Şimdi Ara

Citroen C4 2005-2011 (197. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.217
Cevap
35
Favori
1.070.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
  • Bence II.Nesil C4'ü beklemelisin cristiano77.
    araç test edilirken çekilen spy fotolar var.
    http://www.carspyshots.net/showthread.php?t=15296
    http://carsspyphotos.com/wp-content/uploads/2009/09/2011-citroen-c4.jpg
    http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2009/09/2011-Citroen-C4-002-625x416.jpg

Aracın arka köşe sütunları yok farkettiyseniz,enteresan.
    Aslında c4 designer'ından beklenebilir bir tasarım,bakalım 1,6 HDİ motoru upgrade edeceklermi!
    beklentim 1,6 130 Hp 300 nm/tork.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmert

Bence II.Nesil C4'ü beklemelisin cristiano77.
    araç test edilirken çekilen spy fotolar var.
    http://www.carspyshots.net/showthread.php?t=15296
    http://carsspyphotos.com/wp-content/uploads/2009/09/2011-citroen-c4.jpg
    http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2009/09/2011-Citroen-C4-002-625x416.jpg

Aracın arka köşe sütunları yok farkettiyseniz,enteresan.
    Aslında c4 designer'ından beklenebilir bir tasarım,bakalım 1,6 HDİ motoru upgrade edeceklermi!
    beklentim 1,6 130 Hp 300 nm/tork.

Bu araba ve benzin fiyatlarından sonra yeni araba almaktan vazgeçtim zaten

• mantıklı
  • arkadaşlar burası citroen bölümü ama golf çok sağlam araba 40 bin 50 bin arasında hiç düşünmeyin golf alın derim...:D
    kalkıpta alman arabası dıyıp mersedesle bmv le karsılaştırmamak da lazım biri 30000tl diğeri 200000tl güvenlik konusunda kendi sınıfında darbeyi en az iceri ileten araç ben demiyorum euro n-cap diyo... tüm c4 kullanıcılarına selam ola... c4 ayrıcalıktır...kullanan bilir...
    youtube deki goruntuyu izledım gayet normal onden darbe almıs haha yastıkları acılmış.. video yu paylaşan arkadaş kaza anında arabadamıymış kaç hızda nereye nasıl çarpmışş.. her araba perte cıkar kaza yapar...

2006 model Dizel 1.6 HDİ 110 HP SX
    Manual Vites
    C4ün en fullü olduğunu söylediler, dijital kliması, tüm camlar elektrikli, cruise control, vs.. hepsi var.
    Siyah Renk
    40.000 KM de
    Araba gayet temiz, çok fazla kullanılmamış, gidip gördüm, boyası değişeni yok, expere baktırdım.

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneroner -- 14 Ocak 2010; 17:04:01 >
    Forumda aracı çok kötülemişler ama hiçde öyle değil. 6-7 aydır kullanıyorum hiçbir arızası olmadı daha. Araç aldığımda 44.000 de idi, şimdi 65 binde. -15 derece soğukta motor biraz vuruntulu çalışıyor ama ısınınca geçiyor. Onunda dışında çalışmama sorunum olmadı. 2007 Peugeot 407 1.6 HDİ 115 hp var evde bitanede. O bile bazen çalışmama sorunları verebiliyor. Benim araca göre çok fazla yakıyor, virajlarda c4 ile kayarak giderken 407 biraz savuruyo. Kalkışlarda 407 yi köklüyorum ortaya atlamıyor c4 de 2000 deviri geçince araba yerinde durmuyo motor süper.
    Uzun yolda sabitlediğim zaman 0.1 ytl/km yakıtı varki bu konuda rakip tanımam. (206 1.4 HDİ hariç) ama şimdilerde sanırım 206 lar daha fazla yakıyomuş bi arkadaş bendeki 150 yakıyo dedi ondada bi sıkıntı olabilir.

