Şimdi Ara

citroen c3 fun club (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.039
Cevap
24
Favori
270.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Benimde 2004 C3 92likten var. Dizel. Yakıt konusunu soran arkadaşlara söylüyorum. Bu arabalar kadar az yakanı yok. Hele şehir dışı yollarda düzenli bir şekilde giderse çokta yüz güldürüyor. (Örn. bu yaz istanbul izmir 100 tlye 700 km gitti) yoluna ,kullanıma vs bağlı her zaman olmaz.

Ayrıca araca cam filmi ve cila yaptırıken üst sol çıtayı çıkarmış akıllı arkadaşlar tam tutmuyordu. bir ara yolda giderken uçtu. Oraya çıta lazım. fiyatını bilen veya nerden almamı tavsiye bekliyorum. Kolay gelsin...
  • Merhaba arkadaslar,

Dizel c3 almayı düşünüyorum. Bütçem 16-17 bin tl civarlarında. min 2006 model max 100bin km olsun istiyorum. kazasız, değişeni olmayan sağlam bir araç bulabilmem mümkün müdür? Ayrıca ilk arabam olucak çok fazla bilgi sahibi değilim. Alırken nelere dikkat etmem gerekir. Trigel kayışı gibi bakımı yada değişmesi gereken parçaların durumları vb bilgileri paylaşabilir misiniz? Ayrıca bazı arkadaslarım c3 dizel tavsiye etmiyor. 100bin km deki dizel araçlar çok sorun çıkartır, servisten çıkamazsın diyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar neler, hızlı yardımcı olabilirseniz çok sevirinim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tambjk

Merhaba arkadaslar,

Dizel c3 almayı düşünüyorum. Bütçem 16-17 bin tl civarlarında. min 2006 model max 100bin km olsun istiyorum. kazasız, değişeni olmayan sağlam bir araç bulabilmem mümkün müdür? Ayrıca ilk arabam olucak çok fazla bilgi sahibi değilim. Alırken nelere dikkat etmem gerekir. Trigel kayışı gibi bakımı yada değişmesi gereken parçaların durumları vb bilgileri paylaşabilir misiniz? Ayrıca bazı arkadaslarım c3 dizel tavsiye etmiyor. 100bin km deki dizel araçlar çok sorun çıkartır, servisten çıkamazsın diyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar neler, hızlı yardımcı olabilirseniz çok sevirinim :)

Bence bulabilirsin.Benim arabam 78000 km de ve ben daha sorunsuz uzun km ler gidecegini düşünüyorum.Arabaya çok iyi bakıyorum.2010 yılında 18 e aldım.Satsam da 17 ye satarım herhalde.Ama şu ara bu paraya benim araba kadar temiz araba bulamayacagın icin satmayı düşünmüyorum. Şu ana kadar bana hiç masrafı olmadı bakım dışında.100 bin km olayı hikaye.İyi bakılmış hdi motorlar için çok düşük rakamlar bunlar.

Ben c3 ten sıkıldım artık o yüzden daha büyük araba bakıyorum.Ama ilk arabam olarak bunu aldım ve çok memnun kaldım.Yakıtı şehir içinde rakipsiz. 5lt izmir merkezde yakıyor.Otobusten ucuza geliyor.

Bakım olarak bu arabalarda korkulacak bişey yok.Zaten triger 180 000 de değişiyor veya 10 yıl.Bakımlarını ben 10 000 de bir yaptırıyorum sanayide yetkili servis 15000 de bir yaptıgı icin yaptırmıyorum.

Onun dışında yag vs falan değişiyor.

