Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (172. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Philpo

ben 14 binde yaptırdım.

haftaya çarşamba gidiyorum 14.500 olur ancak.

ayrıntısıyla yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Bir şey soracam, mesela navigasyon kullanırken üstteki ekranda da görüntüleyebiliyorum. Ama mesela klimayı ayarlarken üstteki ekrandaki navigasyon da gidiyor, bağımsız olarak çalışması da gerekmiyor mu? zaten alt ekranda varken neden üstte de kullanayım ki? umarım sadece ben bir yerde hata yapıyorumdur yoksa citroenin bunu yapmaması büyük saçmalık...

Hata yapmıyorsunuz, aynen öyle. Kadranda navigasyonu görebilmek için dokunmatik ekranda da navigasyon açık olmalı.

barsoy un dediği gibi fakat size katılıyorum kadranda açıkken altta müzik, klima kullanılabilmeliydi. saçma olmuş umarım düzeltilir.

bir de konuşma yaparken diğer menülere geçmiyor illa konuşma sonlanacak. bu da saçma bir kullanım şekli. :P

• quote:

Orijinalden alıntı: silversmoke

Bugün ilginç bir şey oldu. Daha doğrusu ilk defa karşılaştım bu olayla, başka başına gelen var mı diye merak içindeyim. Oldukça sıkışık trafikte sıkıntıdan müziğin sesini açtım. 30 da hafif çatlak geliyor ses diye 28 de dinliyorum. 1, 1,5 saat kadar o şekilde kaldı sonra birden ses kısıldı tabletin ekranında kırmızı uyarı mesajı çıktı "Sistemin aşırı ısınması nedeniyle ses seviyesi düşürülmüştür" ya da buna benzer bir mesaj. Ses seviyesini 15 e düşürdü istesem de yükseltemedim. Kısıp tekrar açtığımda gene maksimum 15 oluyordu. Bende müziği, kaloriferi ve ekranları kapattım. 10 dakika sonra gene kırmızı mesaj çıktı. "Ses seviyeleri normale döndürüldü" diye. Garibime gitti. 40 km yol 2,5 saat sürünce araba kafayı yedi sanırım.

orijinal donanımla ses 30 da çatlak 28 de normal dinleyebiliyorsanız zaten anormallik orada :D

bende meraktan soruyorum. orijinal jbl hi-fi mi vardı yoksa tesisat mı yaptırmıştınız? o ses seviyesinde stok donanım bende kulak cırmalıyordu. :))

sitem aşırı ısınınca amfi korumaya alıyormuş kitapçıktaki uyarı bu.

yalnız kış mevsimi herhalde klima da son sıcakta kullanıyor olmalısınız ki teybi ısıtsın. hemen üstünde neticede.

ses sistemi yaptırmadan önce yazın bir defa olmuştu miyopluktan uyarıyı okuyacak fırsatım olmamıştı. :P

• quote:

Orijinalden alıntı: arkeolog_cnk

Arkadaşlar burası yeri değil ama yardımcı olursanız sevinirim

bugün c3 1.4 benzinli gördüm araç 2008 model ilk Sahibinden 55000 de sadece arka plastik tampon değişik orjinal başka boya değişen yok 19500 E anlaştık merak ettiğim araçta Abs varmi acaba

Anahtarı ilk çevirdiğimde Gösterge ışıklarında ABS lambasını göremedim sizce varmi

burası değil evet. yalnız basit bir şekilde anlayabilirsiniz. sert fren yapın (cidden sert ve uzun süre basın) ayak altında tıkır tıkır vuruyor ve araç düz gidiyorsa abs var diyebiliriz.