Arka koltukta yolculuk eden savaştan çıkmış gibi oluyor, ön taraf ona göre daha rahat ama 407 nin rahatlığını hele hele octavia nın rahatlığını 2 side veremiyor. Arkada vuruntu varki buda öyle güzel bir viraj dönen araç için çok da önemli değil zaten ben ön koltuktayım :))

Sivas'ın girişinde virajlı bir yolumuz var. Bi gece bir focus ile kapıştık o yolda. Büyük motoru ile düz yolda beni ezerken, virajlara aynı hızda girdiğimizde onun savrulduğunu gördüm. Adam mümessil araba kendinin değil, mazot kendinin değil ama yinede virajlarda benimle boy ölçüşemedi. Köpek gibi dönüyorum virajları. Sivas -KAyseri arası 186 km dir. Ben 140-170 hızla iki şerit yol olmasına ve dar bir yol olmasına rağmen 1.08 dk da kayseriye girdim c4 ile. Vede az bir mazotla. 4 çizgi. :)) kesin eminimki öyle bi durumda 407 yarım depoyu yemişti :))Depoları aynı, motorları aynı, 407 de hız sabitleme vs yok. Sadece yağmur sensörü var fazladan. Bide beygiri fazla ama tüm aile 407 ye binmek istemiyor. C4 ün anahtarını kapan kaçıyor :)) Motoru bir spor araba kadar olmasada bir binek araba için gayet iyi bence. Çok güzel drug atabiliyorum, tabi ki uygun sınıf araçlarla,
    ABS biraz zayıf, Denge süper, Jantlar ölü, yürür aksam sorunsuz.

Şoför emniyet kemeri bağlantı noktasından tık tık diye sesler geliyor. Arka cam üzeri stop lambasıda aynı şekilde. Arka süspansiyonlardanda çukura düşünce ses geliyor.

Plastik aksamın ve tamponların iççiliği çok berbat daha iyi olabilr. Genel anlamda c4 ün bütün işçiliği çok zayıf aslında. Kokpitte kendinizi güvende hissedemiyosunuz. Ama octavia ve 407 de durum böyle değil. İşçilik çok farklı.

yaz döneminde aldım c4 ü sivasta ne kadar marka var tek tek gezdim. Aracı gören yok biz takasa girmiyoruz citroen ile elimizde kalıyor, satılmıyor vs diyor. Çok canımı sıktılar hepside. Araba süper ama 2. elde başınızı ağrıtıyor. Ya citroen alacaksınız yada kullanıcısını bulup satacaksınız başka markaya götürmeyin takasa. :((

Teknik servis çok iyi, müşteri memnuniyeti çok süper. Bence bi çok markadan da iyi ustaları var. Hemen sorunun çözümüne gidiyorlar. Bir çok şeyden de ücret talep etmiyolar. Kaç kere gittim sağına soluna baktırmaya baktılar ettiler, aletlere bağladılar vs ama işçilik hiç talep etmediler.

Sis farı taktırdım 330 lira verdim. Biraz fazla gibi geldi ama diğer servislerde de fiyatın aynı olduğunu öğrendim.

Aksesuar konusunda biraz yetersiz gibi, başka markalar ile idare ediyolar. Extra aksesuar için, dahili tv-navigasyon istedim bana minton önerdiler bende gidip piranha aldım. Güzel güzel kullanıyorum.

BİR C4 KULLANICISI OLARAK DENEYİMLERİMİ PAYLAŞTIM. UMARIM FAYDALI OLUR ARKADAŞLAR.....

• arkadaşım 2006 sxpk eğer temizse bence ii c4 den yana bi sorunun olcağını duşunmuyorum.. süspansıyonları sert buda bozuk yollarda rahatsız edıcı olabılıyor eğer suspansiyonlar yumusak olsaydı yol tutuşu kotu olurdu... eğer taşrada yaşamıyorsan cok daha ii verım alabılırsın şimdiden hayırlı olsun..

ben de c4 severler grubundayım, Allah sonunda nasip etti almayı, çok şükür.