Dizel motorlarda klasik sorunlar zaten turbo ve enjektorlerdir.Bunlar en pahalı parcalardır.tamiri 500-1000 tl yetkili servisler yapıyor.Değişimi de 1500 tl enjektorlerin 4 tanesi.Bu herkesin başına gelebilecek şeyler.Turbo da aynı şekilde.Ama 100 000 de de oluyor 50 000 de de veya 200 000 de. Benim bildiğim enjektor turbo 150-200 bin arasında sorun cıkarma ihtimali yüksektir.Ben de o aralarda bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cıtroen C3

Merhaba arkadaşlar 3 gün 2008 model c3 x-furio 1.4 i aldım.Araba henüz 47.000'de fakat aracı uygun fiyata almam bana iyi şekilde dönecek gibi durmuyor çünkü bindikçe anladım ki aracın epey bir eksiği var.Sorularım şunlar yardımcı olursanız sevinirim;

1-Arkadaşlar sürücü mahallinde gaz pedalının sağında ayak bileği diz arası olan bölümde sizin de bildiğiniz gibi kalorifer aksamı geçiyor bu musluklar ateş gibi oluyor ve el değmiyor kalorifer musluğunun arızalı olduğunu düşünmüştüm fakat servise götürdüm normal diyor ve aslında o bölümde kalorifer aksamını kapatan kapak aksamı vardır fakat seninkinde yok diyo.Yandaki yolcu koltuğunda da durum aynı ordaki borulardan da sıcaklık geliyor ama o aksam arabalarda varmı yokmu kime sorduysam yanıt alamadım lütfen bu konu normal mi değil mi yardımcı olun.Sizin araçlarınızda bu gaz pedalının yan tarafı açık mı yoksa kapakla kapanmış durumda mı?

2-Kornam çalmıyor elektrikçiler baktı konu elektrikle ilgili değil diyorlar.Airbag sargısı içinden geçen korna aksamı kopmuştur değişmesi lazım diyorlar.Ve bunu değiştrmek için komple airbag sargısını değiştirmek gerekiyormuş (sinyal kollarıda bu aksama bağlıymış) ve bir korna için dünyanın masrafı çıkacak 500-600 tl arası.Bunun tamiri mevcutmudur başına gelen var mı?

3-Orjinal teybin cd çaları çalışmıyor teypçilere göstersem bu seferde teybe zarar gelmesini istemiyorum çünkü yol bilgisayarı burdan kontrol ediliyor teypçiler bu işin altından kalkabilir mi?

4-En küçük sorunum ise,arabamda sis farı yok sis farı yuvalarında hani kapaklar varya bu kapağın biri düşmüş durumda internette 60 lira diyorlar 5 cmlik plastik parçasına çıkması veya uygunu bulunur mu?

Not:Arkadaşlar sorunlarımın hepsinin bir cıtroen yetkili servisinde çözüleceğini biliyorum ama servisteki fiyatlar beni hayattan soğuttu.Lütfen cevaplarınızı beni servise yönlendirmekle değil de başka türlü uygun fiyata nasıl halledebilirim hususuna göre verin.Şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum.

Son kullandıgım araç c3 dü o yüzden biraz yardımcı olabilirim sanırım.

1-) Benim aracın içinde söylediginiz tarzda bi boru fln görmedim yani orası kapalıydı.

3-) Aynı sorun bendede vardı içi çok tozlanmış temizlediler düzelmişti sizde temizlertirmeyi deneyin.

4-) Sanayide çıkma satan yerlere gidin orda bulursunuz bnm öndeki armanın biri düşmüştü servis bi plastige 150 lira dedi çıkmasını 10 liraya aldım.

• arkadaslar,
    hepinize selam.
    2008 model c3 1.4 furio benzinli buldum ..arac 30000 de ...
    bu aracla ilgili kronik sorun var mıdır..
    tavsiye edermisiniz?
  • Arkadaşlar merhaba,

2004 Dizel C3 sahibiyim muayenede arka emniyet kemeri sıkışık olduğundan ve çıkartılamadığından ağır kusur verdiler ve geçemedim..koltuğu yatırıp baktım, yukarıdan çekmeye çalıştığımda koltuğu içindeki kemerin sargılandığı yerde takılma olduğu farkettim..Koltuğun arkasını nasıl açabilirim, altta çekme halkaları gibi bir şeyler var ama ne kadar asılsam da koltuğun arka metal kısmı ayrılmadı..
  • C3 bakım fiyatları ne kadar arkadaslar? 2011 1.4 hdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixmaurice

