkeze düşünmeden alabilecegi bi araba olcagına kefilim.. Vede suna değinmek istiorum ben c4 dumu alırken parçası çok pahalı diyorlardı bayisine göre değişiyor aklınızı bulandırmasın kimse . Bir ben cogu sayfayı okudum benim başıma gelmedi ama gelenlerin cogunda fiyat uyuşmazlıgı var örnek veriyorum.
    SİLECEK KOLU BİR BAYİDE 25 TL İSE ÖTEKİ BAYİ 45 İLA 65 TL ARASI FİYAT CEKMİŞ. ARABANIZI HER SERVİSE VERMEYİN BİRAZ BURDA TİTİZ OLUN.
    Onun dısında arabasını alan ve alırken kartel koruması alan arkadasım .. İşin peşini bırakma arkadas doruyu sölemiş 39 Bin tl civarı ama kartel koruma c4 lerde biraz gerekli neden bilmiyorum benim başıma gelmedi ama forumun önceki sayfalarında yaklasık bi 7 sayfa yorum almıştı kartel koruma .
    Öteki bir konu ise Bu gun dünya cadde arabalarında ileride gelen CORVET te bile fiber karısımı kullanıyorlar ve araba 240 km hızla kendini vurdunda kaportayı parçalayıp iç gövdeyi saglam tutuyo ve sunuda unutmayın "Kaza sırasında insanı hayatta tutan demir kaporta değil arabanın camlarının yanından inen celik kons gayet sağlamdır..

Bunun En Basit Örneği İse . Smart Fortfour 2 kişilik araba 900 cc zannedersinki arabayı tek elimle kaldırırm ama bu gun bi vectrayla aynı güvenliği sağlıyo .. Sallıyosun fln diyenler için ise youtube den bakalabilirler arabanın ön kaporta hayatınızı kurtarmaz .. Arkadaslar ama tabikide bunun için tamamı fiber olsun anlamınada gelmez ve sunuda unutmayınki bir araba testlerden geçipte testlerden onay almadan piyasaya sürülmez neyse cok konustum..! İnşallah biraz yararım dokunmustur .. Herkeze Saygılar 2010 SİZİN YILINIZ OLUR İNŞALLAH.

• quote:

Orijinalden alıntı: cristiano77

Arkadaşlar c4 güzel araba ama alacaklara şunu sölim can güvenliğiniz yok !! Araba tenekeden daha kötü inanılmaz çobuk dağılıyor. içi felan herşey otomatik yapmışlar güzel. arabanın performansına gelince araba plastik olduğu için hafif ve çabuk fırlıyor onun için performans iyi gösteriliyor onun için bence GOLF , POLO , ASTRA modeli kat kat iyi gerek konfor gerek sağlamlık. İyi günler

Arkadaşım Astra begenen var Astra Topiği Kurmuslar C4 Begenen Var C4 Topigi kurulmus madem begenmiyorsun bu insanların beyinleri var okuması var yazması var 65 sayfa içinde herkez yorumlarını yazmıs senin gibi 4 tane cıkar ama her insanın kendi aklı beyni var madem astra polo begeniyorsun git poloya 33 milyar ver astranın dizel otomatiğine 48 bin tl ver . Golfun dizel otomatiğine 58 milyar ver performansa gelince bunların içinde hic biri GOLF haricinde klasa uygun değil .. He diyeceksinki ozaman golf alırım bende gidip kıcı kırık golf alcama 2 el 2006 MODEL BMW 3.18 ALIRIM .. Bilgisizce Sürmeden Bilmeden Boş yorum yapmayın.. Cünki Siz Gülünc duruma düşüyorsunuz.. Egerki Cok Biliyorsunuz Almayın Alanada engel olmayın Yalnız hosuma giden atmasyonlarında var :):) Araba plastik oldugundan cabuk fırlıyor:):) Yani Sadece Cahillik Anlıyorum Sürmedim de Hic Yürürken falanda dur su arabanın kaportasına bi bakimdemi demedin be arkadasım.. Arabanın full versionunda 6 srs aırbeg war:)

Bak Sana Bi Bilgi Vercem . Mini Cooper S ler teneke cok kötü içinden cıkan yok araba tenekee 170 hpde turbo beslemeli cok güzel ucuyo Bmw kalitesinde ama can güvenligniz yok .. SENİN DEDİĞİN BUNDAN FARKSIZ DEĞİLL BUNADA SADECE GÜLÜNÜR " ALLAH HERKEZE UZUN ÖMÜR VERSİN AMA ECELİ GELEN ARABADA EVDE YATAKTA YÜRÜRKEN FARKETMEZ ÖLÜR ARKADAŞIM..!