yada en güzeli cevabınız c3 başlığı altında verilir. :))
  • makeles kullanıcısına yanıt
    Hayır tesisat yaptırmadım orjinal aracın üstünde gelen sistem. İlginç bir şekilde 28 de normal, 29 da çatlıyor, 30 da patlıyor. Bu arada a/c kapalı auto açık 24 derece ve hafif üflemeye ayarlıydı. Temiz ses için bir tesisat yaptırmak gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makeles kullanıcısına yanıt
    İstanbulda yasiyorsan KAR servisten kaynakli sikayetlerimi yazmistim biliyorsun...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SOTTOZERO 2 pirelli Kıs lastiklerini bugun taktirdim bakalim performansi ne yonde olacak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar uzun yol yapıyorum da aracın bazı özellikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yine bir sorum olacak, şimdi Usb ile mp3 dinliyorum. Genellikle direksiyon üzerindeki kumandaları kullanıyorum, list tuşuna basınca o klasörün içindeki listeyi açıyor, içindeki şarkılarda gezinebiliyorum. Buraya kadar normal, ama başka bir klasörü seçmek istediğimde bunu direksiyondan yapamıyorum, mutlaka 7" ekrandaki kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Kapatma işini direksiyondan yapmanın bir yolu var mı? Peder Bey'in c4'te navigasyon yok, onun direksiyonunda geri tuşu var o konumda ve çoook işe yarıyor, elimi direksiyondan ayırmadan kullanabiliyorum. Varsa bir yolu çok işime yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srsrwy

İstanbulda yasiyorsan KAR servisten kaynakli sikayetlerimi yazmistim biliyorsun...

aklımda. yan yoldan önünden bile geçmem ahahahaha

aracı aldığım bayiden randevu aldım. istinyeden memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srsrwy

SOTTOZERO 2 pirelli Kıs lastiklerini bugun taktirdim bakalim performansi ne yonde olacak?

hayırlı olsun.

bugünlerde 1. viteste 7km/h den 10-12 km/h hıza çıkarken yolu tırtıklama hissi oluyor. sanki tutunma problemi yaşıyor gibi.

sizde de olmuşmuydu? sottozero 2 den sonra patinaja düşme yaşadınız mı hiç?
  • silversmoke kullanıcısına yanıt
    samatyada özen hi-fi var tavsiye ederim.

focal ve audison üstüne deneyimleri çok iyi.
  • Merhaba

Bugün ben de kumho marka kış lastiği taktırdım.
    Lastikleri yaptırdıktan sonra Ümraniye kartal Pendik Kadıköy kartal Pendik olmak üzere 80 90km civarı yol yaptım. Maksimum 120km.
    Çok dikkat etmedim ama yol sesinde bir artış fark etmedim.
    Frene de sorun olmadı. Yalnız lastikleri ilk baktığımda bi patinaj çektik.

Kumhoyu tercih etmemin sebebi ucuz olması, 4lastik +montaj 1100TL.
    Bi de sibopları değiştirdik. Bunlar metal bi daha değiştirmek gerekmez dedi kaldırdı beni. Aldı 40TLyi acımadan.
    Genel yorum da lastiklerin kötü olmadığı yönündeydi.

Kullandıkça sorun çıkartırsa mutlaka sizlerle paylaşım.
  • quote:

Bu aralar uzun yol yapıyorum da aracın bazı özellikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yine bir sorum olacak, şimdi Usb ile mp3 dinliyorum. Genellikle direksiyon üzerindeki kumandaları kullanıyorum, list tuşuna basınca o klasörün içindeki listeyi açıyor, içindeki şarkılarda gezinebiliyorum. Buraya kadar normal, ama başka bir klasörü seçmek istediğimde bunu direksiyondan yapamıyorum, mutlaka 7" ekrandaki kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Kapatma işini direksiyondan yapmanın bir yolu var mı? Peder Bey'in c4'te navigasyon yok, onun direksiyonunda geri tuşu var o konumda ve çoook işe yarıyor, elimi direksiyondan ayırmadan kullanabiliyorum. Varsa bir yolu çok işime yarar.

