Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theadramelech

quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

Bir şey soracam, mesela navigasyon kullanırken üstteki ekranda da görüntüleyebiliyorum. Ama mesela klimayı ayarlarken üstteki ekrandaki navigasyon da gidiyor, bağımsız olarak çalışması da gerekmiyor mu? zaten alt ekranda varken neden üstte de kullanayım ki? umarım sadece ben bir yerde hata yapıyorumdur yoksa citroenin bunu yapmaması büyük saçmalık...

hocam alt ile üstün bağlantısı yok ki? karıştırıyosunuz bişeyi bence...

normalde ben navi kullanırken, rotam belirlendikten sonra kapatıyorum ekranı... müziğe alıyorum mesela... eğer üst ekranda görüntü tipiniz "kadranlar" seçilmiş ise navigasyon lazım olduğu zaman devreye giriyor yine... Ve bence bu çok güzel düşünülmüş... Ama sen kadranlar değilde navigasyon seçersen zaten hep orda kalıyor.

klima ile falan bi alakası yok yani

Tamam gerekince devreye giriyor ama istediğim zaman navi üstte ayrı olarak neden çalışmıyor ki? Zaten çok başarılı değil, ara dönüşlere izin vermiyor. Haftasonu Ankara'ya gittim, hem arabanın hem de telefonun navisi açıktı, en hızlı ayarlarda 8 km fazla gösteriyor. Şunu demek istiyorum, kadranlarda zaten çok fazla bir şey yok, sadece "son haberler" işe yarıyor. Bağımsız çalışması bence daha mantıklı ve yapılabilir. Navigasyon ekranından bakılarak belli yerlerde kendimiz de yönlendirme yapabiliz.

Bu arada ilk kalıcı sorunuma bugün erdim. Aracı çalıştırdım, müzik sisteminde önce yüksek sesli bir parazit oluştu, sonra da bir kaç kez çat pat etti ve sol ön hoparlör artık patlak. Yüksek sesli müzik dinlemem, 17'yi geçmedim hiç. Gerçekten çok moralim bozuldu çünkü elimde olmayan bir sebeple bu sorun oluştu. Garantiden yaparlar mı bilmiyorum ama yapılsa bile yine tekrarlayabilir ve neyin sebep olduğunu bilmiyorum.

Ben orijinal sistemde 8 degerini gecmiyordum.

Yeni sisteme terfi edince, artik 29~30 da bile bozulma olmuyor.

İst merkezi arayip garanti kapsaminda cozum saglayabilirsinz.

Sonuc olarak, aracin orijinal sistemini kullanarak bu durumu yasamamaniz gerekirdi.

Tekrar gecmis olsun.

İyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün 15000 bakımı yapıldı, fatura kalemleri aşağıdaki gibi. Bu arada aracınızın aynalarını fazla sulamayın :))) ayarları bozuluyor(muş). Sağ aynanın hafızaya almasında sorun vardı, arabaya yeni bindiğimde yada vitesi geri-ileri yaptığımda tekrar tekrar ayar yapmak zorunda kalıyordum, içine su gittiğini söylediler, aynayı söküp motor etrafını yağlamışlar tekrar, şimdi düzeldi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Orijinalden alıntı: senoldikmen

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu aralar uzun yol yapıyorum da aracın bazı özellikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yine bir sorum olacak, şimdi Usb ile mp3 dinliyorum. Genellikle direksiyon üzerindeki kumandaları kullanıyorum, list tuşuna basınca o klasörün içindeki listeyi açıyor, içindeki şarkılarda gezinebiliyorum. Buraya kadar normal, ama başka bir klasörü seçmek istediğimde bunu direksiyondan yapamıyorum, mutlaka 7" ekrandaki kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Kapatma işini direksiyondan yapmanın bir yolu var mı? Peder Bey'in c4'te navigasyon yok, onun direksiyonunda geri tuşu var o konumda ve çoook işe yarıyor, elimi direksiyondan ayırmadan kullanabiliyorum. Varsa bir yolu çok işime yarar.