C3 bakım fiyatları ne kadar arkadaslar? 2011 1.4 hdi

Bakımlar her yıl 1-2 kere indirim oluyor yetkili servislerde.Bu ara giderseniz 200 civarı ama normal zamanda giderseniz 280-350 arası yolu var...
  • Merhaba,
    116.00 km de C3 SX 1.4 HDI 16V aracım var.Yaklaşık 10 gün önce araç park halindeyken sağ ön lastiğin bulunduğu yerde az bir miktar yağ kaçağı olduğunu farkettim ve aracı çalıştığımda anı bölgeden bir tıkırtı sesi gelmeye başladı.Ancak bu ses ertesi gün kesildi ve 1 hafta hiç çıkmadı geçen gün tekrar tekrar park yerinde baktığımda yine yağ kaçağı vardı ve aracı çalıştırdığımda yine çalışma esnasın bu tıkırtı sesi gelmeye artı olarakta gaza bastığımda bir tınlama sesi gelmeye başladı.Ancak araç ısınınca ses kesildi.Fakat araç soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda ses gelmeye devam ediyor.Servise götürdüm bilgisayara bağladılar egr valf sorunu çıktı(ki aracı aldığımdan bu yana var bildiğim kadarıyla klasik bir c3 sorunu)oradaki ustalar enjektörlerden olabileceğini lokal yağ kaçakları olduğunu enjektör pulları ve keçelerinin değişmesi gerektiğini ayrıca motorun açılıp bakılması gerektiğini söylediler ve bu işlemlerin yaklaşık 3000-4000 tl yi bulacağını ilettiler.Aracın değeri zaten 15-16 bin tl civarında bu kadar yüksek bir ücret açıkçası ödemek istemiyorum.Bu konuda yorumu yada hesaplı bir usta önerisi olan olabilir mi yardımlarınızı bekliyorum.Bostancı sanayide hesaplı ve iyi bir usta tanıdığı olan varsa çok iyi olur:)
    Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

• Avcılar civarında bu citroen bakımını yaptırabileceğimiz bir usta var mı? servisler çok pahalı
  • Ya arkadaşlar bir de 2007 C3 x furio 1.4 hdi bakım karnesi (bakım listesi-Bakım takvimi) arıyorum. Nereden bulabiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunaydinbahadir

Ya arkadaşlar bir de 2007 C3 x furio 1.4 hdi bakım karnesi (bakım listesi-Bakım takvimi) arıyorum. Nereden bulabiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ne için kullanıcaksınız ? Kitapçıkta yazıyor hepsi baktınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

quote:

Ya arkadaşlar bir de 2007 C3 x furio 1.4 hdi bakım karnesi (bakım listesi-Bakım takvimi) arıyorum. Nereden bulabiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

İste benim kitapcigim yok. İnternetten indirdim onda da yazmiyor. Bakim zamani geldi 60 bin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

İste benim kitapcigim yok. İnternetten indirdim onda da yazmiyor. Bakim zamani geldi 60 bin.

Şu an şehir dışında oldugumdan kiapçığa ulaşamıyorum.Bu başlıktan alıntı yaparsanız 2 güne fotografını koyarım.

Ben de sanayide yaptırıyorum oradan bakmıuyorum.

hava filtre , yağ filtre , yağ ,mazot filtre değiştiriyorum. Mazot filtre 20 000 de bir , diğerleri 10 000 de bir değiştiriyorum.

Yağ muhakkak 5w40 kullanın.Çok fark ediyor.Ben madeniyag net ten aldım 66 tl ye castrol edge (en iyi yaglardan biri) diğerlerini de parçacıdan alıyorum orjinal olarak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu an şehir dışında oldugumdan kiapçığa ulaşamıyorum.Bu başlıktan alıntı yaparsanız 2 güne fotografını koyarım.

Ben de sanayide yaptırıyorum oradan bakmıuyorum.

hava filtre , yağ filtre , yağ ,mazot filtre değiştiriyorum. Mazot filtre 20 000 de bir , diğerleri 10 000 de bir değiştiriyorum.