15-20 saniye beklerseniz kendiliğinden kapanmıyor mu?

hızla başka menüye geçmek isterseniz; ana menülerden herhangi birine mesela klimaya basınca da kapanır.

direksiyondan seçebilseydik scroll ilk bozulan parça olurdu sanırım. :)) büyük bir eksiklik değil ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Bu aralar uzun yol yapıyorum da aracın bazı özellikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı. Yine bir sorum olacak, şimdi Usb ile mp3 dinliyorum. Genellikle direksiyon üzerindeki kumandaları kullanıyorum, list tuşuna basınca o klasörün içindeki listeyi açıyor, içindeki şarkılarda gezinebiliyorum. Buraya kadar normal, ama başka bir klasörü seçmek istediğimde bunu direksiyondan yapamıyorum, mutlaka 7" ekrandaki kapatma tuşuna basmam gerekiyor. Kapatma işini direksiyondan yapmanın bir yolu var mı? Peder Bey'in c4'te navigasyon yok, onun direksiyonunda geri tuşu var o konumda ve çoook işe yarıyor, elimi direksiyondan ayırmadan kullanabiliyorum. Varsa bir yolu çok işime yarar.

hızla başka menüye geçmek isterseniz; ana menülerden herhangi birine mesela klimaya basınca da kapanır.

direksiyondan seçebilseydik scroll ilk bozulan parça olurdu sanırım. :)) büyük bir eksiklik değil ama.

Ben biraz eksik anlattım sanırım. Kapatmak derken mesela kapatıp ana listeye dönerek başka bir klasör seçmek istiyorum. Ama bunda tamamen kapatarak klasörü ekrandan seçmem gerekiyor, dokunmatik ekran üzerinden kaydırarak yapmam gerekiyor, bu da gereksiz yere gözümü yoldan ayırmama sebep oluyor. Yani benim aradığım bir nevi geri tuşu. Biraz da alışkanlık aslında, arada C4 de kullandığımdan elim ister istemez arıyor.

Sadece yazılımla da düzeltilebilir aslında, mesela listeye basınca alt klasör olarak liste açılabilir, ses tuşuyla en üst kısımdaki "üst klasör" kısmından ana klasöre geçilebilir. Bunlar çok basit şeyler aslında ama Citroen bize layık görmemiş sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theadramelech -- 28 Kasım 2014; 21:55:06 >

• Yeni Picasso'ların herhangi bir ekranında mp3 dışında video oynatma gibi bir özellik mevcut mu? ayrıca bildiğim kadarıyla 8gb dahili bellek var galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

sarppy, sayın ünvanını hakeden yöneticimiz...

aracınızın bakım maileyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz? bayi ilk bakımı indirimli 340 tutuyor dedi, triger 180 bindeymiş... aradaki bakımlar ne civarda oluyor...

180bine kadar ortalama 500TL civarı diyebilir miyiz?

Scenic'te şöyledir mesela

20bin > 380
    40bin > 550
    60bin > 380
    80bin > 1500

ve burdan sonra başa sarararak döngü devam eder

grand scenic için soruyorum;
    senede 10 bin km yapan birisi, 2 yılda bir mi servise gider?
    yoksa yıllık bakım adı altında her sene servise gitmemiz gerekir mi?
    yıllık akım varsa, neler yapılıyor ve ne kadar tutuyor?
    teşekkür ederim.
  • bir soru: aracı pek sık kullanmıyoruz. henüz 390km oldu. yani 20 günde topu topu 6-7 gün falan kullanıldı. bunun da değişik günlerinde olmak üzere toplamda 3 gününde stop-start devreye girdi. diğer günlerde hiç devreye girmedi. acaba araç yeni, fazla sık kullanılmıyor diye mi stop-start fazla devreye girmiyor? akü zayıf seyrek kullanınca tam dolmuyor mu?
    aracı hergün düzenli kullananlarda durum nasıl acaba? stop-start hergün devreye giriyor mu?

dediğim gibi aracı garajdan pek çıkartmıyoruz ama malesef bir nazarlığımız oldu. öndeki kamyonetin lastiginden fırlayan bir taş ön camda 1-1,5 cm'lik bir manda gözü açtı. kaskonun mini onarım hizmeti ile auto king'de camı tamir ettirdim. çok şükür işlem esnasında çatlak(lar) ilerlemedi. işlem sonrasında sadece taşın çarptığı 2-3 mm'lik bir gölge kaldı, dikkatli bakılmadıkça fark edilmiyor. fakat şu ana kadar çok değişik arabalar kullandım, defalarca ön cama taş gelmiştir hiç başıma böyle birşey gelmedi. bunların camları mı çok narin anlamadım.

