Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (167. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melodramm

quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

Ulan niye kimse koltuk soğutma üzerine çalışmıyor???

En lazım olanı o bence

O iş kolay hoca, şimdi bir tane ısıtmalı minder alıyorsun, çakmak girişine takıyorsun.

Anahtarı açtığın zaman ısıtma yapıyor, kapatınca da soğutme yapıyor.

Anladın sen onu

Hey gidi günler heyyyy.

İyi forumlar...

Hey gidi hey valla :)

• quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Noluyo ben bişey mi kaçırdım?

Çok eski muhabbet üstadım.

Bir arkadaş vardı, buralarda takılan, kendisi super mühendisti, her konu hakkında eşsiz bilgilere sahipti.

Biz buralarda harcandığını düşünüyorduk, DH de harcadı adamı, değerini bilemedi

İyi forumlar...
  • Arkadaşlar merhaba. Aracı alalı 1 ay kadar oldu. 5 kişilik beyaz gp+tp+cam tavan. 1 ayda 4000 km oldu araç ama yakıt ortalaması 6 civarında hep neden düşmüyo bi türlü anlamıyorum
    Birde yavaşlayıp aniden hızlanmak istediğimde yığılma yapıyor. Gaza bastığımda bir vites düşürüyo sonra arttırmaya çalışıyo. Tabi bunları yapana kadar hem zaman geçiyo hem yığılma yapıyo. Ani hızlanma gerektiğinde bu durum baya can sıkıcı
  • commad kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun.

bir müddet manuel kullanın şanzıman tepkilerine alışın derim.

gaza sert basar yada dip gaz yaparsanız hızla kick down yapıp (bir yada 2 vites birden küçültebilir) ani hızlanmaya çalışır. sert basmaya devam etmezseniz hemen vites yükseltir.

aslında şanzımanın sert kullanımda normal kullanıma kıyasla daha seri bir karakteri var. benim sürüş tarzımda öyle diyeyim. :)
  • ani hızlanmalarda problem yok. bazı kritik durumlarda vites tercihini ekonmiden kullanması sıkıntı yaratabiliyorç

hangisi bu? mesela bir aracı sollayakcasınız, ama karşıdan bir araç geliyor ve onu bekliyorsunuz. işte vitesiniz 2deyse, aracımız öndeki aracı sollayacağımızı düşünmediği için 3e atıyor :))) siz de tam sollama anında öyle kala kalıyorsunuz? çözümü var tabi.

ama hızlanmada yığılma bi problem değil, bu tip şansımzanın karakteristik özelliği. bunu kullanan toyota corolla'da da böyle durum yapacak bişe yok. EDC alacaksınız o zaman.
  • weba W kullanıcısına yanıt
    Daha önceki aracım 3008 di şu An picasso kullanıyorum Picasso'nun koltukları inanılmaz rahatsız ve sinyal seside çok rahatsız ediyor geri kalan herşeyde picasso çok iyi aynı motoru kullanmasına karşı picasso daha seri ama tüketim hemen hemen aynı yaklaşık 2500 kmde 6.3
    Saygilar

• theadramelech T kullanıcısına yanıt
    Bilgi icin tesekkur ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersoyesra

Daha önceki aracım 3008 di şu An picasso kullanıyorum Picasso'nun koltukları inanılmaz rahatsız ve sinyal seside çok rahatsız ediyor geri kalan herşeyde picasso çok iyi aynı motoru kullanmasına karşı picasso daha seri ama tüketim hemen hemen aynı yaklaşık 2500 kmde 6.3
    Saygilar

3008 inizde bel desteği varmıydı ?
    Bende C4 ün o rahat koltuk ve başlığından sonra picassoda ciddi sorun yaşayacakmışım gibi geliyor... Birde Mpv nin çok daha rahat olması gerekiyor sözde .
    Sinyal sesi değiştirilemiyormu picassoda? C4 te bile 4 ayrı ses var , sıkıldıkça değiştiriyorum.

