Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (169. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: makeles

bakımdan bakıma yükleyecekler demek ki msaltik belki daha yenisi bile çıkmıştır 2014 eylül versiyonu gibi. bir soralım bakalım..

yeni versiyon olmasına sevindim. mp3 ler bazen takılıyor, tema değiştirince düzeliyordu. radyo da sorun yok. belki bu versiyonda takılma olmaz.

ilerde inşallah navigasyon arayüzü de güncellenirse süper olur. süs gibi durmazdı öyle.. :(

valla ben 2 bakıma girdim... 2 hafta sonra 3.ye girecem. yazılım güncellemesinin hiç bahsi geçmedi. İlk konuştuğumuz zamanlarda özellikle sormuştum. Sizin için öyle birşey gözükmüyor demişlerdi...

7" ekrana biraz müdahale etseler iyi olur. Çok basit ve kötü bir görüntüsü var bence. Navigasyonun kendisini zaten söylemiyorum... IGO şart reis

• Bagaj kapağı güncellemesinden önce yazılım güncellemesi için çağırdıkları zaten öyle bizim farkedebileceğimiz birşey değildi. Motorun veya vitesin elektronik yazılımı ile ilgili bizim hissedemeyeceğimiz birşeymiş serviste dediklerine göre. Yani harita güncellemesi, arayüz güncellemesi, mp3 çalar güncellemesi yok efendim statik kavşak aydınlatması adaptif farlarda yok ama biz gene de bi yazılımla yapıverelim gibi bi güzellik falan değil.
  • ben bagajla ilgili bişey de bilmiyorum, onu da soracam
  • biliyorsunuz kitapçıkta bakım aralıkları 25.000km olarak belirtilmiş, ağır şartlarda 15.000 uygulanması gerektiği söylenmiş...

Ben ağır mağır şart görmüyorum arabam için. dümdüz asfaltta gidiyor %95

kendi kafama göre 25.000'te bir yapsam, firma bana ne diyebilir? Çünkü özellikle reno'da 20bine alıştıktan sonra, hem de ucuzken, 15bin rahatsız ediyor beni...

Range rover kullanan bi abimle görüştük. La olum ne 15'i 20'si ben 50binde değişiyorum yıllardır. Hiçbir arabamda da bir problemim olmadı dedi :))
  • msaltik kullanıcısına yanıt
    yanlış biliyorsam düzelt ama normal şartlarda 20.000km, ağır şartlarda 15.000km... 25.000km olarak yazım hatası oldu sanırım.

konuya dönecek olursak. araç tesliminde imzalatılan evraklar arasında (en azından bende böyle idi) periyodik bakım aralıklarının 15.000km olduğunu göseren bir evrak imzalatıldı. bence bu tamamen servislerin para kazanma hırsından başka birşey değil.

ülkemiz ılıman iklime sahip, ne sibiryayız ne de afrika çölü. bana kimse istanbulun hava şartlarının ağır olduğunu kabul ettiremez. diğer yandan dediğin gibi zaten sürekli asfaltta kullanıyoruz.

durum bu. fakat bakımları 15.000km de yaptırmassan bu sefer servis aracı garanti kapsamından çıkartabilir. sanırım bu durumda yasal süreç başlar ama hangi yönde sonuçlanır bilemem.
  • goce G kullanıcısına yanıt
    istanbulda normal hava şartları ağır olduğu gerçek olmasa da yollar malum, yağmur sonrası sel var. toz, çamur, hava kirliliği var. çukur sittin tane sonra tarla gibi yollar var mı var.

dur kal dur kalk dersen ondan da bolca var. böyle düzensiz köy tipi metropollerde şartlar indüklenmiş o yüzden mantıksız gelmiyor artık. istanbulda araçların anasını ağlatıyoruz üstadım. :))
  • bakmam lazım 25.000 diye hatırlıyorum çünkü.

şimdi işin şöyle detayları var aslında. Aynı özellikteki aynı ürünü kullanırsam garanti dışı kalmaması lazım. Öyle korkutuyolar insanları. Hatta diyelimki başka yağ kullandım, falan filan, ilerde direksiyonda problem olduğu zaman, bunun yağı bizde değişmemiş garantiden değişemeyiz direksiyonu diyememesi lazım.

asfaltta bile kullansak ben bildiğin şehirdışı gibi kullanıyorum. 6. vites 94km/h sabit hız... hani geçtim "ağır" ı, ortada şart bile yok :)
  • buradaki arkadaşların eski kasa picassoyu da kullanmış ya da biliyor olması ihtimali ile bir soru sorayım
    ikiz bebeklerimiz ile annenin de arka koltuklara oturacağı iyi bir araç olarak belirledik picassoyu
    ancak 2009 -2010 modeline ekonomik olarak erişmem mümkün o da kredi ile tabi.
    kullananlar varsa al ya da alma, ya da alırken şuna buna dikkat et dedikleriniz varsa ve paylaşırsanız memnun olurum
    şimdiden teşekkürler, konunun akışını bozduğum için ayrıca özür dilerim.
  • şöyle bir göz attım. çok matrak ilanlar var.

