Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (173. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son haberler o anda gerçekleşen bilgileri, anlık tüketim, yaklaşık gidilecilecek mesafe bilgisi vs. gösterir iken;

Güzergah 1 ve 2 son haberlerden aldığı bilgileri sizin belirlediğiniz an (güzergâhtaki değerleri sıfırladığınız andır) hesaplaya başlar. Bir nevi araç kronometresi olarak düşünebilirsiniz.

Menzil ise deponuzdaki yakıt durumu ve ortalama tüketime göre hesaplanır sürekli değişir. Sakin kullanırsınız artar, gazı köklersiniz azalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makeles kullanıcısına yanıt
    sanırım ben sorumu tam açık soramadım. bir örnek ile netleştireyim;

diyelim ki dün sabah güzergah1'i sıfırladım ve bir şehirdışı seyahat gerçekleştirip döndüm, ve diyelim ki o akşam güzergah1 yakıt ortalaması 4L/100km gösteriyor.
    bu sabah da güzergah2'yi sıfırladım ve tüm gün şehiriçi dolaştım. ve yine diyelim ki güzergah2 yakıt ortalaması gün sonunda 7L/100km gösteriyor olsun.
    (tabi ikinci günün sonunda güzergah1 hem şehirdışı hem de şehiriçi kombine göstereceğinden dolayı diyelimki artık 5L/100km yakıt ortalaması gösteriyor olsun).
    ve ikinci günün akşamı depoyu fulledim.

nihayi durum:
    depoda 55L yakıt var
    güzergah1 ortalaması: 5L/100km
    güzergah2 ortalaması: 7L/100km

quote:

Menzil ise deponuzdaki yakıt durumu ve ortalama tüketime göre hesaplanır sürekli değişir.

son haberlerdeki menzil hangi güzergahın ortalamasına göre hesaplanarak gösterilecek?
    eğer güzergah1 in ortalamasına göre hesaplanırsa menzil 1100km göstermeli, eğer güzergah2 in ortalamasına göre hesaplanırsa menzil 785km göstermeli... bilmem anlatabildim mi?

ha şu da olabilir, menzil hesaplanırken her iki ortalamayı da göz önünde bulunduruyor olabilir.

• kendi grande puntoma göre cevap vereyim.
    menzil, güzergahlara göre değil,
    o anki ortalama hıza göre(anlık hız değil ama, ortalama) karar verilir.
    mesele ben 100 km de 4.5 lt yakarım genelde. menzilim 860 felan olur.
    yokuş tukarı anlık yakıtım 15 lt olur. menzil hemmen buna göre düşmez biraz bekler.
    5-10 dk boyunca ortalama hıza göre menzili kabaca ayarlar.
    1-2 dk sonra yokuş itipte inişe geçtiğimde anlık tüketim 0.5 lt olur.
    işte menzil bunların ortalamasını alır.
    otobanda 130 basarım. ve 1 saat boyunca ortalama hızım 6. yada 6.5 olur. menzil buna göre kısalır.
    tekrar 90 a düşüp 5-10 dk devam edeyim, menzil hemmen artar.
    güzergah 1 ya da 2 ye göre değil, en son seyehatın son 5-10 dakikasının ortalamasını baz alarak menzil hesaplanıyor .
    umarım açıklayıcı olmuşumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

kendi grande puntoma göre cevap vereyim.
    menzil, güzergahlara göre değil,
    o anki ortalama hıza göre(anlık hız değil ama, ortalama) karar verilir.
    mesele ben 100 km de 4.5 lt yakarım genelde. menzilim 860 felan olur.
    yokuş tukarı anlık yakıtım 15 lt olur. menzil hemmen buna göre düşmez biraz bekler.
    5-10 dk boyunca ortalama hıza göre menzili kabaca ayarlar.
    1-2 dk sonra yokuş itipte inişe geçtiğimde anlık tüketim 0.5 lt olur.
    işte menzil bunların ortalamasını alır.
    otobanda 130 basarım. ve 1 saat boyunca ortalama hızım 6. yada 6.5 olur. menzil buna göre kısalır.
    tekrar 90 a düşüp 5-10 dk devam edeyim, menzil hemmen artar.
    güzergah 1 ya da 2 ye göre değil, en son seyehatın son 5-10 dakikasının ortalamasını baz alarak menzil hesaplanıyor .
    umarım açıklayıcı olmuşumdur.

aynen öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Bir şey soracam, mesela navigasyon kullanırken üstteki ekranda da görüntüleyebiliyorum. Ama mesela klimayı ayarlarken üstteki ekrandaki navigasyon da gidiyor, bağımsız olarak çalışması da gerekmiyor mu? zaten alt ekranda varken neden üstte de kullanayım ki? umarım sadece ben bir yerde hata yapıyorumdur yoksa citroenin bunu yapmaması büyük saçmalık...