Picasso 140kg daha hafif olduğundan daha seri olması normal.
    3008 de donanım olarak çok eksik olmasa 3008 i tercih ederdim gibime geliyor ama şu an hala negatifim.

• quote:

Orijinalden alıntı: weba

quote:

Saygilar

Bende C4 ün o rahat koltuk ve başlığından sonra picassoda ciddi sorun yaşayacakmışım gibi geliyor... Birde Mpv nin çok daha rahat olması gerekiyor sözde .
    Sinyal sesi değiştirilemiyormu picassoda? C4 te bile 4 ayrı ses var , sıkıldıkça değiştiriyorum.

3008 de donanım olarak çok eksik olmasa 3008 i tercih ederdim gibime geliyor ama şu an hala negatifim.

C4' ün koltukları bahsettiğiniz gibi daha rahat ama picasso da çok rahatsız değil. Ben en çok kumaş kalitesinden şikayetçiyim. 1-2 sene sonra deri kaplatmayı bile düşünüyorum. Bence aceleniz yoksa 2015 sonunu bekleyin, 3008'in yenilenmiş hali çıkabilir, yeni teknoloji almış olursunuz. Ben Qashqai alacaktım ama 110 veriyorsun ve karartmalı iç ayna bile yok. 117 verip en yükseğini alman gerekiyordu. İşçiliklerle ilgili bir iki sorun da okumuştum mesela pencere kumandalarını kaplayan parçanın çıkması gibi. X-trail'de de çok sıcak olunca klima çalışmaması gibi olaylar vardı, çözüldü mü bilmiyorum. Bizim araçlarda da sıkıntı var elbet, mesela yoğun yağmurda kör nokta uyarı sürekli çalışıyor, etrafta araç yokken bile. Yeterince ısınmadan hareket edince çok çok fazla yakıyor. Benim ev-iş 2 km, eğer çalıştırınca biraz beklemeden yola çıkınca ortalama 8-9 oluyor, 5 dk bekleyince 6-6.5 yakıyor. Günlük göstergelerde bir miktar ilerlemeyince herhangi bir tüketim göstermiyor ama ana tüketim ekranında ortalama sürekli yükseliyor veya düşüyor.

Babamda C4 var, oradan alışığım viteslere ve picasso çok daha iyi işlev yapıyor. Hızlanırken vitesi kendim düşürüp gaza yarıdan fazla basıyorum ve çok güzel hızlanıyor. Keza yokuşlarda da öyle. Hill holder da daha mantıklı gibi, mesela C4'te ufak yokuşlarda bile sonuna kadar frene basınca hill holder devreye giriyor. Ama gereksiz sıktığı için gaza basınca balatalar tam bırakmadan harekete geçiyor ve zorlanma sesleri geliyor. Picasso gerçekten kayma ihtimali olan yerlerde devreye giriyor, böylece zorlanma da olmuyor. Benim araçta sinyal sesi değişiyor aynı C4'teki gibi, donanımda farklılık varsa bilemem ama %90 her araçta vardır. bu arada 3 ten 12V var, sizde de öyle mi? Bana satış temsilcisi 2 tane demişti, arka sol koltukların hemen arkasında kelebek camının önünde de 1 tane var. İşlevi vardır sanırım, hiç denemedim gerçi.

Bugün biraz uzun yol yaptım, ön yolcu koltuğunu yatırıp oğlumun görüşünü açtım, çok hoşuna gitti. tam çocuklu aile arabası. Hele ortada şaft tünelinin olmaması ve yolcuların düz bir zeminde olması özellikle sıkışık yolculuklarda değerini gösteriyor.