OTOMOBİL FİYATINA OTOBÜS

bana göre geniş aile arabası olarak c4 picassolar şu an mantıklı ve makul fiyatla seçenekler arasında bir numara.

• Kis lastigi konulari kacinci sayfadaydi hatirlayan varmi?

Ayrica
    Kullananlar yorum yazabilirmi ?
    Hangi marka lastiklere bakmami tavsiye edersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 bin bakımı yaptırdım. İndirim varmış. 470 yerine 400 TL ödedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philpo

15 bin bakımı yaptırdım. İndirim varmış. 470 yerine 400 TL ödedim.

2500km kadar yol yapıcam.

öncesi mi sonrası mı karar veremedim.

erken gitsem daha 15 bin olmadı.

yolculuk sonunu beklesem 1500km geçecek.

indirim idare edermiş aslında.

neler yapıldı? ayrıntılı yazabilir misiniz?

(yazılım/harita güncelleme, garantiden değişen parça vs. neler vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makeles

quote:

Orijinalden alıntı: Philpo

15 bin bakımı yaptırdım. İndirim varmış. 470 yerine 400 TL ödedim.

2500km kadar yol yapıcam.

öncesi mi sonrası mı karar veremedim.

erken gitsem daha 15 bin olmadı.

yolculuk sonunu beklesem 1500km geçecek.

indirim idare edermiş aslında.

neler yapıldı? ayrıntılı yazabilir misiniz?

(yazılım/harita güncelleme, garantiden değişen parça vs. neler vardı?

çok teşekkürler bilgi için. bayi ismi vermeyeceğim ama bir bayi 550 TL dedi bakıma bu tutardan %15 iner ve 467 TL gibi bir fiyat tutar dedi... BU fiyatlar bayiden bayiye değişiyor mu arkadaşlar??

son olarak da 15bin bakımı yaptıran arkadaşlar yaptırdıkları fiyatları da yazabilirse harika olur. Ona göre bayiye çemkirmeyi düşünüyorum da :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesoul -- 24 Kasım 2014; 13:43:32 >

• ben ay başında 1 aralık için randevu almıştım, 15000 bakımı için fiyat olarak 460 TL dediler, lastikleri de 60 TL + KDV ye değiştireceklerdi. bakalım haftaya gidince kaça anlaşacağız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senoldikmen

ben ay başında 1 aralık için randevu almıştım, 15000 bakımı için fiyat olarak 460 TL dediler, lastikleri de 60 TL + KDV ye değiştireceklerdi. bakalım haftaya gidince kaça anlaşacağız artık.

lastiğin tanesi için 60 TL mi?
  • bluesoul B kullanıcısına yanıt
    4 lastik değişimi için, kışlıkları taktırmak için yani.
  • bugün arka sileceği çalıştırdım.

ziiit zit, ziiiit zit şeklinde sesli olarak çalıştı. 7-8 çalışmadan sonra ses kesildi.

herhalde yağsız kaldı yada uzun süredir kullanılmadığından böyle ses yapmıştır diye düşündüm.

sonra açık bıraktım her hareketinde direksiyon sol atında (muhtemelen orada sigorta kutusu var) çııt çıt şeklinde ses duydum.

sileceği kapa aç yaptım hep aynı ses. sigorta kutusundan çıt çıt. ön cam sileceğinde bu ses yok mesala.

liste yapıyorum servise gidince başka bişi var mı diye sorarlarsa cevapsız bırakmak olmaz :))))
  • selam herkese.

geçen ki test sürüşünde kafama takılan bir nokta vardı. burda bir sormak istedim.

sürüşten sonra aracı geri geri parke ederken farkettim frenden ayağımı çekiyorum vites R konumunda fakat araç gitmiyor. normalde sahip olduğum otomatik viteslerde frenden çekince araç hareket etmesi lazım. hal böyle olunca milimlik yaklaşımlar çok zor oldu. gaz veriyorsun birden hızlanıyor hemen frene bas felan.

bu herkeste böylemidir yoksa test aracında bir sıkıntı olabilirmi.
    saygılar.
  • bir_masal B kullanıcısına yanıt
    eski mesajlarımda aynı durumdan bahsetmiştim.

evet ilk başlarda zor geliyor derken yağ gibi süzülüyorsunuz. :))

gaz pedalına basma hızı, süresi aracın gaz verme ve kavramaya alma zamanını etkiliyor.

neticede tek kavramalı otomatikleştirilmiş vites.

tork konvertörü kullanan araçlarda dediğiniz gibi araç sürekli bir atılım içinde.

(size de hep ben cevap verdim. toprak çekiyor) :P
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.