Arabanın özelliklerini tekrar aşağıya yazayım;
    2006 model Dizel 1.6 HDİ 110 HP SX
    Manual Vites
    Siyah Renk
    40.000 KM de

Orijinalden alıntı: 1903can

Arkadaşlar bu ilk mesajım!
    Bugün c 4 90hp dizelle test sürüşüne çıktım

1-aracın kasası oldukça hoş 2005'ten beri üretilen kasanın değişmeden sadece makyaj göreceğii söylediler
    2-kullanımı oldukça zevkli ve kolay göbeği sabit direksiyon sistemine alışınca daha da zevkli olur herhalde
    3-süspansiyonlar orta sertlikte yoltutuş sorunu yaşayacağını sanmıyorum frenleride başarılı
    4-kasa yuvarlak olmasına rağmen arka ve yan görüş sorunu yok
    5-satıcı 1depoyla 1300 km yapacağını idda etti ama bence 1000km civarı ancak yapar yinede tutumlu geldi
    6-aracın kaportasını incelediğimde tam bir hayal kırıklığı yaşadım neredeyse tamamı PLASTİK satıcı durumu kurtarmak için 'içine sıkışmayın diye plastik'desede beni tatmin etmedi zira bence amaç darbe enmeden çok motorun kasayı taşıması!!!
    7-fransız arabalarının kağıt gibi olduğunu duymuştum ve bencede c 4 ufak bir kazada bile başınıza çok iş açacak gibi (youtube da videosu var)
    8-serviste,yedek parçada,ve ikinci elde sorun olabilir.
    Sonuç olarak c4 Ncap'ten ister 5 ister 6 yıldız alsın bir alman arabasında ki güveni ve performansı bana vermedi..

Aracın özellikle ön kısmının plastik ve kaputunun aliminyum olması tamamen avrupa standartları ile alakalıdır. ön kısmı çelik olan bir arabayla yayaya hafif bir dokunduğunuzu düşünün, yaya ne hale gelirdi bi düşünün, ozaman anlarsınız sizin nekadar sertse okadar güvenlidir mantığınızın doğruluğunu. ayrıca kaputun aliminyum ve çamurlukların plastik olmasının ikinci avantajı, biryere çarptığınızda esneyebildiğinden sadece çarptığınız bölge kırılır yada deforme olur fakat sizin kaliteli düşündüğünüz sert metal yada çelik olsaydı orta şiddetli bir darbede darbeyi ememeyeceğinden aracın şasisi bile eğilebilirdi bu da çok ciddi bir problem demek.
    kaldıkı gövdenin içinde güvenlik barları ve darbe emiciler mevcut, ayrıca kaza durumunda motor sürücüyü sıkıştırmak yerine gövdenin altına doğru giriyor. kazalarda aracın nekadar deforme olduğu değildir ayrıca önemli olan yaşam alanının ne derece tehlikeye uğradığıdır. size bir örnek vereyim;
    geçenlerde bir Astra c4 ümün arka tanponuna dokundu, benim tampon sonderece esneyebilen plastikten olduğundan hiç bir ezilme yada çizik oluşmadı. fakat diğer aracın tamponu hem çizik içinde kaldı hemde deforme oldu.
    Ayrıca 92 beygirlik yerine 110 beygirlik bir araçla test sürüşüne çıksaydınız PERFORMANS ve tasarruf yönünden fikirleriniz çok çok daha iyi olurdu ;)
    5 dakikalık bi test sürüşüyle lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim.
    C4 sorunsuz bir araç demiyorum fakat 3 senelik c4 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim, sorun olarak sıralanabilecek şeylerin içerisinde kesinlikle Güvenlik , Performans ve Ekonominin sayılması imkan dahilinde değildir.
    Sorun teşkil edebilecek yönlerini duymak istersenizde seve seve anlatırım.

