|
|
konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama belki yeni alacak arkadaşlar yararlanabilirler. bu aracı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum.
öncelikle araç tam bir ekonomi aracı, aslında manuel şanzımana sahip olduğu için bu denli az yakıyor diyebilirim. kullanımdan kullanıma değişir ama bende şehir içinde 7.0-7.3 litre gibi bir yakıt tüketimi mevcut. otoyolda da hız sabitleyici ile giderseniz mükemmel sonuçlar görürsünüz. bundan önce opel corsa'nın 2017 model, tam otomatik 1.4 motorlu aracını kullanmıştım c3'e göre benzini adeta içiyor. donanım konusunda dolu bir araç diyebiliriz. ön camın panoramik olması en güzel noktalarından biri, aşırı ferah bir sürüş sunuyor. benimkinde sonradan eklenen, multimedya teyip, geri görüş kamerası ve park sensörü de var. 2000 km önce bakımlarını yaptırdım ve etg şanzıman şuana kadar bir problem çıkarmadı sadece neden olduğunu hala çözemedik ama motor fanı rölesi arıza yaptı ve değiştirdim. (işcilik dahil 150 tl) bazı arkadaşlar vites geçişlerini sert şekilde hissettiklerini söylemişler evet doğru fakat ayağınız aracın gaz pedalına alıştıkça (dur kalk trafik hariç) bu sıkıntıyı aşabiliyorsunuz. yokuş yukarı geri park sırasında zorluk seviyesi 10 üzerinden 9 puan. araçta enteresan titreşimler hissediliyor, gazı yemiyormuş gibi düşünüp gaz açtığınızda da sert bir şekilde geri manevra yapıyor enteresan. Ve geldik en önemli noktaya, bu araç kesinlikle "kadın şöför" veya "acemi şöför" aracı değil arkadaşlar, bunu size net olarak söyleyebilirim. eğer başlangıç seviyesinde iseniz ve illa yarı otomatik araç alacaksanız cvt şanzıman bakın derim yada tam otomatik.(tabi bütçeler yükseliyor) onun dışında ben yakıta çok para harcamak istemiyorum, 55-60 bin tl arası bütçem var, şekli güzel olsun, dolu da bir aracım olsun diyorsanız 2015 c3 1.2 vti cool paketi öneririm. sevgiler... |
Citroen C3 1.2 VTi Cool Otomatik: Kapsamlı Bir İnceleme
Citroen C3 1.2 VTi Cool Otomatik, Fransız üreticinin popüler şehir otomobilinin otomatik vitesli versiyonudur. Bu model, modern tasarımı, pratik özellikleri ve sürüş keyfiyle dikkat çekiyor.
Motor Performansı
1.2 litrelik VTi üç silindirli motor, 110 beygir güç ve 205 Nm tork üretiyor. Bu güç, günlük sürüşler için yeterli olsa da, otoyol sürüşlerinde biraz yetersiz kalabiliyor. Ancak, otomatik şanzıman, sürüşü sorunsuz ve rahat hale getiriyor.
Otomatik Şanzıman
EAT6 adlı altı ileri otomatik şanzıman, sorunsuz ve hızlı vites değiştirmeleri sağlıyor. Sürüş sırasında konforu artırmak için Manuel ve Spor modları mevcut.
Yakıt Verimliliği
Citroen C3 1.2 VTi Cool Otomatik, WLTP standartlarına göre ortalama 5,7 l/100 km yakıt tüketimine sahip. Şehir içi sürüşlerde bu değer daha da düşebilirken, otoyol sürüşlerinde hafifçe artabilir.
İç Mekan ve Özellikler
C3'ün iç mekanı şık ve modern bir tasarıma sahip. Panoramik cam tavan, kabine bol miktarda doğal ışık ve ferahlık katıyor. Connect Box entegre bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunuyor.
Güvenlik Özellikleri
Standart güvenlik özellikleri arasında altı hava yastığı, ABS, ESP ve yokuş kalkış desteği yer alıyor. Ayrıca, Aktif Güvenlik Paketi ile şerit takip asistanı, trafik işareti tanıma ve otomatik acil fren gibi gelişmiş güvenlik teknolojileri eklenebilir.
Avantajları
Dezavantajları
Sonuç
Citroen C3 1.2 VTi Cool Otomatik, şehir içi sürüşler için ideal bir seçenek sunuyor. Modern tasarımı, pratik özellikleri ve sorunsuz otomatik şanzımanı ile günlük kullanımda keyifli bir araç deneyimi yaşatıyor. Ancak, otoyol sürüşlerinde motor gücü eksikliği ve bazı iç malzemelerin kalitesi göz önünde bulundurulması gereken dezavantajlar olarak öne çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
hustın kontorum bitti,atmosfere girince caldırırım
|
|
hayat seni güldürmüyorsa, espriyi anlamadın demektir..
|
|
Lexus rx 300 - Kolay İngilizce Android Uygulamam (Kod isteyen pm atsın lütfen)
|
|