hocam alt ile üstün bağlantısı yok ki? karıştırıyosunuz bişeyi bence...

normalde ben navi kullanırken, rotam belirlendikten sonra kapatıyorum ekranı... müziğe alıyorum mesela... eğer üst ekranda görüntü tipiniz "kadranlar" seçilmiş ise navigasyon lazım olduğu zaman devreye giriyor yine... Ve bence bu çok güzel düşünülmüş... Ama sen kadranlar değilde navigasyon seçersen zaten hep orda kalıyor.

klima ile falan bi alakası yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Orijinalden alıntı: srsrwy

SOTTOZERO 2 pirelli Kıs lastiklerini bugun taktirdim bakalim performansi ne yonde olacak?

hayırlı olsun.

bugünlerde 1. viteste 7km/h den 10-12 km/h hıza çıkarken yolu tırtıklama hissi oluyor. sanki tutunma problemi yaşıyor gibi.

sizde de olmuşmuydu? sottozero 2 den sonra patinaja düşme yaşadınız mı hiç?

ben çocuğun ayakkabılarını değiştim haftasonu. Scenic için aldığım ve 2000km kadar kullandığım lastiklerimi taktırdım. 3-3.5mm seviyelerinde inmişti lastik. Daha ağır Scenic'e göre az gitti bence lastikler... 43.800'de değiştim. Fluence'te Goodyear lastikleri 70.000'de değişmiştim. Scenic'te 50.000 gibi...

Ama araba sağlam bi rahatladı. Balanslar düzeldi ohhh. titreşim azaldı. Çocuk tutturdu ila abi buna 38 fazla 34 vuralım diye :) uzatınca uğraşmadım, nasılsa servise gitçek diye...

Makales, senin bahsettiğin kalkışta titreşimi hissediyordum ben de. Yeni lastikle epey bi gitti. Ama sanki ucundan ucundan yine var gibi

• quote:

Bu aralar uzun yol yapıyorum da aracın bazı özellikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yine bir sorum olacak, şimdi Usb ile mp3 dinliyorum. Genellikle direksiyon üzerindeki kumandaları kullanıyorum, list tuşuna basınca o klasörün içindeki listeyi açıyor, içindeki şarkılarda gezinebiliyorum. Buraya kadar normal, ama başka bir klasörü seçmek istediğimde bunu direksiyondan yapamıyorum, mutlaka 7" ekrandaki kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Kapatma işini direksiyondan yapmanın bir yolu var mı? Peder Bey'in c4'te navigasyon yok, onun direksiyonunda geri tuşu var o konumda ve çoook işe yarıyor, elimi direksiyondan ayırmadan kullanabiliyorum. Varsa bir yolu çok işime yarar.

aynen rahatsız edici...

firmanın bizimle oturup eksiklikleri düzeltmesi lazım. arabanın mevcut teknolojisi tam anlamıyla kullanılamıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: egdfifth

Merhaba

Bugün ben de kumho marka kış lastiği taktırdım.
    Lastikleri yaptırdıktan sonra Ümraniye kartal Pendik Kadıköy kartal Pendik olmak üzere 80 90km civarı yol yaptım. Maksimum 120km.
    Çok dikkat etmedim ama yol sesinde bir artış fark etmedim.
    Frene de sorun olmadı. Yalnız lastikleri ilk baktığımda bi patinaj çektik.

Kumhoyu tercih etmemin sebebi ucuz olması, 4lastik +montaj 1100TL.
    Bi de sibopları değiştirdik. Bunlar metal bi daha değiştirmek gerekmez dedi kaldırdı beni. Aldı 40TLyi acımadan.
    Genel yorum da lastiklerin kötü olmadığı yönündeydi.

Kullandıkça sorun çıkartırsa mutlaka sizlerle paylaşım.

4 kış lastiği 1100TL mi?

bi yanlışlık olmasın o işte? ben Michelin 4 yaz lastiğini geçen sene 1500'e almıştım. Pilot Sport 2. işte bu hafta onları taktırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

sarppy, sayın ünvanını hakeden yöneticimiz...

aracınızın bakım maileyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz? bayi ilk bakımı indirimli 340 tutuyor dedi, triger 180 bindeymiş... aradaki bakımlar ne civarda oluyor...

180bine kadar ortalama 500TL civarı diyebilir miyiz?