15-20 saniye beklerseniz kendiliğinden kapanmıyor mu?

hızla başka menüye geçmek isterseniz; ana menülerden herhangi birine mesela klimaya basınca da kapanır.

direksiyondan seçebilseydik scroll ilk bozulan parça olurdu sanırım. :)) büyük bir eksiklik değil ama.

Ben biraz eksik anlattım sanırım. Kapatmak derken mesela kapatıp ana listeye dönerek başka bir klasör seçmek istiyorum. Ama bunda tamamen kapatarak klasörü ekrandan seçmem gerekiyor, dokunmatik ekran üzerinden kaydırarak yapmam gerekiyor, bu da gereksiz yere gözümü yoldan ayırmama sebep oluyor. Yani benim aradığım bir nevi geri tuşu. Biraz da alışkanlık aslında, arada C4 de kullandığımdan elim ister istemez arıyor.

Sadece yazılımla da düzeltilebilir aslında, mesela listeye basınca alt klasör olarak liste açılabilir, ses tuşuyla en üst kısımdaki "üst klasör" kısmından ana klasöre geçilebilir. Bunlar çok basit şeyler aslında ama Citroen bize layık görmemiş sanırım.

Evet o konuda menü yetersiz kalmış. Dediğiniz yapılabilir aslında. Keşke Citroën yetkilileri burayı okusalar.

Hey duyun bizi :)))

Sizdeki farklı mıdır bilmiyorum ancak bende scroll tuşu ile listenin en üstüne gittiğimde "üst klasör" satırını kullanarak üst klasörlere erişebiliyorum. Listenin en üstüne gittiniz mi hiç, resimdeki gibi bir ekran gelmiyor mu sizde?

evet o şeklilde üst klasöre ulaşabildim.

yalnız yine de kullanışlı değil, hiç yoktan iyi.. :)

Saçma da olsa benim menümde de çıktı o sekme. senoldikmen arkadaşımız "eliptic" kullanıyordu, ben de o temayı seçtim fakat yine olmadı. Bu sefer de "Graphıc" temasını seçtim ve nihayet sekme çıktı. Sonra "Cubic" temasına geri döndüm ve işlem tamam. Artık menülerde "üst klasör" simgesi görünüyor ve çalışıyor. Alışkın olduğum kullanıma kavuştum yani Ama hoparlör problemi çok canımı sıkıyor, bir ara servise gitmem gerekli

Servise bir an önce gidin keza daha arızalı parçanın gelmesi için 1 ay kadar bekleyeceksiniz.

• quote:

Dün 15000 bakımı yapıldı, fatura kalemleri aşağıdaki gibi. Bu arada aracınızın aynalarını fazla sulamayın :))) ayarları bozuluyor(muş). Sağ aynanın hafızaya almasında sorun vardı, arabaya yeni bindiğimde yada vitesi geri-ileri yaptığımda tekrar tekrar ayar yapmak zorunda kalıyordum, içine su gittiğini söylediler, aynayı söküp motor etrafını yağlamışlar tekrar, şimdi düzeldi.

bende de motor yağı için 156 TL rakam yazmışlar..sanırım bu servisler "tutturabildiğine" usulünde çalışıyor..hafif hafif soğuyacağım sanırım :(

• quote:

Dün 15000 bakımı yapıldı, fatura kalemleri aşağıdaki gibi. Bu arada aracınızın aynalarını fazla sulamayın :))) ayarları bozuluyor(muş). Sağ aynanın hafızaya almasında sorun vardı, arabaya yeni bindiğimde yada vitesi geri-ileri yaptığımda tekrar tekrar ayar yapmak zorunda kalıyordum, içine su gittiğini söylediler, aynayı söküp motor etrafını yağlamışlar tekrar, şimdi düzeldi.

MOTOR İÇİ TEMİZLEME 60
    BALANS İŞÇİLİĞİ 60

bunlar gerçekten yapıldı mı? gördünüz mü?

indirim sonu tutar ödenen kaçtı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bluesoul

quote:

bende de motor yağı için 156 TL rakam yazmışlar..sanırım bu servisler "tutturabildiğine" usulünde çalışıyor..hafif hafif soğuyacağım sanırım :(

rakam aynı sanırım, ben gittiğimde kampanyadan gelen 15% indirim uyguladılar, yani sizin 156 TL nin indirimli hali 132 ediyor aslında.