• quote:

Arkadaşım Astra begenen var Astra Topiği Kurmuslar C4 Begenen Var C4 Topigi kurulmus madem begenmiyorsun bu insanların beyinleri var okuması var yazması var 65 sayfa içinde herkez yorumlarını yazmıs senin gibi 4 tane cıkar ama her insanın kendi aklı beyni var madem astra polo begeniyorsun git poloya 33 milyar ver astranın dizel otomatiğine 48 bin tl ver . Golfun dizel otomatiğine 58 milyar ver performansa gelince bunların içinde hic biri GOLF haricinde klasa uygun değil .. He diyeceksinki ozaman golf alırım bende gidip kıcı kırık golf alcama 2 el 2006 MODEL BMW 3.18 ALIRIM .. Bilgisizce Sürmeden Bilmeden Boş yorum yapmayın.. Cünki Siz Gülünc duruma düşüyorsunuz.. Egerki Cok Biliyorsunuz Almayın Alanada engel olmayın Yalnız hosuma giden atmasyonlarında var :):) Araba plastik oldugundan cabuk fırlıyor:):) Yani Sadece Cahillik Anlıyorum Sürmedim de Hic Yürürken falanda dur su arabanın kaportasına bi bakimdemi demedin be arkadasım.. Arabanın full versionunda 6 srs aırbeg war:)

Bak Sana Bi Bilgi Vercem . Mini Cooper S ler teneke cok kötü içinden cıkan yok araba tenekee 170 hpde turbo beslemeli cok güzel ucuyo Bmw kalitesinde ama can güvenligniz yok .. SENİN DEDİĞİN BUNDAN FARKSIZ DEĞİLL BUNADA SADECE GÜLÜNÜR " ALLAH HERKEZE UZUN ÖMÜR VERSİN AMA ECELİ GELEN ARABADA EVDE YATAKTA YÜRÜRKEN FARKETMEZ ÖLÜR ARKADAŞIM..!

Dostum sen o kadar laf atıyosun ama bi sor bakalım sen ne kullanıyorsun die :) bende 2006 c4 var arabayı geçen bi yere park ettim adam yanından geçerken arabama dokunmuş sol 2 kapı içeriye girdi diğer taraftaki kapı yamuldu :(( bu saçma deilmi? yoksa sadece 2006 modellermi kötü. sinirden o mesajı yazdım ne yapayım. mesajımı söyle düzeltim
    can güvenliği : 5 üzerinden 4
    performans : 5 üzerinden 4
    konfor : 5 üzerinden 5
    kaporta :(( : 5 üzerinden 1

Ben arabamdan çok memnunum yakında kısmet olursa 2010 model alıcam sıfır.İnsallah kaportası daha sağlamdır. Bide Fiyatı biraz yüksek geldi 43 binTL. tekrar düzeltiyorum sinirden yazdım o mesajı anlayın. :(

• Maalesef bütün modellerde durum aynı. 3 Ay önce sattığım Focusun 4 kapısında da otoparklarda kapı çarpmasından dolayı küçük ezikler vardı.

Yeni araç alacak arkadaşlar için iksini de kullanmış birisi olarak 2006 Focus (1.6 TDCI Ghia)-2010 C4 (1.6 SXPK HDI MCP) karşılastırması yaparsam:

-Öcelikli olarak Focus ve C4 Dizel motorları aynı olup, Ford un dizel motorunu Citroen grubu geliştirmekte.
    -Yol tutuş aynı , komfor olarak C4 biraz daha iyi.
    -İkisinde de yüksek hızlarda rüzgar sesi problemi var. Focus motor sesi izolasyonu olarak daha iyi.
    -Donanımlarda birbirlerine farklı üstünlük sağlamakla beraber genelde C4 daha iyi.
    Focusun artıları ise Güçlü müzik sistemi, Elektrikli Şoför koltuğu, Gözlük saklama yeri, arka kapılar içine entegre güneşlik
    -Baz modelde C4 daha fazla güvenlik donanımına sahip.
    -İç malzeme ve işçilik kalitesinde Focus daha iyi.
    -Performans açısından karşılaştırmak hatalı olur. Manuel Focus, otomatik C4 e göre daha seri ve atak. MCP C4 biraz hantal kalıyor. Ancak Manuel ve direksiyondan kumanda modunda C4 farkı kapatıyor.
    -C4 de A sütunu görüşü biraz bozmakta.

Daha birçok şey yazılabilir ancak C4 e geçmemin sebebi dizel otomatik tercihimden. Fiyat performans açısından rakipsiz görüyorum. Ama ne yalan söyleyeyim Focusu özlüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deafleoppard -- 8 Ocak 2010; 14:16:50 >

• ayak kısmında ısıtmadan ben de pek memnun olduğumu söyleyemem. Zayıf kalıyor biraz ama çok rahatsız edici de değil bir süre sonra ısınıyor.
    Kardeşim bilgi verdiğin için saol. Ben digital gösterge felan hiç sevmezdim ama c4 ten sonra normal göstergeler çok tuhaf geliyor :) araba gerçekten içi dışı çok güzel. bi kaporta olayına takılmıştım ama çoğu arabada aynıymış. Ayak ısıtma konusuna gelince benimki manuel olduğundan sol ayak sürekli hareket ediyor şehir içi o yüzden sıkıntı yaşamıyorum bide yalovada yaşıyorum hava 20 derece olduğu için bazen arabayı serin bile yapıyorum .:) Bide para denkleştirebilirsem inş sıfır almayı düşünüyorum kısmet olursa.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.