Yağ muhakkak 5w40 kullanın.Çok fark ediyor.Ben madeniyag net ten aldım 66 tl ye castrol edge (en iyi yaglardan biri) diğerlerini de parçacıdan alıyorum orjinal olarak.

Mazot filtresi 45 binde bir değişiyor diye biliyorum. Resmi paylaşırsanız çok sevinirim. Citroen türkiyeyi aradım, çok yardımcı oldular sağolsunlar ne bakım gerekiyorsa (60 bin için) söylediler. Parça numaralarına kadar verdiler.

• merhaba arkadaşlar. c3 1.4i comfort benzinli otomatik vites hakkında görüşleriniz nelerdir? şehir içinde bir bayan için kullanıma uygun mudur?
  • Geçen bir arkadaşım da gördüm c3 baya bir hoşuma gitti! içi baya bir ferahtı motoru da 92 hp olandan ! Baya bir araba arayışına girmiştim bunların içine C3 Ü de ekledim:) peki 16.000 gibi bir rakama temiz dizel c3 bulabilir miyim (satmak isteyenler pm atabilir ) MERSİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkserss

Merhaba,
    116.00 km de C3 SX 1.4 HDI 16V aracım var.Yaklaşık 10 gün önce araç park halindeyken sağ ön lastiğin bulunduğu yerde az bir miktar yağ kaçağı olduğunu farkettim ve aracı çalıştığımda anı bölgeden bir tıkırtı sesi gelmeye başladı.Ancak bu ses ertesi gün kesildi ve 1 hafta hiç çıkmadı geçen gün tekrar tekrar park yerinde baktığımda yine yağ kaçağı vardı ve aracı çalıştırdığımda yine çalışma esnasın bu tıkırtı sesi gelmeye artı olarakta gaza bastığımda bir tınlama sesi gelmeye başladı.Ancak araç ısınınca ses kesildi.Fakat araç soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda ses gelmeye devam ediyor.Servise götürdüm bilgisayara bağladılar egr valf sorunu çıktı(ki aracı aldığımdan bu yana var bildiğim kadarıyla klasik bir c3 sorunu)oradaki ustalar enjektörlerden olabileceğini lokal yağ kaçakları olduğunu enjektör pulları ve keçelerinin değişmesi gerektiğini ayrıca motorun açılıp bakılması gerektiğini söylediler ve bu işlemlerin yaklaşık 3000-4000 tl yi bulacağını ilettiler.Aracın değeri zaten 15-16 bin tl civarında bu kadar yüksek bir ücret açıkçası ödemek istemiyorum.Bu konuda yorumu yada hesaplı bir usta önerisi olan olabilir mi yardımlarınızı bekliyorum.Bostancı sanayide hesaplı ve iyi bir usta tanıdığı olan varsa çok iyi olur:)
    Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

Selamlar.Bende de bu enjektörlerden yağ kaçağı sorunu vardı.Fakat çok çok az ve aşağıya akmadı henüz.Ben de gittiğimde bana 800 tl fiyat çıkarmışlardı.Enjektörler temizlemesi diyerekten.Dışarda 400 tl ye çok güzel yaptırabilirsin.

Artık enjektör temizleme işi arttı.Her sanayide dükkanları var.Kalteli bir yer bulup yaptırırsan iyi olur.

Bu arada tavsiyem enjektor temizliği için wurth common rail 300ml yakıt katkısını koyman.Ben her 10-15 bin de koyuyorum.Benim bu sorun oldugunda 30000 km önceydi.Wurth katıyorum ve yağ kaçağı durdu sanıyorum enjektorlerden.En azından bi sorun çıkmadı bu gune kadar.

• C3 1.4-16V HDi SX

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-bayandan-dizel-c3-92-hp-98902325/detay

arkadaşlar bu model nasıldır c3lerden çok anlamamda iyimidir masraf çıkartırmı tipik sorunları nelerdir?

birde aracın 0-100 kmsi 12,9 sn demiş 90bg 200 tork turbo dizel bir araç çok yüksek bir değer değilmi bu? bu aracı genelde performans yönünden övüyorlar.

0-100 Hızlanma (KM) 12,9 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 23 Eylül 2012; 7:46:44 >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.