edit: ikinci sorum: yol bilgisayarındaki gidilebilecek menzil bilgisi güzergah1'den mi hesaplanıyor güzergah2'den mi? bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goce -- 30 Kasım 2014; 3:35:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goce

bir soru: aracı pek sık kullanmıyoruz. henüz 390km oldu. yani 20 günde topu topu 6-7 gün falan kullanıldı. bunun da değişik günlerinde olmak üzere toplamda 3 gününde stop-start devreye girdi. diğer günlerde hiç devreye girmedi. acaba araç yeni, fazla sık kullanılmıyor diye mi stop-start fazla devreye girmiyor? akü zayıf seyrek kullanınca tam dolmuyor mu?
    aracı hergün düzenli kullananlarda durum nasıl acaba? stop-start hergün devreye giriyor mu?

dediğim gibi aracı garajdan pek çıkartmıyoruz ama malesef bir nazarlığımız oldu. öndeki kamyonetin lastiginden fırlayan bir taş ön camda 1-1,5 cm'lik bir manda gözü açtı. kaskonun mini onarım hizmeti ile auto king'de camı tamir ettirdim. çok şükür işlem esnasında çatlak(lar) ilerlemedi. işlem sonrasında sadece taşın çarptığı 2-3 mm'lik bir gölge kaldı, dikkatli bakılmadıkça fark edilmiyor. fakat şu ana kadar çok değişik arabalar kullandım, defalarca ön cama taş gelmiştir hiç başıma böyle birşey gelmedi. bunların camları mı çok narin anlamadım.

edit: ikinci sorum: yol bilgisayarındaki gidilebilecek menzil bilgisi güzergah1'den mi hesaplanıyor güzergah2'den mi? bilen var mı?

Biraz devirli kullanın hemen devreye girmeye başlar.

Son haberlerden menzili görürsünüz.

• quote:

quote:

quote:

Ben biraz eksik anlattım sanırım. Kapatmak derken mesela kapatıp ana listeye dönerek başka bir klasör seçmek istiyorum. Ama bunda tamamen kapatarak klasörü ekrandan seçmem gerekiyor, dokunmatik ekran üzerinden kaydırarak yapmam gerekiyor, bu da gereksiz yere gözümü yoldan ayırmama sebep oluyor. Yani benim aradığım bir nevi geri tuşu. Biraz da alışkanlık aslında, arada C4 de kullandığımdan elim ister istemez arıyor.

Sadece yazılımla da düzeltilebilir aslında, mesela listeye basınca alt klasör olarak liste açılabilir, ses tuşuyla en üst kısımdaki "üst klasör" kısmından ana klasöre geçilebilir. Bunlar çok basit şeyler aslında ama Citroen bize layık görmemiş sanırım.

Evet o konuda menü yetersiz kalmış. Dediğiniz yapılabilir aslında. Keşke Citroën yetkilileri burayı okusalar.

Hey duyun bizi :)))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goce

bir soru: aracı pek sık kullanmıyoruz. henüz 390km oldu. yani 20 günde topu topu 6-7 gün falan kullanıldı. bunun da değişik günlerinde olmak üzere toplamda 3 gününde stop-start devreye girdi. diğer günlerde hiç devreye girmedi. acaba araç yeni, fazla sık kullanılmıyor diye mi stop-start fazla devreye girmiyor? akü zayıf seyrek kullanınca tam dolmuyor mu?

Biraz devirli kullanın hemen devreye girmeye başlar.

quote:

iste ben de onu soruyorum. Son haberlerdeki menzili hangi ortalama kullanima gore hesapliyor? Guzergah1'in ortalamsina gore mi? Yoksa guzergah2'nin ortalamasina göre mi?

• 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.