Scenic'te şöyledir mesela

20bin > 380
    40bin > 550
    60bin > 380
    80bin > 1500

ve burdan sonra başa sarararak döngü devam eder

grand scenic için soruyorum;
    senede 10 bin km yapan birisi, 2 yılda bir mi servise gider?
    yoksa yıllık bakım adı altında her sene servise gitmemiz gerekir mi?
    yıllık akım varsa, neler yapılıyor ve ne kadar tutuyor?
    teşekkür ederim.

yıllık bakım periyodu ve fiyatlarını yazmışımya zaten? bunlara kabaca %10-15 eklersen güncel fiyatlar bulunur heralde

üreticinin verdiği periyod şu şekilde oluyor hep... Ya X kadar km, yada yılda bir... hangisi erken dolarsa... X=15.000 Citröende, Renault'da 20.000

• Bakım için randevumu aldım. Kızcağız 45.000km için geliyorum diyince şaşırdı ne yapsın :)

en son 23 ağustosta gitmişim bakıma... vay arkadaş 4 ay bile olmadı
  • msaltik kullanıcısına yanıt
    Senin bu bakimin bedava olmasi lazim. Türkiyede teksin hemşo.

• Yok be abicim nerdeee. %10 zorla yaptırdık geçen sefer

• msaltik kullanıcısına yanıt
    hocam kusura bakmayın soraması ayıp olmazsa ne işle meşgulsunuz acaba sürekli yollardasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

quote:

Bir şey soracam, mesela navigasyon kullanırken üstteki ekranda da görüntüleyebiliyorum. Ama mesela klimayı ayarlarken üstteki ekrandaki navigasyon da gidiyor, bağımsız olarak çalışması da gerekmiyor mu? zaten alt ekranda varken neden üstte de kullanayım ki? umarım sadece ben bir yerde hata yapıyorumdur yoksa citroenin bunu yapmaması büyük saçmalık...

hocam alt ile üstün bağlantısı yok ki? karıştırıyosunuz bişeyi bence...

normalde ben navi kullanırken, rotam belirlendikten sonra kapatıyorum ekranı... müziğe alıyorum mesela... eğer üst ekranda görüntü tipiniz "kadranlar" seçilmiş ise navigasyon lazım olduğu zaman devreye giriyor yine... Ve bence bu çok güzel düşünülmüş... Ama sen kadranlar değilde navigasyon seçersen zaten hep orda kalıyor.

klima ile falan bi alakası yok yani

Tamam gerekince devreye giriyor ama istediğim zaman navi üstte ayrı olarak neden çalışmıyor ki? Zaten çok başarılı değil, ara dönüşlere izin vermiyor. Haftasonu Ankara'ya gittim, hem arabanın hem de telefonun navisi açıktı, en hızlı ayarlarda 8 km fazla gösteriyor. Şunu demek istiyorum, kadranlarda zaten çok fazla bir şey yok, sadece "son haberler" işe yarıyor. Bağımsız çalışması bence daha mantıklı ve yapılabilir. Navigasyon ekranından bakılarak belli yerlerde kendimiz de yönlendirme yapabiliz.

Bu arada ilk kalıcı sorunuma bugün erdim. Aracı çalıştırdım, müzik sisteminde önce yüksek sesli bir parazit oluştu, sonra da bir kaç kez çat pat etti ve sol ön hoparlör artık patlak. Yüksek sesli müzik dinlemem, 17'yi geçmedim hiç. Gerçekten çok moralim bozuldu çünkü elimde olmayan bir sebeple bu sorun oluştu. Garantiden yaparlar mı bilmiyorum ama yapılsa bile yine tekrarlayabilir ve neyin sebep olduğunu bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu aralar uzun yol yapıyorum da aracın bazı özellikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yine bir sorum olacak, şimdi Usb ile mp3 dinliyorum. Genellikle direksiyon üzerindeki kumandaları kullanıyorum, list tuşuna basınca o klasörün içindeki listeyi açıyor, içindeki şarkılarda gezinebiliyorum. Buraya kadar normal, ama başka bir klasörü seçmek istediğimde bunu direksiyondan yapamıyorum, mutlaka 7" ekrandaki kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Kapatma işini direksiyondan yapmanın bir yolu var mı? Peder Bey'in c4'te navigasyon yok, onun direksiyonunda geri tuşu var o konumda ve çoook işe yarıyor, elimi direksiyondan ayırmadan kullanabiliyorum. Varsa bir yolu çok işime yarar.

15-20 saniye beklerseniz kendiliğinden kapanmıyor mu?

hızla başka menüye geçmek isterseniz; ana menülerden herhangi birine mesela klimaya basınca da kapanır.

direksiyondan seçebilseydik scroll ilk bozulan parça olurdu sanırım. :)) büyük bir eksiklik değil ama.