Şikayetim farların titremesi, sağ kapımdaki bir gıcırtı, navi haritasının olmayan yerlerde dönüş göstermesi. Aslında harita yeni gibi, çünkü bizim buralardaki yeni yollar var ama sanki hatalı gibi. Birileri şu tablet kısmını rootlasa fena olmayacak. Geçen sürücü kapısını tam kapatmamışım, bir yere yetişecektim baktım vites geçmiyor. Bir an arıza yaptı zannettim, vitesi A'ya alıyorum, gaza basıyorum, park freni bırakmıyor. Sonra farketim ki kapı yarım kapanmış, zaten uyarı veriyordu ama telaştan o an için fark etmedim. Kapıyı düzgün kapatınca vites hemen geçti. Güzel ufak ayrıntıları var aracın, inşallah kötü sürpriz yapmaz.

• theadramelech T kullanıcısına yanıt
    Kafaliklar çok kötü sadece yukarı aşağı hareket var bel desteği 3008 de vardı
    Ayrica arka cam silecegi kalkmıyor
    On far titreme yapıyor ve 2 kere yolda yonlendirilebilir far arızasi verdi
    Sinyal sesini servise sordum ayarlanmiyor dediler olsada bileceklerini zannetmiyorum hicbirsey bilmiyorlar ön şu puskurtuculerin ayarlanması istedim ayarı yok dediler :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersoyesra -- 16 Kasım 2014; 23:30:42 >
  • quote:

Kafaliklar çok kötü sadece yukarı aşağı hareket var bel desteği 3008 de vardı
    Ayrica arka cam silecegi kalkmıyor
    On far titreme yapıyor ve 2 kere yolda yonlendirilebilir far arızasi verdi
    Sinyal sesini servise sordum ayarlanmiyor dediler olsada bileceklerini zannetmiyorum hicbirsey bilmiyorlar ön şu puskurtuculerin ayarlanması istedim ayarı yok dediler :))

Arka sileceği ben de kaldıramamıştım, yağmur kaydırıcı surerken fark ettim fakat üzerinde durmadım.
    Usenmedim garaja inip ayarları baktım. RResimde görünüyor, audio ayarlarından yapılıyor. Silecek suyu ayarı da var ama benimkinde göremedim. Sabah daha dikkatli bakacam. Bir arkadaş paspaslar hakkında bilgi istemişti, onun da yeni resmini albüme ekledim. Şu birini haberdar etme olayını çözemedim, ipucu verirseniz sevinirim

• Yazmıştım... Picasso nun koltukları, koltuk konusu ile akla gelebilecek tüm konularda kötü...

Scenic'e göre söylüyorum tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

quote:

Orijinalden alıntı: weba

quote:

Saygilar

C4' ün koltukları bahsettiğiniz gibi daha rahat ama picasso da çok rahatsız değil. Ben en çok kumaş kalitesinden şikayetçiyim. 1-2 sene sonra deri kaplatmayı bile düşünüyorum. Bence aceleniz yoksa 2015 sonunu bekleyin, 3008'in yenilenmiş hali çıkabilir, yeni teknoloji almış olursunuz. Ben Qashqai alacaktım ama 110 veriyorsun ve karartmalı iç ayna bile yok. 117 verip en yükseğini alman gerekiyordu. İşçiliklerle ilgili bir iki sorun da okumuştum mesela pencere kumandalarını kaplayan parçanın çıkması gibi. X-trail'de de çok sıcak olunca klima çalışmaması gibi olaylar vardı, çözüldü mü bilmiyorum. Bizim araçlarda da sıkıntı var elbet, mesela yoğun yağmurda kör nokta uyarı sürekli çalışıyor, etrafta araç yokken bile. Yeterince ısınmadan hareket edince çok çok fazla yakıyor. Benim ev-iş 2 km, eğer çalıştırınca biraz beklemeden yola çıkınca ortalama 8-9 oluyor, 5 dk bekleyince 6-6.5 yakıyor. Günlük göstergelerde bir miktar ilerlemeyince herhangi bir tüketim göstermiyor ama ana tüketim ekranında ortalama sürekli yükseliyor veya düşüyor.