• makeles kullanıcısına yanıt
    motor içi temizleme yapmak için beni arayıp onay istediler ancak gözümle gördüğüm birşey yok tabi :)) balansı da yapmışlardır herhalde, ben kışlıkları taktırdım ve aldıktan sonra herhangi bir dengesizlik görmedim. aslında standart bakımda balans yok tabiki, ben lastikleri değiştirdiğim için bu ücret çıkıyor.
  • quote:

motor içi temizleme yapmak için beni arayıp onay istediler ancak gözümle gördüğüm birşey yok tabi :)) balansı da yapmışlardır herhalde, ben kışlıkları taktırdım ve aldıktan sonra herhangi bir dengesizlik görmedim. aslında standart bakımda balans yok tabiki, ben lastikleri değiştirdiğim için bu ücret çıkıyor.

balans yapılmıştır muhakkak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu aralar uzun yol yapıyorum da aracın bazı özellikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yine bir sorum olacak, şimdi Usb ile mp3 dinliyorum. Genellikle direksiyon üzerindeki kumandaları kullanıyorum, list tuşuna basınca o klasörün içindeki listeyi açıyor, içindeki şarkılarda gezinebiliyorum. Buraya kadar normal, ama başka bir klasörü seçmek istediğimde bunu direksiyondan yapamıyorum, mutlaka 7" ekrandaki kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Kapatma işini direksiyondan yapmanın bir yolu var mı? Peder Bey'in c4'te navigasyon yok, onun direksiyonunda geri tuşu var o konumda ve çoook işe yarıyor, elimi direksiyondan ayırmadan kullanabiliyorum. Varsa bir yolu çok işime yarar.

15-20 saniye beklerseniz kendiliğinden kapanmıyor mu?

hızla başka menüye geçmek isterseniz; ana menülerden herhangi birine mesela klimaya basınca da kapanır.

direksiyondan seçebilseydik scroll ilk bozulan parça olurdu sanırım. :)) büyük bir eksiklik değil ama.

Ben biraz eksik anlattım sanırım. Kapatmak derken mesela kapatıp ana listeye dönerek başka bir klasör seçmek istiyorum. Ama bunda tamamen kapatarak klasörü ekrandan seçmem gerekiyor, dokunmatik ekran üzerinden kaydırarak yapmam gerekiyor, bu da gereksiz yere gözümü yoldan ayırmama sebep oluyor. Yani benim aradığım bir nevi geri tuşu. Biraz da alışkanlık aslında, arada C4 de kullandığımdan elim ister istemez arıyor.

Sadece yazılımla da düzeltilebilir aslında, mesela listeye basınca alt klasör olarak liste açılabilir, ses tuşuyla en üst kısımdaki "üst klasör" kısmından ana klasöre geçilebilir. Bunlar çok basit şeyler aslında ama Citroen bize layık görmemiş sanırım.

Evet o konuda menü yetersiz kalmış. Dediğiniz yapılabilir aslında. Keşke Citroën yetkilileri burayı okusalar.

Hey duyun bizi :)))

Sizdeki farklı mıdır bilmiyorum ancak bende scroll tuşu ile listenin en üstüne gittiğimde "üst klasör" satırını kullanarak üst klasörlere erişebiliyorum. Listenin en üstüne gittiniz mi hiç, resimdeki gibi bir ekran gelmiyor mu sizde?

evet o şeklilde üst klasöre ulaşabildim.

yalnız yine de kullanışlı değil, hiç yoktan iyi.. :)

Saçma da olsa benim menümde de çıktı o sekme. senoldikmen arkadaşımız "eliptic" kullanıyordu, ben de o temayı seçtim fakat yine olmadı. Bu sefer de "Graphıc" temasını seçtim ve nihayet sekme çıktı. Sonra "Cubic" temasına geri döndüm ve işlem tamam. Artık menülerde "üst klasör" simgesi görünüyor ve çalışıyor. Alışkın olduğum kullanıma kavuştum yani Ama hoparlör problemi çok canımı sıkıyor, bir ara servise gitmem gerekli

valla ben her ay temayı değişiyorum. Hepsinde o simge çıkıyor arkadaşlar...