Ben biraz eksik anlattım sanırım. Kapatmak derken mesela kapatıp ana listeye dönerek başka bir klasör seçmek istiyorum. Ama bunda tamamen kapatarak klasörü ekrandan seçmem gerekiyor, dokunmatik ekran üzerinden kaydırarak yapmam gerekiyor, bu da gereksiz yere gözümü yoldan ayırmama sebep oluyor. Yani benim aradığım bir nevi geri tuşu. Biraz da alışkanlık aslında, arada C4 de kullandığımdan elim ister istemez arıyor.

Sadece yazılımla da düzeltilebilir aslında, mesela listeye basınca alt klasör olarak liste açılabilir, ses tuşuyla en üst kısımdaki "üst klasör" kısmından ana klasöre geçilebilir. Bunlar çok basit şeyler aslında ama Citroen bize layık görmemiş sanırım.

Evet o konuda menü yetersiz kalmış. Dediğiniz yapılabilir aslında. Keşke Citroën yetkilileri burayı okusalar.

Hey duyun bizi :)))

Sizdeki farklı mıdır bilmiyorum ancak bende scroll tuşu ile listenin en üstüne gittiğimde "üst klasör" satırını kullanarak üst klasörlere erişebiliyorum. Listenin en üstüne gittiniz mi hiç, resimdeki gibi bir ekran gelmiyor mu sizde?

• senoldikmen kullanıcısına yanıt
    İşta o benim araçta yok hocam. Acaba temalardan olabilir mi? Ben "Cubic" kullanıyorum, akşama denemem gerek. Yazılım versiyonunuz nedir acaba???
  • theadramelech T kullanıcısına yanıt
    Benim versiyonlarım şu şekilde;

• senoldikmen kullanıcısına yanıt
    Bendeki yazılım daha yeni olmasına rağmen o üst klasör sekmesi bulunmuyor. Tema olayını bir denemem gerekli. USB dosya düzeninden de olabilir belki ama sizde olduğuna göre herkeste olma ihtimali var. Teşekkürler bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senoldikmen

quote:

quote:

quote:

quote:

hızla başka menüye geçmek isterseniz; ana menülerden herhangi birine mesela klimaya basınca da kapanır.

direksiyondan seçebilseydik scroll ilk bozulan parça olurdu sanırım. :)) büyük bir eksiklik değil ama.

Ben biraz eksik anlattım sanırım. Kapatmak derken mesela kapatıp ana listeye dönerek başka bir klasör seçmek istiyorum. Ama bunda tamamen kapatarak klasörü ekrandan seçmem gerekiyor, dokunmatik ekran üzerinden kaydırarak yapmam gerekiyor, bu da gereksiz yere gözümü yoldan ayırmama sebep oluyor. Yani benim aradığım bir nevi geri tuşu. Biraz da alışkanlık aslında, arada C4 de kullandığımdan elim ister istemez arıyor.

Sadece yazılımla da düzeltilebilir aslında, mesela listeye basınca alt klasör olarak liste açılabilir, ses tuşuyla en üst kısımdaki "üst klasör" kısmından ana klasöre geçilebilir. Bunlar çok basit şeyler aslında ama Citroen bize layık görmemiş sanırım.

Evet o konuda menü yetersiz kalmış. Dediğiniz yapılabilir aslında. Keşke Citroën yetkilileri burayı okusalar.

Sizdeki farklı mıdır bilmiyorum ancak bende scroll tuşu ile listenin en üstüne gittiğimde "üst klasör" satırını kullanarak üst klasörlere erişebiliyorum. Listenin en üstüne gittiniz mi hiç, resimdeki gibi bir ekran gelmiyor mu sizde?

evet o şeklilde üst klasöre ulaşabildim.

yalnız yine de kullanışlı değil, hiç yoktan iyi.. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senoldikmen

quote:

quote:

quote:

quote:

evet o şeklilde üst klasöre ulaşabildim.

yalnız yine de kullanışlı değil, hiç yoktan iyi.. :)

Saçma da olsa benim menümde de çıktı o sekme. senoldikmen arkadaşımız "eliptic" kullanıyordu, ben de o temayı seçtim fakat yine olmadı. Bu sefer de "Graphıc" temasını seçtim ve nihayet sekme çıktı. Sonra "Cubic" temasına geri döndüm ve işlem tamam. Artık menülerde "üst klasör" simgesi görünüyor ve çalışıyor. Alışkın olduğum kullanıma kavuştum yani Ama hoparlör problemi çok canımı sıkıyor, bir ara servise gitmem gerekli

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.