Babamda C4 var, oradan alışığım viteslere ve picasso çok daha iyi işlev yapıyor. Hızlanırken vitesi kendim düşürüp gaza yarıdan fazla basıyorum ve çok güzel hızlanıyor. Keza yokuşlarda da öyle. Hill holder da daha mantıklı gibi, mesela C4'te ufak yokuşlarda bile sonuna kadar frene basınca hill holder devreye giriyor. Ama gereksiz sıktığı için gaza basınca balatalar tam bırakmadan harekete geçiyor ve zorlanma sesleri geliyor. Picasso gerçekten kayma ihtimali olan yerlerde devreye giriyor, böylece zorlanma da olmuyor. Benim araçta sinyal sesi değişiyor aynı C4'teki gibi, donanımda farklılık varsa bilemem ama %90 her araçta vardır. bu arada 3 ten 12V var, sizde de öyle mi? Bana satış temsilcisi 2 tane demişti, arka sol koltukların hemen arkasında kelebek camının önünde de 1 tane var. İşlevi vardır sanırım, hiç denemedim gerçi.

Bugün biraz uzun yol yaptım, ön yolcu koltuğunu yatırıp oğlumun görüşünü açtım, çok hoşuna gitti. tam çocuklu aile arabası. Hele ortada şaft tünelinin olmaması ve yolcuların düz bir zeminde olması özellikle sıkışık yolculuklarda değerini gösteriyor.

Şikayetim farların titremesi, sağ kapımdaki bir gıcırtı, navi haritasının olmayan yerlerde dönüş göstermesi. Aslında harita yeni gibi, çünkü bizim buralardaki yeni yollar var ama sanki hatalı gibi. Birileri şu tablet kısmını rootlasa fena olmayacak. Geçen sürücü kapısını tam kapatmamışım, bir yere yetişecektim baktım vites geçmiyor. Bir an arıza yaptı zannettim, vitesi A'ya alıyorum, gaza basıyorum, park freni bırakmıyor. Sonra farketim ki kapı yarım kapanmış, zaten uyarı veriyordu ama telaştan o an için fark etmedim. Kapıyı düzgün kapatınca vites hemen geçti. Güzel ufak ayrıntıları var aracın, inşallah kötü sürpriz yapmaz.

Valla benimde düşüncem bekleme yönüne kaymaya başladı gibi.Aracımın zaten 1 yıl daha garantisi de var.Şu anki aracımı satarsam içimde kalacakmış gibide bir his var.
    Yani 3008 isteklerimi karşılasa belki alırdım şu an .Ama ne yazık ki..

Beklemenin diğer bir artısıda yeni şanzımanın gelecek olması.Şu an 308 de kullanılan eat6 yı tüm araçlara entegre edecekler.Robotize tek kavrama olayı ve handikapları tarih olacak gibi.

QQ gerçekten çok başarısız bir araç.Bagaj desen benim C4 le nerdeyse aynı boyutta .İşçilik desen kötü.(Tepe ve arka aydınlatma aksamına bir bakın rica ediyorum.R12 kalitesi yakalanmış :) )
    Fiyatları zaten uçuk.Yükseltilmiş Compact Hb resmen.

• şimdilik fazla km yapamadım ama şu an için tek sıkıntım rolantide farların titremesi... bunun için bir çözüm bulunmuş muydu? cmts servise bir göstereceğim bakalım ne diyecekler.
  • Benden başka bagaj kapağı direği güncellemesi için çağrılan oldu mu?
  • bana zorla bi indirim mesajı attı Citroen... o da %15 :)
  • quote:

Benden başka bagaj kapağı direği güncellemesi için çağrılan oldu mu?

tam olarak değişen parça neydi?

bu arada çağıran olmadı.
  • Ampul(kısa far-uzun far) değiştiren var mı.ampuller sarı bizde bende biraz daha beyaza yakın yanaklardan sipariş verdim( bosch Xenon silver).değişim arıza ışığını yakar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Benden başka bagaj kapağı direği güncellemesi için çağrılan oldu mu?

tam olarak değişen parça neydi?

bu arada çağıran olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 17 Kasım 2014; 15:52:54 >

• 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.