• 15bin bakımında neyin balansıymış??????

siz mi talep ettiniz? normalde sormadan yapamazlar ekstra işlemi...

Bir de polen filtresine bakar mısın :))))))))) Ben bu bakımda da değişmeyecem... Nedir la 100TL.. o da KDV hariç
  • quote:

15bin bakımında neyin balansıymış??????

Bir de polen filtresine bakar mısın :))))))))) Ben bu bakımda da değişmeyecem... Nedir la 100TL.. o da KDV hariç

yazlıkları çıkartıp kışlıkları taktırdım hocam, onun parası, yoksa bakımda balans yapmıyorlar :)
  • quote:

15bin bakımında neyin balansıymış??????

yazlıkları çıkartıp kışlıkları taktırdım onun parası, yoksa bakımda balans yapmıyorlar :)
  • şenol bey ankara soğuklarında ön farlarda ya da arka stoplarda buğulanma farkettiniz mi hiç?

geçtiğimiz bir gece 6 derecede arka stopların dış kısmınde hafif buğu gördüm. ertesi gün yoktu. aklıma takıldı. :/

foto koyucam birazdan becerebilirsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makeles -- 2 Aralık 2014; 21:40:44 >

• quote:

motor temizleme gerekli mi?
    ne faydası var?
    benim aracım 135.000 km de. hiç temiletmedim şimdiye kadar.
    lastikçiler kışlık değişim ve balansı 40 tl ye yapıyorlar elazığ da.
  • quote:

şenol bey ankara soğuklarında ön farlarda ya da arka stoplarda buğulanma farkettiniz mi hiç?

geçtiğimiz bir gece 6 derecede arka stopların dış kısmınde hafif buğu gördüm. ertesi gün yoktu. aklıma takıldı. :/

genelde araca binmeden etrafını dolaşırım ancak hiç bu şekilde buğu dikkatimi çekmedi, bundan sonra özellikle dikkat edeyim bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

ne faydası var?

motor içi temizlemeyi yılda bir kez öneriyoruz dediler. bakımdan önce motor çalışma sesini daha fazla duymaya başlamıştım, ancak bakımdan sonra sanki ilk zamanlardaki seviyeye gelmiş gibi hissediyorum. motor temizlemenin etkisi olabilir (yada tamamen psikolojiktir :)) )

• quote:

quote:

şenol bey ankara soğuklarında ön farlarda ya da arka stoplarda buğulanma farkettiniz mi hiç?

genelde araca binmeden etrafını dolaşırım ancak hiç bu şekilde buğu dikkatimi çekmedi, bundan sonra özellikle dikkat edeyim bakalım.

Ben de tesadüfen yakıt alırken farkettim. Gündüz hava 13-14 derecelerdeydi. güneş battı 6-7 derecelere düştü. Hava koşullarından etkilenmemesi gerekir. Far içinde nem olmaması gerekiyor. Rahatsızlık edecek şekilde tekrarlarsa değişimi talep etmeyi düşünüyorum.

• 15 bin bakim yapıldı polen hariç 352tl tuttu.

Bu arada Şeker mavisi gördüm teslimde

Rengi bi fotolardan daha güzeldi :p

• quote:

quote:

quote:

ne faydası var?

motor içi temizlemeyi yılda bir kez öneriyoruz dediler. bakımdan önce motor çalışma sesini daha fazla duymaya başlamıştım, ancak bakımdan sonra sanki ilk zamanlardaki seviyeye gelmiş gibi hissediyorum. motor temizlemenin etkisi olabilir (yada tamamen psikolojiktir :)) )

motor çalışma sesinin azalması yağ değişimlerinde hep olur. sarsıntı da azalır hatta araçta fazladan 5-10 beygir takılmış hissi verir. seri ve sessiz olur yeni yağ ile.

motor temizliğinin görüntüden başka bi olayı yok. çok önemli parçalar kirlenmemişse motor yıkanmaz. özetle servisin kar kalemlerinden biri olmuş.

• quote:

quote:

ne faydası var?

ben de 40'a taktırdım lastiklerimi Michelin bayisinde
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.