• C4 kedici oldu C-max kedici ;
    arkadaşlar düşünmeden satın C4 lerinizi ve C-max alın. Yakıt konusu haricinde hiçbişiden pişman olmazsınız;
    İşte C-mAx;
    Far-Yağmur-Park Sensörü
    Sunrooof
    Bel Destek kolu
    Kararan iç dikiz aynası
    O kadar rahatki yazık olmuş c4 ile geçen günlerime
    hızlanma çok atik değil ama tatmin edici ve güven verici, c4 de bi kaza anında parçanı bulamazlar c-max de far parçalarını bulurlar sadece.

DÜŞÜNMEYİN ÇOK Verin C4 ü alın C-mAx 'İ :))
    PERFECT :))
  • Konu sahipsiz kalmış anlaşılan.

Orijinalden alıntı: c4kedici

C4 kedici oldu C-max kedici ;
    arkadaşlar düşünmeden satın C4 lerinizi ve C-max alın. Yakıt konusu haricinde hiçbişiden pişman olmazsınız;
    İşte C-mAx;
    Far-Yağmur-Park Sensörü
    Sunrooof
    Bel Destek kolu
    Kararan iç dikiz aynası
    hızlanma çok atik değil ama tatmin edici ve güven verici, c4 de bi kaza anında parçanı bulamazlar c-max de far parçalarını bulurlar sadece.

Sayın eski C4kedici,

C4 ile C-Max karşılaştırması biraz saçma olmuş. Ayrıca kriteriniz saydıklarınız ise alın size C4 donanımı:

http://www.citroen.com.tr/specifications.php?id=17

• quote:

Orijinalden alıntı: c4kedici

C4 kedici oldu C-max kedici ;
    İşte C-mAx;
    Far-Yağmur-Park Sensörü
    Sunrooof
    Bel Destek kolu
    Kararan iç dikiz aynası

C4kedici arkadaşım ;

Sıfır km alıp 2008 model Titanium dizel c-max aracını 5000 km de satan ve akabinde C4 MCP alan biri olarak sana hiç katılamayacağım..
    Rahatlık konusunda özellikle C-maxın o rahatsız edici koltuklarını düşününce sana hiç ama hiç katılamayacağım..
    Ayrıca C-Max ile C4 mukayese edilecek durumda olan araçlardan değiller..
    C4 ve C-max alacak arkadaşların akıllarını bulandırmayalım..

• Merhaba, yeni bir araç alma konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Açtığım başlıkta obejktif yorumlarınızı bekliyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_37278122/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogmatik -- 24 Ocak 2010; 15:35:50 >

Bu c4lerin mazot pompası kaç kmden sonra değişiyor.

ve enjektörleri.

Enjektörleri temizleme gibi bir şans varmı.

Yada mazot pompasının tamiri gibi şans.

bu arabadan almak üzereyim.
    2.el 110000 kmde araba.

ama forumlarda 140000 binden sonra mazot pompası değişmek zorunda siolar.

Birde triger değişim aralığı ne( alacağım adam 180000 dedi ona da servis demişl güya) ben pek inanmadım. hiç değişitrmeden 180000 km de bir olacağına ama.

Orijinalden alıntı: apuskal

Ya arkadaşlar birşey soracam.

Bu c4lerin mazot pompası kaç kmden sonra değişiyor.

ve enjektörleri.

Enjektörleri temizleme gibi bir şans varmı.

Yada mazot pompasının tamiri gibi şans.

bu arabadan almak üzereyim.
    2.el 110000 kmde araba.

ama forumlarda 140000 binden sonra mazot pompası değişmek zorunda siolar.

Birde triger değişim aralığı ne( alacağım adam 180000 dedi ona da servis demişl güya) ben pek inanmadım. hiç değişitrmeden 180000 km de bir olacağına ama.

Mazot pompası değişimi gerektiği zaman yapılır diye biliyorum.( 140.000 km değişim için normal bir zaman )
    Enjektör temizliğini yaptırabilirsin sana kalmış..
    Triger değişimi aracın kullanım kitabında ve serviste 180.000 km..Doğrudur.
    Fakat 120-140 bin kmde değişim yapılsa fena olmaz..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.